Snygga bikerhjälmar med lyse! Syns i mörkret med en Brighthelmet!

Brighthelmet! Tjusigt namn! Man kanske skulle sätta på sig en cykelhjälm! Varje dag skadas nära hundra cyklister i Sverige. De flesta av dem skadas när de kör omkull utan att någon annan är inblandad. Några få krockar med bilar eller andra trafikanter. Orsaken till att man kör omkull på cykel kan vara en sten på vägen, en grop i vägbanan eller något fel på cykeln. Därför ska man aldrig cykla utan hjälm.

I samma ögonblick som man slår sitt oskyddade huvud i marken är det för sent. Man kan få en hjärnskada som förändrar livet för alltid. Så kom ihåg hjälmen! Hjärnan kan inte gipsas! Brighthelmet har inbyggt LED-lyse. En snygg hjälm som är den enda i världen som förebygger olyckor eftersom man alltid syns med en Brighthelmet. Patenterad Svensk uppfinning. Laddas via usb-porten på datorn eller med en adapter. Häftigt!
När jag var barn hade vi inga knäskydd eller hjälmar. Man åkte skridskor och cyklade på som bara den ändå. Idag ska man vara ett föredöme som vuxen och använda hjälm. Det är lag på att barn som är under 15 ska använda hjälm när dom cyklar eller blir skjutsade på cykel. 1990 blev Australien första land i världen att införa lag på cykelhjälm. Nya Zeeland följde efter 1994 och Sverige 1 januari 2005. Cykelhjälm eller annan hjälm med jämförbara skyddsegenskaper kan användas.

Om man cyklar utan hjälm och är under 15 år kan man stoppas av polisen men inte bötfällas. Föräldrar eller andra personer som fyllt 15 år kan däremot bötfällas, om dom på sin cykel skjutsar ett barn som inte har cykelhjälm. I Sverige rekommenderas att barn upp till sju år bör ha hjälm med grönt spänne, så kallad barnhjälm. Andra länder känner inte ens till att det finns. Det gröna spännet löser ut om barnet skulle fastna någonstans, men å andra sidan kan spännet lösa ut om ungen cyklar omkull! Brighthelmet har grönt spänne som tillval till Inflames, Rosy och Thomas.

Se fler hjälmar från Brighthelmet. Den gula heter Inflames, den svarta Victor och den rosa Rosy. Hjälmar från Brighthelmet kostar 349 kr för barn och 449 kr för vuxna (plus frakt).

intressant dn dn svd svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Snygga bikerhjälmar med lyse! Syns i mörkret med en Brighthelmet!

 1. Antonia skriver:

  Som cyklisterna for fram i Stockholm känns nästan att jag som är gångtrafikant borde också ha en hjälm. De kör ofta på trottoaren, trots att cykelvägen är ju precis bredvid trottoaren, svischar förbi så de nuddar en, eller kör utan att titta upp utan glor bara ner på trottoaren för att inte behöva skämmas att man kör där man kör. Det är farligt att vistas på trottoaren idag.

  Gilla

 2. Styropian skriver:

  Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s truly informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är nog inte det lättaste att gå i Stockholm nu för tiden. Det är trångt och hektiskt. Du kanske skulle ha en hjälm även om du inte cyklar. Du kan i alla fall synas i mörkret.

  Gilla

 4. stefan skriver:

  Den hör utrustningen tycker jag passar på stan snyggt som fan inclusive hjälm och hantag att hålla i.
  http://www.military-sleeping-bags.com/index.html

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Stefan: Tycker du det! Nä, det var lite för militärt för min smak. Men kanske behövs i framtiden om det blir riots även på våra gator.

  Gilla

 6. stefan skriver:

  Jag gillar faktiskt kläder med funktion kanske lite mer valfria färger skulle finnas på lager. Sovsäckarna håller vad de lovar i alla fall. Jag har samma som som danskarna är utrustade med komfort minus 40 och då är det inte så hårt att vara uteliggare 🙂 Speciellt om man har en kanon med sig. Sakerna är ju så dyra så man kan ju bli rånad på kläderna. (sånt har jag råd med för jag samlar tomburkar så tro inte jag är rik)

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stefan: Klar man vill vi ha funktion i allt. Klart det skulle vara skönt med en riktigt sovsäck om man vore uteliggare. Ligga på gatan kan inte vara någon hit. Finns det pengar i att samla burkar. Ja, kanske om man ligger i dygnet runt. 😛

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Ligger i dygnet runt hinner man inget annat en spara kosing! och det kan va bra om man inte har råd till något, som dessa rymd skepp man ligger i boxar i någon form av dvala så man är konserverad tills man är redo.

  Gilla

 9. gunnardeckare skriver:

  Häftiga hjälmar! Det måste nog vara litte coolt för att ungdomarna ska ta dom på sig. Men det finns vuxna som heller inte har hjälm.

  B.s
  Jag är på en jobbdator som har ms explorer. Jag har annars kört Chrome i flera år.

  Gilla

 10. Iceberg Lettuce skriver:

  When was the last time someone ask you if you had a spare potato?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.