Bra med pojkar och flickor för sig! Fiscal cliff = stor depression!

Det är stor skillnad på könen. Ifall du inte har märkt det redan. Att staten försöker få människorna i Sverige hen-ifierade är en annan sak. Ett sjukt experiment. En förskola i Skamby på Fyn har övergett den könsneutrala förskolepedagogiken. Tre förmiddagar i veckan experimenterar dagiset med en mer handfast könsuppdelad pedagogik där det sågas, huggs och byggs med pojkarna. Personalen anser att pojkar klarar koncentration, social förmåga och finmotorik mycket sämre än flickorna vilket leder till sena skolstarter. – Pojkarna har en annan inlärningsförmåga än flickorna och det försöker vi att tillgodose, säger förskolechefen Sisse Dohrman vid Skamby Börnehave till tidningen Fyens Stiftstidende.

Va´härligt! Jag tycker man borde låta flickor och pojkar gå för sig i skolan någon dag i veckan också. Dela på könen. Det skulle vara skönt. Speciellt för flickor i 10-årsålderna (förpuberten) – då dom börjar tystna och anpassa sig efter killarna.

Ja, det är val i Amerika. Det kan man inte undgå. Sverige är exceptionellt i bevakningen av det valet. Inget annat land håller på som vi. Man blir ju trött. Såg tre damer i pensionsåldern i ett kök i Ohio – och gode gud va´trötta dom var på att se eller höra Mitt och Barack. På youtube finns ett klipp med en liten flicka som gråter (som miljoner sett). Hon säger att hon inte vill se presidentkandidaterna något mer. Hennes tårar rann och hon snorade. Hon var verkligen ledsen. Så betecknande.

Med det sjuka banksystem som vi lever under går vi snart in i en stor recession. Amerika drar med sig hela världen. Det kallas fiscal cliff och är ett resultat av en tillfällig kompromiss som träffades mellan demokrater och republikaner sommaren 2011. Det innebär bland annat automatiska skattehöjningar från och med 1 januari 2013 och att flera finanspolitiska stimulanser till ett värde av 600 miljarder dollar upphör, såvida inte kongressen kan komma överens om förlängda skattelättnader och om hur budgeten ska stabiliseras på sikt. Om inte kompromissen får en lösning före årsskiftet riskerar USA att kastas in i en recession och drar hela världen med sig, skriver CNBC. Men på grund av presidentvalet har kongressens förhandlingar om ”fiscal cliff” blivit uppskjutna.

P.S. Det spelar ingen roll vem som vinner valet. Inte för Amerika och inte för världen. Dock handlar det om personlig prestige för kandidaterna. D.S.

svd dn dn svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Bra med pojkar och flickor för sig! Fiscal cliff = stor depression!

 1. Stig Palm skriver:

  Jag är tacksam för att gått i skola med enbart pojkar i klassen. Räckte att se tjejerna på rasten. Med tjejer i klassen jag nog inte tagit någon examen? Var ‘för intresserad’ av tjejer som tog bort fokus från lärare och böcker.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stig: Hålle rmed. Det ska vara så jämlikt idag så man vill snudd på spy. Man kan ha lika värde på flickor och pojkar ändå. Det blir lugnare i klasser och grupper om inte könsspelet går igång. Och det börjar tidigt. Mycket tidigt.

  Gilla

 3. mrmhalland01 skriver:

  Jag håller med.
  Med blandat vill killarna visa sig tuffa inför tjejerna och tjejerna tänker mer på utseendet än på vad läraren förmedlar.
  Jag tror helt enkelt att resultaten skulle bli bättre i skolan om det var separata klasser.
  Fast, jag måste erkänna att det känns lie omodernt att tänka den tanken 🙂

  Gilla

 4. Stig Palm skriver:

  Modernt är inte alltid rätt. Ibland måste vi backa tillbaka.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  mrhalland: Så är det! Inget vi kan göra något åt. Umgås mycket med djur. De spelar också för varandra. Visst känns det omodernt. Men som Stig säger: Modernt är inte alltid rätt!

  Gilla

 6. christalbum skriver:

  Jag tror inte de med näsa för affärer kommer tillåta en värdelös dollar, för utan den är israel ingenting. Vi kan snarare vänta oss en värdelös euro. På så vis kommer dollarn framstå som mer attraktiv.

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  ChristAlbum – vad sägs om den Vita Skolans nationalekonomi (”Den Vita Skolans utgångspunkt är den revolutionerande definitionen att pengar är motprestation för arbete som accepteras av alla.”) = en stark krona – som alternativ till det sedan 1800-talet pågående eländiga pyramidiska ekonomiska tänkandet och handlandet (= Fractional reserve banking)

  Gilla

 8. christalbum skriver:

  Låter alldeles ypperligt med den vita skolans ekonomi. Jag tror att psykopaterna aldrig kommer tillåta ett land att tillämpa en sådan ekonomi, för då rasar deras korthus av lögner. Hillary Clinton lär ha varnat Ungern ”för sista gången” för deras förstatligande av centralbanken. Kolla vad som hände Gaddafi och hans projekt med guld-dinar. Död genom sodomisering. Helt i linje med den svarta logens perversa syn på oss människor och vår existens.

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  Jo… – ChristAlbum – men: ”Allt som har en början har ett slut !” – som jag ser det.

  Gilla

 10. christalbum skriver:

  Jovisst är det så Josef!
  Skriv gärna under kontantupproret. Det tar inte speciellt lång tid att sätta sig in i frågan. Vi blir fler hela tiden som inte gillar det ständigt ökande slaveriet.
  http://kristofferhell.net/till-kontanternas-forsvar/

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  Det gjorde jag den 25 oktober.

  Gilla

 12. christalbum skriver:

  Gött! Då är det bara alla ni andra som läser kvar 🙂

  Gilla

 13. Josef Boberg skriver:

  Dagens debatt i riskdagen – om kontanternas vara eller icke vara – finns HÄR.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.