Någon håller på att ta bort kontanterna! Skriv på! Cash is king!

Till kontanternas försvar! Någon håller på att ta bort kontanterna i Sverige. Alternativet i ett kontanlöst samhälle är att låta familjer svälta. Är det detta som regeringen och de privatägda bankerna planerar?
De gör det utan att ha frågat dig eller någon folkvald om det. Vill du ha kvar kontanterna kan du skriva på en petition:

Länk till petitionen!

Den här petition som går till några folkvalda i riksdagens finansutskott, samt piratpartiets ledning, är en begäran att de nu tar den här pågående processen på allvar och ser till att kontantväsendet nu skyddas i grundlagen.

DET MÅSTE BLI STRAFFBART FÖR BANKER, FÖRETAGARE, MYNDIGHETER OCH ANDRA ATT VÄGRA HANTERA KONTANTER VID BETALNING OCH KREDITERING AV VAROR OCH TJÄNSTER.

Alternativet i ett kontanlöst samhälle är att låta familjer svälta.
Är detta regeringens och de privatägda bankväsendets plan?

Det är många som har undertecknat uppropet och undertecknarna har nu blivit inbjudna till TV-programmet Gomorron Sverige för att debattera kontanter i TV torsdag den 25 oktober. Motpart blir någon från bankvärlden.

Vill du bevara kontantväsendet i Sverige skicka detta blogginlägg vidare och skriv på!

Bilden på pengarna kommer från fotoakuten.se

svd svd dn intressant svd

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

56 kommentarer till Någon håller på att ta bort kontanterna! Skriv på! Cash is king!

 1. Stan skriver:

  Håller med, rör inte våra kontanter! En bra text om detta – http://justpaste.it/kontanter

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Håller också med. Jag betalar alltid med kontanter. I alla fall i den dagliga.
  Jag vill verkligen inte att någon Nisse ska kunna kolla vad jag har för mig.
  Gillar inte heller Googles riktade annonser.
  Oxå trött att pengarna ska försvinna. Samtidigt som fler och fler sitter djupt i en skuldfälla då de inte längre vet pengarnas värde.

  Gilla

 3. Hans Hansson skriver:

  Jag betalar så gott som alltid med kontanter både när jag köper matvaror eller köper in varor till försäljning. Bankkort använder jag för att ta ut kontanter från bankomater.

  Gilla

 4. Josef Boberg skriver:

  ”Någon håller på att ta bort kontanterna i Sverige. Alternativet i ett kontanlöst samhälle är att låta familjer svälta. Är det detta som regeringen och de privatägda bankerna planerar?
  De gör det utan att ha frågat dig eller någon folkvald om det.”

  Hur mycket av det som bestäms är grundat i vad medborgarna vill ❓

  Jag tror att det blir BETYDLIGT mera av ”den varan” ifall den ”Vita Skolans nationalekonomi” tillämpas.

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det ”vet” jag att jag ej har.

  Gilla

 5. Food for thought…

  Gilla

 6. Fixat, Helena – förståsss!!!:-)))

  Gilla

 7. Markus Andersson skriver:

  Sätt stopp för slaveriet! Vägra acceptera ett kontantlöst samhälle! De som kan bör också investera i silver och guld, och förstås jord.

  Gilla

 8. Johan skriver:

  Varför menar du att kontantlöst = svält…

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Cash is king on your island too? Or are they taking it away over there?

  Gilla

 10. Johan skriver:

  Pengar är inte föda.

  Så vad är då egentligen pengar…

  Gilla

 11. Johan skriver:

  Och vad är egentligen slaveri…

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Johan: Lyssna på P1 idag. Bra program om pengar. Pengar är ett illusionstrick. Skulle alla gå till banken och ta ut sina pengar blir det kris. Det finns inte så mycket kontanter. Det finns däremot hur mycket virtuella pengar som helst. Det blir så när man kan trycka hur mycket pengar man vill ur det blå. Som man sen tar ränta på!

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Johan: Vet du inte det? Vi är slavar åt banksystemet. Du får läsa på.

  Gilla

 14. Johan skriver:

  Jo, ursprungligen hade pengar det värde som man betalade med. Sen band man dom till fasta värden som
  t ex guldmyntfoten. Men efter andra världskriget släppte man dom helt fria, så pengar blev mer en ide om ett värde, än ett reellt.

