Utlänningar står för cirka 80 % av all GROV BROTTSLIGHET i Sverige

Det går inte att diskuterar invandringen utan att det kommer invektiv från alla håll. Människor läser in sina egna liv och kommenterar utifrån det. Saklighet och fakta får inte komma fram. Känslorna svallar och till slut blir man  kallad r-t.  Under inlägget om våldtäkten i Mariannelund finns 850  kommentarer och dom flesta liknar varandra. ”Jag är inte r-t, men…..!  Och svennejävlarna våldtar också! Och det här med etnicitet har absolut ingenting med brottet att göra.” Tänk om det har det? Beror inte allt på vilket system man uppfostrats under? Och vilken syn man har på kvinnorna? Torbjörn har kommit med bra kommentarer:

@åsnan

Du behöver jobba lite med dina fördomar om svenskar.

Utlänningar står för ca 50 % av ALLA brott i Sverige. Kolla BRÅ:s siffror och lägg ihop. Utlänningar står också för ca. 80 % av all GROV BROTTSLIGHET i Sverige. Det är bara att kolla överrepresentationen i BRÅ:s statistik.

Alltså: Ingen invandring av etniska främlingar = Halverad brottslighet och raderad grov brottslighet.

Kan det verkligen stämma?
Vi vet ju att de som argumenterar för att Sverige ska dränkas av främmande folkslag, påstår att invandrare blir oskyldigt misstänkta, och att det är svenskar som i själva verket begår brotten.

Är det så?
Nej, det är precis tvärtom. (ursäkta att jag nu blir ironisk och använder er egen argumentation, eftersom ni inte tror på statistik, när den går emot invandring och mångkultur).
Svenskar blir oftare misstänkta pga. strukturell diskriminering. Invandrare gapar och skriker när någon säger emot dem, tills de får som de vill. Svenskar håller tyst och accepterar läget.

Vi vet att det är svenskar som är diskriminerade, eftersom invandrare får förtur till jobb, körkort betalda osv. Enbart svenskar/västerlänningar kan åtalas för Hets-mot-folkgrupp/Hatbrott.

Hur diskrimineras invandrare? BEVISA DET!
Tvärtom så har de fått långt många fler jobb än de är värda med sin bristande kompetens, bl.a. som läkare, forskare. Jag kan direkt nämna 6 st olika fall av anhöriga som gravt felbehandlats av utomeuropeeiska läkare, bla. min dotter senast i år på närakuten på Karolinska.

Vilka städar på sjukhusen? Har du sett debatten om hur dåligt städade sjukhusen är? Vilka driver de städbolagen? Jobben som NI säger att svenskarna inte vill ta.

Nej, vem fan vill vara svartanställd hos en arab och jobba 10 timmar om dagen för 60 kr/tim?

Ni säger att invandrarna kommer från krigshärjade länder och har trauman i bagaget, därför är det inte så konstigt att de begår brott och har svårt att anpassa sig. Ni säger att de lever i utanförskap och diskrimineras, och därför begår brott. Ändå accepterar ni inte statistiken och menar att den är missvisande.

Invandrare står alltså enligt statistiken för 80% av de misstänka i den grova brottsligheten. Vi vet att den i den organiserade grova brottsliga miljön, så anmäler man inte brott, även om man själv blir utsatt. De som anmäls gör oftast det därför att tredje part blir inblandad. Till exempel när ett lik hittas, eller när skottlossning sker på öppen gata, bordellhärva med inspärrade kvinnor avslöjas eller penningtvätt och svartarbete misstänks.

Alltså är brottsligheten i själva verket högre än vad statistiken visar. Vi vet också att den organiserade brottsligheten generellt inte vittnar mot varandra, inte samarbetar med polisen mm. Den grova invandrade brottsligheten hotar men mördar också vittnen. Sammantaget så läggs därför förundersökningar ned oftar när invandrare är misstänkta. Generellt så har det visat sig att invandrare har lägre tilltro till Polisen och inte samarbetar. Det finns också lojaltitetsband som gör att man inte anger folk i sin befolkningsgrupp när de begår brott mot det svenska samhället.

Lite slående är följande:
95 % av de som kommer till Sverige är inga flyktingar.
95 % av svenskarna röstar INTE på SD.
5% av de som kommer hit är riktiga flyktingar enligt FN.
5% av svenskarna röstar på SD.
Alltså:
95 % fattar inte att 95% lurar 95%.
5% fattar att 5% inte lurar 5%
O, du naiva SD-hatande svensk.

