Hans Bergström tippar att SD får 12 procent 2014! Vi säger nej till såna som kan bidra och tar in såna som lever på bidrag!

Socialdemokraterna sopar snart banan (rödgröna har nu 49,1 procent och alliansen 43,9). SD går också fram – får 6,1 procent. Kanske lilla USA är riktigt på G med bara två partier kvar! Ett litet till vänster och ett lite mer till höger!

Hans Bergström, statsvetare, var på konferens i Engelsberg som Axess ordnade. Där pratades sanningsenligt om invandringen och på slutet fick alla deltagare gissa hur många procent SD skulle få 2014. Svaret som gavs var 12 procent. Bergström har varit utgivare på DN och skriver nu krönikor. Han bor i USA. Det här är taget ur en krönika i skattebetalarnas tidning Sunt Förnuft (2/3-2011). De flesta läser ju inte den tidningen så det kan ju vara kul att ta del av en frispråkig och ovanlig mans tankar.

Bergström skriver att vi i 30 år haft en märklig invandring till Sverige. Vi har princip sagt nej till ryska ingenjörer och baltiska läkare.  Ju mindre du kan bidra med till det svenska samhället, desto större chans att få stanna här. Det har Hans Bergström alldeles rätt i. Har själv en väninna och barnläkare från Tallinn som fick nobben i Sverige! Märkligt! Hur länge ska svenska skattebetalare mäkta med bördan? När sjunker skutan?

Nils Hans Ingemar Bergström, född 1948, är en svensk-amerikansk statsvetare (docent) och journalist. Han var tidigare chefredaktör på Nerikes Allehanda (1980-1985) och (1995-2000 samt även utgivare 2001-2003) på Dagens Nyheter där han nu är verksam som fristående kolumnist. Han är bosatt i USA och numera även amerikansk medborgare.

SvD DN SvD SvD DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Hans Bergström tippar att SD får 12 procent 2014! Vi säger nej till såna som kan bidra och tar in såna som lever på bidrag!

 1. Info skriver:

  DET ÄR SANT

  att Hans Bergström på äldre och klokare dar och framförallt som mera fristående från sjupartietablissemanget än förr skrivit flera mindre politiskt korrekta artiklar under senare år. Här är en annan rörande den i svenska valrörelser alltid omskrutna s.k. ”Europas bästa skola”:

  http://www.dn.se/debatt/68-vinden-blaste-bort-lararnas-auktoritet-status-och-loner

  Om något som liknar en verklig (faktisk) tvåpartimotsättning finns i Sverige, motsvarande den som finns i USA, är dock mera tveksamt. Inga större olikheter mellan M, S och de övriga i Sjupartiet kan spåras, när Roland Poirier Martinsson lägger ut texten i sin kolumn i Sv.D. idag.

  Som ledare för Timbros medieinstitut tydliggör han De Nya Moderaternas hållning i invandringsfrågan så här:

  ”Därför kräver Sverige också ett ständigt tillflöde av invandrare. De blir del av oss och vice versa, tillsammans skapar vi kulturens nödvändiga dynamik. Att ta emot flyktingar bör vi göra av moraliska skäl, att uppmuntra invandring bör vi göra av ekonomiska skäl, men inget är viktigare än det skäl jag just angav: vi blir tröga utan den Andre.

  Gäller det muslimer också? Svar: särskilt dem. Jag är konservativ. Människosynen som ligger till grund för tvångsdelad föräldraförsäkring och assisterad dödshjälp – den är hotfull. Islams intellektuella tradition, andlighet, sociala värden och moraliska övertygelser är en åder av friskt vatten. – – –

  Vi är nämligen i färd med att skapa nya traditioner. Imorgon kommer de att vara älskad vana.”

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/den-konservative-och-invandringen_7077109.svd

  Sharia-zoner också i Sverige (liksom i England): EN ÅDER AV FRISKT VATTEN!