  Men allra ursprungligast så hade man ett kreditsystem, där man bokförde skulder, som man fick kvitton på.

  Sen började dessa att cirkulera och användas som betalningsmedel, som sen blev våra pengar.

  Men kreditsystemet var alltså först.

  Men pengar är inte bra, det håller jag med om.

  Gilla

 15. Johan skriver:

  Det var retoriska frågor så klart. 🙂

  Ja, vi är tyvärr slavar åt det ekonomiska systemet. Det håller jag med om.

  Så pengar är inte nåt bra.

  Gilla

 16. Johan skriver:

  …eller…

  Gilla

 17. stefan skriver:

  För 4 och en halv miljard år sedan var dygnet 6 timmar på dinosauriernas tid var dygnet 16-18 timmar. Enligt vad korallerna säger (vetenskapligt helt säkert) Månen är vad som skapat våra 24 timmar genom att bromsa så bevisligen blir det mer om man bromsar. Vissa är oroliga för att det blir för lite kolsyra för att vulkan aktiviteten minskar med utsläpp av just det det som gör global varmt, så bra eller dåligt beror på det hmm vetenskapliga sammanhanget (agenda21 tex.) Perspektiv utan månen så skulle jorden och allt annat kunna beskrivas att stå stilla ifall man beskriver allt annat som rör sig tar man bort alla månar då tänkte jag så finns inga grupperingar som kan bromsa det egna perspektivet alla månar är grus i den perfekta klockan där allt i sig är centrum i universum och inget annat som stör den bilden. Ja ni fattar säkert vad jag menar hehehahahoa. Låter konstigt men jag är helt allvarlig därför garvar jag …

  Gilla

 18. stefan skriver:

  En annan sak jag inte vet är om jorden snurra snabbare runt solen när det var 6 timmars dygn eller var det fler dagar då? Vet någon upplys mig då för nu är jag i mörker…Jag tror att det var lika många dagar på ett år, men har ju inga bevis för den Tron.

  Gilla

 19. stefan skriver:

  Kontanter eller inte , vad hjälper det när det är samma skit bakom det hela? Jo jag vet att tar alla ut så störtar de och får mer av staten via oss slavar ingen lär ju ändra på det hur som kontant eller digitalt, bara undrar! Liksom ägande förhållandena på det som har betydelse att äga om man ska ha riktig makt är ju det amma utan papper av det ena och andra ”slaget”…Så tell me Tellus hehe.

  Gilla

 20. stefan skriver:

  Ah visst glömde jag är ju ingen slav, men jag måste i alla fall hålla mig på mattan.
  Kul ord jag läst idag – den onyktres tal är den nyktres tankar källa: flashback

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Johan: Jo, pengar är bra om staten Sverige sätter dom i cirkulation och så får bankerna konkurrera om dom som andra företag. Så går det inte till nu. Nu är det bankerna som styr allt.

  Stefan: Jasså har dygnet varit kortare. Intressant. För många miljarder år sedan var jorden lila. Har alltid tyckt att den färgen är konstgjord. Men nu har jag ändrat mig. Den är naturlig.

  Gilla

 22. stefan skriver:

  Det finns mycket i naturligt som inte alls är så himla bra. Men lila blommor har man väl sett rätt ofta syren tex. http://sv.wikipedia.org/wiki/Syren

  Fast jag var faktiskt osäker ifall det var lila jag har både vita och hmm lila, man lägger in dessa i alkohol för något som jag glömt ((aj aj vad är det med mitt minne)

  Gilla

 23. Helena Palena skriver:

  Stefan: Lila syrener finns i många nyanser. Allt finns i ett spektrum. Man ska alltid tänka tvärtom. Och sätta sig i andras ställen. Du kanske tänker på eau de cologne. Jag lägger mycket i sprit. Gör tinkturer på växter. Sen tar jag en liten droppe med en pipett och har i mina salvor och oljor. Så underbart att veta vad man kan göra med naturen.

  Gilla

 24. @ Helena,

  Cash is still here.

  I believe that when the crash comes in the US then there will be a shift from cash and seismic changes will come.

