M eller S kan kvitta lika! Ensamkommande barn! Soppkök och snoppar!

Visst är det mycket som är märkligt i vår tid. Löfven ger S vind i seglen utan att direkt säga något. Han bara finns och så kommer väljarna kutande från alla håll. Inte konstigt. Vi ä trötta på regeringens utsugning av vårt samhälle där allting är till salu. Det är bara det att det inte blir bättre med S vid skutan. Kommer soppkökskön försvinna? Vinster i vården o s v tänker inte S ändra på. Leni Björklund och Göran Persson anmäls till KU av Allan Widman för ramavtalet med Saudiaffären. Alla är insyltade – från höger till vänster. Finns det egentligen något hopp när det bara är pengar och makt som styr? När våra block spelar fotboll ovanför skallarna på oss som ska luras att välja på dom. Så att dom kan få ha kvar sina positioner och utöka befogenheterna som följer med att vara med i den politiska eliten.

Märkligt är också ordvalet barnfattigdom! Kan det finnas fattiga barn utan fattiga föräldrar? Nä, knappast. Och så detta epitet: Ensamkommande flyktingbarn. Vem fixar flygbiljett och resväska och sätter dom på planen? Kan ett barn göra det själv. Knappast. Kanske det i själva verket är så att dom flesta s k barn som kommer hit är över 20 år till och med. Skulle tro det. Vi toppar i alla fall ligan över land som tar emots flest ”barn”: ”Sverige tog emot totalt 5 050 asylansökningar från så kallade ensamkommande barn under de två åren. Storbritannien var två med 2 641 barn och Belgien trea med 1 941.” Notera här att SvD skriver så kallade. Det var på tiden.

Man kan komma långt med ordval. Se mitt tidigare inlägg om  det förmildrande ordet snopp!

SvD SvD SvD DN SR

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till M eller S kan kvitta lika! Ensamkommande barn! Soppkök och snoppar!

 1. Info skriver:

  SNOPPARNA I MARIANNELUND: EXPRESSEN FÖRKLARAR

  Cyniskt att skylla gruppvåldtäkten i Mariannelund på invandrare och invandringspolitik, säger mariannelundsborna. Ett billigt sätt för nazisterna (sverigedemokraterna) att ”knipa poäng”.

  ”De lokala politikerna i Eksjö och Mariannelund morrar nästan när de hör om SD:s sätt att göra politik av våldtäkten. – Det hände inte för att de var flyktingar. Det här är individer som gått över spärren. Det är fruktansvärt att plocka billiga politiska poäng genom att skylla detta på invandringen, säger kommunalrådet Eva-Lena Österljung, S.”

  Den kände journalisten Niklas Orrenius med sverigehat som ansvarsområde förklarar hela saken här:

  http://www.expressen.se/nyheter/dokument/idyllen-skakas-av-gruppvaldtakten/

  (Det invandringsindustriella komplexet: Mariannelund är på grund av utflyttning och minskande skatteunderlag i behov av många nya invandrare.)

  Gilla

 2. Off topic – but insightful:-

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det har jag också undrat. Faktiskt ända sen jag hörde uttrycket första gången. Vem betalar? för passet och resan? Om dem är nu föräldrarlösa?
  Något som inte stämmer riktigt.
  Och varför hålla sig fast vid uttrycket barn när de i bästa fall är tonåringar i den övre tonåren. Eller kommer 5-6 åringar också?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.