Tänk bara vad denna ENDA invandrare lurat av er svenska skattebetalare pengar. Speciellt er som inte röstade på SD. Hassan Charkas bolag har fått minst 133 miljoner av Försäkringskassan. Över 50 miljoner har han fört utomlands!!

http://petterssons.bloggsida.se/politik/omfattande-atal-for-bidragsfusk-importerar-handikappade-invandrare

Tänk då på att 95 % av alla asylsökande ljuger sig in i Sverige. De har inga identitetshandlingar överhuvudtaget. De ljuger om resväg. De ljuger om identitet. De ljuger om att de är förföljda.
Till alla dessa lögnare kommer sedan MASSOR av anhöriga. Anhöriga som vet att deras släktingar har ljugit sig in i Sverige. Vilket gör dem till lögnare också.
De är alltså inte flyktingar enligt FN. Tror någon att lögnerna upphör när de har kommit till Sverige?
Hassan Charkas visade sig vara en brottsling. Han för ut 50 miljoner till ett land han flytt ifrån.
O, du naiva SD-hatande svensk…

DN DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till Utlänningar står för cirka 80 % av all GROV BROTTSLIGHET i Sverige

 1. Philippe Ohlund skriver:

  Bra skrivet, Helena! 🙂

  ”Generellt så har det visat sig att invandrare har lägre tilltro till Polisen och inte samarbetar”, skriver du.

  Tja, Mohamed Merahs mamma fran Algeriet har i alla fall vägrat att be sonen – som skjutit ihjäl 7 personer i Toulouse – att ge upp.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Philippe: Nej, det är Torbjörn som skriver. Jasså – heter han Mohamed Merah. Är han den skyldige?

  Gilla

 3. Philippe Ohlund skriver:

  Hej Helena, ja, han är den skyldige enligt media, som stavar namnet lite olika:

  Gilla

 4. Torbjörn skriver:

  @Helena

  Oj, har du förärat mig med ett helt inlägg igen… 😉

  Då får jag väl ställa upp och kommentera när anstormningen kommer, i den mån jag hinner. Men mitt samvete är rent. Tycker bara att det är så förbaskat synd att svenskarna lurats att avskaffa sig själva och det samhälle de säger sig värna. De flesta som jublar över sveriges missriktade och naiva humanism som invandringspolitiken innebär, med enorma kostnader och socialt lidande, inser tyvärr inte att när politiken får sådana proportioner att statskassan påverkas ordentligt så går systemet mot undergång. Ville man inte hjälpa de som verkligen behövde?

  Det som verkligen är beklämmande är att svenskarna inte ens ser regeringens dubbelhållning i det hela. Invandrarna uppmuntras att behålla sina språk och kulturer därför att de styrande anser att det är viktigt för identiteten. De öser samtidigt bidragspengar till invandrarföreningar för detta ändamål, bl.a. ur allmänna arvsfonden. Samtdigt så kallar man svenskar som vill bevara vårt arv för rasister. Eller så påstår de att vi inte har något arv. Tala om arrogans. Hur kan man få en befolkning att acceptera detta? Vad är typiskt svenskt, får vi ofta höra. Men man använder aldrig samma argumentation att ifrågasätta andra kulturer.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Finns bara ett ord! Ohemult! Invandrare som sköter sig tycker lika illa om det som sker som vi. Det drabbar nämligen alla på sikt. Säger bara Toulouse! Och Malmö!

  Gilla

 6. Thi skriver:

  Helena …tittade du på tv igår kväll…på nyheterna….?????

  Gilla

 7. Marre skriver:

  Jag bara älskar detta blogginlägget för det är fanimej SANNING som du skriver!
  ”Invandrare gapar och skriker när någon säger emot dem, tills de får som de vill. Svenskar håller tyst och accepterar läget.” Så jävla rätt. Så jävla tragiskt.

  Gilla

 8. Gillar detta inlägg skarpt och ditt svar till Torbjörn. Din blogg följer jag från och med nu!
  Jag skriver om SIPANs bettende i BB. Uppfostrad i skogen möjligtvis? Kolla in min blogg

  Gilla

 9. Björn Nylander skriver:

  Kan inte låta bli att citera SD´s Jimmie Åkesson.

  ”SVENSKFIENTLIGHET Sydsvenska medier rapporterade den 5/3 om en familj som efter åratal av våldsamma trakasserier, som nyligen kulminerade i en allvarlig misshandel av sonen i familjen, nu kände sig tvingade att fly från sitt hem i Rosengård. Det bakomliggande motivet till trakasserierna var en rasistisk svenskfientlighet. Familjen hotades, misshandlades och kränktes för att de uppfattades som svenskar. Tyvärr är denna familj inte ensam om att drabbas av en sådan behandling. Däremot är det ovanligt att etablerade medier, myndigheter eller organisationer lyfter fram dylika händelser på det sätt som skedde i det här fallet. Staten har under de senaste decennierna lagt ned stora resurser på att motverka, forska och sprida medvetenhet kring de negativa attityder, den diskriminering och det våld som infödda svenskar utsätter invandrare för. Mycket av detta arbete har varit bra och nödvändigt.

  Tyvärr har dock nästan ingen uppmärksamhet riktats mot den diskriminering, de negativa attityder och det våld som infödda svenskar utsätts för på grund av sin härkomst, trots att svenskfientlighet av allt att döma är ett allvarligt och relativt vanligt förekommande problem.

