Bort med alla tidningar! Idag är månen full! Är du?

Heja Lena Adelsohn Liljeroth! Min uppgift som ansvarig minister är att arbeta för att medborgarna ska ha tillgång till en allsidig och oberoende nyhetsförmedling – inte att hålla mediekoncerner under armarna. Statens roll kan inte vara att skapa en marknad för dagstidningar, skriver kultur- och idrottsministern. Presstödet har funnits i nästan 40 år, och uppgår i dag till 567 miljoner kronor. Det kom till för att bevara mångfalden genom att stödja den så kallade andratidningen på orten. Det finns alldeles för många tidningar. Speciellt med tanke på att dom alla sjunger i samma stämma i samma kör! TT anger tonen och så följer resten efter. TT har i sin tur hörsamma vad Retur tycker. Världen är verkligen konform! Enfaldig.

Idag är det fullmåne! Härligt! Nästa år blir det två månförmörkelser, stjärnfall i augusti och en planetdans i slutet av maj. Det är huvudpunkterna under det astronomiska året 2013. Åtminstone från svensk horisont.

De svenska bankernas upplåning i dollar skapar merkostnader för skattebetalarna. Den notan bör finanssektorn stå för. Självklart egentligen! Men så går det inte till. Skuldberget i väst har övergått från dom privata till det offentliga. Wow! Snacka om att privatisera tillgångarna och förstatliga skulderna = Det rådande banksystemet!

svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Bort med alla tidningar! Idag är månen full! Är du?

 1. Maja Dacke skriver:

  La Luna är full och jag är nykter – tänk om det varit tvärtom!

  God fortsättning på det ena och det andra, Helena, med flera!

  Jag har ofta tänkt, känt och sagt att ska man få något gjort måste man själv ta itu med det. Detta verkar vara något allmänt osvenskt har jag förstått. Och det gäller förstås bara i den egna lilla världen. Men nog är det sant?

  Om tillräckligt många tar itu med något i samma linje i var sin lilla värld kanske det avspeglar sig i den stora. Vad tror du?

  Nu har jag en hel del väninnor som har så erbarmligt svårt för att säga Nej. (Själv tillhör jag inte den kategorin, alltså.) De mer eller mindre slår knut på sig själva för att ordna och fixa, ta hand om och vara till pass i det oändliga – till och med (obs!) mot sin övertygelse och vilja. Och så ligger de där. Utslitna, sjuka etc och undrar hur det kan komma sig. Men de släpar sig fram för att fixa etc tills de stupar. Undrande.

  Detta händer med svenska kvinnor som vuxit upp att kritiskt granska sin omvärld och ta hand om sig själva med utbildning och jobb. När man säger en liten sanning så säger de sig förstå och känna till. Men fortsätter som förprogrammerade robotar utan att ha fått förmågan att kategorisera och välja.

  Jag blir så ledsen. Och jag är smått avundsjuk på dig, Helena, som kan hålla dig med höns osv. Jag älskar kackel när det kommer från dem som har det som sitt rätta uttryckssätt. Och ägg. Och fjädrar. Och …

  Lyckligt nytt år!

  Gilla

 2. Skål! – sen i går!:-))) GOTT SLUT -o- GOTT NYTT ÅR, Helena!!!

  Gilla

 3. Off topic….

  Very interesting this film about Diana’s death…

  I said it long ago. In respect of the ”Mishcon” letter, that Diana sent to the Chief of Police, it only came out at the Inquest. I said to a Judge friend of mine in England – is she clairvoyant – or – was it murder? He could not bring himself to accept the truth that the Royals are racist and have blood on their hands.

  http://share.shutterfly.com/share/received/welcome.sfly?fid=aea69692ea6d921e&sid=0Qct2zJuxaNntA

  Gilla

 4. Johan skriver:

  Det är dags att frigöra pressen från staten, som med kyrkan.

  Det är något förlegat och bizzarrt med denna bundenhet.

  Slopa också presstödet till den breda pressen. Möjligtvis till vissa smala tidningar så de kan fortsätta med sitt unikum.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Objektivitet är ett ord som de flesta i tidningsbranschen inte alls vet vad det kan vara. Idag spelar heller ingen roll vilken dagstidning man läser, alla springer åt samma håll, skriver om samma saker, möjligen ordbruket blir annorlunda, AB och Expressen, Metro osv kan konsten att komprimera, medan DN och SvD lägger ut orden så att det kan bli mils långa skriverier. Men det handlar ändå om samma sak.
  Det hela blir inskränkt, och världen blir en dimensionellt.
  Dagstidningar börjar dö. Flödet är för snabbt för att papperstidningar ska hinna fånga upp och det inte ska kännas som gårdagens nyhet.
  ( en irriterande moment är när de säger tex i rapport…mer kan ni läsa på vår hemsida. Men väl där inne får man ändå inte veta mer än vad de redan har sagt. Det är att tjuva ens tid för onödigheter.)

  Gilla

 6. Johan skriver:

  Leve tidningsdöden!

  Leve bloggvärlden!

  Leve Friheten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.