Flirtar PK-Eliten med Dagerlind? Flirtar M med SDs väljare? Ska blogg ha ansvarig utgivare?

Fly mig ett presstöd!

SD och Avpixlat ställer till det för gammelmedia. Mer eller mindre roffar åt sig problemsformuleringsprivilegiet. Det blir virrigt när Moderaterna ger dubbla besked. Tobias Billström vill se över volymen på invandringen. Men Fredrik Reinfeldt vill inte sätta stopp. När Tobias Billström tydligt gjorde klart att Moderaterna såg ett problem med ”volymerna” av dagens invandring blev Jimmie Åkesson och Björn Söder förvånade och positivt överraskade. Åkesson och Söder skriver nu på Avpixlat om den dubbla tungan. ”Sedan statsministerns offentliga tillrättavisande av migrationsministern kan vi konstatera att bakom detta M-utspel finns en ganska ointressant moderat arbetsgrupp med urvattnade direktiv som enligt Reinfeldt definitivt inte syftar till att minska invandringen. Detta är beklagligt då det är just en minskning av invandringen som Sverige behöver. Vi har ett asylsystem som håller på att braka samman och vi har kommuner som går på knäna i jakt på bostäder och sysselsättning åt alla nyanlända.” Läs mer här!

Det så kallade näthatet tillskrivs SD och Avpixlat. Nä, så enkelt är det inte. Innan nätet kom fick dom maktlösa i samhället muttra vid köksbordet, skriva insändare och skicka brev med invektiv till företrädarna i maktsfären. Nu kan man i stället ösa galla, beröm och annat via kommentarerna direkt under inlägg. Kan det bli bättre? Nä, inte från den maktlöses sida i alla fall. Såg debatten på Publicistklubben igårkväll sent. Ja, vad ska man säga. Där stod fyra hönor en tupp. Tuppen vann!

Mats Dagerling fick frågan varför inte Avpixlat har en ansvarig utgivare. Det behövs inte blev svaret eftersom det är en wordpressblogg. Frågan återkom. Men ingen i redaktionen på Avpixlat vill ta på sig den rollen för man blir en offentlig person och det kan kosta mer än det smakar these days. Så under tiden rullar det på. Intressant dock om bloggare måste ha utgivningsbevis. Jag skulle gilla det om man kunde få presstöd på köpet!

Sakine Madon sa något om att journalisterna kan vara dumma i sin tur och att dom sitter på en maktposition. De bor i centralt i Stockholm o s v. Det är sant. Makten i Sverige bor på en mils radie i storstaden – journalister och politiker. Så ihopbuntade är dom själva en spegel av det hat dom känner av. Oscar Swartz skriver att näthat är ett  vrål av maktlöshet. Instämmer.

Se debatten på P-Klubben!

svd svd svd svd dn svd intressant Avpixlat

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Flirtar PK-Eliten med Dagerlind? Flirtar M med SDs väljare? Ska blogg ha ansvarig utgivare?

 1. Josef Boberg skriver:

  Makten i Sverige bor på en mils radie i storstaden – journalister och politiker.”

  Jo… – HelEna – men så skall det väl vara i ”ickedemokratier” – eller ❓

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  Om makt som sådan HÄR.

  Gilla

 3. stefan skriver:

  A och B och ledaregenskaperna när de arbetar för sin egna ”skuld” i dubbel bemärkelse så klart.

  Gilla

 4. stefan skriver:

  Men det kan sammanfattas i ordet fåfänga.

  Gilla

 5. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Stefan – fåfänga och de sju dödssynderna går ju hand i hand., tyvärr tyvärr… 😥

  Gilla

 6. stefan skriver:

  Börja lite fundera för ett mynt har två sidor säger man och varför då Ra Krona eller Klave och pengar kan man nog relatera till bojor och så fast det kunde väl varit om det skulle varit mer okej kavle som det stora skjut måttet för att mäta volymen av virket i skogen för att bestämma värdet.
  http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/120/55.html

  Men det var en annan sak jag tänkte på själv då utifrån mig själv jag känner eller känner jag som två sidor av samma sak hmm 🙂 ingen blir gladare av att vara deppig så det är onödigt 😉
  Egentligen var det något annat jag egentligen tänkte på med två sidor men faktiskt jag vart som synes helt upptagen med andra tankar helt plötsligt men vem vet kanske jag då att jag vet vad jag tänkte på.
  🙂

  Gilla

 7. stefan skriver:

  OMG vadå kavle sorry folks det ska stå KLAVE. Ber om ursäkt ifall jag förvirra med denna kavel rätt upp och ner nästan. Men klave är ett konstigt ord tycker jag eller känner jag, eller så känner jag inte helt enkelt för det ordet alls och så är det nog ofta om jag tänker efter och det vill jag helst inte för då får jag faktiskt ibland känslan att alla ord nästan är konstiga! Kon stiga då kan man börja tänka på varför pink floyd hade flygande grisar på scenen fast jag mindes dem som kor e inte det också konstigt? (idag känner jag mig otillräckerlig och lite trött fast varför vet jag inte en sådan dag man borde gå lägga sig så inget dumt händer)
  Men hur som bäst till alla önskar jag att det skulle vara för det är bäst.

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Men i alla fall så googla jag på Kavle och det är modern stavning på Kafle som är en frälsesläkt och vad frälse är går läsa här http://sv.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A4lseman
  Och om Lars Kafle här och nog kan man få för sig att krona eller Klave kunde faktiskt varit Kavle då och i adelsprivilegium grej-ss-ett och nog kan man relatera det i nyttiga idiot kretsar i högre mått med.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Kafle

  Men nu tolka ju jag det så och många som läst här vet ju att jag inte riktigt ju förstår vad jag läser.
  Och så är det kanske inte vet jag ömh.

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  24/11-12 – Författaren och f d riksdagsledamoten Anne Marie Pålsson – Knapptryckarkompaniet (en verkligen sevärd video om ca 30 min): ”Vem har den egentliga politiska makten i Sverige ? ”Knapptryckarkompaniet” är en personlig och analytisk skildring av makten i riksdagen av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson” = ekonomisk och annan PartiKratidiktatur i Sverige ❓ – slut citat härifrån.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.