  Svenskfientligheten kan ta sig uttryck på många olika sätt. Ett exempel är att svenskar blir offer för diskriminerande lagstiftning. Ett belysande exempel på detta är tillämpningen av den nuvarande lagen om hets mot folkgrupp, där Justitiekanslern slagit fast att HMF-lagen skyddar alla folkgrupper i Sverige, utom just svenskarna.

  Svenskfientligheten kan också ta sig uttryck i form av kränkningar och nedsättande attityder kopplade till svenskarnas härkomst eller utseende. I en artikel i Uppsala nya tidning 2006-05-06 berättade en flicka att hon efter en längre tids svenskfientliga trakasserier inte längre vågar gå till skolan: ”De slår mig, spottar mig i ansiktet och kallar mig för svennehora.”

  Etnologen Maria Bäckman har i flera studier rapporterat om svenska flickors utsatthet i invandrartäta förorter. I en intervju med det norska vetenskapsmagasinet Forskning.no 2005-05-31 berättar hon bland annat om hur blonda, svenska flickor tvingas färga håret för att se mindre svenska ut och därmed slippa sexuella trakasserier.

  En tredje form av svenskfientlighet är det grova våld och den brottslighet som svenskar utsätts för pågrund av sin härkomst. Brottsförebyggande rådet har i flera studier (1996:2, 2000:6, 2005:17) visat att invandrare inom de flesta brottskategorier är överrepresenterade som gärningsmän och att infödda svenskar är överrepresenterade som offer. Störst är överrepresentationen i brottskategorin våldtäkt. Det finns skäl att anta att det åtminstone i en del av dessa fall finns ett underliggande svenskfientligt motiv.

  När sociologistudenten Petra Åkesson genomförde en studie där hon intervjuade unga ungdomsrånare med invandarbakgrund i Malmö angående motiven bakom deras brott så fick hon enligt Dagens Nyheter 2006-03-25 följande svar: ”När vi är ute på stan och rånar så krigar vi, vi krigar mot svenskarna. (?) Makt för mig är det att svenskarna ska lägga sig ner på marken och pussa mina fötter.”

  När samma tidning 2000-02-11 ställde frågor till invandrarkillar om en uppmärksammad gruppvåldtäkt mot en svensk flicka i Rissne blev svaret bland annat: ”Det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som en arabisk (?) Jag har inte så mycket respekt för svenska tjejer.”

  Sverigedemokraterna anser det vara hög tid att regeringen och de ansvariga myndigheterna vidtar åtgärder för att kartlägga och stävja svenskfientligheten och har därför lämnat in en riksdagsmotion i ämnet. Som första åtgärder föreslår vi att en utredning tillsätts med uppdrag att kartlägga svenskfientlighetens utbredning och karaktär samt att föreslå åtgärder i syfte att motverka svenskfientligheten. Parallellt med detta bör även de befintliga lagtexter som medger negativ särbehandling av infödda svenskar ses över och ändras. Vidare föreslår vi att statligt stöd till antirasistiska organisationer endast ska ges till sådana organisationer som också förbinder sig att motverka svenskfientlighet samt att direktiv ska utfärdas till landets skolor om att belysande och motverkande av svenskfientlighet ska ingå som en naturlig del i skolornas värdegrundsarbete.

  JIMMIE ÅKESSON
  ” slut citat.

  Jag hoppas innerligt på större inflytande från SD i framtiden.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Björn: Tack! Man ryser! Hets mot folkgrupp gäller inte för landets egen befolkning! Ryser en gång till. Hur ska det här sluta! Det är fan i mig stamkrig på gatorna.

  Gilla

 11. Philippe Ohlund skriver:

  Kämpa på för lag och ordning, Helena!

  Du är omnämnd i mitt senaste blogginlägg! 🙂

  Gilla

 12. Pierre skriver:

  Ironiskt att du talar om statistik när du själv skriver påhittade siffror och myter. Vadå 80% av alla invandrare står för den grova brottsligheten? Var är statistiken? Visa mig gärna. Och hänvisa mig inte brå, ge mig direktlänken. Det borde inte vara så svårt, för det är väl där du har fått information ifrån, eller? Inte skulle väl du, eller någon annan, hitta på siffror för det egna syftet?

  Och vadå 95% och 5%? Du måste sluta att hitta på siffror och ta dem för givna sanningar. Det enda du gör är att gissa, och inlägget innehåller lite substans. Ska du stå för något kan du väl åtminstone ta reda på hur det ligger till först, istället för att som många gör på internet och bekräftar varandras fördomar.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Pierre: Det är Torbjörns kommentarer under ett inlägg om du inte förstått det. Han har räknat och lagt ihop. Jag litar på honom.

  Gilla

 14. Jag är också nyfiken på hur man kommit fram till att utlänningar står för 80% av all grov brottslighet? Jag anser mig vara mkt insatt i dessa frågor men har aldrig sett belägg för uträkningar som pekar på detta..

  Överrepresentationen är groteskt stor särskilt inom grov brottslighet men ger ändock inte en god bild av ”riskgrupper” då gruppen som sådan inkluderar invandrargrupper som har en mkt låg närvaro i våra belastningsregister medans andra kan antas ha en mkt större överrepresentation som redan visats i alla tidigare gjorda undersökningar då statistiken även visade ursprungsland.

