Ahmed Agiza får uppehållstillstånd! Hyllar svenska folket

”Rättvisan har segrat. Jag lyfter hatten för det svenska folket som är ett fredligt folk som tror på rättvisan”, säger han. En glädjande nyhet med tanke på alla andra som får stanna här och som verkligen  bär sig brottsligt åt. Egyptiern Ahmed Agiza, som avvisades med CIA-flyg från Sverige 2001, får permanent uppehållstillstånd i Sverige, säger Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik. Egyptierna avvisades med garantier att dom inte skulle torteras. Pyttsan! Tortyren började redan på planet.

Agiza, som har fru och fem barn i Sverige som är svenska medborgare, fick avslag av regeringen 2009. Han satt nio år i egyptiskt fängelse, men släpptes i fjol. I oktober lämnade han in sin ansökan om uppehållstillstånd på svenska ambassaden i Kairo. Säpo har sedan utrett hans ärende. Enligt medieuppgifter reste Säpofolk också till Egypten och träffade Agiza. I måndags kom så Säpos yttrande, berättar Ribbenvik, varpå han kunde fatta sitt beslut. Uppenbarligen har Säpo gjort bedömningen att Agiza inte utgör något hot mot Sverige, även om Ribbenvik inte öppet drar den slutsatsen.

Jag såg dokumentären om honom. Han blev verkligen torterad under tiden i fängelse. Han har fått skador för livet. Sverige lade sig platt när CIA:s plan kom och hämtade Agiza och den andra egyptiern (som släpptes tidigare). Om inte 9/11 hade hänt skulle kanske förloppet blivit ett annat. Men efter det blev det fullskaligt krig mot terrorismen och Bush sa att den som inte gick med var emot. Och alla böjde sig. Speciellt Sverige.

svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ahmed Agiza får uppehållstillstånd! Hyllar svenska folket

 1. Största skammen är att böja nacken för Stora Satan!!! Fy f-n!!!

  Gilla

 2. Janne skriver:

  Anna Lindh och den dåvarande svenska regeringen drog skam över det svenska folket då de kohandlade med CIA och lät de båda männen föras bort mot bättre vetande. Detta agerande gör mig fortfarande upprörd. De hade heller inte för avdsikt att låta information om händelsen nå den befolkning de påstod sig värna om. Fy f-n!

  Gilla

 3. Georg Johansson skriver:

  Är du säker på att han heter Mikael Ribbenvik? Jag trodde han hette Mikael Ribbentrop, barnbarn till farbror Adolf´s gamle utrikesminister Joachim von Ribbentrop.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Forslin: Tänk att stora satan finna och bor i USA!

  Janne: Sverige är verkligen fantastiskt blåögt i många bemärkelser. Det gör mig verkligen upprörd. Anna Lind gick en hemsk död till mötes. Märkligt nog dog hon den 11 september.

  Georg: Med tanke på den byråkrati som finns på detta verk och med godtycklig behandlting i många stycken är det konstigt att Agiza får komma hit. Men först måste Säpo ge klartecken. Nä, Agiza är ingen risk längre. Karln är förstörd efter all tortyr. Fy helvete!

  Gilla

 5. Markus Andersson skriver:

  Anna Lind dog 11 september, säkert bara en slump precis som allt annat ondskefullt som drabbar oss. Studerar man hennes politiska story noggrannt finner man att hon var på kollisionskurs med det så kallade kriget mot terrorn och inte ville genomföra de lagändringar USA försöka tvinga oss till. Att prostituerade journalister sedan pratar illa om de döda och försöker smutskasta hennes namn genom att lägga allt ansvar för CIAs människosmuggling på henne är förstås bara vanliga mediafasoner. För övrigt har flera andra individer smugglats ut ur Sverige av CIA bland annat andre kapten på Estonia, Avo Piht plus andra överlevande besättningsmän och säkert många fler vi inte känner till.

  Gilla

 6. Argus skriver:

  Varför ska Sverige ta emot Ahmed Agiza nu när den arabiska våren står i full blom? Vad har han att frukta när den gamla regimen gjort sorti genom bakdörren och Egypten framstår som Sarons höjder? Är det verkligen läge att lämna Egypten när hans dröm gått i uppfyllelse? Eller är det bara en sniken dans runt guldkalven? Jag bara undrar?

  Gilla

 7. Mr Galahad skriver:

  Därför att hans familj finns här, inte i Egypten.
  De har byggt upp en tillvaro och ett liv här, inte i Egypten.
  Räcker inte det tycker du?

  //Mr G

  Gilla

 8. Argus skriver:

  Nej, det tycker jag inte. Jag tror inte heller att deras tillvaro i Egypten är raserad för den delen.

  Om jag hade flytt Sverige på grund av att omständigheterna tvingade mig (det är redan en realitet i delar av landet och tack vare den politiska utveckling snart kanske realitet i hela landet) och dessa omständigheter en dag försvann så skulle jag återvända illa kvickt. Muy pronto! Längtan efter släktingar och fränder gör att många migranter aldrig känner sig hemma borta. Fast det är klart dessa kanske redan är här och byggt upp sitt hemland i miniatyr som det [inte] fungerar i Sverige idag.

  Vi läser dagligen, i alla fall jag, om äldre som flyttas eller förlorar service då kommunerna tvingas spara, om människor som bott i samma lägenhet i fyrtio år som bostadsbolaget vill vräka för att härbärgera andra människor, om långtidssjukskrivna som utförsäkras igen allt medan politikerna vräker ut pengar på alla, som det verkar, utom på de som dragit in dem. Vi har ärvt landet av våra föräldrar och lånar det av våra barn. Jag tänker inte ge bort eller medverka till att ge bort det som inte är mitt att ge bort. Men om du nu känner dig givmild så kan du kanske dela med dig av ditt först?

  Gilla

 9. Mr Galahad skriver:

  Familjen har inte levt i Egypten på över ett decennium, förmodligen så har de inte så många vänner och släktingar kvar i livet och de få som finns kanske finns någon helt annanstans.
  Jag tror nog att du ska gå några mil i de berömda mockasinerna innan du uttalar dig om vad du skulle göra och inte.

  Missnöje är vanligt idag och visst är det lätt att peka ett skuldens finger på invandringen trots att den kostnad de står för är en mycket liten del i det stora perspektivet. De är ett tacksamt mål som inte heller kan försvara sig särskilt väl.
  ROT och RUT kostar oss ungefär lika mycket som invandringen gör beroende på hur man räknar invandringens kostnader/inkomster.
  Ta en titt på regeringens budget så ser du snabbt hur försvinnande liten del som migrationen kostar i förhållande till andra utgifter. http://www.regeringen.se/sb/d/2548/a/175541

  ”Hade sysselsättningsnivån för invandrare varit densamma som för svenskar skulle det innebära att invandringen skulle gå med en nettovinst på ca 20 miljarder.
  För att invandringen åtminstone inte ska gå med en förlust behöver andelen förvärvsarbetande öka till 71 procent, d v s med en ökning i sysselsättning på 15,4 procent från dagens sysselsättningsnivå bland utrikes födda. En enda procenthöjning av utrikes föddas
  sysselsättning innebär en besparing på 2,4 mdkr.
  Immigranter är driftiga människor som flyttar till ett nytt land i hopp om ett bättre liv.
  Det är det och de möjliga lösningarna som fokus bör ligga på.”

  Klicka för att komma åt LinkClick.aspx

  Det finns också en hel del nyttig information på http://www.migrationsinfo.se för de som vill se fakta och inte bara missnöjes deklarationer.

  //Mr G

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.