Krymp din prostatakörtel! Pump Pump Pa!

Pumpan som körtel!


Tror du på att man kan se på en växt eller frukt i naturen vad den kan vara bra för. Det tror jag. Snudd på vet. Naturen kan och har allt för oss. Vad skulle annars syftet vara med allting. Det vi har runt knuten här är lingon, blåbär, nypon och nässlor bl a. Oj, oj, oj så nyttiga dom är. Att se vad något kan vara bra för kallas för signaturläran. Om vi tar blåbär så ser dom ut som ögon. Och är mycket riktigt bra för ögonen bl a.

Ta vara på pumpans frön!

Signaturläran är en medicinsk teori som härstammar från antiken. Enligt signaturläran kan växter som liknar ett visst organ i kroppen bota sjukdomar i organet ifråga. Signaturläran går i viss mån igen i en del varianter av det sena 1900-talets och tidiga 2000-talets alternativmedicinska läror och new age. Signaturläran systematiserades under medeltiden, vid de apoteksrörelser som började uppkomma. Bland de personer som ägnade mycket möda åt att utforma detaljer i signaturläran finns den schweiziske medeltidsläkaren och mystikern Paracelsus.

Om vi tar det här med pumpan – vad skriker den ut? Något riktigt körtligt och svulstigt om du frågar mig. Prostatan är den lilla könskörtel som sitter under urinblåsan och omsveper det urinrör som där utgår. Blir körteln förstorad, som är brukligt i 50-årsåldern, pga stillasittande samt tryck ifrån en alltför intilliggande tjocktarm eller en trög tjocktarm (behöver inte bero på trög avföring) så tränger körteln ihop sig och mer eller mindre stänger av urinflödet – strålen blir kortare och kortare. Det kan leda till inflammation i urinblåsan samt njurstenar eller s k ”blåsstenar” pga det urin som ligger kvar och blir gammalt. Ofta trycker en inre trög tjocktarm på ryggen också och skapar värk och trötthet i ryggslutet eller svanken. Det kan mycket väl vara så att det är bakterier från en genomsläpplig tarm som skapar cancer i prostatan.

En matsked pumpafrön morgon och kväll!!

Pumpakärnor är goda och bättre än chips! Ät pumpakärnor som innehåller ett ämne – curcimin – som håller tillbaka körteln något. Detta ämne finns i symptommedlet Curbicin i hälsoaffärer. Nässelrot innehåller steroider som normaliserar prostatakörtelns storlek. Dunörtste kan också intas som hjälp. Ät kli för att mjukgöra tarmen – till all mat, använd t ex grovt dinkelkli. Drick tillräckligt med vatten. Sitt inte för länge, stå upp och rör på kroppen med jämna mellanrum. Idrotta, dansa, spring men rör på dig!

Pumpa (Cucurbita maxima, Cucurbita pepo och Cucurbita moschata) syftar på tre arter inom familjen gurkväxter samt benämningen på dessa arters frukt. Pumpa kommer liksom squash från Amerika. Pumpor är oftast runda med orange färg och dom kan bli mycket stora. I Sverige odlas av tradition oftast dom avlånga sorterna. Ofta kallade syltpumpa. Atlantic Giant är en pumpasort för rekordstora pumpor. SM i pumpaodling hålls varje år i månadsskiftet september/oktober på Öland skördefest. Segrarpumpan brukar väga över 500 kg.

Pumpkin pie är snudd på en nationalrätt i Amerika i klass med cheese-cake. Vilken som är mest delicious kan i alla fall inte jag bestämma. Båda är såååå goda!

Kakor Stroke Transfetter

Vetemjöl kan det vara nyttigt?

Ville visa prostatan!

Ville visa prostatan 2!

SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Växter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Krymp din prostatakörtel! Pump Pump Pa!

 1. xbenedictx skriver:

  Jag kör 4 msk pumpafrön och 2 msk oskalade sesamfrön (båda lättrostade) i mixern + lite himalayasalt, som jag äter per dag, oftast till middan.
  Pumpafrön är bra för att de bla innehåller mycket zink.

  Gilla

 2. christalbum skriver:

  Tack så mycket!

  Gilla

 3. Pingback: Lumina Pumpkin | Landscaping - Gardening

 4. Antonia skriver:

  Önskar att min far kunde lyssna på sånt. Men han är envis som synden.

  Gilla

 5. Pingback: Vad skådar mitt norra öga! Utvärpta hönan Birgit fick nya fjädrar sen hon ätit solrosfrön! | Helena Palena

 6. Pingback: Jack Be Little Pumpkin | Landscaping - Gardening

 7. Pingback: Summer- Black Beauty Squash | Landscaping - Gardening

 8. Pingback: Ät rätt fett! Ät med måtta! Soffpotatis är döden i grytan | Helena Palena

 9. ÅMÅL skriver:

  Jag odlar den godaste pumpa jag vet: ”Hokkaido”. Mmmmmm, njutning!

  Gilla

 10. Pingback: Burgess Winter Buttercup Squash | Landscaping - Gardening

 11. Pingback: Nest Egg Ornamental Gourd | Landscaping - Gardening

 12. runediva skriver:

  Nu äter jag redan pumpafrön sedan lång tid tillbaka i min müsli till frukost varenda dag. Jag har också en normalstor prostata trots snart 68 år gammal. Men ändock är det cancer i den och än så länge avvaktar jag, rådet jag fick av min läkare.
  Något som är bra för att minska tillväxten av prostatacancer är att dricka granatäppeljuice, men det ska vara koncentrat och inte den utblandade som finns i vanliga livsmedelsaffärer. Den här heter Pomepure och säljs här: http://www.granatappeljuice.se/

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Rune: Tack för tips! Inte undra på att granatäpplet stod högt i kurs under gudinnetiden. Innan vi fick den ende guden vill säga.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.