12-12-12 = 9! Ben Bernanke & Co pratar klöver i Schweiz!

Siffran nio Nio är det heliga talet i den nordisk-germanska symboliken. Vilket magiskt datum idag! Addera det hela och vi får en nia. Underbar siffra. En av mina favoriter. I kortleken är klöver nia en höjdare = pengar! Jag kör ofta med 33. Gillar 3, 6 och 9! Har alltid gjort. Är född i den tredje månaden dagen sex. Härligt! Här kommer lite info om siffran nio:

Talet Nio anses vara det allra förnämsta av alla talen som äger en speciell, närmast helig innebörd. Vilken siffra man än multiplicerar det med reproducerar det sig självt (t ex 3 X 9 = 27, 2 + 7 = 9). Nio är planeten Mars nummer och Niorna är krigiska – aktiva och beslutsamma som de är brukar de vinna sina drabbningar, men de har också lätt för att råka ut för olyckshändelser av olika slag och ibland kan de vara grälsjuka. Men i optimala fall står nummer 9 för allt vad mod och kärlek till medmänniskan heter. Niornas lyckodag är tisdag.

Buddistisk: Den högsta andliga makten, ett himmelskt tal. Egyptisk: Enneaden. Grekisk-romersk: Nio gudar och senare nio muser. Hinduisk: Agnis tal, elden. Judisk: Ren intelligens, sanning. Keltisk: Ett ytterst viktigt tal i den keltiska traditionen. Riterna kring elden vid Beltinefesten utförs av 81 män, nio åt gången.

Kinesisk: Himmelsk makt eftersom 3 x 3 är det lyckosammaste talet. Kristen: Nio är sällsynt i den kristna symboliken. Mayansk: Nio undervärldar som styrs av varsin gud. Norden: Nio är det heliga talet i den nordisk-germanska symboliken. Pytagoreisk: Alla tals gräns eftersom alla andra tal finns och kretsar inom det.

Zlatan ville ha nummer nio i Paris Saint-Germain. Men om anfallaren Guillame Hoarau ska lämna över sin tröjsiffra till svensken måste denne leva upp till ett ganska speciellt villkor. – Om han ber mig om nummer nio på franska så ger jag den till honom, säger Hoarau i juli 2011. Hur gick det? Vilken nuffra har Zlatan på ryggen.

12-12-12! Något 13-13-13 blir det inte. Nästa tillfälle att yvas över sifferlikheter blir år 2101 då den 1 januari kan ståta som 01-01-01. Och dit är det lite drygt 88 år. Och så är vi igång igen tolv år framåt.

Under tiden träffas ett gäng gubbar och drar upp planer för världsekonomin. Helt off the record och utan insyn. Hur ska vi få slut på det?

dn dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 12-12-12 = 9! Ben Bernanke & Co pratar klöver i Schweiz!

 1. Skoj Helena! Jag är en tvåa och min sambo en sjua = nio. Och jag befann mig i år nio innan jag fyllde år. Nu är det år ett för min del =en ny början. Siffror är jätteroliga!

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  ”Under tiden träffas ett gäng gubbar och drar upp planer för världsekonomin. Helt off the redord och utan insyn. Hur ska vi få slut på det?”

  Genom att Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – talar om för gubbarna att det finns alternativ till deras sedan 1800-talet pågående pyramidiska ekonomiska tänkande och agerande.

  T ex detta kan vara ett alternativ – som jag ser det..

  Gilla

 3. Julens ande skriver:

  ”Hej hopp min sockertopp, vi ska dansa medans jorden brinner oooopp.”

  ”Är du snygg i nian idaaaaag.”

  ”Grannen står så grön och gran i stuuuugan med fruuugan.”

  Tjolahopp tjolahej

  Gilla

 4. Pingback: Thinking in IAT wonderful day in Saint-Germain-des awesome introduction, Paris | ABCINFOPAGES.COM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.