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Seismic! Wow! We will see! 21 december 2012 is coming up too.
  But I wonder if your politicians and so forth are discussing the matter like we do in Sweden. We can´t have cash they say because of the robberyrisk!

  Gilla

 26. Johan skriver:

  Om dygnet var kortare, var det säkert p g a att jorden cirkulerade snabbare kring solen p g a farten från big-bang ej hade saktat ner till nuvarande nivå.

  En intressant sak i sammanhanget är, att om vi hade funnits för 4,5 miljarder år sedan skulle vi ha blivit 4 gånger så gamla om jorden gick runt sig själv på 6 timmar. Så det här med mänsklig ålder är absurt, när den mäts av omgivande himlakropps cirkulation och inte till nåt verligt hos själva människan. Då ålder är relativ i förhållande till omgivningen, kan den inte finnas. Det är ett absurdum helt enkelt när man mäter på sådant sätt. Och vad mäter egentligen klockan. Svar, absolut ingenting mer än sig självt, med sin egen mekanik. Som mäter ingenting.

  Helena: Varför bankerna styr med räntan, är för att pengarna flyter fritt idag utan förankring. Skulle dom inte göra det ibland, skulle risken vara stor att värdet rusade iväg och att det blev som i 30-talets Tyskland.

  Sen tycker jag det är oväsentligt om pengarna är fysiska eller digiala. Det är samma luft utan förankring. Så det spelar ingen roll.

  Men jag håller med om att större omsättning av pengar såväl hos banker som medborgare gör företagsamheten ökar. Men grunden skapas kanske bättre med sparande. Och ett mer beständigt värde i ekonomin, och inte så flyktigt.

  Gilla

 27. stefan skriver:

  Johan räntan finns inte i ekonomin men den ska existera en då så mer ränta gör alla andra som inte är ägare till ränta fattigare stat som människa. Om alla ägde räntan av utlåning så skulle ju räntan kvitta ifall vi alla var lika behandlade utifrån Staten, alltså varan pengar ska frukten av delas lika till alla om man inte lånar ut privat men vem skulle det när man inte kan kräva tillbaks i omöjliga situationer, så de flesta vill nog ha en gemensam stat som garant för lån och därför staten ska vara för alla så ska inkomster dvs ränta delas lika och då blir räntan ett medium istället för skatt och båda kan i längden regleras bort utifrån det mänskliga görandet typ vägar sjukhus utbildning och vad för värden vi diggar tillsammans inga konstigheter ,fast jag känner jag krångla till det lite här. (Och lika är vi inte se bara missfostret som hade egna nycklar och adlad och med mera.)

  Gilla

 28. stefan skriver:

  Alltså riksbanken räknar inte ränta som pengar och därför tar de ut ur ekonomin de riktiga pengarna skulle det fungera så skulle riksbanken reglera penning mängden efter räntan och det gör de inte (ingen stans i världen tydligen) och det är vad jag förstår grund för bailout. Men varför ska de som gör minst få mest , i världen så verkar det ju så som att bankerna har verkstäder och hela industrier i källaren och tillverkar allt till och med mat,,,,nej så är det ju inte de har ingen tomte verkstad ”ännu” vem vet vad de hittar på. Ligger ju när a till hands till att bli alla företag på riktigt när alla ligger i dess vagga konton. Läser man bolags lagen så förstår man en del till slut om vår verklighet med dessa bank fashister läser man bank lagen så förstår man ännu mer, har dock inte hunnit utnyttja någon myndighet för att printa ut den och hittar ingenstans att skriva ut den ifrån heller och köpa den har jag faktiskt ingen lust med. Jag har dillat tillräckligt med banker och vet ungefär hur det är det jag mest fattat är att de på små kontor upp till chefen vet inte alls så mycket som man skulle tro (min erfarenhet av nervösa bankdirektörer. Men hur som mitt intresse är sällan ekonomi i dagen jag är för uppfinningar eller upptäckter eller vad man ska kalla det. Kanske bättre en värld helt utan pengar så vi blir tvugna att hjälpa varandra, inget problem för en bohem som jag som är mest utan pengar ändå hehe.

