Negertårta! Niggercake! En smaklös rasistmanifestation!

Kom och smaka negerkaka! Undrar om tårtan var god. Undrar om snaran kring halsen är i marsipan. Ser äckligt ut när dom skär i magen på den svarta människan som ligger på bordet. Tårtbiten är röd inuti och svart utanpå. Kan det smaka? Folk runt ikring skrattar och fotar. Makabert var just ordet. Makode Linde – konstnären ville förmänskliga tårtan.

Afrosvenskarnas riksförbund kräver att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth avgår efter att ha skurit en bit ur konstverket. Detta sedan hon, enligt förbundet, deltagit i en ”smaklös rasistisk manifestation”.

Makode Linde blir i alla fall känd på kuppen. Enligt Afrosvenskarnas riksförbund föreställde tårtan en rasistisk karikatyr av en svart kvinna. Enligt Moderna Museet var avsikten att problematisera kvinnlig omskärelse.
– Att säga att man gjorde det här i ett gott syfte förstärker bara hånet mot människor som drabbas av rasism och mot kvinnor som drabbas av omskärelse, säger Kitimbwa Sabuni, som är talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund.

Smaklöst var just ordet. Hade det legat en vit människa där istället hade det varit lika makabert. Inget förvånar längre. Moderna Museet har blivit bombhotat. Någon tog jävligt illa upp.

…….

Afrosvenskarna vill träffa Liljeroth

Avpixlat

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Negertårta! Niggercake! En smaklös rasistmanifestation!

 1. Info skriver:

  APROPÅ MAT: BERIKANDE HALALSLAKT I TRAPPUPPGÅNG

  http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1621390-lamm-slaktades-i-trapphuset

  Reinfeldt: Mångkulturen gör Sverige till ett mer spännande land.

  Vad gäller ”konstinstallationen” med den under allmänt jubel styckade negresstårtan så instämmer jag i att adjektiv som ”smaklös” och ”makaber” bättre beskriver detta prov på elitens hyllade, postmodernistiska ”konst” än ”djärvt gränsöverskridande”, ”härligt raserande” osv. – Får jag tipsa om att Fria Tider just har gjort en mycket bra och välskriven engelsk sammanfattning av tårtkonstverket för exportbruk:

  http://www.friatider.se/shocking-photos-shows-swedish-minister-of-culture-celebrating-with-niger-cake

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Info: Då är vi två som har huvudet på skaft. Har länkat till Fria Tider i inlägget. Bra med engelsk version. Såg Makode Linde på bild hos Avpixlat. Hon hade en keps som det stod nigger på!

  Gilla

 3. Asgeir skriver:

  Folket i Afrika är svarta för att evolutionen gjort det till en fördel att inte synas för mycket under de långa mörka nätterna i världsdelen. En svart människa är i stort sett osynlig i mörker, ungefär som en svart panter är svart för att den jagar på natten. Våra förfäder däremot som vimsade iväg norrut innan vi tappade det mesta av pälsen var mer aplika och behöll det vita skinn som fanns under pälsen. Detta är varken lustigt eller något att förundra sig över om man inte är fylld av komplex och sällsynt obegåvad, det är rena rama självklarheter.

  Gilla

 4. MetalHeadViking skriver:

  Vad har det här med rasism att göra egentligen. Konstnären är själv svart.

  Varför inte lägga krafterna på hur osmakligt och äkligt det hela var, då det skulle trots allt varit lika vidrigt om det var en vit blond tjej som blev ihjälskuren.

  Men nej, nej, nej, här i Sverige ska det defninitivt handla om ras när det passar deras marxistiska teorier, men när det sker något åt andra hållet då finns plötsligt inga raser.

