Politikern Wisselqvist (MP) förgrep sig sexuellt på förståndshandikappad kvinna

Marcel Wisselqvist, aktiv i miljöpartiet i Söderhamn, döms till fängelse i ett år och sex månader för att vid upprepade tillfällen ha förgripit sig sexuellt på en 32-årig kvinna med Downs syndrom. Han blev tagen på bar gärning.

Den 47-årige miljöpartistiske politikern Marcel Wisselqvist har dömts till fängelse i ett år och sex månader för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Han har vid upprepade tillfällen haft samlag med en 32-årig kvinna som har en intellektuell funktionsnedsättning med diagnosen Downs syndrom.

Marcel Wisselqvist drev en taxirörelse och körde bland annat färdtjänst. I september 2011 började han köra färdtjänstresor med den funktionsnedsatta kvinnan. Från och med då fram till den 9 januari 2012 hade Marcel Wisselqvist vid upprepade tillfällen samlag med henne. Han har erkänt samlagen, men påstår att de var frivilliga eftersom de två hade inlett en romans.

Kvinnan däremot hävdar att hon blev inlåst i bilen och bad Marcel Wisselqvist att låta bli, men att han trots det genomförde samlagen. Övergreppen upphörde när Marcel Wisselqvist blev påkommen på bar gärning då han försökte dra av kvinnan hennes byxor. Kvinnan berättade då att han sagt ”håll käften” när hon sade nej och försökte dra upp sina byxor. Han klöste henne även ”på puppan” och ”grävde där”. Rättsintyget bekräftar att kvinnan hade rivmärken i underlivet. Det var modern som anade oråd och följde efter när mannen svängde av på en skogsväg och Marcel kunde tas på bar gärning.

Hudiksvalls tingsrätt anser inte att Marcel Wisselqvists uppgift om att de hade en ömsesidig kärleksrelation är trovärdig och dömer honom för upprepade fall av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning. Han ska därtill betala 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Marcel Wisselqvist är aktiv i miljöpartiet. Han stod vid förra valet på miljöpartiets lista vid valet till kommunfullmäktige i Söderhamn. Han är ledamot Söderhamns kommuns valnämnden som miljöpartiets representant. Marcel Wisselqvist är född i Spanien och har en spansk mamma, men han invandrade till Sverige vid bara några månaders ålder.

Hudiksvalls tingsrätt, B 42-12

Så här skriver Aftonbldadet

intressant dn svd

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Politikern Wisselqvist (MP) förgrep sig sexuellt på förståndshandikappad kvinna

 1. Stig Palm skriver:

  Som Miljöpartist är han själv förståndshandikappad. Borde han inte då gått fri från straff? Om nu två handikappade har sex med varandra, varför ska då samhället lägga sig i detta?
  I Riksdagen utsätts kvinnor för sexuella ‘övergrepp’ utan att det leder till några straff. Mest utfört då av Sossar.

  Gilla

 2. Blodsven skriver:

  @ Stig!
  Huvudet på spiken. Han är ju både förståndshandikappad och miljöpartist, vilket definitivt måste ses som en juridisk förmildrande omständighet….

  Gilla

 3. Stig Palm skriver:

  Hö HÖ…kan inte vara lätt att vara förståndshandikappad och kåt? Vilka möjligheter har de för sexuell upplevelse?

  Gilla

 4. Blodsven skriver:

  Bästa möjligheten är väl att vara politiker och köra färdtjänst…

  Gilla

 5. Pingback: (Mp) Marcel Wisselqvist, Söderhamn | Nyhetsflödet

 6. Pingback: EN PROMILLE AV SVENSKA KRIMINELLA POLITIKER – Webbplatsrubrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.