  Gilla

 29. Johan skriver:

  Räntan är endast ett styrmedel. Det är inget man kan ha eller inte ha, i sig.
  P g a hög eller låg ränta, blir vi mer sparbenägna eller köpbenägna. Och då kan de styrande reglera hur de vill ha det i landet.

  Förr kunde man t ex köpa in mer guld som garant för pengarna. Då ökade pengarnas värde. Priserna på varor sjönk.

  Gilla

 30. Johan skriver:

  Jag talade bara om varför vi hade ränta, i nuvarande ekonomi. Inte om det var bra eller dåligt. Eller hur vi skulle vilja ha det. Det är en helt annan fråga.

  Du blandar ihop äpplen och päron, som man säger.

  Gilla

 31. Johan skriver:

  Skulle vi ha ”riktiga” pengar som motsvarade reellt värde, skulle det bli otympligt. Vi skulle få dra runt kilovis med metallskrot. Exempelvis, silver, guld eller koppar.
  Det hade man ett tag i historien, men man övergav det snart. För att det blev alltför otympligt.

  Gilla

 32. Johan skriver:

  ”Kanske bättre en värld helt utan pengar så vi blir tvugna att hjälpa varandra.”

  Där har du kanske en poäng Stefan. Då kanske världen skulle bli något bättre. Men det handlar mer om synsätt än om räntans eller pengarnas funktion.

  Man ska inte blanda ihop de båda vinklarna. Då blir det bara rörigt.

  Gilla

 33. stefan skriver:

  Frågan som du blandar ihop är vem ska ha vinning av räntan eller så språkar jag så galet så det går inte förstå vad jag menar. En helt annan sak då vet du var man kan lämna in prover för analys, vart vänder man sig liksom jag har lite vatten prover som är väldigt skumma bokstavligt talat.

  Gilla

 34. stefan skriver:

  Riksbanken som är skapare av riktiga pengar eller omvandlare av krediter eller vad hur man nu vill beskriva det hela . I alla fall så ska denna riksbank vara statlig och staten i sig själv ska inte prioritera en viss grupp för denna vinning staten ska vara lika för alla borde vara det allmänna i alla så att säga att tycka så annars är ju balansen över till diktatur. SÅ om räntan blir en form av skatt istället till alla när pengar bildas och lånas ut av staten istället för Priviligerade av staten. Om alla då skulle få samma grund inkomst av skatten eller räntan så skulle ju den vara onödig ,det är min poäng men den kan ändå vara för att komma dit hän. Alltså jag fattar inte vitsen med privata värde pappers institutioner jag tycker det ska ordnas av den gemensamma staten och kostnaden är bara löner för ekonomer och byggnader. Jag gillar helt enkelt inte personer som tjänar en mille i månaden på folk som bara får 3 kroner i timmen sådana människor är kadaver i det mänskliga haveriet.

  Gilla

 35. stefan skriver:

  Det var bara gnäll på lönen sen kommer affärs syndromet om hur tjäna ännu mer pengar på andras kassa liv. Ush och många om man läser DI och dyligt svärmar runt sådana och verkligen stönar om deras förträfflighet och sånt tål jag inte, de kan dra åt hel—e

  Gilla

 36. Josef Boberg skriver:

  Stefan – apropå: ”Jag gillar helt enkelt inte personer som tjänar en mille i månaden på folk som bara får 3 kroner i timmen sådana människor är kadaver i det mänskliga haveriet.”

  VÄL TALAT

  Gilla

 37. stefan skriver:

  ”Man ska inte blanda ihop de båda vinklarna. Då blir det bara rörigt.” Ju större grupper ju mindre personligt tänkande ,på samma sätt som mindre molekyler har större möjlighet en stora att bli annat en vad de för stunden är.

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Johan: Jag tänker inte skriva om pengar här. Har gjort det så mycket. Vi är lurade. Det är en sak som är säker. Läs gärna på bloggarna Palantir och Ett nytt penningsystem Där finns alla svar på bankeländet och den stora bluff vi lever under.

  Stefan: Du vet va det handlar om och tack för att du orkar skriva om det.

  Gilla

 39. Johan skriver:

  Du menar att man skulle höja eller sänka skatten istället för räntan… Kanske det.