  Ungefär detsamma – ”fri invandring” osv. – sa också det ”liberalkonservativa” företaget Axess i sin politiska programförklaring nyligen. Ligger inte kvar på överst på hemsidan men finns sparad i många svenska datorer

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Info: Tack för kommentar! Jo, vi får bara två partier kvar in the end. Vi går mot det. Vem behöver KD och C t ex? Jo, dom som är inne i dom smetarna och som vill ha kvar sina jobb och sina positioner.

  Eftersom alla partier är så lika så (lika fega) behövs dom inte. Och så stor skillnad är det inte på rep. och dem. i USA. Det är mer ett spel för galleriet. Det blir ju ingen ändring på någonting. We need change lurade Obama i folk! Javisst! Men det blev ingen change. Det är bara ord. Det är företag och karteller = vinsten och pengarna som styr.

  Gilla

 3. Stig Palm skriver:

  Helt RÄTT, vem behöver C och Kd? Enbart fundamentalister. M och Fp uppfyller mer än väl högersidan. Sedan har vi SD då som ballanserar de båda blocken. Spännande värre!
  C har skaffat sig A Lööf för sin avveckling och Kd gör så gott de kan med sina partiledare att nå samma mål. HEJ SVERIGE!

  Gilla

 4. harfagre skriver:

  Om Sverige har en generösare flyktingpolitik än resten av Europas länder så är det naturligt att det inte bara är russinen i kakan som kommer hit – det kallas solidaritet. Om deras olja duger åt oss så borde väl deras fattiga också göra det? Just den själcklara kopplingen mellan vårt utsugande av mellanöstern/afrika och invandringen till vårt land är ett förhållande som aldrig kommer att se dagens ljus inuti huvudet en SD-anhängare.

  När det kommer till påståendet att välutbildade invandrare nekas uppehållstillstånd i Sverige i större utsträckning än ouutbildade just för att de är välutbildade så får man som vanligt inga källhänvisningar – kanske finns de i Bergströms orginalartikel?

  Gilla

 5. Stig Palm skriver:

  Till ”harfagre”
  De som har oljan har inga fattiga om inte Klanerna fått bestämma. Alltså, gör något åt dessa.
  Undrar just hur många av dessa fattiga som söker sig till Kina som har övertagit ”utsugarrollen” i Afrika, bl a ?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Stig: Heja! Bra frågor! Just det – gör något åt förtrycket och utsugningen hemmavid istället. Det är ju faktiskt inte vi som heller skär sönder flickors underliv i Afrika t ex!

  Gilla

 7. Vad värst: SYNLIGA sharia-lagar än den osynliga SEKTENS osynliga klor som ur skuggorna styr med sina osynliga ryck i osynliga, ofrånkomliga spindeltrådar?

  Gilla

 8. Josef Boberg skriver:

  ”Bergström skriver att vi i 30 år haft en märklig invandring till Sverige. Vi har princip sagt nej till ryska ingenjörer och baltiska läkare. Ju mindre du kan bidra med till det svenska samhället, desto större chans att få stanna här.”

  Om det ”vansinniga” förhållandet har jag tänkt och skrivit HÄR.

  Gilla

 9. MetalHeadViking skriver:

  Mitt tipps för valet 2014.

  M 30%
  S 27%
  SD 12%
  MP 10%
  FP 9%
  V 6%
  C 4%
  ————–
  KD 1%
  Övr. 1%

  KD kommer lågsamt att dala fram tills valet då de inser att det är kört. M och MP kommer att samla på sig alla progressiva postmoderna Stockholmare. S kommer att (under omständigheterna) göra ett relativt bra val. FP brukar vara duktiga på att valspurta, och många som ser sig som ”liberaler” även om de har kort minne lägger nog sin röst på dem. SD får delta i debatterna och får större spelrum för att sprida sitt budskap och gör rekord val. Fridolin och Löfvén snor Sjöstedts glans. Och libertarianska väljare som annars skulle ha röstat på det Klassisk Libaralapartiet räddar C kvar i Riksdagen.

