Vem är statsminister i Sverige? Stefan Ingves eller Fredrik Reinfeldt!

I SvD säger Stefan Ingves att det byggs alldeles för lite. I DN säger han att staten kan komma med tvingande krav på amortering av bostadslån.

Man kan undra om det är Stefan Ingves som är statsminister i Sverige. Nej, det är han inte, han är riksbankschef. Och vi lever i en värld där det är banken som bestämmer. Där det är banken som styr politiken och inte tvärtom.

Det byggs alldeles för lite i Sverige. Stefan Ingves oroas över att bostadsrättspriserna fortsatte upp så kraftigt under 2012. Han kopplar de ökande bopriserna till det låga byggandet i Sverige. Sverige har ett av det lägsta byggandet i förhållande till sin ekonomi i hela OECD-området, har tidigare rapporter visat.

Stefan Ingves menar också att man bör överväga något slags myndighetskrav på amortering av bostadslån. Det är inte bra om lånen har evig löptid, eftersom det uppstår alltför stora risker, framhåller Stefan Ingves.

Visst byggs det för lite! Ungdomarna har ingen stans att bo och på det alla som vandrar in och som vill ha skydd och bo här. Vad ska dom ta vägen? Jag menar att man bör ta bort räntan och bara ha amorteringen kvar. Räntan kan man aldrig bli av med. Det är ett evighetsspel – ett pyramidspel. Amortering ja! Plus en liten avgift för att man fått låna!

Fem banker sågar Ingves förslag

intressant

 …….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Vem är statsminister i Sverige? Stefan Ingves eller Fredrik Reinfeldt!

 1. Antonia skriver:

  Jag amorterar. Och idag har nästan ingen skuld kvar. Dock banken var inte speciellt roat av att jag ville amortera.
  Jag lästa just att det är 400 000 som står i bostadskön. Det är en större stad med andra ord. Var bor de?

  Gilla

 2. bashflak skriver:

  Som det ser ut nu är det ju nära nog räntefritt. Jag minns när räntorna var nästan 10%

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det bästa är att vara skuldri! ”Den som är satt i skuld är inte fri” sa Göran Persson när han tvingades gå till Wall Street och tigga pengar.
  Ja, var bor dom! De bor hemma hos mamma! De får hemma fast dom är 25 – 30 år! För att få jobb måste dom åka till Norge! Nä, det är skandal med Sverige.

  basflak: Javisst! Under rådande läge vad skulle hända om räntan var hög? Tänk när räntorna var 500 % i början på 90-talet och 90 000 gjorde konkurs plus allt annat elände som följde i spåren.Räntan är skdalig för samhällen och för världen. Det är sånt vi lever under. Och så länge vi gör det kommer vi att få leva i elände.

  Gilla

 4. Ugglan i Mossen skriver:

  500% räknas inte, den nivån varade för kort tid, denna nivå gällde bankernas inlåning gentemot Riksbanken, nivån drabbade aldrig folk i gemen.
  För att vara värre än Bashflake, jag hade ett bundet huslån på 16% under många år.

  Detta med fri prissättning av andrahandsuthyrning av bostadsrätter skall väl sätta fart på hyresmarknaden, hoppas regeringen. En av telingarna jobbade för ett tag sedan både på Irland och i Norge för utkomst under längre perioder, här trängde 6 vuxna eller fler sig samman i mindre lägenheter till hög kostnad per person. Det kommer att bli fallet här i landet också.
  Finns det hjärterum…….då kommer det att lätta på hyresmarknaden.

  Sedan skulle det ändå behövas ett nytt miljonprogram, allvarligt.
  Hoppas bara det inte blir Hammarkullen och Rosengård eller längs E18 Rinkeby,Tensta denna gången, utan mer förtätning där arbetsplatser och industrier är belägna.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ugglan: Under sommarmånaderna rann det ut 37 miljarder kronor ur Sverige när räntan var 500 procent. Det drabbade alla. Jag tror vi går mot mörka tider. Det kommer bli elände med nuvarande system där pengarna rinner till dom som redan är rika. Tältstäderna växer fram i Amerika. Vi är på god väg. Säger bara långa soppköer och ungdomsarbetslösheten i Sverige.

  Ja, ett nytt miljonprogram behövs. Denns gång kan dom placeras i Täby och Djursholm. 😛

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  ”Jag menar att man bör ta bort räntan och bara ha amorteringen kvar. Räntan kan man aldrig bli av med. Det är ett evighetsspel – ett pyramidspel. Amortering ja! Plus en liten avgift för att man fått låna!”

  VÄL TALAT

  Gilla

 7. Johan skriver:

  Svar på frågan vem som styr Sverige?

  WABERI.

  Gilla

 8. Johan skriver:

  Björklund talade alldeles nyss i partiledardebatten, att vi bor i världens friaste land. Vilket rått skämt.

  Gilla

 9. T.R skriver:

  Under sommarmånaderna rann det ut 37 miljarder kronor ur Sverige när räntan var 500 procent.

  Räntan med 500 % varade bara i sex dagar att riksbanken höjde räntan var just för att förhindra utflödet och stärka kronan.Att skriva ”Under sommarmånaderna rann det ut 37 milijarder ur Sverige när räntan var 500 procent ” tyder på en viss okunskap !

  Tackar annars för bra blogg.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  T.R: Du har rätt men i alla fall. Pengarna rann ut och det var en katastrof. 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.