Därför sänktes Titanic! I svallvågorna föddes Federal Reserve!

Titanic lämnade Southampton för New York för den första och enda gången den 10 april 1912. Den 15 april gick fartyget till botten.

Den ena hemligheten efter den andra rullar in med nätets hjälp. Dokumentär här om hur det egentligen gick till när Titanic sänktes som följd av ett gigantiskt försäkringsbedrägeri. August Strindberg dog den 14 maj 1912, en månad efter Titanics undergång. Det hela tog honom mycket hårt eftersom han själv var på väg att gå under. Strindberg satte på sig en svart morgonrock och spelade Närmare gud till dig på pianot fast han var mycket sjuk.

Wag the dog handlade visst om en president som vänstrade fast långt innan Clinton gjorde det. Kanske Monica Lewinsky var ditplanterad för att lura den lille Bill i fällan med avslöjande spermafläck på kläning som bevis bl a. Fjorton år innan Titanic gick till botten utspelades ett liknande drama ute på Atlanten, när passagerarfartyget Titan rände in i ett isberg och efter blott fem minuter försvann ner i djupet. Skrämmande likhet.

Det var Morgan Roberts som 1898 i sin utgivna roman ”Futility” som fantiserade. Det väcker onekligen tankar kring den verkliga tragedin den 15 april 1912 som kan leda långt, mycket långt. Var författaren, amerikanen Morgan Robertson, synsk när han i sitt verk beskrev ett fartyg på väg över Atlanten som mötte sitt öde i form av ett isberg? Eller var han lejd att skriva? Kanske bara ett mysko sammanträffande.

Titanic var en oceanångare byggd för atlantrutten Southampton–New York. Fartyget, som byggdes för att transportera passagerare, dagligvaror och post, var vid tidpunkten för sjösättningen, tillsammans med sitt systerfartyg Olympic, världens största passagerarfartyg. Den 14 april 1912 var Titanic på sin jungfruresa från Southampton, England på väg mot New York, USA. Strax före midnatt kolliderade Titanic med ett isberg och skadade sitt skrov så olyckligt att hon på knappa tre timmar sjönk till Atlantens botten varvid 1 517 personer omkom. Skeppets undergång blev därmed en av historiens största marina katastrofer i fredstid. Det är den gängse versionen. Den man föddes in i. Men om man tittar på dokumentären får man en annan historia sig till livs. Berättelsen om hur det egentligen gick till: ett gigantiskt försäkringsbedrägeri iscensatt av Rothschild agenten J P Morgan för syftet att undanröja motståndet mot upprättandet av det privatägda Federal Reserve. Ett system som föddes 1913 och som ni kan läsa utförligt om i Ellen Hodgons Browns bok Web of debt – Bankerna och skuldnätet. Finns att köpa här!

P.S. Enligt dokumentären var det Olympic som gick under eftersom man bytte fartyg. Olympic var skadat sedan tidigare olyckor. Titanic levde vidare i sin tur som Olympic. D.S.

Titanic memorial cruise delayed by strong winds

Dubbelmoral i Rosenbad

DN DN SvD DN SvD SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Därför sänktes Titanic! I svallvågorna föddes Federal Reserve!

 1. Idag kan man inte vara säker på någonting längre.
  Sfinxen fick vattenerosion och det vill man inte gärna pratar för mycket om. För då helt plötsligt finns en vidd på 4-6000 år som vi inte kan fylla med händelser. Så då är det bättre att låta bli det.

  Och som du kan se i adressfältet, så kan man inte vara anonym på något sett här på WordPress heller om man nu redan har en blogg.
  Jag skulle lämna en kommentar hos någon med min nya adress och efter att jag fyllde i mejladressen fylldes resten in helt automatiskt. Jag höll på att garva ihjäl mig. Eller vad säger du om raden: >belle blue som annars är antonia<
  Och visst kan jag säkert radera och bara skriva belleblue men ändå…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  belle blue: Nej, det är helt omöjligt. De som har makten vill ha full koll. Ha, ha … Jag skiter i det. Det är ingen idé. Man får låtsas som det regnar. Har man en blogg och vill skriva anonymt ska man inte skriva in sin riktiga mejladress eller blogg-url o s v. Ska testa om jag kan skriva på min egen blogg. Ska låtsas att jag är ett riktigt elakt troll! 😛

  Gilla

 3. Elna Lundgren skriver:

  Ja, det funka!

  Gilla

 4. Det är ju inte det att jag vill skriva helt anonym, det är mer att jag startade en ny blogg. Och det vet du redan. Du har ju kommenterat där också.
  Men det blev bara roligt när jag skrev in mejladressen som tillhör den nya bloggen att den fyllde in så finurligt på resten av raden. Snacka om att bli avslöjad med humor.

  // antonia

  Gilla

 5. Hanna Paj skriver:

  Intressant flickor! Intressant!

  Gilla

 6. antonia skriver:

  Hörödudu Hanna Paj!
  Det är toppviktiga saker som avhandlas här. Märks inte det?

  Gilla

 7. Missikka-Jessica skriver:

  Intressant blogginlägg!
  Blir sugen på att läsa böckerna!
  🙂

  Gilla

 8. Pelle skriver:

  Helt galet ja nu förstår jag, så gick det nog till!!

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  Rothscildarna har varit och är ”duktiga” (video ca 10 min).

  Gilla

 10. MetalHeadViking skriver:

  Dokumentären är egentligen ganska medioker måst jag ändå säga. Den tar upp en eventuell försäkringsbedrägeri. Det var inte det väsentliga i denna historia. Snarare vilka som dog ombord, varför de dog och vilka som egentligen låg bakom dådet.

  Jag har samlat en hel del info som några av er kanske finner intressant.

  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2012/04/rms-titanic-1900-talets-11e-september.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.