  Gilla

 10. Info skriver:

  SVENSKA FLAGGANS DAG 1953

  Film, visande föregångaren till Sveriges nationaldag (dvs. numera mångkulturens dag med uppvisning av kurdiska folkdanser i Gävle och nigeriansk trumorkester på Skansen):

  • VARNING 1: Svenska flaggor förekommer.

  • VARNING 2: Svenska folkdräkter förekommer (7.30 och framåt).

  • VARNING 3: Kvinnor niger för kungen (förklaring: nigning = gammal hälsning eller tackrörelse, utförd av kvinnor, kännetecknande för könsmaktordningen, sexismen och gamla, patriarkala våldsstrukturer).

  • VARNING 4: Det utbringas ett leve för LANDET SOM INTE FINNS (kallas på ett högerextremt sätt i filmen ”fäderneslandet Sverige”).

  • TRÖST: Som tur är, är nästan alla i denna film förekommande rasister och nationalister nu döda. Borta för alltid. Hästarna också

  Gilla

 11. a skriver:

  Har vi behov av arbetskraftsinvandring inom yrken som kräver långa utbildningar i Sverige? Varför vill de välutbildade som inte riskerar sitt liv och sin hälsa till följd av förföljelse eller extrem fattigdom komma hit?
  Solidaritet är ett bra ord som alla borde få lära sig innebörden i och få träning i att känna solidaritet med dem som har det sämst.

  Vi behöver hur som helst inte få hit fler välutbildade och välavlönade. Med dem löper vi en stor risk att få fler och betydligt mer kostsamma bidragstagare än de vi redan har, bidragstagare som är fullt friska och arbetsföra men som ändå ska ha bidrag.
  Ett av de i särklass dyraste bidragen i Sverige är nämligen bidragen ROT och RUT. ROT-bidragen är riktade bidrag och går uteslutande till villaägare som alltså kostar det svenska folket väldigt mycket pengar.
  Jag har ingen lust att betala för villaägares hjälp att sköta sina egna hem, en boendeform de själva valt. Det är inte där min solidaritet ligger.

  Gilla

 12. elina skriver:

  Den tiden då folk kom på söndag, fick jobb på måndag och började på tisdag är förbi men politikerna tror att det existerar än. Förresten varför bygger vi inte barnhem med skola och sjukstuga i Kabul? Mycket mer effektivt, vi får mer hjälp för pengarna och alla – tror jag – blir lyckligare i långa loppet. Eller i Somalia? Vad det inte någon som föreslog det? Sedan är det alltid folk som rör på sig.

  Gilla

 13. Anonym! Fixat – förstås!!!

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Har läst Sunt förnuft förr. Men det var nu ett bra tag sen. Det stod mycket intressant att läsa i den.

  Gilla

 15. Pingback: SD 11.2 procent – en fordobling siden valget « Snaphanen

 16. Pingback: Åkesson skulle ställt upp för Almqvist! Drevet kommer inte ge sig förrän SD är under 4-strecket! | Helena Palena

 17. Pingback: Se Maramö och sen dö! Ny badtunna för gemensam strategi mot SD som får 18 procent 2014! | Helena Palena

 18. stefan skriver:

  ”Vi säger nej till såna som kan bidra och tar in såna som lever på bidrag!
  Jo jo men kan man precisera lite mer exakt vad för bidrag som önskas? I alla fall önskar jag det uttalandet jag är om ett år femtio och när jag gick typ andra tredje klass så flyttade sista klädindustrin ut från Sverige av samma anledning som i dag så min fråga är det folk man vill ha in som kan utlokalisera ännu mer arbete som inte finns här men bara kan finnas någon annan stans för här är inget lönsamt annat en finans tja torka rövar och dylig omvårdnad inget fel med det men jag bara undrar.
  Sen lyser politiken med sin frånvaro med kända mål som ju är grunden för att klä en så kallad nation med hmm arbetskläder eller arbete så att säga nästan ett oförstått ord kanske.
  Men liksom skulle jag slå mig i skallen och bli dum och skapa en produkt för att tillverka i sveriet så måste jag ha ett mål och en tänkt marknad för det och allt från budget och mål är ju en å samma sak utan den finns ingen handlingsplan what så ever. Så var är den målet handlingsplanen ,det ända jag ser av grupperingar eller partier är bara grupperingar av hur dela en kaka som inte finns.