  I enskilda mätningar från våra grannländer där rapporten Voldtakt i Oslo 2004:
  (Etnisk norrman betyder att minst en av föräldrarna är född i Norge)

  ”Detta innebär att överrepresentationen hos tex Afrikaner i förhållande till etniska norrmän baserat på deras befolkningsandel enligt rapporterna och statistiken presenterad från officiella källor är: 11,3 gånger. Medans den är 15,8 gånger f ör invånarna med sitt ursprung i Mellanöstern.

  Överrepresentationen för Irakier var dock störst. En av 373 Irakier var en våldtäktsman (år 2004) medans samma siffra för etniska norrmän var en av 10275. Det är alltså 27,5 gånger vanligare att en irakier våldtar än att en etnisk norrman gör det.”

  Ett annat riktvärde kan ju vara kriminalvårdens uppgifter:

  ”Förklaringen är att Kriminalvården har statistik på hur många utländska medborgare som finns i fängelse varje år, vilka länder de kommer ifrån och om de ska utvisas efter fängelsestraffet.

  Ett tvärsnitt/en ögonblicksbild av hur det ser ut är att den 1 oktober 2010 fanns det 28 % utländska medborgare som kom från cirka 160 olika länder. De svenska medborgarna var 72 %.

  Däremot har vi inga siffror på hur många som är av utländsk härkomst eller är invandrade till Sverige.”

  Med andra ord så många som 28% är utländska medborgare i våra fängelser vilket medför att det man normalt följer med utländsk härkomst inte kan synas om man som sagt inte är utländsk medborgare.

  Oavsett så är det odiskutabelt så att Sverige med flit sedan ett antal år aktivt valt att inte redovisa denna statisitk för sitt folk. Det kan man ju ha invändningar emot, särskilt om man är demokratiskt lagd.Den som ändock läggs fram är så att säga vägd på guldvåg innan publicering och trots detta oerhört graverande.

  Men återigen, finns mer tydlig statistik tillgänglig så är jag tillsammans med övriga medborgare värda att ta del av den. Hoppas på svar:

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Ceasar: Tror Torbjörn har lagt ihop och räknat ut på sitt sätt. Det var nog inte lätt med tanke att det är luddigt och ska vara svårt att se.

  Gilla

 16. Torbjörn skriver:

  @Pierre

  …”Från 1980 till 2006 har drygt en miljon uppehållstillstånd beviljats i Sverige, varav nästan alla permanenta, vilket skiljer Sverige från de flesta länder.”…

  …”Endast 22.000 eller 5 procent av de asylsökande har fått stanna på grund av de är flyktingar enligt FN:s konvention, som omfattar personer som löper risk att förföljas i hemlandet på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, kön eller sexuell läggning.”…

  …”Istället får de stanna av humanitära skäl eller får asyl på nationella särtillägg som ständigt byter namn: ”flyktingliknade skäl”, ”de facto flykting”, ”skyddsbehövande”.”…

  http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna

  Uppgifterna Sandelin lägger fram bygger på statistik hos migrationsverket. Men det spelar ingen roll vilka fakta eller statistik som läggs fram i invandringsfrågan, eftersom du på förhand bestämt att det är påhittade siffror.

  Gilla

 17. Torbjörn skriver:

  @ Pierre

  Utdrag ur migrationsverkets årsredovisning 2011(publicerad feb. 2012)

  …”Under året visade nio procent av de asylsökande upp en av migrationsverket godkänd identitetshandling. Det är en förbättring mot föregående års sex procent.”…

  Detta säger dock inget om hur många av dessa nio procent som var äkta. (min anmärkn.)

  OK, jag hade fel på en procent för 2010 då 94% av asylsökande inte hade någon som helst form av ID-handling och fel på 4% för 2011, då 91% inte visade upp någon som helst ID-handling/PASS.
  Det gör väl mig till en lögnare då… 😉

  Av de handlingar (alla typer av dokument) som migrationsverket väl fick in 2011 bedömdes något fler än hälften vara äkta.

  …” Migrationsverket genomför kvalificerade äkthetsbedömningar av dokument samt bildjämförelser av foton, IDanalyser och verifiering av fingeravtryck. Under 2011 gjordes nästan 700 äkthetsbedömningar. Av dessa bedömdes något fler än hälften vara äkta handlingar, en dryg tredjedel som oäkta handlingar och överiga urkunder kunde inte verifieras, i de flesta fall på grund av bristande referensmaterial. Fördelningen skiljer sig inte nämnvärt mot hur det såg ut under 2009 och 2010, även om andelen oäkta handlingar minskat något.”…

  Gilla

 18. Torbjörn skriver:

  @ Pierre och Ceasar Andersson

  ”Mauricio Rojas avslöjar ny Brå-rapport: Förhållandena i Sverige kan inte förklara skillnaderna mellan olika invandrargrupper. På onsdag presenterar Brottsförebyggande rådet rapporten ”Brott bland svenskar och invandrare”. Den visar att invandrarnas generella överrepresentation när det gäller registrerad brottslighet ligger på lite över hundra procent. För grövre brott, exempelvis mord, dråp, misshandel mot obekanta och våldtäkt, är siffran 300-400 procent.”

  http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet

  Enkel matematik. 400 procents överrepresentation innebär att 4 av 5 grova brottslingar har utländsk bakgrund i någon form, enligt BRÅ:s definition av utländsk bakgrund som innebär: Född utomlands, båda föräldrarna födda utomlands eller en förälder född utomlands. 4 av 5 = 80%

  Till svenska brottslingar i BRÅ:s statistik räknas: Född i Sverige med båda föräldrarna födda i Sverige.

