Heja Sverker Göranson! Sverige är en papperstiger! Du har rätt!

ÖB kläckte för ett tag sedan att Sveriges militär bara kunde hålla stånd i en vecka. Oj, oj! Det är tyvärr sant! Allt är nedrustat. Och varför! Vem har bestämt det? Öst? Väst? Åklagarkammaren för säkerhetsmål och Säkerhetspolisen ser över om överbefälhavare Sverker Göranson kan ha begått brott mot rikets säkerhet när han uttalat sig om Sveriges försvarsförmåga. ”Vi diskuterar frågan, kan man väl säga. Jag har tagit upp frågan med Säpo”, säger chefsåklagare Tomas Lindstrand.

Justitiekanslern (JK) kommer dock inte att granska ÖB Sverker Göranssons uttalande om hur länge Sverige kan stå emot ett militärt angrepp. Nä, hur ska man kunna lagföra en sanning. Där jag bor finns en Hemvärnsgård. Hemvärnet gjorde nytta under andra världskriget. Men idag? Ingenting. Finns ingen beredskap. Det enda som minner om andra tider är porträtt på män iklädda uniformer som hänger på väggarna. Dessutom är dom för länge sedan döda. Sverige är en papperstiger. Det finns inget ansvar och allt säljs ut.

Så vem kan Sverige lita på? Vi är redan med i Nato men inte på pappret. Lilla Sverige har ingen chans om dom stora bestämmer sig för att ta oss. Jag har vuxit upp med rysskräcken. Men, måste jag välja idag blir det Putin. Ryssen krigar inte i världen. Men det gör USA! Det är dom som till varje pris vill ha kvar petrodollarsystemet. Arabiska våren är en kuliss för det. Det handlar inte om demokrati och annat snömos. Det handlar att komma åt naturtillgångar. Dessutom har USA MIK och utan Ryssland och Kina skulle vi leva i en världsdiktatur.

dn svd intressant svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Heja Sverker Göranson! Sverige är en papperstiger! Du har rätt!

 1. Henry Oliver Rinnan skriver:

  Vet Putin om att ÖB Sverker Göransson har sagt det han har sagt? Varför anfaller han inte då? Eller vägrar finnarna med sitt urstarka försvar släppa fram ryssarna. Om man går via Baltikum då, eller vägrar balterna samarbeta också?

  Gilla

 2. Hans Hansson skriver:

  Helena Palena. Jag tycker om att vara självständig i mitt tänkande och mina åsikter och bryr mig inte, vad andra tycker. Ändå måste jag hålla med dig i mycket av vad du skriver. Du och jag tycker ganska lika även i det som du skriver i sista stycket i detta inlägget.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Henry: Alla har full koll på Sverige! Oroa dig inte.

  Hans: Vilka är det som krigar? Säger bara Henry Kissinger!

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Så sant som det var sagt!
  Vad ska vi göra åt det?

  Gilla

 5. Sofia skriver:

  Helena,
  Henry Kissinger fick Nobels Fredspris för många år sedan. Han tillsammans med sin etniska grupps propaganda, lurade i världen att han arbetade för fred. Suck!

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Det är ju oroande att Sverige knappt skulle klara sig vid ett anfall, och lägger sitt hopp om att alla andra ska till undsättning.
  Putin är en räv. Han ser till sitt eget bästa. och vill man inte hålla med honom så ligger man risigt till. Han har nu fått makten en andra gång (han dirigerade bakom kulisserna ett tag ju) och nu kommer han antagligen inte släppa makten så länge han lever. Kommunisttakterna sitter i.
  Det vore bäst om man kunde klara sig själv. Men det är det få som gör. Hjälp behövs nog om det händer nåt.
  Och nu plötsligt alla börjar hota med atombomben också. Som om DET vore en sån bra idé. ;(

  Gilla

 7. Pavel skriver:

  Igentligen någon som vågar se och säga sanningen!!! Bravo Helena!!!!!! Ryssland är inte problemet-problemet sitter i politikers huvud.Istället att samarbeta och känna pengar man höjar upp beredskap för spökar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.