  Om jag är så dåligt informerad så upplys mig med handlings plan och först och inte minst vad för jävla plan har vi? Allt annat om politik hit och dit är trams och tja var är vi någon stans i den kakan.
  TJa och visst vi behöver doktorer som kan bidra för vi har utbildat för få och de vi har utbildat har dragit till Norge för fetare lön osv och såvidare såvidare så det bara spricker på bredden och längden.
  Kortfattat då Patetiskt

  Gilla

 19. stefan skriver:

  Om det var ett parti som hade ett arbete att göra så var arbetet att planera vad vi behöver för att leva i detta land liksom alla andra länder behöver ju grunder för att leva som de människor de tror sig eller vill vara. Men detta som sagt finns inga specifika planer eller kort lagda på borden.
  Politiker är bara som trumpeter som blåser ut budskap utan några som helst handlingar bakom ,de enda handlingarna verkar vara fest å glamour alltså supa och sen bara en liten lös vattenfärgs målning alla dagis som allt att visa upp till det stolta folket som valt skiten.

  Så nu har de lyckats egen med att få grupperingar och det märks ju bland de som man inte förutspått skulle bete sig så fångna av samma nät over and fucking over again.

  Gilla

 20. stefan skriver:

  Så ska det fortsätta så kan man lika gärna ta lunch tills eländet verkligen börjat och sluta lunchen när det inte finns mer att vila ifrån.
  Good luck you will need it

  Gilla

 21. Helena Palena skriver:

  Stefan. Det är hemska tider på gång. Vi behöver ett nytt banksystem. Det är det enda som skulle kunna rädda oss. Men vem/vilka ska börja dra i nystanet?

  Gilla

 22. stefan skriver:

  Alla genom att inte ge politikerna kredit för deras ledarskap som resulterar i korrupta lagar som de själva inte kan tolka utan experter.
  För det jag är ansvarig för är jag Boss säger någon annat då är de i en mycket jobbig situation så det händer aldrig nu mera och så vill jag att resten ska ställa sig upp ovavsett grupp tillhörighet.
  Gör folk så då är det helt enkelt slut med allt trams och vi kan bygga det samhälle vi eftersträvar alltså målet som aldrig redovisas eller rent av inte finns som jag mangla ut förut.

  Ställer inte var och en upp på att vara sin egen individ så spelar ju inget någon roll till slut. Och nu faen bränns det.
  Ni ska veta att dessa muppar har öppet sagt till oss att en nations mått att lyckas är folkets lydnad och det har de lyckats bra med att få folk acceptera vilken jävla dårskap som helst och sen står de stolt med unga örnar och rosor som sanna socialdemokrater eller vilken annan sketen politk byrå sörja som de bara begränsar med sin skitiga fantasi som broms.