  Det är bara en hake. Sparande och lånande kan inte påverkas av skatten. Åtminstone inte så att pengar kommer in i systemet, så att pengar exempelvis kan lånas ut till företag som har investeringsbehov.

  Och en sak till, istället för att köpa mer när t ex skatterna sjunker, kan du arbeta mindre, men ändå ha samma standard.

  Så det är ett ineffektivt styrmedel om man vill påverka sparande eller lånande eller konsumtion.

  Vad jag menade med rörigt är, att man måste skilja på det tekniska kring penningsystemet och det filosofiska, idemässiga. Och inte blanda ihop dessa två aspekter, när man resonerar. Det är då det blir rörigt.

  Jo vinningen av räntan. Eller
  d v s mellanskillnaden mellan inlånings -och utlåningsräntan kan ju alltid diskuteras vad man vill göra med. Det är väl den du menar, eller hur… Det är ju en slags vinst för bankerna som för alla företag. Men inte räntan i sig. Utan de pengar man får in av mellanskillnaden helt enkelt.

  Gilla

 40. Johan skriver:

  Helena: Klart vi är lurade. Det känner jag också. Ska kolla vidare som du föreslog.

  Stefan: ”Ju större grupper ju mindre personligt tänkande.”

  Konsekvensen av dett, om du är för mindre grupper, så är du emot den demokratiska ordningen att flest vinner, eller…

  Gilla

 41. stefan skriver:

  Systemet pengar är inget riktigt system det är det jag först och främst säger. Ja Carl Norberg kan nog förklara detta enklare nu för tiden en vad som var förr hehe.
  Johan denna person säger egentligen inget annat en jag och han har ju eller jobbar internationellt i ämnet som advokat så han borde ju veta annars vore det konstigt tycker jag, jag har för övrigt haft personer som jobbat internationellt på kontrakt för mig så tja jag kan väl personligen mer en vad jag utger mig för att veta. Hur som så tycker jag detta är mycket bra ,men detta vita antar jag är ett ljus på bordet ungefär fast det vet jag inte bara antar men det har inget i alla fall med sakfrågan att göra .Populär ord som jag nu låna av Carl Norberg. Men det är inte han på denna video. För de som inte är relevanta om detta med pengar titta flera gånger på denna video och ställ frågor till de som kan svara på dem så klart.

  Gilla

 42. stefan skriver:

  Nja , jag är lite stelbent jag tycker man ska ordna samhället på ett förnuftigt sätt ungefär 1+1 är två ungefär och det finns inga stora alternativ i grunden har man grunden då klar i samhället behövs inte politiker längre utan det mer handlar mest om vad man kan göra utan att vara hinder för andra.
  Alltså jag vill ha bort alla som glassar fram på folkets räkning, jag har faktiskt aldrig haft svårt att komma överens med folk i olika situationer i verkligheten om vad som är vad göra, först löser vi situationen själva går det inte så får det ju gå vidare i gruppen (det funkar alltid om det inte är stelbenta överstyrda idioter men sådana är mer och mer sällsynta för mig även i myndigheter det är min erfarenhet ”överlag” Först och främst möter vi varandra som människor för vi är människor och det är ytterst få som inte tar till sig det.

  Gilla

 43. stefan skriver:

  Just nu är jag i en sådan situation med myndigheter i för min person skull men annans och det gäller liv och död nu och segheter och dumheter kan ta livet av en familje medlem nu. Så ni ser att jag är rätt kall i sådana situationer, det är allvar folk för samhället funkar inte ett skit när det är allvar.

  Gilla

 44. stefan skriver:

  Eller jag är så van vid trögheter så inte ens det får mig att reagera som andra kanske panik ångest skräck mer en rädsla, vet faktiskt inte riktigt vad jag ska göra just nu det är förfärligt ,va jag inte så sjuk själv (hjärtat så skulle jag tvinga dem) men nu skulle jag själv dö om jag ens kraftigt reagera jag känner direkt hugg i hjärtat så jag försöker dirigera andra i görat just nu utomlands för vad och göra, Sverige verkar dött. (sjukvård dillar jag om)

  Gilla

 45. Johan skriver:

  Det är bra Stefan. Man måste försöka med nya modeller att leva efter. Att skapa en ny och bättre värld. Men du tänker väldigt annorlunda, så det är svårt att förstå ibland.