  I de mest kriminellt belastade områden i Sverige som Rosengård, Landskrona, Norra Botkyrka, Rinkeby, Tensta etc, där växer nu tredje generationens invandrare upp. Tyvärr är en del av dem också grovt kriminella. Det är människor som i många fall inte identifierar sig med det svenska samhället fast de har båda föräldarna födda i Sverige. Men de räknas som svenskar i statistiken hos BRÅ. Men det är knappast troligt att en person som blir rånad av ett gäng med brytning och arabiskt utseende skulle beskriva dessa som svenskar, även om deras förädrar är födda här. Dock är det en intressant fråga när man blir/ska räknas som svensk.

  För att förutsättningslöst få en komplett och rättvisande bild av vad de senaste 35-40 årens invandring, och det mångkulturella samhället som helhet, inneburit för Sverige, så borde naturligtvis tredje generationens invandrare tas med i beräkning i invandrarstatistiken överlag, oavsett vilket ämne som behandlas.

  Det mest rättvisande, tycker jag personligen vore naturligtvis att rakt av jämföra brottslighet efter etnicitet/ursprungsland. Men det vore väl rasism, eftersom ”man/ni” kanske förutsätter att det skulle bekräfta, inte avfärda, folks fördomar.

  Sammanfattningsvis, så är BRÅ:s definition av invandrare GENERELLT överrepresenterade med 300-400 % i grova brott. Det innebär 66,6 % – 80 %. Snitt 73,3%. OK, inte riktigt 80%, men det är fortfarande en så stor majoritet att det är rent häpnadsväckande. Sedan är det ju tredje generationen, som sagt…

  Sen är det ju så, precis som Ceasar Andersson skriver, att det är vissa invandrargrupper som utmärker sig och drar upp snittet för invandrarna enormt, medan andra grupper knappt är överrepresenterade alls jämfört med svenskarna.

  Gilla

 19. stefan skriver:

  Jag är både falukorv och brattwurst då men mina barn är lyckliga rena falukorvar, tänk vad glada de kommer vara när de får veta det….

  Gilla

 20. @Torbjörn: I detta stycke har du tänkt lite tokigt!

  Det du missat är att det handlar om överrepresentation inte % av totalt antal brott inom en viss brottskategori. Överrepresentation är således uträknat utifrån hur stor del av en viss population som är misstänkta för ett specifikt brott.

  Exempel 1, kan tas från mitt inlägg lite högre upp…

  ”Överrepresentationen för Irakier var dock störst. En av 373 Irakier var en våldtäktsman (år 2004) medans samma siffra för etniska norrmän var en av 10275. Det är alltså 27,5 gånger vanligare att en irakier våldtar än att en etnisk norrman gör det.”

  Återigen detta beskriver en fruktansvärd överrepresentation men det beskriver inte andel av totala antalet brott utan beskriver andel i förhållande till population.

  Exempel 2:

  9 invandrare av 10 000 jämfört med 2 svenskar av 10 000 registreras för våldtäkt. Överrepresentationen är därmed 4,5 gånger, eller 450% om man så vill.

  MEN……..

  Om jag får drista mig till att gissa så tror jag att 80% dock är en rimlig siffra, men det finns enligt mig ingen officiell statistik som styrker detta utan jag får helt enkelt gå på siffrorna från kriminalvården.

  Som sagt av fängelsekunderna var 28% utländska medborgare. En par bekanta till mig arbetar inom kriminalvården och deras uppskattningar är att fängelsekunderna till ca 75-80% är av utländsk härkomst.

  Denna ursprungspost bygger på missuppfattningar av hur statistiken räknas fram och borde revideras.

  Gilla

 21. Pierre skriver:

  Torbjörn: Ta det inte personligt. Det finns många internetdebattörer som hittar på siffror, och eftersom jag inte såg några länkar i Helenas citat antog jag att det var hela citatet, därav min reaktion. Tack för länkarna. I övrigt håller jag med Ceasar, att du troligtvis har tolkat statistiken lite fel angående överrepresentationen. Att något är 400% mer, säger ingenting om antalet. Majoriteten av alla utlänningar, precis som majoriteten av alla svenskar, är inte registrerade för några brott. Och att inte ha en godkänd identitetshandling behöver inte tolkas som att de har förfalskat id-handlingar eller att de har försökt att ljuga sig in i landet.

