Syriens öde! Bättre info på Russia Today

Här kommer ett brev från Lasse – gammal soldat. Om inte Ryssland och Kina fanns hade USA kunnat placera en USA-marionett i Syrien. Lasse tycker media rapporterar ensidigt och gillar Russia Today.

Hej!
Jag följer med stort intresse vad som sker i Mellanöstern (Syrien), och detta på grund av att jag tillbringat mer än två år i närområdet till det som just nu är den mest heta konflikthärden i Världen för tillfället.
Vad jag förvånas över är rapporteringen kring vad som sker, och mest ledsen är jag över den ensidiga rapportering vi ser i vårt lands ledande media. Som gammal soldat vill jag påstå att mycket som skrivs och sägs i vårt lands egna media är direkt vilseledande och desinformation.
Detta gör mig sorgsen för när sanningen är den man inte önskar sig från dem som äger och styr media – då får populasen nöja sig med den ”sanning” de styrande presenterar dem. Det börjar alltid med en liten lögn, och som följs av allt större och fler, och ni vet mycket väl att när man en gång gjort något man inte vill på grund av order tillsägelse eller önskemål då sitter man i klistret sedan. Detta vet alla soldater.
Nu är det skrivit att jag inte litar längre på er ni som styr vårt lands nyhetsrapportering, och de stora tidningarna samt radio TV.
Man kan tack och lov få en mer rättvisande bild utifrån via Internet, och kanske därför är RT idag den snabbast växande media koncernen, och med allt större inflytande. Det tål att tänka på för er – att rysk media är idag mer trovärdig än mycket som skrivs och sägs av vårt eget lands dito. Artikeln nedan kommer dock från USA.
Lasse

Syrians must determine their own destiny, Russia and China say

”Russia and China say any decision on a transition of power in Syria should only be made by the Syrian people.

Russian Foreign Minister Sergei Lavrov and Chinese Foreign Minister Yang Jiechi announced their countries’ stances after a meeting on the situation in Syria at the United Nations office in Geneva on Saturday.

Lavrov said that Moscow had convinced other parties to accept that Syrians should make the decision on any transition and that no party should be excluded from the process.”

svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Syriens öde! Bättre info på Russia Today

 1. Vilka styr alla media, äger de mest högljudda media i Sverige? Sekten, som styr hela världen!
  Sekten äger tex. tv4, vars avtal GER DEM RÄTT ATT FÖRMEDLA DET SOM STÅR I SEKTENS INTRESSE! Kolla, och läs detta vämjeliga avtal själva!!!

  Gilla

 2. Åke skriver:

  Tycker man skall ha i begrundande även vad för slags styre det är i landet där Russia Today ges ut. Förr var det massor av radiostationer som spydde ut kommunistisk propaganda på alla de språk, nu har vi Internet och en annan regim i landet, men fortfarande är det styrt och sannolikt inte ett dugg mindre än på kommunisttiden, bara av andra intressen!

  Gilla

 3. antonia skriver:

  oftast är ju så att först kommer en rapportering. Och om den rapporteringen är fel blir följden av rapporteringarna fel med, då det litas alltid på den första.
  Det är bekvämt att citera eller brodera ut, istället för att göra en grundligt undersökning.
  Dagens journalister är för bekväma och bara saxar lite från olika sajter.
  Sen kan man alltid se det mesta från olika håll och tolka som det passar bäst. Objektivitet finns inte.

  Gilla

 4. Asko Alanikka skriver:

  Skicka dit en flygtningsfirma packt o klart metoden. Han är dödtsförglarade i alla fall. Leva livet i ett helvete gynnar inget. Borta bra men hemma bäst. Tror inte att han har samma kurage som Gadaffi hade.

  Gilla

 5. christalbum skriver:

  ”Kolla, och läs detta vämjeliga avtal själva!!!”
  Har du någon länk?

  Gilla

 6. Alexis skriver:

  Att presentera sig som ”gammal soldat” styrker väl knappast trovärdighet mer än t ex ”gammal journalist” (ej rysk) i diverse påståenden? Det enda man vet med säkerhet är att civila får sätta livet till varje dag där borta.

  Gilla

 7. The Western media is heavily controlled. A part of this control relates to the structure of ownership and the ways in which money dictates perspective. Another element of the bias is the embedding of journalists or the conscious subservience of the journalist who fails to investigate or discuss harsh facts.

  Russia Today as does Press TV considers harsh facts and provides alternative points of view.

  There is no absolute truth – just different perspectives.

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Det vänstra blir det högra och lite brickor emellan. Börjar bli tjatigt eller hur…

  Gilla

 9. xmaverickx skriver:

  Väst och framförallt USA (nu med rikshäxan Hilarious Clinton i spetsen) beter sig som narkomaner, som begår brott (krig) för att kunna skaffa sig det som de är beroende av.

  Gilla

 10. Markus Andersson skriver:

  Russia Today är en frisk fläkt för oss slavar i EU och NATO-imperiet. Samtidigt är RT inte på något vis omutbara, och de tjänar såklart ryska intressen, som också kan vara våra(fotfolken i Sverige och NATO imperiets) intressen eftersom vi nuförtiden ganska ofta har samma fiende.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Markus: Tror hellre jag slavar för Putin i detta skede. Man ska inte vara blåögd och det är jag inte heller. Det är en kamp. Hade inte Ryssland och Kina varit hade MIK:en tagit över det hela. Men det är inte klart än. Det blir krig mot Iran i höst om dom får som dom vill.

  Gilla

 12. Markus Andersson skriver:

  Jo finns stor risk att det blir så och också risk att kriget sprider sig bortom allas kontroll. Sett ur den synvinkeln kan man förstås tacka både Kina och Ryssland för att de åtminstone skjutit upp världskriget och i nuläget utgör en bromskloss för vansinnet. I storpolitikens smutsiga spel blir vi offrade hur som helst och några riktiga vänner har vi inte. Slava inte för någon, låt oss hellre med bestämdhet i rösten säga: fyrr skal ég dauður liggja.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.