  Helena: En allmän fråga bara. Vad vill du med din blogg… Vad går den ut på…

  Gilla

 46. stefan skriver:

  Johan demokrati måste var mer dynamiskt på samma sätt som själva hjärnan själv är skapt till. Är hjärn cellerna (vilka celler som helst för den delen) ej dynamiska så är det det samma faktiskt som psykisk sjukdom.

  Gilla

 47. stefan skriver:

  I en demokrati kan man visa att något är bättre så borde det gälla tycker jag och ingen vill väl sämre.
  Omtanke och så! Tack Johan

  Gilla

 48. Johan skriver:

  Tråkigt att du har problem. Det är nog sant det här med samhällets tröghet när det gäller att hjälpa oss medborgare. Det är för lite omtanke i offentligheten.

  Gilla

 49. Johan skriver:

  Jo, klart du har rätt om demokratins dynamik och så. Och nåt nytt är verkligen på gång i allt, eller hur…

  Hjärnan är verkligen inte skapt för att gå på rutin eller tomgång. Den behöver mer än systemet vill ge. Därför behövs verkligen såna som vi som inte bara följer med i allt. Utan försöker se annorlunda på det hela.

  Gilla

 50. Johan skriver:

  Helena:

  Jag vill bara fråga rent allmänt.

  Vad går den här bloggen ut på egentligen?

  Eller annorlunda uttryckt: Vad vill du med din blogg?

  Gilla

 51. Johan skriver:

  Helena:

  Har du ett tema, eller en inriktning liksom?
  Och i så fall vilken?

  Gilla

 52. @ Helena,

  This ” Courtenay: Porygon2″ is some sort of infection introduced to my computer, The word ”Porygon2″ seems to liink of its own accord to other sites. Not my word – not my links.

  On the second point:-

  ” But I wonder if your politicians and so forth are discussing the matter like we do in Sweden. ”We can ´ t have cash they say because of the robberyrisk!”

  The source of the economic and finacial problem from the US is simple:-

  The abandonment of the gold standard and no tangible production to equate to the amount of money in circulation. So fiat money exists and as the money supply keeps being increased on this basis ( i.e not being backed by some tangible value) – then at some point the mounting deficit must dictate a crash or collapse of the economy and a precipitous decline of the value of the currency – again – becasue one cannot endlessly keep printing money that is not backed by something tangible. Put another way – you cannot put something on nothing and expect it to stand.

  As regards the island’s government – I perceive a willingness to have deficit financing and beyond that there is just a hope that the US dollar will retain value ( since the TCI uses the US dollar as its currency). So – right back to the problem that I described above.

  Your replacement of cash post – really is a response to the impending problem of huge deficits; decline in production; and loss of currency value. Thus, some form of manipulative stragegy is utiliesed to try and keep the game going even as the currency loses or has lost significant value.

  Gilla

 53. Helena Palena skriver:

  Johan. Vilken dum fråga? Känner du till den digitala revolutionen? Känner du till Steve Jobs? Har du ingen blogg? Vill du inte se bild och text i samklang. Det vill jag för jag är skribent , fotograf och journalist. Tema! Läs igenom så ser du att det finns många teman. Tips! Starta en blogg för det är kul. Du får skriva vad du vill. Du får bli din egen redaktör. Bara det!

  Gilla

 54. Johan skriver:

  Jo, jag har tänkt på det jag också. Att starta egen blogg menar jag.

  Men jag undrar fortfarande. Har du nån särskild inriktning? Och vill du nåt särskilt med din blogg?

  Jag menar vad föranledde att du startade den?

  Jag menar, nåt syfte måste du väl ha haft med din blogg i alla fall?

  Förstår väl jag också att det är kul och att det görs för ”grejen”.

  Men ändå, någon anledning måste du väl ha haft.

  Jag bara undrar, vad det handlar om i stort bara?

  Gilla

 55. stefan skriver:

  Han har prickat rätt förr. SÅ nyheter innan de hänt är ju anorlunda. (anteckna platserna ifall denna länk ej går nå ifall det händer då.

  Gilla

 56. stefan skriver:

  Tänkte på en låt, vandraren har ingen stans att gå men han går en då….Ah Nordman hette han.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.