Grumligt i Grums: Hyresgäster ut flyktingbarn in!

Undrar hur det skulle kännas att bli avhyst från sin lägenhet för att ge plats åt flyktingbarn. Inte kul. Man skulle ju bli skitförbannad. DN och SvD tar in en text från TT som skriver att det rör sig om två familjer. – När det är sådana saker man behöver lägenheter till så har man möjlighet att flytta hyresgäster, säger Annika Lomarker, vd för Grums Hyresbostäder, till SVT:s Värmlandsnytt. ”Sådana saker”. Så här skriver Karpstyparn som är insatt i det hela:

Med anledning av att Grums kommun i Värmland tvingar svenskar som bor där att flytta för att de styrande i kommunen vill ge plats åt ensamkommande ”flyktingbarn” så har det nu startats ett Facebookgrupp om det hela. Det ska bli en aktion emot Grums kommuns agerande i frågan, men när det ska bli, vilken tid det ska bli och vilken plats som den ska ske på är ännu inte helt bestämt. Aktionen ska göra klart för Grums kommunpolitiker att de under inga som helst omständigheter får, eller på annat sätt har rätt till detta, tvångsdeportera arbetarfamiljer i Grums till förmån för inflyttande invandrare. I och med kommunens agerande så kränker och nedvärderar man dessa hyresgäster, det är helt enkelt frågan om rasistiska yttringar emot dessa familjer.

Enligt kommunalrådet Torbjörn Bood i Grums är det högerextrema krafter som utnyttjar det här för en nationell debatt. Extrem eller inte så ligger mina sympatier hos familjerna som måste flytta från sina lägenheter. Kan leva mig i in hur det skulle kännas.

Senaste nytt från Grums

Svd dn intressant

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Grumligt i Grums: Hyresgäster ut flyktingbarn in!

 1. Antonia skriver:

  Helt klart att beslutet bäddar för trubbel. Jag är ju inte svensk, men skulle säkerligen ha känt mig fruktansvärt obekväm, om någon hade flyttats från sitt hem bara för att jag ska få bo någonstans. Det är inte rätt.
  Det är inte rätt mot nån av dem. Det är just såna handlingar som piskar upp en fientlig stämning. Men kanske det är vad just Grums befattande politiker vill. Inte heller är det omöjligt.

  Gilla

 2. Georg Johansson skriver:

  Tvångsdeportationer i Grums. Jag trodde i min enfald att Stalin dog den 5/3 1953. Eller också är det hans sonson Jevgenij Dzjugashvilli, lika hängiven deportör som sin farfar som flyttat till Grums och tagit makten genom en kupp i kommunfullmäktige. Man blir ju mörkrädd. Hur länge dröjer det innan de kommer en mörk natt här till Falköping och bankar på min dörr? Nu förstår jag hur balterna kände sig efter att Utrikesministrarna Molotov och Ribbentrop hade skrivit sitt avtal.

  Gilla

 3. Georg Johansson skriver:

  Förresten, om man tvingar Carl Bildt att ta av sig glasögonen, tunnar ut håret något så blir ha på pricken lik sin kollega Joachim von Ribbentrop. Har ni tänkt på det?

  Gilla

 4. Info skriver:

  Senaste nytt om Grums kan ni läsa här:

  http://sockerbitar.se/brevet-till-grums-kommun-fran-ensamkommande-barnen/

  Och Victoria Wärmlers namninsamling kan ni skriva på här:

  http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6698#.T-38anArw9Q

  Gilla

 5. stefan skriver:

  Tanken är säkert att göra det dåligt för alla så alla måste göra mer för att få det bättre och då blir det väl bättre. Öh eller lät det Grums-igt? Fattar ingen ting, får man flytta hyres gäster så.

  Gilla

 6. Maja Dacke skriver:

  När jag för länge sedan undrade över svarta prickar som rörde sig okontrollerbart i synfältet sa ögonläkaren: ”Det är bara grums i ögonbotten.” Det har varken blivit bättre eller sämre med tiden.

  Jag funderar över om fler fått grums i ögonbotten och om det hos dem blivit värre med åren … Svarta prickar … som rör sig okontrollerbart …

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Antonia: Svenska politiker behandlar sina undersåtar illa. Så är det. Det ställs inga krva på folk som kommer hit. De får bara höra vilka rättigheter dom har. När FP nu ligger risigt till försöker dom sig på ett litet trick genom att kräva att invandrarna ska lära sig svenska. Fan, det är väl en självklarhet. Om man inte kan ett lands språk kan man väl lika gärna hälsa hem!

  Georg: Det klart det kommer att hända. Om utveklingen får fortgåt blir vi snart en etnisk minoritet i vårt eget land (liksom norrmännen enligt Aftonposten).

  Info: Tack för info!

  Stefan: Man får inte flytta hyresgäster så men nu gäller det ju bara svenska familjer.

  Maja: Grumligt brukar man ju säga. Grums! Men såna där svarta saker i ögat kallas mouches volantes. Väldigt intressant. Såna har jag med. Ser ut som svarta sytrådar ibland. Som flyttar sig när jag rör på ögat. Men nu är dom borta mer eller mindre. Vet inte vad det kan beror på. Kanske för att jag äter solrosfrön. Skulle tro det. Och kokos. Om mucharna kan du läsa mer på wiki! Intressant!

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mouches_volantes

  Gilla

 8. bengt skriver:

  Fast frågan i mitt tidigare hemlän Värmland är i mitt tycke ändå aningen knivig, åtminstone som det verkar. Detta eftersom kommunfolket försvarar sig med att det inte blev någon större uppståndelse när 20 Grumsfamiljer för bara ett par år sedan tvingades flytta för att ge plats åt 70 plus-boende. I det ena fallet har vi alltså äldre svenskar, i det andra fallet ensamkommande flyktingbarn. Men reaktionerna blir helt olika. Icke desto mindre vitttnar beslutet från de kommunala tjänstemännen (ett beslut som dock säkert från början har varit politiskt förankrat; Grums är ju en liten kommun) om en enorm aningslöshet. Det fordras inte särskilt mycket fantasi för att förutse de kommande reaktionerna. Ett kommunalt självmål, som spelar de främlingsfientliga krafterna rakt i händerna.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Bengt: Ja, knivigt. Men å andra sidan handlade det om flyttning av svenskar hit och dit. Men att ge rum åt ensamkommande främlingar är en annan sak. Självmål helt klart. Som man ropar får man svar.

  Gilla

 10. antonia skriver:

  Ser man svarta sytrådar i synfältet så är det kanske dags att kolla ögat hos ögonläkare. Kan vara en glaskroppsavlossning. Besvären kan visa sig som rörliga svarta prickar eller fläckar som stör synen eller som svarta blixtar.
  Inget att leka med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.