Eloge till Jonas Sjöstedt! Östros in i kapitali(s)mens boning!

Uj, uj så uppenbart allt börjar bli! Överhoppen mellan politik och näringsliv fortsätter. Den politiska klassen kör i gräddfiler åt alla håll. Nu sätter sig förre näringsministern Thomas Östros (S) mitt i storfinansens lejonkula som vd för Bankföreningen. Det innebär troligen att han bränner sina broar tillbaka in i politiken. Ja, i massan blev han ingen höjdare. Han gör sigsäkert bättre bland hedge- derivatmänniskor. Huvudsaken är väl att man får vara med och tjäna en ordentlig hacka. En gång i topp alltid i topp! Vänster och höger – spelar ingen roll. Intresset ser om dom sina! Undrar vad Mona Sahlin ska belönas med för fint jobb i toppen? Har ni hört nå´t?

Heja Jonas Stjösedt som vill beskatt bankerna ordenligt i en omgång och ge miljarderna till ungdomsjobb. Han är på helt rätt kurs. EU:s finansministrar har ett extra möte i Bryssel i dag för att försöka enas om nya kapitalregler för banker. Sverige vill kunna ställa högre krav på hur mycket kapital bankerna ska ha än vad EU-kommissionen föreslagit. Även Storbritannien och Nederländerna är på Sveriges linje. Det är skandal  hur bankerna får hålla på och skapa skuld ur ingenting och sen ta ränta på luften. No wonder bankerna kan dela ut 200 miljoner i bonus till chefer som redan är nerlusade med tillgångar och har hög lön. Kolla vad jag skrivit tidigare under fliken Pengar.

Vänstern vill dessutom som enda parti stoppa vinsterna i välfärden. Skitbra! Skulle kunna tänka mig att rösta på Jonas Sjöstedt – men dom har ju Karl Marx som idol – och då faller det hela. Synd att man inte kan rösta bara på person utan att få ett helt parti på halsen. Men å andra sidan spelar det ju ingen roll vilket parti som styr när det i själva EU-verket är bankirerna som är den verkliga regeringen. Skit i Marx! Rösta på V! Ja, varför inte de´!

dn dn svd gp

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Eloge till Jonas Sjöstedt! Östros in i kapitali(s)mens boning!

 1. I jämförelse med övriga självdrunknade stolpskott i rikspolitiken skiter jag i Marx och hela dyngan å röstar på Sjöstedt ta mig tusan!!! Övriga är ju babblande hjärndöda för helsike GRRRRRRR!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Forslin: Så är det fanimej!

  Gilla

 3. Stig Palm skriver:

  Visst är det sorgligt att behöva komma till denna slutsats?
  TÄNK, många går på detta trots Karl Marx som för de flesta unga är lika glömd som Adolf Hitler. Allt ett resultat av Olof Palme skolan utan undervisning i ALL historia eller historia över huvud taget. SUCK!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Stig: Ja, det är sorgligt. Synd bara att inte MSM basunerar ut det hela. Vilken bluff! Säger bara Kina. De har världens bästa finanssystem – är inte med i BIS o s v. Så Kina minus diktaruren är grejen. Synd att dom inte tala r om det oxå! Tror dock att västbankirerna mer och mer infiltrerar Kina så snart sitter dom också med ränte-ockersystemet.

  Gilla

 5. Helt rätt antagande, Helena!!! Sekten smyger sig in även i av bly genomgjutna rum! Tvi tusan!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 6. MetalHeadViking skriver:

  Mer Keynsianism från Sjöstedt.

  Jag föreslår att ni börjar lyssna lite mer på Ron Paul innan ni börjar heja på kollektivisterna.

  Sjöstedt är inte en kommunist. Han är snarare en FDR-lärjunge. Det sista Sverige behöver är mer av det som skapade problemet. Studer Keynsianism!