  Gilla

 5. ”problematisera kvinnlig omskärelse.”
  Efter att ha sett videon så tycker jag konstverket är uttrycksfullt och gripande. Konstnären lyckades med sitt uppsåt, för äckligt var det… precis som kvinnlig omskärelse!
  Det hemskaste var alla leende människor som gick omkring och glatt tog kniven och skar i kvinnans underliv fast hon skrek… och sen åt sin tårtbit – hennes underliv. Precis såna är vi!
  Kulturministern var också ganska vidrig när hon leende matade denna sönderskurna kvinna… Fattar hon ingenting?
  Men rasistiskt? Inte för mig!
  Tant Elin

  Gilla

 6. In one sense there is a ”race” problem. In another sensible way – taking all together – there is one problem – a human problem of how we survive and co-exist on one planet:-

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Asgeir: Och var kom våra förfäder ifrån? Det sägs att Lucy är vår anmoder. Skulle inte tro det. För hon hade inget vitt skinn under pälsen.

  Metal. Det var äckligt. Vad är egentligen rasism?

  Elin: Det är ju inte vita som förstör underliven på småflickor i Afrika. Det gör dom ju själva. Men som tårtan såg ut – som en negerslav – så blev det en makaber upplevelse. Nej, det kanske inte var rasistiskt. Dock tycker afrosvenskarna att det var en smaklös rasistisk manifestation. Och det tycker nog jag med. Att skära i en negerslav med en snara om halsen. Nä, tyvärr – med tanke på slavskeppen som for fram och tillbaka under flera hundra år så kan man faktiskt inte göra på det här viset.

  Courtenay: Yes! If you put yourself on the moon and look at the marble earth then you see that we are all in one – and one in all. We have a huge common problem, that´s for sure.

  Gilla

 8. antonia skriver:

  Det är ju intressant hur nästan vem som helst dras med vad som helst när man är i grupp. Gruppmentalitet. Och tydligt att man sällan sticker ut från en grupp.
  Ingen där på vernissagen reagerade. Ingen vågade säga nåt, alla skrattade och alla tyckte att det var kittlande och originell.
  Alla skrattar, alla tycker att det är skitkul.
  Ingen eller få visste, mest dem initierade vem Makode Linde var innan kuppen. Nu pratar alla om honom.
  Storartad kupp. I konstens namn kan man göra i princip vad som helst. Ger en utmärkt grund för diskussioner och uppvaknande.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Som alla skrattade och stod med kamerorna i högsta hugg. Bara det var ju en makaber manifestiona. En installation av guds nåd. Makode Linde är en kvinna stod det på en site. Så vad är han/hon? Hade i alla fall en keps på sig där det stod nigger.

  Gilla

 10. Rymdtroll skriver:

  Courtenay Barnett
  No money well I can deal with that 🙂 if in reality no one have more benefit then others. If it was so I will not have so much crap around me, wish I have today, and i really hate crap.

  Gilla

 11. Info skriver:

  TRO FÖR ALL DEL INTE PÅ ”ASGEIRS” NONSENS

  ”Folket i Afrika är svarta för att evolutionen gjort det till en fördel att inte synas för mycket under de långa mörka nätterna i världsdelen.”

  När mörkret föll höll sig afrikanerna inomhydds. Ute hade de ingenting att göra. Den mörka pigmenteringen skapades under evolutionens lopp som skydd mot den på berörda breddgrader intensiva, ultravioletta solstrålningen. Naturligt solskyddade partier, såsom handflator, fotsulor och huden under naglarna, är hos negrer svagpigmenterade (skära) precis som hos ljusare raser.

  Av samma anledning drabbas på våra breddgrader ljushyade (särskilt rödlätta) personer många gånger oftare av solljusorsakad hudcancer än mera mörkpigmenterade (lätt solbrända) individer.

  ”Våra förfäder däremot som vimsade iväg norrut innan vi tappade det mesta av pälsen var mer aplika och behöll det vita skinn som fanns under pälsen.”

  Pälsbehåringen var försvunnen miljontals år innan Homo-arter började sprida sig utanför sina ursprungsområden. Inte ens förmänniskorna torde ha haft päls. Vilken pigmentering huden hade ”under pälsen” på de däggdjursformer, som föregick förmänniskorna, finns det ingen i världen som kan uttala sig om.

  Gilla

 12. Inger skriver:

  Helt klart en lyckad installation av konstnären! Syftet var att provocera och det uppnåddes med besked.
  Synd för Adelsohn att hon inte fattade att det var kultur och konst det handlade om, och inte reagerade på ett normalt sätt när hon ombads skära i en stympad svart skrikande kvinnas underliv. Det räckte med att kroppen var en tårta så gick hon skrattande med på dissektionen. Att det var ett konstverk som var ämnat att visa henne någonting gick henne helt förbi!
  Nej Ulf Malmros har rätt. Vi har en urbota korkad kulturminister!