  Läsvärda länkar: http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/hur-mycket-r-invandrare-verrepresenterade-i-brottsstatistiken/

  http://www.regeringen.se/sb/d/2279/a/181576

  Man ska även komma ihåg att det är enstaka individer som begår brott; det ska inte tolkas som att en viss etnicitet har en tendens att begå brott mer än någon annan. Och om det vore så, så skulle det bero på den dåliga integrationspolitiken, och ”vi och dem”-mentaliteten som skapas, samt den dåliga ekonomin, inte p.g.a. etniciteten som sådan. Man ska vara uppmärksam på orsak och verkan när man tolkar statistik. Att trycka in invandrare i hyreshus i avlägsna delar av städerna är ingen bra lösning, och att sedan skälla på hela kollektivet för att enstaka individer begår brott kan tyckas hyckleriskt.

  Problemet brott borde ses i sin helhet; hur man kan förebygga brott och hur man kan förstå den. Inte välja ut vissa delar och generalisera till att gälla alla.

  Gilla

 22. ettbattresverige skriver:

  http://ettbattresverige.wordpress.com/
  Mina tankar kring invandrarkriminalitet.

  Gilla

 23. ecwho skriver:

  Du är vass Helena, -vass men älsklig, -en sann humanist för den man älskar den agar man, -och nu kom jag in på något ovidkommande igen förstår inte hur det är fatt, -det finns ju män som slår både hustru och barn fördärvade men de är ju inte alls älskliga, -den du älskar är -såvitt mitt förstånd täljer mig Sanningen- och måste väl då vara den Svenska Urbefolkningen med sina hävdvunna rötter i det Svenska Bondesamhället så fritt från de implantat som våra folkvalda har försett oss med fast vi egentligen ju valde dem på helt andra grunder, -en sorts tyst samförstånd nästan likt den tysta Diplomatins förespråkare att vi ju egentligen nog var ganska överens om konfekten som skulle bjudas oss, -men hej vad vi bedrog oss, -och det ger ju dig all rätt att inte likt Svennefegisar hymla med Sanningen om Brottsligheten i Moderatland, -poliser ute på fältet vet också en del om den Brottsligheten men de motarbetas av hela det Juridiska Systemet som bakbinder Åklagare och Domstolar, -varför kan man undra, -varför kan man bara spekulera över, -poäng måste finnas att tjäna någonstans, -Poäng, -Pengar och Provisioner…
  -Det här svaret har jag publ. på http://ecwho.wordpress.com med angivande av källa till artikeln på vilken jag grundar mitt svar.

  Gilla

 24. Molle skriver:

  Så mina föräldrar som kom hit 1965 för att Sverige ville det och för att de behövde arbetskraft, och skaffade mig året efter är personer som ska betraktas på detta sätt? Ska jag betraktas på detta sätt, som är helt svensk men ”andra generationens invandrare”.
  Jag har inte invandrat någonstans, jag fanns här från början. Är det någon skillnad på mig och en ”vanlig” svensk?
  Och vem är en vanlig svensk? Hur vet man det?
  Vallonerna kom ju till Sverige på 1600-talet t.ex. ä de med och försvenskar den svenska svenskheten t.ex.?
  Jag bara undrar…

  Gilla

 25. Torbjörn skriver:

  Angående totala andelen av utlänningars brott i BRÅ-rapporten, så finns i all fall inte utrymme för tolkningar efersom de är angivna i rena procentsatser. BRÅ anger i ett av cirkeldiagrammen att: …”58 procent av brotten är registrerade på en person
  med två svenskfödda föräldrar.”…, vilket inte stämmer, då man undantagit ”personer ej folkbokförda i landet”, vilket gör att utlänningars andel av misstänkta för samtliga brott i Sverige blir 45%, alltså nära hälften av alla brott, vilket de också redovisar i ett annat cirkeldiagram i rapporten. Av de återstående 55 procenten som utgör personer med båda föräldrarna födda i Sverige, finns som sagt en (hel) del tredje generationens invandrare. Jag skrev att utlänningar står för ca. 50% av alla brott i Sverige, vilket med stor sannolikhet stämmer.

  Men det bästa kanske är att Uppdrag granskning eller något annat samhällsnyttigt? program tar reda på vad samtliga landets fängelseinterner har för etnisk bakgrund. Men det blev säkerligen tjafs om den undersökningen också. Klart är att folk kommer att argumentera för eller emot resutatet beroende av politiskt ställningstagande.

  Ceasar Andersson nämner, jag citerar: ”En par bekanta till mig arbetar inom kriminalvården och deras uppskattningar är att fängelsekunderna till ca 75-80% är av utländsk härkomst.”.

  Jan Guillou kikade in på Norrtäljefängelset på 90-talet och konstaterade samm sak, nämligen att ca 75 % av internerna var vad han beskriver som ”svartskallar”. Nu hade han naturligtvis flera förklarningar/bortförklaringar till detta som han sade ”varken kan bevisas eller motbevisas”, men faktum kvarstår.

