Anna Wahlgrens dotter Sara Danius till Svenska Akademin!

Sara Danius Sara Danius intar stol nummer sju efter Knut Ahnlund. När Peter Englund ringde höll hon på att skala morötter. Såg att det stod Dolt nummer på mobilen och tänkte först inte svara upptagen som hon var med middagen. När hon fick frågan svarade hon ja direkt.

Sara Danius är professor i estetik vid Södertörns högskola och medarbetare på DN sedan 80-talet. Danius har skrivit flera böcker. Hon doktorerade vid Uppsala universitet i slutet av 1998 med avhandlingen ”The senses of modernism: Technology, perception, and modernist aesthetics”. I avhandlingen undersöker hon teknologins och estetikens roll i den tidiga modernistiska litteraturen genom närläsningar av Thomas Manns ”Bergtagen”, Marcel Prousts ”På spaning efter den tid som flytt” samt James Joyce ”Ulysses”.

Sara Danius är född 5 april 1962 och är dotter till överstelöjtnant Lars Danius och författaren Anna Wahlgren i hennes första äktenskap. Sara Danius är Wahlgrens första barn. Hon är halvsyster till författaren Felicia Feldt som är första barnet i Wahlgens andra äktenskap. Sara Danius är sondotter till industrimannen Harald Danius och dotterdotter till byggmästaren Harry Karlsson. Om några veckor kommer hennes nya bok om tingens betydelse i den moderna romanen, ”Den blå tvålen”. Vi får gatulera Anna Wahlgren som fått en sån duktig flicka. Kanske kan ses som plåster på såren med tanke på vad som hände i debaclet med dottern Felicia. Sara Danius håller sitt inträdestal vid högtidssammankomsten den 20 december i år

svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Anna Wahlgrens dotter Sara Danius till Svenska Akademin!

 1. Stig Palm skriver:

  När jag läser Södertörn, tänker jag, kommunistinternat. Akademin är en grupp styrd av kommunister och således valet helt i linje med deras tänkande.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stig: Man ska vara röd även om folk inte fattar att allt har flutit ihop med det blå så allt numera är violett.. Säger som Lincoln på bloggen Ett nytt penningsystem: Glöm höger och vänster – det finns bara bankparasitism. Såg du dokumentären kvart i elva på tvåan igår. Ska se om jag kan hitta länken. Alla bra program går sent så inte folk ska se. 🙂

  ”Hur fungerar egentligen vårt samhällssystem? Bankerna tjänar stora pengar samtidigt som vanliga människor lever på lånade medel. Vi möter tänkare som ger oss sin bild av världsekonomin och människans situation i vårt globala samhälle. Många som kommer till tals är övertygade kapitalister som kritiserar kapitalismen. Hur kan lösningar inför framtiden se ut?”

  http://urplay.se/Produkter/174829-Systemfel-som-hotar-varlden

  Gilla

 3. stefan skriver:

  Missförstå mig inte nu, men för mig ligger intresset mer i vad för beslut som ligger bakom att läsa denna bok en boken i sig. jag kommer nog inte läsa den för jag vet inte varför läsa den ungefär.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Stefan: Vilken bok! Danius nästa som kommer. Nä, skit i alltihop. Det går bra ändå. Det har det alltid gjort. Titta gärna på dokumentären om samtiden. Mycket bättre.

  Gilla

 5. stefan skriver:

  Släng ut TV:en……Blocka SR. DÅ skulle saker ändras inte förr. (Bojkotta Boniers eller hur det nu stavas och allt annat som esselte och indoktrin smörja)
  Och absolut låt inte ”barnen” påverkas av P R fsu.

  Konfirmander fick ”knullborgarmärke”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16407193.ab

  Behövs inte kommenteras tror jag.

  Gilla

 6. stefan skriver:

  P som pedo filandet då. Agenda eller! (vart en komment en då)

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stefan: Visst är världen sjuk! Visst är den! 😛

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Har man så många barn så har man hel del olika typer. Men växte hon upp med mamman eller med pappan?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Hon växte nog upp med mamman. Och var väl hos pappan som sig bör eftersom AW skilde sig från pappan och skaffade en ny man Felicia är ju född 1967 i ett nytt äktenskap.

  Gilla

 10. stefan skriver:

  Gilla

 11. R Ericsson skriver:

  Anna Wahlgren och hennes döttrar – en miljon kronor om året ifall jag skulle vara gift med någon av dom.

  Gilla

 12. eva skriver:

  Stavningen i dessa inlägg är förskräcklig!!!

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  eva: Vad menar du med dessa inlägg? Menar du kommentarerna eller vad? Du skriver inte så bra själv heller. Det borde väl stå: Stavningen i dessa inlägg är förskräckliga!!! Sopa rent framför din egen dörr innan du öppnar mun.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.