Arabägda ATS Assistans kostar skjortan! 200 tolkar plus hotellrum krävs för rättegången

Razzia hos ATS Assistans. 120320_ats_assistans_orebro_razzia-e1332277213331
Oj, så lätt det måste vara att lura försäkringskassan. Rena barnleken när man får ta del av det här. Hur kan människor vara så fräcka att dom sätter sånt här i system. Tillfället gör ju tjuven och Sverige är ju Sverige!

Mellan 100 och 200 tolkar kommer att delta i den månadslånga ATS Assistans-rättegången för miljonsvindel och bedrägerier. Det är den största tolkbeställning som tingsrätten någonsin gjort. Tolkförmedlingen har fått leta land och rike runt efter tolkar. Rättegången mot de 17 åtalade araberna startar den 25 mars och är en av de största på många år. Avslutas först framåt midsommar. Ägaren är libanes och heter Abbas Hassoun. ATS hade nolltolerans mot fusk enligt hemsidan. Vi får väl se hur domen blir mot Abbas Hassoun och hans ”medbrottslingar”.

Trots att flera av de åtalade har svenskt medborgarskap måste de ha tolk på albanska och arabiska. Tolkarna ska ha ersättning och betalt hotell. Många av de inblandade, framför allt vittnen men även en del åtalade, behöver tolkhjälp där fem eller sex språk är inblandade. Det stora antalet tolkar beror bland annat på att tolkarna har andra uppdrag och inte kan delta under hela rättegången. Dessutom har tingsrätten dubbelbokat tolkar eftersom det blir för jobbigt för dem att sitta av en hel rättegångsdag.

Bolaget heter ATS Assistans Trygghet Service AB som sysslade med omsorg och omvårdnad. Vid konkursen i november blev 350 arbetslösa. Huvudåtalet rör ekonomiska brott i bolaget. Åklagaren vill också att ägaren döms till näringsförbud och att han ska böta två miljoner kronor i företagsbot. En annan del i åtalet rör misstänkta brott i ett dotterbolag till ATS. Åtta personer kommer att åtalas för dom här delarna och brottsrubriceringarna är grovt skatte- och bokföringsbrott. Dessutom innehåller åtalet 15 stämningsansökningar som rör fusk med assistansersättningen till enskilda brukare.

Sammanlagt är 17 personer åtalade för inblandning i härvan som handlar om bidragsbrott för många miljoner kronor. Förundersökningen omfattar över 10 000 sidor, enligt Örebro tingsrätt. De första fem häktade var Abbas Hassoun, Ahmed Hassoun, Hussein Hassoun, Per Jahrl och Omar Fattah.

Läs mer på Exponerat

NA NA intressant dn svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Arabägda ATS Assistans kostar skjortan! 200 tolkar plus hotellrum krävs för rättegången

 1. elina skriver:

  Kan inte begripa hur kontrollen från FK är så usel. Kände en person som hade assistans, en journalist, och där sprang diverse personer från sjukvård och FK oanmälda. Dessa skurkar gröper ju ur hela assistansreformen men FK har sin del i det hela. Kanske – fula tanke -assistans skall ges enbart för dem som är födda här eller råkar på olycka/sjukdom här för då finns deras sjukhistoria dokumenterad? Nä, det var väl en förtryckande tanke.

  Gilla

 2. Maja Dacke skriver:

  Utmärkt förslag, Elina! Men när inte ens Migrationsverket kan få fram dokument … … …

  Gilla

 3. Torbjörn skriver:

  Hurra för mångfalden. Tolkar får jobb. Polisen får jobb. Rättsväsendet får jobb. Hurra för regeringen Reinfeldt. Vilken jobbpolitik, Jag är impad. Vilken inkomstkälla för Sverige.

  Gilla

 4. stefan skriver:

  Bara för de är små så kan det inte vara mer en marginellt eller hur?
  EU Proposes ban on bee killer (The Telegraph)
  http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/9840497/EU-proposes-ban-on-bee-killer-pesticide.html

  Bayer slams draconian EU plans to ban neonicotinoids (Farmers weekly)
  http://www.fwi.co.uk/articles/01/02/2013/137451/bayer-slams-39draconian39-eu-plan-to-ban-neonicotinoids.htm

  Government to ignore European ban on neonicotinoid pesticides (Independent)
  http://www.independent.co.uk/environment/green-living/government-to-ignore-european-ban-on-neonicotinoid-pesticides-8483916.html

  The Battle to ban bee killers (Avaaz Daily Briefing)
  http://en.avaaz.org/1326/eu-ban-bee-killing-pesticides-bayer

  Studies fault Bayer in bee die-off (Christian Science Monitor)
  http://www.csmonitor.com/Science/2012/0406/Studies-fault-Bayer-in-bee-die-off

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.