  Apropå Guillou så gjorde han ju ett repotage om att zigenare stjäl för mycket i TV-programmet Rekordmagazinet på 80-talet som orsakade ramaskri.

  Jag citerar:
  …”I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar. Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet.
  Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades.
  Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid, varför inga politiska åtgärder kunde sättas in för att bromsa utvecklingen.”

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/guillou/guillou6.html

  Konstigt är dock att regeringen, som påstår att folk har så många fördomar i denna fråga om invandrares brottslighet, inte utreder saken ordentligt. Om de nu är så säkra på sin sak. Gå efter etnicitet och hudfärg. Regeringen påstår ju att vi har fördomar om hudfärg, så gör en ordenlig utredning av alla brott, som inkluderar även det, för att bevisa saken. Migrationsverket påstår ju i sign. Pierres länk att BRÅ:s utredning är obsolet. Många tycks också överrens om att den inte är rättvisande. Kan Regeringen göra en hemsida som ska bemöta folks ”fördomar”, så borde de väl ha väl underbyggda fakta att komma med?

  Gilla

 26. Molle skriver:

  Torbjörn. har du tänkt på att det finns faktorer som gör att det ser ut på det här sättet? Du nämner integration som en faktor, och det håller jag med om. Men i grund och botten så är varje människa oavsett härkomst lika angelägen om att vara samhället till gagn.
  Det som syns i statistiken förklarar inte alltid varför statistiken ser ut som den gör.
  Ponera att du bor i Brasilien, i ett ghetto. Du har dåliga förutsättningar för att lyckas, precis som många av de flyktingar/invandrare som kommer hit har. Vad tar du till för medel för att överleva?
  Vill gärna se en kommentar.

  Gilla

 27. @Pierre: Att förlita sig på den av Ullenhag producerade sidorna i de så kritiserade ”myt sidorna” höjer inte nivån på diskussionen.

  De socioekonomiska orsakerna du beskriver ovan är oomtvistade variabler i att förstå frågan om varför. Men de kan knappast göras till gällande för hur det är så stora skillnader i olika typ av brott. Uppväxtförhållanden, kultur, människosyn, kvinnosyn ger med stor sannolikhet betydligt större utslag för brott såsom tex överfallsvåldtäkter, gruppvåldtäkter, överfall etc..

  I de tidigare svenska och de vanligt förekommande (utomlands) undersökningar av ursprungsland visar det sig att det är otroligt stor skillnad mellan olika invandrargrupperingar oavsett hur de socioekonomiskt lever sina liv i Sverige.

  Proaktivt arbete bör givetvis ta detta in i det demokratiska samtalet om vilken nivå på invandring vi skall ha.. sedan kan ju folket säga vad de vill om frågan.

  Vissa generella gruppegenskaper bör man vara medveten om för att förstå att invandrare har olika saker med sig i bagaget vilket givetvis bör påverka mängden invandrare från främmande kulturer inom en given tidsperiod.

  Man behöver givetvis inte ta hänsyn till att kvinnosynen i stora delar av världen skiljer sig kraftigt mot hur vi i Sverige ser på dessa frågor, och dess påverkan på mängden invandrare vi tar emot.

  Att erkänna skillnaderna i hur vi fungerar i våra relationer till varandra är en förutsättning för att kunna leva tillsammans med som sagt också för att dimensionera invandringen efter en upplyst folkvilja.

  Integrationsarbetet tar ju vid först efter invandring och är så att säga därigenom ett mer reaktivt arbete per se, även om det såklart med vetskap enligt ovan gör det enklare att dimensionera åtgärder för bästa integrationseffekt, där dina förslag om att sprida ut invandrarna (min tolkning) är fullständigt vitalt.

  De största problemen idag för Sverige är enligt mig invandringspolitiken. Inget land kan ta in så mkt människor från vitt främmande kulturer och levnadsmönster och fixa detta med sociala reformer och påhittade jobb. Sverige har försatts i en extremt svår situation och vi tillför kontinuerligt mer människor med låg/obefintlig matchning till våra levnadsförhållanden.

  Jag tror inte det finns ngt annat än mkt långsamt enträget arbete med utbildning, assimilering till samhälle, konsekvens, krav, skyldigheter kan åtgärda denna misär.. Jag tror det kommer att bli mkt värre innan det blir bättre.

  Sverige måste dock stänga av kranen av tillförsel av asylsökande människor genom att sända ut helt andra signaler till vår omvärld. (Precis som alla andra länder i vår omvärld har gjort)

  Nu skriver jag det sista på denna bloggpost:

  Detta asyltryck mot Sverige är med alla mått mätt helt extremt:
  http://affes.wordpress.com/2011/04/17/sverige-extremare-an-nagonsin/

  Sveriges tidigare asylombudsman: Merit Wager
  meritwager.wordpress.com

  mvh Ceasar

  Gilla

 28. Salem skriver:

  Helena Återigen du behöver inte radera för att jag är källkritisk. Jag frågade en simpel fråga: Var är källhänvisningarna till t.e.x tesen att utlänningar står för 80 procent av all brott? Jag är källkritis

  Gilla

 29. Salem skriver:

  Rättelse: Helena Återigen du behöver inte radera för att jag är källkritisk. Jag frågade en simpel fråga: Var är källhänvisningarna till t.e.x tesen att utlänningar står för 130 procent av all brott?