  Om folk inte fattar det enkla så gå köp pölsa så kanse den flyttar upp mellan öronen.
  Bli fri eller bli en riktig slav för i detta land har allt bara varit på låtsas.
  Kylan kan man inte springa ifrån och den kommer med stormande steg.
  Så vad göra ?Klä på sinnet en nypa förstånd och säg NEJ till allt låtsas ledare som plastpolitikerna är.
  Det är bara säga NEJ NEJ NEJ hur jävla svårt kan det vara.
  Krav på en riktig politik för ett riktigt arbete som bygger upp vårt land till det bästa sen kan resten titta på och följa efter. Det är vad vi ska göra (bygga upp vårt land oavsett grupperingar hit och dit för hur den en är så måste vi äta dricka sova och allt annat som ligger för grund fördet och det är också nöjen som blir av överflödet för gör man något så blir det inte mindre tja ifall man borträknar vissa misslyckanden så blir det lite mindre men generellt är det en omöjlighet att det ska bli sämre ekonomi så länge fanskapet till sol lyser och vi arbetar för vatten och annat som grund för att få mat eller bara liv i stort. Tex hugger man ner skog så försvinner grundvattnet med gammal kunskap men vi värderar papper av alla fånigheter så det står nog upp i halsen på oss alla.
  SLut med fånigheter och till arbete och inget fjant arbete riktigt producerande arbete som leder till hög kvalitet och ett bra liv att leva…..Grund för liv är vatten och anses som den största orsken till krig för att det är brist på vatten fast man vill alltid få det till att det är annat som är grund men läser man dokumenten från de som har rätt att bruka väld så är det det som framförs och inget annat.
  Vatten resurserna till Israel kan enkelt stängas av av ett annat land det är heller ingen nyhet.
  Så vad faen vill de? De ska nog hålla tungan rätt i mun och ta reda på hur verkligheten ser ut.
  eller hur det vore väl illa om man måste bara ha import av allt vatten på flaskor. Precis tänk före och inte efter.
  Resurserna är vad bråk är om och inget annat allt annat är bara kulisser. Men det går att arbeta för att få bättre resurser och det är vad politik ska vara i grunden och inte allt sorry jävla trams jag hört i hela mitt liv. Och vad göra än en gång . SÄG NEJ och ställ krav på hur din verklighet ska se ut.
  Och då innefattar det alla som vill ha en verklighet och inte ett liv byggt på andras förbannade jävla lögner (bank korruptionen med deras tjänare politiker och boots polis och militär) De måste vakna också för i grund är de bara förvirrade svaga människor när de är som sin egna individ. Kraftfulla bakom ämbetet tja kanske penisförlängare eller dito!

  Gilla

 23. stefan skriver:

  Det har alltid varit hemska tider DET ÄR DAGS att mänskligheten i alla fall lyckades vara på rätt köl någon gång under dess korta tid som kanske är resultatet men så what ever en gång kan bära upp allt det dåliga bara för att det är möjligt.
  Det är bättre att dö som god en dö som dålig.
  Kolla stora mäns sista ord. Jag kan försäkra att det är nått i de orden. Jag vet men kan inte bevisa.
  Ingen kan bevisa något om det men alla kommer veta till slut.

  Gilla

 24. Helena Palena skriver:

  Stefan. Man ska vara god och dö som god. Men det kan hända att man får komma igen och göra om saker och ting i alla fall. En sak är säker. De onda får en chock när dom dör!

  Gilla

 25. stefan skriver:

  Ja man kan tappa minnet även när man lever. Det vet jag också (med tanke på att komma tilbaks 😉

  Gilla

 26. ” (…) .Grund för liv är vatten och anses som den största orsaken till krig för att det är brist på vatten fast man vill alltid få det till att det är annat som är grund (…)” säger du, Helena. Hur ser du då på risken att Dellarna, som är vattentäkt för större delen av Bjuråkers befolkning, men även för Delsbo, Norrbo, Näsviken och kanske även för Forsa, löper stor risk att förgiftas pga tänkt gruvbrytning, bara ngn kilometer från Norra Dellen?
  NY UTGÅNGSPUNKT i ”Tänket” är nu nödvändig, en UTGÅNGSPUNKT som har grunden i FAKTUMET att Jorden nu är sjuk – och mänsklighetens överlevnad är i faktisk fara. Ur detta mitt synsätt nedanstående:
  Var står vi nu, i vilken situation? Miljöfrågans era är över, Klimatfrågans era är över, aktuell är vår ödesfråga = Överlevnadsfrågan! Därför
  följande förslag:

  Ett nytt politiskt parti, med namnet REALISTERNA vore önskvärt, såvida dess Program innehöll b.la:
  A/ Omdelbar skrotning av den 300 år gamla, genomruttna UTGÅNGSPUNKTEN i tänkandet, från tid när jorden var frisk. Inför NY, på realism baserad UTGÅNGSPUINKT, med bas i faktumet att jorden nu är sjuk – och mänsklighetens överlevnad är hotad.

