Kolloidalt silver kväver onda bakterier och renar vatten

Hört talas om kolloidalt silver? Söker på DN – inte en träff. På SvD en träff. Varje gång vi andas får vi in en miljontals bakterier, virus och andra mikrober. Vårt immunförsvar – våra krigare i kroppen – tar hand om det när det vill sig väl. Men ibland är försvaret nersatt och vi blir sjuka.

Alla miljontals vaccinationsdoser som används innehåller ett av vår planets allra giftigaste ämne, kvicksilver. Dessutom används aluminium som adjuvans, som även via vatten, livsmedelsförpackningar, vacciner, läkemedel och mat och dryck, blir allt större. Man vet om att det är en neurotoxin och det finns ännu ingen fastställd säkerhetsgräns. Så gott som varje deodorant har aluminium som första ingrediens och giftet smörjer människan i den känsliga armhålan. Borde förbjudas. Forskning bekräftar att aluminium kan leda till skadliga förändringar i hjärnans och immunsystemets funktioner.

Sprayning av kolloidalt silver är ett effektivt sätt att behandla hals och näsa. Den dimma som bildas vid sprayning breder nämligen ut sig över en mycket stor yta och kväver bakterierna. Detta upprepas varje timme vid första symtom. Därefter 2-3 gånger under dagen och några dagar efter att symtomen försvunnit. Kolloidalt silver är mycket svårt att överdosera då det krävs oerhörda mängder under lång tid för att så ska ske. En annan fördel är att silvret kan användas var som helst på kroppen; droppas i ögonen vid ögoninflammation, användas i nässkölj mot besvär i bihålor, baddas på acne som orsakas av bakterier, droppas i öronen vid infektioner, sprayas på sår och andra hudinfektioner, samt kan tas i en lite större mängd, upp till någon dl, vid maginfluensa.

Nu försöker myndigheterna få till stånd ett förbud mot all form av silveranvändning då det anses vara skadligt för vattenlevande mikroorganismer. Men hur kommer det sig att silver kan vara så skadligt och farligt när just detta är något som används som botemedel för akvariefiskar då de drabbas av svamp eller bakterieangrepp. Fiskarna dör konstigt nog inte av detta utan får istället hjälp med att läka sår och bli av med bakterie- och svampangrepp, en egenskap vi människor borde ta tillvara på för att undvika onödig läkemedelsbehandling.

Vatten är förutsättningen för allt liv, även för bakterier och parasiter. 80 procent av alla sjukdomar i utvecklingsländerna är vattenburna och orsakar 90 procent av barnadödligheten där. Förutom att vattnet kan räknas som otjänligt pga alltför hög halt av bakterier, anses vattnet ha sämre kvalitet om det innehåller för höga halter av järn, klorid, arsenik, bly, fluorid, kadmium, ammonium-kväve, nitrit-kväve, nitrat-kväve, aluminium, sulfat och koppar. Är det verkligen silveranvändning för att hålla borta infektioner som utgör en fara för vårt vatten?

Tvärtom används faktiskt silver i just syftet vattenrening. Silver- och kopparjoner har sedan antiken använts för att rena vatten från bakterie- och algtillväxt. Den som först använde sig av silver i vattenreningssammanhang var den persiske kejsaren Cyrus (Xerxes) som hade som regel att förvara allt vin och vatten i silverklädda kärl. I vilda västern brukade man lägga en silverdollar i vattenkärlen då man visste att vattnet höll sig bättre då. Ett annat faktum som få känner till är att silverjondesinficerat vatten har använts i över 40 år ombord på fartyg världen över. Dessa system har installerats på tusentals fartyg sedan 1970-talet. Flera miljoner människor i form av sjömän och passagerare får antas ha druckit sådant vatten under denna period.

I vissa delar av världen dör fler människor av pesticider än infektionssjukdomar. Jorden besprutas med miljontals ton giftiga kemikalier varje år. Ogräsmedlen förgiftar vårt grundvatten och våra jordbruks- och skogsmarker. De skadar växt- och djurliv. Många organismer, som har en naturlig levnadsmiljö bland de växter som bekämpningsmedlen dödar försvinner. Användningen av kemiska bekämpningsmedel leder därför till utrotning av en rad växt- och djurarter. Det är enligt de flesta experter stor skillnad på miljöns förmåga att hantera naturliga grundämnen än hantering av människors framställda kemikalier.

Att man i denna kemiska och förgiftade miljö vi lever i vill förbjuda något som botar är ju märkligt. Så lite kolloidalt silver kanske skulle införskaffas innan det försvinner för gott med andra ord.

Läs mer här!

Kinas vatten hårt förorenat

svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik, Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kolloidalt silver kväver onda bakterier och renar vatten

 1. Gamla sanningar, Helena; det är klart att inte sanningar platsar i detta Dårhus där Lögn och Falskhet står i Sektens tjänst som Penninghåvar!!!

  Gilla

 2. This is true. The pharmaceutical industry tries to sell us all types of chemically produced drugs for huge profits – when sometimes people like the Chinese and our grandmothers have better remedies.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Forslin and Corutenay: Nature can! I only say Dandelions! Very good for your intestines – your guts!

  Gilla

 4. xmaverickx skriver:

  Jag hade några vårtor på fingrarna som barn.
  På dem droppade jag den vita saften från maskrosstjälkarna och lät det torka in. Och sedan skrapade jag försiktigt bort det och lite av vårtan, för att sedan återupprepa proceduren, några gånger under sommaren, och sedan var de borta, och har inte kommit tillbaka.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  xmav: Vi är så hårt fjärmade från naturen att vi ser maskrosor som ogräs bara för att dom är så många och överallt. Men om man förstår vad växten signalerar har man allt att vinna. Maskrosen är bra både för djur och människor. Även roten.

  Gilla

 6. stefan skriver:

  Att identifiera vilda växter är så svårt (tycker jag) bilder liksom återger inte verkligheten (tycker jag) tror man måste lära sig genom någon annan som visar, typ far och mor om man har haft tur att ha sådana som är lärda genomom detsamma. Jag är det inte.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stefan: Ta en Flora och bege dig ut i gröngräset. Du kan äta nästan allt du ser. Fast det underlättar ju om gammelfolket visat vägen. Om inte får man stigfinna alldeles själv.
  P.S. EU vill inte att vi ska vara det minsta självförsörjande. Fuck the system. Bli din egen doktor. D.S.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Undrar vilka som bestämmer i EU.
  Man kan inte sätta in åtgärder mot fästingar, som brer sig ut mer och mer. Orsakar otäcka sjukdomar hos vissa.
  Enligt EU skulle besprutning göra människorna sjuka. Så det blir bättre att få borrelia.
  Fästingar verka sprida sig i enormt fart.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.