  Om svenska folket röstar på V. Så säger jag bara att ni förtjänar precis det ni kommer att få. Och kom inte och gnäll efteråt. You have been warned….

  Gilla

 7. mackelbot skriver:

  Ja, Östros har väl bara hamnat där han hör hemma. Lika bra så.
  Mona Sahlin åker ju runt till ett tjugotal länder i en kampanj finansierad av UD; för ordförandeposten i det märkliga FN-fackorganet ILO, som själva anklagts för att bedriva antifacklig verksamhet och för att ha avlyssnat sina anställda.
  Sicken soppa! Mona kan kanske bidra med något där. Inte för att hon är svenska fackets kandidat -men däremot regeringen Reinfeldts. Jo då: Carl Bildt är också engagerad.
  http://arbetet.se/2012/01/25/mona-sahlin-inte-fackets-kandidat-till-toppjobb-i-ilo/

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Metal: Jag spånar bara lite under rådande ordning. Vad tycker du man ska rösta på? Vill du ha vinster i vården och skolan o s v. Vad menar du med att Sjöstedt är FDR-lärjunge? Har du läst Web of debt? Tror du att vi kan komma ur BIS/IMF/FEDs-nätet? Tror Sjöstedts beskattning är en bra början på en väg att gå. Ron Paul i all ära men landet USA måste lära sig vad ett SAMHÄLLE är och hur det ska skötas.

  I Frankrike blir det kris om inte folk röstar på Sarkozy – han är FEDs och Engelska imperiets man. Svenska folket har ingen talan under rådande ordning = Det spelar absolut ingen roll vilket parti vi röstar på? Har du inte förstått det än?

  maceklbot: Tack för info! Vilket spel! Hon är regeringens kandidat – det säger väl allt! Höger och vänster är bara ett spel för galleriet och det bästa i hela den soppan är att det syns numera. Spelet pågår inför öppen ridå för dom som vill och har hjärnkapacitet att se.

  Gilla

 9. Rymdtroll skriver:

  Rösta känns lika avslaget som avslagen cocacola. Skulle Konsum som vill verka för förpackningar som kan stå på korken tycker jag det är ett skäl att rösta på den korken i alla fall något konkret. Alla föreningar kan ju beställa valsedlar och en sån som jag är öppen för alla förslag, hehe mest för att jävlas med etablissemanget. Så om någon har extraordinära förslag för det mest onormala att rösta på låt mig veta 🙂

  Gilla

 10. Info skriver:

  VÄNSTERPARTIET OCH DEN AFRIKANSKA BERIKNINGEN

  http://www.friatider.se/31000-somalier-soker-uppehallstillstand-2012

  31.000 somalier reser till Sverige i år för att försörjas där för alltid. Något som Sjöstedt och Vänsterpartiet inte har något emot, tvärtom:

  http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3036:fragor-pastaenden-och-svar-om-invandring-och-rasism&catid=22:nyhet&Itemid=799

  Gilla

 11. HEMIMAMMA skriver:

  Men Helena och andra – svara ärligt om ni inte utgår från förutfattade meningar:
  Kom ihåg att den ”kommunism” som man i modern tid avser – egentligen är Stalinism och Leninism och den är väsensskild från Trotskism och Marxism

  På vilket sätt har den Tyske Ekonomiprofessorn Karl Marx FEL??

  Har ni verkligen orkat plöja er genom kapitalet?

  Minns att socialism, August Palm, socialdemokratin och Fackföreningarna alla växte ur Marxismen

  Så om ni är gamla sossar, så kan ni ju inte hacka på den ”Gud” som är upphov till båda våra religioner… 😉

  Det är ju lika enfaldigt som att hacka på Allah eller Jahve, när det är samma Fader?

  Men i övrigt så är vi fullständigt överens både gällande att rösta på V för Jonas och att makt och pengar korrumperar…

  Hemikram

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Rymdroll: Jag röstar på den stående korken! Eller, varför inte starta ett parti för cyniker = Såna som sett igenom spelet.