  Gilla

 13. Inger skriver:

  Tack ”info” för att du förklarar för ”Asgeir”! Hudfärgen är skydd mot solen och inget annat!
  Har sällan läst något så dumt som Asgeirs svammel!

  Asgeir tror att de vita förirrade sig upp i norr där nätterna är inte är mörka då? Kan stämma under några månader på sommaren men resten av tiden är det mörkt i princip dygnet runt.
  Hur i hela fridens dar tänker man när man framför såna vilda fantasier? Och försöker få dem att framstå som någon sorts sanning dessutom!?!?

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Info och Inger: Jag tror inte vi vet så mycket om någonting om sanningen ska fram. Klart hudfärgen är ett skydd mot solen. Om det kan vi enas. Men varifrån vi kommer och varför vi är här vet ingen. Hör dagarna i ända på radion hur saker och ting får omrevideras. Även på detta område får man vara sin egen tyckare och grävare. Vi kanske kom från rymden rentav!

  Säger bara Al Gore och klimathysterin! Det var precis som om alla glömde bort att vi haft istid här för 10 000 år sedan! Eller hade vi?

  Gilla

 15. Inger skriver:

  Min kommentar gällde heller inte vårt ursprung. Den gällde enbart fantasierna om varför vissa är mörka och andra vita och vilken betydelse det har i de delar av världen vi lever till största delen.

  Vad gäller vårt ursprung är jag för dåligt påläst på för att ge mig in i någon diskussion om den saken. Jag ser heller ingen anledning att hitta på något och lägga fram det som fakta heller. Som Asgeir alltså.

  Gilla

 16. Fredrik skriver:

  @Helena Palena: Nja hördu, ett av de värsta otygen är faktiskt att de allra flesta människor inte ens på ett populärvetenskapligt plan har kunskap om vad vi med säkerhet vet och många spekulerar om sådant som, om man tar sig tid att läsa på – faktiskt inte är föremål för spekulation. Ett problem är att forskningen ligger längre fram än förmedlandet av densamma, ett annat är att teoretiska bevis är svårare för oinitierade att ta till sig än sådant som kan observeras. Det råder inget tvivel om att människan delar livsträd med en mängd andra organismer på vår jord (vårt dna skiljer sig nästan obetydligt från de flesta andra däggdjur) men om du talar om själva livets ursprung så är det i sak okänt. Det kan ha kommit från rymden via kometer, det kan ha uppstått på jorden eller rentav både och. Wiki har bra info, http://sv.wikipedia.org/wiki/Livets_uppkomst

  Min poäng är, bara för att vi inte har det slutgiltiga svaret/beviset innebär inte att vi inte vet en mängd saker med säkerhet för det. I många fall saknas bara den sista pusselbiten, ändå heter det att vi inte vet något och allmänheten tror att det är fritt fram att spekulera hur som helst. Visst, tyck gärna men gräv först! =)

  Vad gäller ‘klimathysterin’ så visst har vi haft en mängd istider, t.o.m. för inte särskilt länge sedan. Men sambandet mellan uppvärmingen och mänskliga aktiviteter idag är säkerställd. Om den sedan påverkar planeten på något allvarligt sätt (jämfört med naturliga klimatsvängningar) är en helt annan fråga.

  Gilla

 17. antonia skriver:

  Makode Linde är en man. Siten som skrev att han var en hon hade tydligen dålig koll.

  Gilla

 18. Kent Ekerroth skriver:

  Vilken uppblåst debatt. Alla är så jävla antirasistiska bara för att man hatar detta konstverk. Grattis till att helt missa det humoristiska i konstverket som konstnären förmedlat, och grattis för att ni spär på den rasistiska fördomen.

