Rosenvatten Naturelle! S eller M kan kvitta lika!

Nu är det rosor som gäller. Jag har en jättestor nyponbuske där jag plockar rosenblad varje dag. Man får akta sig för rosens taggar är inte att leka med. Rosen är enkel, har fem kronblad, och är till färgen mörkare än den rosa. Jag gör rosenvatten. Gör olika dekokter på vinäger, sprit och kokt vatten. Åh, så gott det luktar. Igår gjorde jag rosenvatten naturelle. Då hackar man rosenblad och lägger i en burk. Häller på kokt vatten och låter det stå en dag. Sen silar man ifrån och häller över i en flaska och spar i kylskåpet. Detta vatten tog jag på en bomullstuss och tvättade ansikte och hals i morse. Oh så underbart! Känner av det än. Man kan även använda blandningen som munvatten. Sånt rosenvatten blir inte så hållbart dock. I dom andra infusionerna har jag sprit och citron som sen ska spädas innan man häller på flaskor. Spriten drar ur och citronen luktar friskt. Har du en buske i närheten plocka tre nävar rosenblad, skär dessa i bitar, koka tre dl vatten och häll över. Sila sen ifrån. Använd efter behag.

Näringslivet har större förtroende för Fredrik Reinfeldt. Men Stefan Löfven tuffar vidare och tar väljare enligt mätningarna. Inte så konstigt med tanke på läget. Arbetslösheten är hög och fattigdomen ökar. Finanskrisen spökar och mer kommer i höst (kriserna kommer alltid på hösten!). Det spelar ingen roll vilken regering vi har med tanke på att det är bankerna som är dom verkliga makthavarna i Sverige efter EU-inträdet. Så detta mätande om vem som leder blir ett spel för gallerierna och ger systemet något att syssla med. Men i Almedalen är det ingen som talar klarspråk när det gäller det finansiella systemet. Tänk om Reinfeldt slänger in en brandfackla och vägrar gå med i bankunionen. Det skulle vara kul! Ställa sig på folkets sida och gå emot systemet! Vad tror ni?  

GLÖM POLITIKERNA! Varken högerns eller vänsterns omfördelning fungerar i ett skuldsamhälle styrt av bankerna.

svd dn dn svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik, Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Rosenvatten Naturelle! S eller M kan kvitta lika!

 1. Antonia skriver:

  Kanske borde näringslivet använda din rosenvatten. Särskilt Löfvén kan spraya lite extra, så att han får ännu mer röster…
  Blir intressant att se hur blommornas krig utvecklas, och vilka löften som kommer förblinda oss.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Rosornas krig ja! Funderar på varför busken är så taggig. Man kan ju knapp plocka blommorna utan att få sig en tagg eller törne både här och där.

  Gilla

 3. antonia skriver:

  Taggigt fast den är vacker och nyttig sen har vi björnlokan, sov varken har taggar eller är nyttig. Nuddar man den så kan man få brännskador och om jag har inte helt fel , är den också en stor bov i mångas pollenallergi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.