  Info: Det är väldigt många människor det! Kan vi inte hjälpa folk på plats istället. Jo, det skulle vara mycket bättre. Men det verkar som man vill importera konflikt i det svenska samhället. Så är det nog.

  Hemi: Jag är ingen gammal sosse. Se svar till Rymdtroll. Vad menar du med ”båda våra religioner”. Jag vet vad kommunism är. Det finns inget parti att rösta på med tanke på att alla är styrda under pengarna så därför kan man lika gärna rösta på V en gång för att sätta åt bankerna. Det skulle vara kul om någon vågade ta i det som styr oss alla – vänster som höger. V kanske kunde vara den som närmade sig den heta grytan och sen kanske det skulle rulla på åt rätt håll.

  Gilla

 13. Rymdtroll skriver:

  Jag är för att alla individer äger sitt egna arbete och då att ingen annan äger det, efter det så är jag för att ingen kan äga mark i annat spektrum har man utfört arbete så har man rätt till att skörda det skulle innebära att man inte äger mark utan har den till låns självklart har man ett hus på mark som är lämplig så innehåller ju det ett arbete som skördas genom att man ju faktiskt bor där. Vi liksom delar ju på Jordens yta hur vi en vrider och vänder på det. Och helt naturligt blir det hjälper man någon så får man normalt del av skörden för det arbetet och det andra med att hjälpa andra i nöd är något man i ett samhälle tycker har ett värde och delar ut skörd till eller arbete om man vill och värderar så vilket jag tycker folk normalt gör när inget skymmer för deras mänsklighet alltså mänskligt är i grunden något gott och inte tvärt emot. I alla fall upplever jag det så när man träffar okända eller kända på tu man hand utan den konstlade civilisationen. Självklart kan jag formulera om detta bättre men det är ett annat tillstånd av mig själv då 🙂
  Cynikers förening med valsedlar skulle väl vara rätt okej. En gång tänkte jag bilda en förening som helt enkelt hette Föreningen Kul (hur som så har vissa i kommun blivit smittade så vi får se hur det går ifall de lyckas) Alltså de jag har ont öga till gör lite som jag gillar ibland en då 🙂

  Gilla

 14. HEMIMAMMA skriver:

  Jo, jag menar att likt katoliscism och protestantism ssom är två varianter som utgår från samma startpunkt, så utgår kommunism och socialism båda från Karl Marx ekonomiska teorier och det är väl inte just de (km terorier) som ifrågasätts utan lösningen till problemen, där Stalinismen hade ett svar (som många anser vara fel) och socialismen som flertalet länge ansåg vara rätt.

  Det var ju åtminstone de idéerna som gav oss det välståndet och det ryktet, Sverige hade fram till 90 talet när vi bugade under trycket från Friedman och co.

  Gilla

 15. Rymdtroll skriver:

  Heimimamma Det är liksom skrivet i gamla svenska uppslagsverk publicerade med berörda instansers medvetande alltså inget oklart alls i vad Sverige fick sitt lilla försprång som nation. Alltså vad pengarna kom ifrån och vad även varför. Tydligt något som dock inte ingår i den utstakade allmänbildningen i allmänna utbildningen . Varför borde alla fråga sig och söka svaret, andra länder har ju detta klart för sig och det är inte så bra för oss som är helt ovetande till synes om hur ting står till. Ruggigt värre.

  Gilla

 16. Det finns inga riktiga alternativ att rösta på i vår demokrati och vad är rösträtten värd då? Alla partier agerar likadant. Utom SD, än så länge… Jag blir aktiv röstskolkare eller röstar på V 2014!
  tant Elin

  Gilla

 17. Antonia skriver:

  Det är några som aldrig borde ha fötts. Kanske hade världen sett annorlunda ut. Kanske inte. Men vi får dras med dem som står till vår tjänst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.