Kontorkort till 7-åringar! Adam Lanzas mamma beredd på samhällets kollaps!

Hörde på Ekot häromdagen att 7-åringar ska få kontokort! Kontanterna ska ju bort så det ska böjas i tid det som krokigt ska bli! Tittar i media men inga tidningar tycks skriva. Det är Wallenbergs bank SEB som tar detta initiativ. Man kan alltid gömma sig bakom att det finns rånrisk när människor har kontanter. Visst! Men hur lätt är det inte att ta ett kort från en unge och skrämma fram koden! Va? Hur lätt som helst!

Kanske Wallenbergs senaste grepp i själva verket är för att bakvägen lura människor in i bankirernas kontantlösa diktatur! Introducera plastkort till sjuåringar – d v s så långt ned i åldrarna att människor i framtiden riskerar att aldrig ha hållit kontanter i sina händer och därför inte vet vad det är för något. Sen är steget inte långt till att chippa människorna. Alltså få ett chip inopererat i handen eller pannan. Huvaligen! Sen kan Storebror till och med läsa människornas tankar. Varning! Sån är planen enligt New World Order.

Vill du inte ha ett sånt samhälle ska du nog skriva på uppropet till kontanternas försvar.  Gör det lilla du kan. Riksdagen har bestämt att processen med att ta bort kontanterna ska fortgå. År 2009 hade alla banker kontanter. Det försvinner i rasande takt.   Läs om det här. Tar vi bort kontanterna kollapsar samhället. Skolskjutaren Adam Lanzaz mamma förberedde sig i den ekonomiska krisens spår för samhällets kollaps.

Läs mer om hjärntvätten av 7-åringar!

Snus måste vara bättre än tobak!

dn dn dn svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kontorkort till 7-åringar! Adam Lanzas mamma beredd på samhällets kollaps!

 1. Hej!

  Tack för ditt intresse! Det stämmer som du skriver att det häromdagen talades i media om att svenska banker ska införa kontokort för 7-åringar. Frågan kom upp eftersom banker i Norge sänkt åldersgränsen.

  Vi har inte tagit några beslut om att sänka vår nuvarande åldersgräns för kort, som idag är 13 år, och vi har inga planer på att sänka gränsen till 7 år. Däremot vill vi se över om just 13-årsgränsen är den bästa. Det arbetet är inte klart och därför är det så viktigt att vi får reda på vad du tycker.

  Har du några frågor, funderingar eller ytterligare tankar är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Det kan du göra på flera sätt: ring oss på 0771-365 365, maila till socialmedia@seb.se, eller kontakta oss på facebook.com/sebsverige eller
  twitter.com/sebsverige

  //Maria
  SEB Kundservice

  Gilla

 2. mrmhalland01 skriver:

  Det är naturligtvis inte frågan om kreditkort, utan betalkort.
  Personligen tror jag att det är fel att barn ska handla med kort.
  OM så skulle bli, tycker jag att man samtidigt kräver att alla som tar emot betalningar med kort ska kunna lämna ett saldobesked på kvittot om man så begär.

  Små barn kan inte hålla i huvudet hur mycket pengar som finns på kortet.
  Med kontanter i börsen är det bara till att räkna vad man har kvar.

  Det är inte bankernas uppgift att minska rånriskerna.
  Rättssamhället måste se över straffsatserna för alla typer av våld mot medborgare.

  Det får helt enkelt inte vara värt risken att råna, misshandla, våldta eller röva bort folk !

  Gilla

 3. Lincoln skriver:

  Skulle vara roligt att få Maria från SEB:s kundservice kommentar på följande:

  Kundens konto är bankens skuld till kunden som banken kan betala genom att kunden kan ta ut kontanter från t.ex bankomaten. Dvs banken slipper betala sina skulder ju färre som tar ut pengar från bankomaten (eller de få bankkontor som fortfarande sysslar med kontanter). Idag består den sk penningmängden till 97% av bankernas skulder till kontoinnehavare. Endast 3% är kontanter – dvs pengar. Varför ska systemet se till att bankerna permanent kan slippa betala sina skulder motsvarande 97% av den totala penningmängden?

  Då nu bankerna endast kan betala sina skulder genom att kunderna gör kontantuttag och den möjligheten stryps alltmer borde det då inte Riksbankens RIX öppnas upp så att alla kan ha konton på RIX så att alla kan ha med digitala kontanter på dessa konton? Det skulle iofs innebära en digital bankrusning mot storbankskartellen som i dagsläget har monopol på digitala kontanter på Riksbanken konton ( dvs 6-7 banker där SEB ingår). Men det verkar väl rimligt att även bankerna börjar betala sina skulder till bankkunderna om bankerna nu kräver att folk ska gå från hus och hem för att betala skulder till bankerna?

