Tjurigt! Fyra skadade i Pamplona! Rätt åt dom!

HEJA TJUREN!

Man ska visa djuren respekt. Det gör man inte när man springer före tjurar för att reta dom. Den första tjurrusningen under årets San Fermín-festival i nordspanska Pamplona slutade med att fyra människor hamnade på sjukhus. En blev stångad i benet och tre skadades på annat sätt i rygg eller ben. Ingen skadades dock allvarligt. Sex tjurar, som vägde omkring ett halvt ton vardera, och sex ungtjurar hetsades tillsammans med ett hav av vitklädda löpare genom den 850 meter långa banan till tjurfäktningsarenan. Jag har kontakt med såna bjässar dagligen om jag vill. De har en uppgift i naturen och det är inte att bli retade.

Som tur är väcker det här förnedringsjippot i San Fermin äntligen protester. Dagen innan årets festivalpremiär lade sig aktivister med målade kroppar på marken och bildade orden ”Stop bullfights”. Ja, stoppa eländet nu!

dn svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tjurigt! Fyra skadade i Pamplona! Rätt åt dom!

 1. Antonia skriver:

  Konstiga seder vissa länder har i vår värld. Har jag för mig att någonstan på mellanöster slängs barn ner från en kyrktorn för att sen fånga upp barnet.
  Varken tjurrusning eller tjurfäktning borde tillåtas idag.
  Världen utvecklas och vissa grymma saker borde läggas i malpåse.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Malpåse! Absolut. Idag vet vi att barn och djur känner precis som vi. På 80-talet opererade man spädbarna utan bedövning. Trodde inte att dom kände något!

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Stackars barn. Jag får ont bara jag tänker på det. Man borde ge bedövning i alla undersökningar oavsett åldern.
  Jag var just på en undersökning på Sophiahemmet, trodde jag skulle svimma av smärta. Och då är jag ändå rätt så tålig. Vissa saker borde man göra under lätt narkos. Jag skulle aldrig klara av att plåga en patient på det här sättet. Kanske bör man vara lite sadist när man väljer det yrket. Men jag är definitivt inte masochist…

  Gilla

 4. stefan skriver:

  Det är väl skönt att de får använda hornen innan slakt…

  Gilla

 5. xmaverickx skriver:

  @ Antonia, de som blir kirurger har nog psykopatgenen.
  Och de har nog blivit bra bra behandlade som barn, eftersom de använder den i det godas tjänst.
  Om de blivit illa behandlade hade risken var stor för att de istället använt den i det ondas tjänst, och blivit tex (serie)mördare. Eller slaktare, som kallblodigt, tar livet av andra varelser (på löpande band), på halalvis, eller det mer ”humana” sättet att först bedöva dem som offras för att hamna på köttätarnas tallrikar för att sedan begravas i deras kroppar.

  Gilla

 6. Markus Andersson skriver:

  Själva rusningen framför tjurarna är väl en droppe i havet om man jämför med allt som stressar djuren bakom köttindustrins tjocka väggar, även i Sverige. Men så länge köttpriset är lågt låter de flesta maten tysta munnen. Personligen tycker jag att den kulturella integriteten är viktigare än att ge efter för moralisk indignation även om jag själv också blir upprörd av tjurfäktningstraditionen.

  Gilla

 7. gotinna skriver:

  Jag hejar på spanska djurrättsrörelsen som försöker stoppa djurplågeriet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.