  B/ Fördela mark till ca 6 – 8 ha per familj

  C/ Inför statligt stöd till bygge av nutidens ”Per-Albintorp”, samt till utveckling av önskad verksamhet – till de som så önskar

  1/ Ut ur EU

  2/ Dela Sverige vid Dalälven; alternativt lagstadga att all vinst av råvaruexploatering tillfaller respektive socken/kommun/län, att belastas med statlig skatt. (Norrland har inget som helst behov av Sydsverige, då hela norra nuvarande landsdelen har i väster blott ca 30-50 mil till djuphavshamn, i öster blott ca 30-50 mil till jättemarknader)

  3/ Avskaffande av den DÖDLIGA treenigheten Industrialismen/kapitalismen/konsumismen

  4/ Förbud mot all vidare forskning/vetenskap

  5/ Inför skolplikt vad avser addition/multiplikation/substraktion/division samt läskunnighet + hantverkskunskap och agrokunnande. Inför plikt att ”genomlysa” varje barn, för utforskande av individens dolda talang/talanger; detta alltifrån första kontakten med skola. Plikta att skolgångens främsta uppgift är att stimulera varje barn till utveckling av just sin talang/talanger.

  6/ Byte av vård av Penningen mot vård av Människan och allt levande.

  7/ Inför den realistiska synen på Penningen som blott ett Medel, och inte som Målet.

  8/ Priotera utbildning i värdet av de för själen högre, ”medicinskt” helande värdena, moral, etik

  9/ Verka för full förståelse av kulturella, månghövdade yttringars influensers betydelse för utvecklande, varm samhällsatmosfär.
  10/ Verka för avskaffande av all form av glädjelös konkurrens.
  *********************”,
  Tror jag på detta sjäv? Ja, absolut! Tror jag att detta kommer att förverkligas? Ja, men först när de världen styrande inser att inte ens de kan anskaffa ytterligare 5 jordklot – vilket krävs för nuvarande dödliga livsstil.

  ”Det är ont om jordklot”, sa Tage Danielson.

  Tänk om
  dom är dyrare
  än möjligt
  säger jag.

  Gilla

 27. stefan skriver:

  Forskningen måste ligga till grund för att först och främst göra villkoren bättre för resurserna alltså meningen liv i alla dess former. Och för det krävs att man gör saker med icke liv för de är även de en grund för livet.
  Liksom att säga förbjud forskning och vetenskap är som att säga gör utan att veta vad man gör och det är ju bara fel att göra så. Oavsett vilket verktyg man använder så är felet inte i verktyget det är tanken bakom vad man gör och varför fram för allt varför alltså vad är syftet bakom.

  Finns många perspektiv i vad de som styr på riktigt gör är för deras sett att se det det bästa för planeten och livet men det är utifrån hur de ser det och resten av oss är inte i den ekvationen.
  Men för det ska man inte skylla på hur ta reda på hur göra verktyget forskning som leder till vetande.
  Man behöver själv klart veta vad man gör innan man gör så att säga. Har jag miss uppfattat dig Sven Erik Forslin angående denna punkt ”4/ Förbud mot all vidare forskning/vetenskap”?

  Gilla

 28. Nej, Stefan, du har inte missuppfattat mig, jag menar på fullt allvar att all forskning måste stoppas – om vi vill överleva. Fråga dig själv vad forskningen har hitills åstadkommit. ORSAKEN till att jordens tre hav, lithosfären, atmosfären och hydrosfären, alltså myllan, luften och vattnen är samtliga förgiftade – liksom allt levande däri, vår föda – pga forskningen! Sånt dödligt verktyg måste skrotas, anser jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.