  För om det kontantlösa samhället införs innebär det ju att storbankerna som kartell får en total skuldavskrivning och aldrig behöver betala de 97% av penningmängden som de är skyldiga sina kontoinnehavare.
  Så, Eva, vore jättetacksam om du vet en plan på hur bankerna ska betala sina skulder som utgör 97% av den totala penningmängden (hur nu ni ska få de återstående 3% riktiga pengar att räcka till det 🙂 )

  Ps Jag har medvetet valt att byta ut termen centralbankspengar med digitala kontanter då jag tycker det är mer beskrivande

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Lincoln: Tänkte just på dig. Ska läsa din kommentar mer noga i möra. Har du tid kolla på denna grupp på facebook – Nätverket mot bankernas skapande av pengar ur luft – denna tråd.

  https://www.facebook.com/groups/125728355385/

  Du bör kunna se det hela för enligt uppgift ska alla kunna se som har internet. Läs alla kommentarerna.

  Gilla

 5. MetalHeadViking skriver:

  Nej, det är inte så det kommer att gå till. Om 7-åringar har kontokrot, kommer de även att kunna ta ut pengar från bankomaten.

  Det är snarare via sjukdom som de tänker ta bort kontanter. Sjukdommar kan spridas då någon petar sig i näsan och sedan tar på bankomaten, och sprids sjukdomen till andra. Som åtgärd för att sluta sprida sjukdommar, kommer då kontanter att fasas ut.

  Papperspengar kan oftast vara mycket snuskiga och kan rent teoretiskt sprida sjukdommar. Vänta tills nästa ”svininfluensa”. Det är då de ska försöka sig på det.

  Den riktiga boven inom svensk bankväsende ÄR FAKTISKT INTE de privata bankerna. Av någon anledning sprids denna missuppfattning bland många svenskar. Det är snarare Riksbanken som är den stora boven. I tisdags sänkte de räntan igen. Jag föreslår att ni köper guld och silver, istället för att sitta och dalta med värdelös papperspengar som Riksbanken trycker i allt snabbare takt.

  Gilla

 6. Lincoln skriver:

  @MetallheadViking
  Om 97% av den sk penningmängden utgörs av bankernas skulder till kontokunder och det enda sättet folk kan få bankerna att betala sina skulder är genom att folk gör bankomatuttag så ligger det givetvis i bankernas egenintresse att försöka smita ifrån notan så att de slipper betala dessa 97%. Det är precis det vi ser i dag – bankerna försöker döda kontanterna så att bankerna ska slippa betala sina skulder.

  Visst finns systemfelet på Riksbanken då bara en 6-7 storbanker har monopol på de digitala kontanterna där. Att öppna upp storbankskartellen och låta alla ha konton på riksbanken skulle innebära att alla kom åt de digitala kontanterna. Det skulle vara en väg att se till att bankerna inte kan smita ifrån att betala sina skulder. Det skulle troligen innebära att kontokunderna skulle göra en digital bakrun mot storbankskartellen men varför ska storbankerna vara ”To big to pay”? Om bankerna kan jaga folk ut ur hus och hem och khävda att det är moraliskt rätt man man givetvis kräva att storbankerna betalar sina skulder.

  Men, som sagt, man kan ju undra hur de ska få de 3% av riktiga pengar ska räcka till för att betala de 97% av ”penningmängden” som utgörs av bankernas skulder till kontoinnehavare. I verkligheten har ju bankerna inte ens de 3% då mycket av de kontanterna ligger i plånböckerna hos allmänheten.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Metal: Visst är det väl sjukt att privata banker får skapa och sätta pengar i omlopp. Det ska väl staten göra om det vore något bevänt med det hela. Så du tror att det är så det ska gå till. Virus på bankomaten och andra smittsamma bakterier och sen ska det låta: Så här kan vi inte ha det och sen in med chipet. Ja, vi får väl se men vi är säkert döda då. För det kommer att ta tid. Eller, så går det fort.

  Lincoln: Det sipprar fram sanningar i gammelmedia. P1 hade en hearing under flera timmar och då kom det fram att man skapar pengar ur ingenting men att det hela fungerar så länge folk går på det. Hela systemet brakar ihop om folk vill ha ut sina pengar. Skulle det hända blir det misär på gator och torg. Jag tänker på den skapade depressionen 1929 – dom i toppen klarade sig. Som alltid. Det är bara att dra undan pengar från marknaden och så svälter folk. Så jävla sataniskt gjort. Men det är nog svårare nu när allt ligger i det modärna ”molnet”! Om man hårddrar det hela tror inte jag att en uteliggare eller andra fattiglappar har en chans! Vem vill chippa honom eller dom?

  Gilla

 8. Lincoln skriver:

  @Helena
  Japp sjukt är det ! Men det behöver inte bli depression om vi tar över penningsystemet. DE vill bara få oss att tro att inga alternativ finns så att de kan få fortsätta bedrägeriet.

