Är Breivik vänster- eller högerextrem? Bilden spricker!

Nu är Behring Breivik i sitt esse. Nu får han verkligen vara i centrum och synas. Det riktigt lyser narcissism om honom. När rätten spelade upp hans eget filmklipp började Breivik gråta. Han gjorde en hitlerliknande hälsning med knuten näve när han kom in i rättssalen. Till vem signalerar han kan man undra? Hur många gillar Hitler?

Har tittat på bilder här över hela den makabra händelsen. Det var faktiskt unga och levnadsglada ungdomar han sköt kallblodigt. Otroligt. Och belönas med århundradets rättegång. Men sån är lagen. Borde man inte bara skjuta, tiga och gräva ner honom. Som vissa jägare gör med olovligt villebråd. Nej, så går det inte till. Dock är det märkligt att Breivik gör en hitlerliknande hälsning och samtidigt är idol i Israel. Jag får inte ihop signalerna. Men, det är nog inte meningen heller.

Ville döma till döden

Fäller en tår

DN SvD GP GP SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Är Breivik vänster- eller högerextrem? Bilden spricker!

 1. xmaverickx skriver:

  Har jag helt fel om jag tror att du hade en lycklig och harmonisk barndom?

  Gilla

 2. Hans Hansson skriver:

  Jag har inte följt rättegången mot Breivik och är inte intresserad av det heller. Om det är så att han är idol i Israel, som du Helena menar, så är inte jag förvånad. Den nuvarande israeliska högerregeringens politik kan man väl jämföra med deras forna fiende Nazitysklands politik. Och att de hyllar en fascist är nog ganska naturligt – för mig i varje fall.

  Gilla

 3. Smurfan skriver:

  Är lessen att spräcka din bubbla lite Helena,, han gjorde INTE hitler hälsning. Inte för att jag gillar det han gjorde, men tänk lite på vad o hur du säger det.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  xmaverick: Du har både rätt och fel. Jag är danad både av stad och land. Sån tur hade jag mitt i allt elände.

  Hans: ”En före detta IDF-sjukvårdare pekar nu ut den israeliska underrättelsetjänsten Mossad som ansvarig för terrordådet i Norge. Samtidigt hyllas massmordet på 90 norska ungdomar av andra judar. I kommentarer på hebreiskspråkiga nätsidor kallas de norska ungdomarna för ”kriminella” Israel-hatare som förtjänade att dödas.”

  http://www.nationell.nu/2011/07/24/ex-jude-pekar-ut-mossad-och-isrealiska-judar-hyllar-massmordet/

  Smurfan: Vad gjorde han för hälsning? På ”vad och hur du säger det”. Ursäkta men vad menar du? Om du ska dryga dig får du allt tala klarspråk.

  Gilla

 5. xmaverickx skriver:

  Det där om att han började gråta när de visade hans eget filmklipp, tror jag var fördröjd utlösning för det som sagts tidigare, men att han inte ville visa svaghet. Men till slut brast det.
  Jag skrev redan på avpixlat eller någon annan blogg, redan när man fick se fotot på honom (i röd tröja) i polisbilen att han gråter inombords.
  Men INGEN kan med säkerhet säga vad som pågår i en annan människas huvud.

  ”…han sköt kallblodigt.”
  Du är, eller verkar vara lika kallblodig, när du skriver ”Borde man inte bara skjuta, tiga och gräva ner honom.”

  Man känner bara stor sorg, det är som en familjetragedi.
  Men inget ont som inte har något gott med sig.
  Gott för muslimerna som har lyckats splittra oss och skapa fiendskap mellan bröder och systrar.

  Gilla

 6. Smurfan skriver:

  Hej Helena, vill absolut inte dryga mig. Hade han velat göra en heil hälsning så hade han gjord detta utan problem, då han ändå sitter inne. Han sa det tillhörde någon ”tempelorder”. Sen har jag inte kollat om denna ”sk” order ens existerar. Det var mer detta jag ville tillföra:) Hoppas du är nöjd med svaret

  Gilla

 7. Maja Dacke skriver:

  Heilande sker alltid med utsträckt hand – kolla gamla videor eller se teveprogrammen. Däremot har jag för mig att vänstergängen knyter höjda nävar. Och någonstans i minnet finns en knuten, lyft ledarnäve som manar sin trupp till strid: Geronimo!!!

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  maverick: Gräva ner honom ska ses i relation till hans brott. Det är en känsla man kan ha. Är det verkligen muslimerna som har splittrat oss? Sätter ett frågetecken för det? De flesta muslimer är lika oskyldiga som oss.

  Smurfan: Han gjorde inte en riktig hitlerhälsning (romersk hälsning). Hitler hade ingen knuten näve. Så därför har jag ändra till hitlerliknande hälsning. Tempelorden eller ej – Breivik är med i frimureriet.

  Maja: Så är det nog – det är kommunisterna som knyter näven! Kanske indianerna gjorde samma. Geronimo var en stor indianledare. och var ett äkta rödskinn till skillnad mot dom andra förfärliga människorna som förstörde Ryssland o s v.

  Gilla

 9. dubium skriver:

  Har alla glömt ”black power”? Utsträckt arm och knuten näve är deras grej:

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  dubium: Tack! Ja, det verkar som om man vill visa större raseri mot det man tycker är orättvist genom att knyta näven. Och en boxare kör alltid med knutna nävar. Större smocka – alltså kraft i slaget – då.

  Gilla

 11. Matte skriver:

  Hans barndom är om möjligt lika tragisk som alla stackars fundamentalistiska islamister som går över gränsen och blir terrorister. Men den distinktionen tror jag inte Maverick vågar göra då det är skillnad på folk och folk bland våra skandinaviska bröder och systrar. Bara för att man råkar haft en taskig barndom med taskiga erfarenheter behöver man inte bli nucking futs.

  Gilla

 12. Antonia skriver:

  Hans blodtryck verkar ju vara skyhög. Så röd han är på alla bilder.

  Gilla

 13. N.Nilson skriver:

  http:www.snaphanen.dk
  Halsning Hogerextrem………………?

  Gilla

 14. Josef Boberg skriver:

  ”…Jag får inte ihop signalerna. Men, det är nog inte meningen heller. …”

  Hmmm… – HelEna – det är just det som är meningen – för att dom som styr = vanstyr världen skall kunna fortsätta med det.

  Måhända kan videon ”THRIVE – What on Earth Will it Take ?” (2 tim 12 min) räta ut en del frågetecken, kanske… 💡 – hoppas jag.

  Gilla

 15. miko skriver:

  så knyten näve och utsträckt arm får du till hitler och nazism… haha

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.