  Gilla

 30. Helena Palena skriver:

  Salem: Läs Torbjörns kommentarer!

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  Salem: Håll inte på och tjafsa! Hjälp mig med mina widgetar istället! 😛

  Gilla

 32. Niclas skriver:

  alla ni som inte vill läsa statistik eller tycker det är för svårt att förstå, ta en tur ner till rosengård en kväll och ta en promenad och kommentera sen.

  Gilla

 33. ecwho skriver:

  Valloner sägs ha kommit till Sverige för 4-500 år sedan, -i dag kommer ickesvenskar till Sverige och Moderatland; vallonerna och deras avkommor är i dag assimilerade helt integrerade i den svenska samhällskroppen, -det har tagit 4-500 år;
  -Assimilationen och integrerandet av ickesvenskar bör i dag få den tiden på sig för att kunna betecknas som svensk till ursrunget med en accepterad varubeteckning bäst efter 400 år, -och det är de högljudda kraven från ickesvenskar att omedelbart kräva att bli accepterade med slöjar, halsdukar, kebabber och pizzor och annan fördärvlig mjölmat samt en ovilja att ens vilja lära sig det svenska språket som sticker ut, -så var i fortsättningen vänlig att inte komma dragandes med valloner, -själv stolt ättling till en dräng från någonstans i Europa, barnfödd i Sverige och svensk sedan mer än femhundra år.

  Gilla

 34. Peter skriver:

  Jaså ? Jobb och gratis körkort? Vem då får jag får fråga? jävla skitsnack

  Gilla

 35. Rim skriver:

  Varför säger du sådär? Inte alla invandrare är lika och ni som kollar på diagram, eran matte kunskaper brister en hel del eftersom det finns oerhört många sätt att luras med diagram. Om du tar mig som ett exempel så älskar jag Sverige och de snälla svenskar lika mycket som mitt eget land.

  Gilla

 36. Pingback: Nu stänger vi dörren! | sverige i fokus

 37. Pingback: URL

 38. Pingback: Viral spaghetti! Våldtäkter engagerar! | Helena Palena

 39. tomte skriver:

  roligast av allt är om du äns har suttit i fängelse fattar du att 80% du snacka om invandrare som suttit i fängelse är från finland..dra inte propaganda skit nu…även jag själv invandrare betalar lika mycket skatt som ni andra svenskarna gör. jag är tacksam att få bo i sverige o lära mig eran kultur o acceptera de som inte skötter sig kan dra tillbaka till där de kommer ifrån. MEN vem har gjort så att de utlänningarna söker visum till europa o usa länderna? jo det är pga usa o europa skapa krig i deras länder o vill ha deras oljor ovs…vem älskar ej sitt land om de är fria från kriget ovs? gör nåt nyttigt än att skriva på propaganda istället

  Gilla

 40. Mitch skriver:

  Hej. Jag undrar bara vart du tror alla droger skulle komma ifrån om det inte var invandrare som sålde dom på gatorna? Jag tror att Motorcykelgäng har sist och slutligen störst del av den kriminella verksamheten i Sverige, och andra delar av världen. och i den världen är det mest lokalt födda medlemmar, här t.ex svenskar och finnar. Och den världen har ju också kultur att inte ”gola” på varandra och samarbeta med polisen. Och innan vi började på så pass multikulturella som vi är idag pågick det också brott, polisen har blivit effektivare (utvecklat fördomstänk (misstänklighetsgrader) och andra metoder) samtidigt som befolkningen ökat.
  Sen får vi inte glömma all håll som inte statistik fyller, det tog t.ex Atlas Copco (ett av dom allra största bolagen i Sverige) 6 år att betala någon företagsskatt över huvud taget, och dom gjorde det för att dom vart dömda att göra det.
  Alla rika företagare som köper lyxhus, lyxbåtar och andra godsaker och nolltaxerar för att dom köper det på företagets nota. Vissa tar inte ens ut lön utan bara handlar på företaget för att slippa betala nån skatt över huvud taget.

  Sist och slutligen, titta inte blint på statistik. Det finns delar av verkligheten man lätt kan missa då.
  Och att missbruka systemet för att man vill ha mer än man har är inte en nationalitetsfråga. om det vore så enkelt.

  Sen så läste jag att
  Invandring till Sverige år 2015

  Arbetskraft och studenter, 43 414
  Anhöriga, 40 026
  Flyktingar, 36 462 (lite högre än den siffra jag räknat fram ovan, då den bygegr på lite olika informationskällor)

  Så att 95% inte är flyktingar. Och när scb säger att säger att största invandringsnationaliteten är från Syrien (som alla vet är krigshärjat) låter som något du vill tro för att elda på dina tankar om imigrationspolitiken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.