  Jag vet inte om det framgick vad jag menade med mitt inlägg men jag gjorde ett exempel på min blogg om hur det skull kunna vara om vi kunde betala varandra direkt genom Riksbanken/Riksgälden istället för, såsom nu vara tvungna att bolla bankskulderna mellan oss på bankkontona för att bankerna ska slippa betala sina skulder.

  Säg att både du och jag har pengar på Riksgälden i form av digitala kontanter samt du hade ICA-banken och jag JAK-banken. Säg att ICA-banken har sina konton på SEB och JAK har sina konton på Handelsbanken.

  Om systemet fungerade som det borde skulle du och jag kunna betala varandra med digitala kontanter direkt från varandras konton på Riksgälden:
  Du skickar 1 000 kr i digitala kontanter från ditt konto på Riksgälden till —-> mitt konto på Riksgälden —-> Du blir 1000kr fattigare och jag blir 1 000 kr rikare.

  Enkelt, simpelt, smärtfritt! Helt enligt KISS! Så enkelt skulle det kunna fungera men låt oss nu göra en händelsekedja för hur det MÅSTE gå till i det snurriga system som utgör verkligheten idag (när man läser nedanstående har man svårt att tro att det är verkligt men så sjukt fungerar det):

  Du säger till Riksgälden att flytta dina 1 000 kr digital kontanter till ICA-banken —–> men ICA-banken har inga egna konton på Riksbanken så Riksbanken skickar de digital kontanterna till —> SEB istället som blir skyldig ICA-banken 1 000 kr varvid ICA-banken får 1 000kr i ökat innehav av SEB:s skuld—-> ICA-banken skriver den inkomna SEB:s skulden på ditt konto—->ICA-banken skickar tillbaka SEB:s egna skuld till SEB:s som—-> frågar Handelsbanken om de vill ta över SEB:s skuld till ICA-banken —-> Handelsbanken accepterar och tar över skulden men kräver att SEB samtidigt ska skicka med 1 000 kr i digitala kontanter som kompensation för att Handelsbanken tagit över skulden—-> SEB skickar över 1 000kr i digitala kontanter till Handelsbanken—-> Handelsbanken är nu skyldig JAK 1 000 som JAK får i ökat innehav av Handelsbanksskulder—–>JAK skriver sitt ökade innehav av Handelsbanksskulder på mitt JAK konto—–> jag ber JAK att skicka 1 000 kr till Riksgälden men—->JAK har inga konton på Riksbanken utan måste—-> be Handelsbanken att göra detta—-> Handelsbanken minskar sin skuld till JAK-banken med 1 000kr —–> JAK banken får därmed mindre med innehav av Handelsbanksskulder dvs JAK:s kontosaldo på Handelsbanken minskar —-> Handelsbanken skickar digitala kontanter till Riksgälden—-> Jag får digitala kontanter på mitt konto på Riksgälden

  Någon som tappat bort sig (möjligt att jag själv gjorde det på vägen 🙂 )

  Någon som undrar varför Bank of Englands chef tyckte att banksystemet i dess nuvarande form är det absolut värsta sättet att bedriva bankverksamhet på?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Lincoln: Du är så jälva smart och bra! Tur att du finns. Jag vet precis vad du menar. Känner att det ska vara som skriver med hela kroppen. Men då tappar ju Joakim von Anka totalkollen på gdispåsen och så får det ju inte bli.

  Kul att Maria från SEB vill ha mina synpunkter. Vad ska hon göra med dom? Va´! Skicka dom vidare upp i systemet. Bra för makten att höra vad vi tycker. Om vi pressar emot kanske dom inte ger barn under 13 år kontokort!

  ”Men det behöver inte bli depression om vi tar över penningsystemet.” Suverän mening! Halleluja! 😛

  Har du kollat på gruppen på fb? Tänker lägga dina kommentarer där. Dom är så förvirrade. Alltså inte dina kommentarer utom vissa av dom 1 349 som är med i gruppen. 😛

  Gilla

 10. Lincoln skriver:

  Tack Helena! Men jag är nog inte smartare än andra jag har bara alltid haft svårt för auktoritetstro och att bara svälja vad andra säger.

  Jag får fejka ett namn och gå med i facebook. Är lite paranoid när det gäller facebook 🙂 . Jo, att skapa förvirring är enda sättet de kan få folk att svälja parasitismen – bara för att något är krångligt betyder det inte att det är bra! Tvärtom är KISS (Keep It Simple Stupid) oftast den bästa lösningen för att minimera komplexitet – men, som sagt, det gäller inte penningsystemet -där är det tvärtom som råder.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Lincoln: KISS är bra! För bra. Det här med pengarna skulle kunna vara hur bra som helst om det fick vill säga. Fejka ett namn och gå med i på facebook. Ja, man ska nog vara lite paranoid med tanke på att det är ett spionorgan. Men jag tänker så här: WTF =What the Fuck – dom kan ju inte mörda alla! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.