Politiken(S) trojaner lever gott på vinsterna i vården och vårt höga skattetryck! Vems grundavdrag ska gälla i EU?

Svensk demokrati bygger traditionellt på intressegrupper som står mot varandra. I dag smälter eliterna alltmer samman och tidigare toppolitiker fungerar ofta som dörröppnare åt näringslivet. Just nu är den stora uppgiften att hindra S-kongressen att säga nej till vinster i välfärden, skriver Daniel Suhonen och Felix Antman Debels.

Det finns en klassisk bild av svensk demokrati och den togs den 20 december 1938 på Grand Hôtel i Saltsjöbaden. August Lindberg från LO och Sigfrid Edström från SAF undertecknar Saltsjöbadsavtalet om fred mellan två stridande intressegrupper med skilda agendor, värderingar och social bakgrund. Men vad händer med demokratin om eliterna i allt större grad smälter samman till en elit? Ja, vad händer? Hela Sverige blir utsålt till Caymanöar och andra skatteparadis. Och gamla S-politiker kan gnugga händerna och låtsas som det regnar. Här kommer ett brev från en skatteexpert som ni ska läsa noga.

Hej!
Skickar över ett par länkar till artiklar som beskriver svenska egenföretagares svårigheter med skatter och mer eller mindre oavsättliga tjänstemän i administrationen utan eget ekonomiskt ansvar i konkurrens med länder som t ex Canada, Frankrike och Spanien. I Sverige beskattas företagsinkomster med egenavgifter på c:a 29 procent från första kronan om årsinkomsten överstiger 999 kr + kommunalskatt med 32 procent och mer från årsinkomst över 18 700 kr.

I Frankrike och Spanien betalar man inte skatt förrän inkomsten överstiger c:a 150 000 kr enligt hörsägen. Hur det står till med rättssystemen i jämförelseländerna känner jag dåligt till. Man får ju hoppas att det är bättre än det svenska småföretagarna tvingas kämpa med. Hur ska vi få våra politiker att förstå att våra småföretag som är beroende av världsmarknaden kommer att gå under i konkurens med andra länder om vi inte får våra företags skatter anpassade till andra länders skatter och övriga administrativa krav. Vårt inhemska jordbruk är en av de näringar som hotas kraftigt av våra höga skatter och andra pålagor.

http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/26/klagare-f-rs-ker-s-tta-dit-f-retagare-f-r-en-raggmunk

http://www.newsmill.se/artikel/2012/01/31/vi-b-r-f-lja-kanadas-recept-f-r-att-f-fler-f-retagare

Bra kritisk ledare om nya beskattningsförslag i tidningen Jordbruksaktuellt skriven av Stefan Ljungdahl. http://www.ja.se/?p=41450&pt=105&m=3433 med möjlighet till kommentar.
Sprid Ljungdahls artikel till vänner och bekanta.
Hälsningar!
Sten-Arne

Ja, hur kommer det att gå? Vilket land ska anpassas efter vilket? Ska vi justera vårt grundavdrag så vi också kan tjäna mellan 90 000 till 150 000 tusen innan vi börjar skatta? Eller, ska andra länder anpassa sig efter Sverige och börja skatta när man tjänar 18 700 kronor? Bra fråga! Grunna på den ett tag.

P.S. Bli inte företagare eller medborgare i Sverige! Du blir pungslagen till tänderna! D.S.

Sverige har de högsta skatterna

Så höga är marginalskatterna

svd dn intressant svd svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Politiken(S) trojaner lever gott på vinsterna i vården och vårt höga skattetryck! Vems grundavdrag ska gälla i EU?

 1. Börje Andersson skriver:

  Debatten om vinster i vården har väl tappat fart nu. I dag handlar det mer om hur man undviker förluster. Det intressanta för vårdtagarna är hur man höjer kvaliteten.

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  ”ska andra länder anpassa sig efter Sverige och börja skatta när man tjänar 16 800 kronor?”

  Ja… – det tycker jag är en BRA idé – därför att då kommer per automatik ALLA företagare och medborgare i Sverige att må MYCKET bättre ❗

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det ”vet” jag att jag ej har.

  Kan det överhuvudtaget bli sämre än det är

  Gilla

 3. Josef Boberg skriver:

  Apropå kan det bli sämre än det är – The Illuminati’s Secret Mind Control Operations-Dr. Rauni-Leena Luukanen-Kilde (video ca 61 min – som bilden börjar ”fladdra” på efter ca 18 min – men det försvinner efter ca 27 min). Mera om detta HÄR.

  Gilla

 4. ÅMÅL skriver:

  Briljant artikel!

  Gilla

 5. gunnardeckare skriver:

  Iden om ett större skattefritt belopp är inte ny i Sverige. Den har varit uppe til debatt några gånger men det har inte gett nåt resultat

  Gilla

 6. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Gunnar – men mitt motto är: ”Försök Alltid med att Försöka igen – fast på Annorlunda sätt – enär Allt är Möjligt !”

  Så vem vet – tänk ifall det blir ett 12-TUSENKRONORSPARTI i RiskDagen efter valet 2014 ❓

  Gilla

 7. stefan skriver:

  Alla vill väl andras väl som människa eller ? (ifråga varför inte uppe i debatt) är ju frågan.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Småföretagarna kommer aldrig få hjälp. Politikerna anser att de klarar sig ändå. Och det gör vi. Vad kan man annars göra. Överlevnad är en ganska stark drift. Och vi vill helst inte heller bli arbetslösa. Det het kraft oavsett villkor.

  Gilla

 9. Markus Andersson skriver:

  Bra artikel Helena! Kanske borde man måla en målning där Skatteskrapan står i lågor och döpa den till ”Brandskatten går upp i rök”…

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Markus: Det skulle bli en fin och talande/träffande tavla. På kornet!

  Gilla

 11. Bo C Pettersson skriver:

  Det bör åpekas att en svensk medborgare, minsann, inte är skattebefriad för belopp understigande ens 18 700 kr i inkomst per år. Å det beloppet betalar vederbörande moms & punktskatter belöpande sig till ca 25 procent av spenderat belopp, lämnande endast ca 14 000 kr kvar i reell köpkraft.

  Jag skriver detta enbart för att understryka din skatteexperts utsaga; det är alltså värre än vad som framgår av din artikel.

  Systemet åminner mig om de som det europeiska kolonialmakterna införde i tredje världen under 18-hundratalet med varierande framgång: ”hut taxes” (en primitiv form av fastighetsbeskattning) syftande till att tvinga ”infödingarna” att ta betalda jobb i kolonialisternas plantager & gruvor för att få in de pengar de behövde för att kunna betala de åförda skatterna.

  Svenska folket idag är i samma läge som gårdagens infödingar i tredje världen, men detta folk, liksom gårdagens ”infödingar” fattar noll av vad som ågår.

  Gilla

 12. Josef Boberg skriver:

  ”Det bör åpekas att en svensk medborgare, minsann, inte är skattebefriad för belopp understigande ens 18 700 kr i inkomst per år. Å det beloppet betalar vederbörande moms & punktskatter belöpande sig till ca 25 procent av spenderat belopp, lämnande endast ca 14 000 kr kvar i reell köpkraft.”

  VÄL TALAT

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Bo C. Tack för den upplysningen. Hur liten summa kan man egentligen börja beskatta! Sverige är verkligen världsbäst i klassen på att suga ut sina skattesubjetk. Ingen tvekan!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.