  Gilla

 19. Rymdtroll skriver:

  Fredrik
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Barbitursyra en vink vad man ska läsa om man vill förstå och sen kopplingen till kvävebaserna (eller liknelser med) och sen fundera över vad lugnet kan ha för mening i vad jag funderar på i samma samanhang. Om folk förstår så skulle piss vara klassat som narkotika hehe…Och hur som helst visst är det som du säger, helt otroligt att vi kan göra dåligt av vad som är oss givna ,rent sorgligt och jag fattar ingenting i vart vi är på väg. Själv har jag ägnat de senaste 5 åren i djupdykning i att förstå lite mer och har även lyckats få info genom mitt företag hmm : life fast senaste månaden har det varit tyst, kanske jag inte får info mer, hehe men jag har nått ´mitt satta mål och är i glömskans värld nu..Okej detta var nog inte så givande för de flesta men en då ,svårt att skriva faktiskt nu för tiden jag liksom tappar kontakten med mina medmänniskor, vet inte varför men jag antar att jag behöver lugn och ro och hitta mig själv. Det jag försöker säga är att vara uppfinnare eller bara exprimentera och så vidare är inget för mig längre känner att jag inte vill ge denna värld någon ting bara leva och vara glad för de som är givet känns bäst så helt enkelt. En i familjen som är från annat eu land har inte betalt det påtvingade skatte tvånget som är även om ingen inkomst finns så när han fick infarkt i Serige blev det ekonomisk katastrof och svenska vården har inte gjort nogot speciellt ingen operation bara någon dag sova på sjukan för observation, grejen är att utan dessa skattibbetalningar varje månad så misster man i vissa länder alla rättigheter till att leva och detta stöder bank sverige och detta vet så klart de flesta inget om. Och jag orkar inte dra hela valsen om skiten för det känns som att tala till luft ..Alla avgudar ju vårt skit samhälle bara för de inte egentligen vet ett skit…Sorry men ,,jag spyr på hela skiten och önskar många till ……cen sur

  Gilla

 20. Rymdtroll skriver:

  Har förövrigt ingen förståelse för detta kvalifiserat mobbande som jag ser denna tårta som. Ett mobbande som verkar få hur mycket pengar som helst av samhället, viktiga saker får knappt nått i jämförelse. Tankar på restaurering av östersjön som har rätt intressanta saker att verkställa om viljan finns och stöd för mer forskning så det går göra på bästa möjliga sett , ett exempel av många tycker jag för i grund mäste vi först tänka på vad vi har och värda det på bästa sätt , för utan Jorden så har vi månen i och för sig och den verkar steril och bra eller hur? Ah kan berätta vad jag har gjort jag har lite experiment jord utanför dörren typ i min lägen het och där bättrar jag gjorden för masken skull som jag har när jag fiskar igår använde jag en av maskarna kroka den genom hela kroppen uh läbbigt och den var dränkt i minst sex timmar och levde efter det så jag grävde ner denna super mask, jag upplevde detta som väldigt märkligt, har ingen stärre erfarenhet av mask men vad jag vet så dör de rätt fort när de är dränkta och man mäste byte dem ofta. Om någon vet bättre om hur länge maskar normalt lever som dränkta så ge mig ett pip ”tack”

  Gilla

 21. ecwho skriver:

  Inte konstigt att Kulturministern saknar omdöme, -hon är ju Moderat…

  Gilla

 22. Wikingswede skriver:

  Negrerna skall vara tacksamma att de fått komma hit och inte ta sig ton med sina fekala kommentarer!!!!

  Gilla

 23. stefan skriver:

  Tja Afrika är ett av det rikaste och minst befolkade i framtiden så vill jag nog bo där.

  Gilla

 24. stefan skriver:

  Antagligen var detta en fekal kommentar av mig……Minns när jag var två år och min bror hade fekala ting ut på två kvadrats yta inget kul alls kanske sånt kommer drabba dig!

  Gilla

 25. stefan skriver:

  Sådana som du kan frysa till is..Vem bryr sig?

  Gilla

 26. Jens Siekas skriver:

  niggah you best be jokin’

  Gilla

 27. katedervarg skriver:

  ”Såg Makode Linde på bild hos Avpixlat. Hon hade en keps som det stod nigger på!” Makode Linde är man. Det säger väl allt om trovärdigheten på den skitsidan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.