Carl Bildt & Pär Ström detroniserade av en Mamma! Etta på WordPress men till vilket pris!

Det kan vara stressigt att blogga! Man får se upp så inte bloggen jagar livet ur en! Så man inte fuckar upp den kemiska fabriken i kroppen. Driva bukspott och gallsalter till förvirringens gräns läs; får Solar Plexus att kollapsa. Det har hänt att mina inlägg gått upp som etta. Skulle jag vilja ha det så hela tiden? Nej. Då måste man ligga i som en igel. Skriva flera inlägg om dagen. Sån är inte jag. Skriver om sånt som intresserar mig och som jag undrar över. Som det här med Linn Jung. Vem är hon? Hon syns inte i svenska media men tycks vara en kändis. Hennes inlägg går ofta upp som etta och hennes blogg är etta. Pär Ström är trea idag och Carl Bildt  åtta. Den senare har i sin tur petat ner Bildt som numera seglar i bakvattnet.

Visst är det kul att en ung mamma med två små barn kommer fram? Som trycker dit Pär Ström framför allt. Tror det triggar honom ännu mer. Men vem är hon? Har jag missat något? Varför ligger hon i topp? Bloggar ju inte om samhälle och politik och sånt utan mer om kladdkakor och barnen. Och barnvagnsmärken o s v. Bloggar om ytan.

Nu har denna 26-åring råkat ut för en allvarlig sjukdom men bloggar ändå från sjuksängen. Uppdaterar vad som händer. Så här skrev hon innan operationen:

Ligger alltså på VCS med lite gallstenar och inflammerad bukspottskörtel och galla. Mår så sjukt skit. Har inte fått äta eller dricka på snart ett dygn. Och skall vara utan mat tills imorgon när stenarna skall plockas ut. Helt horribelt.

Jag skrev den här kommentaren

Vet inte om jag ska skriva det här. Men gör det i alla fall. Tänker att det kostar att ligga på topp! Men är det värt det. Ingen kommer att gå till orsaken till varför du fått problem med motorn i kroppen. De kommer att operera och medicinera. Sjukvården åtgärdar bara symptom. Men ditt tillstånd är ett resultat av stress. Det är roligt att blogga och ligger man etta hela tiden stressar det på att vara kvar där. Men har man två små barn och som du skriver är lättirriterad är det dags att prioritera. Och när man måste blogga från sjuksängen är det dags att varva ner. Nerverna i solar plexus läs; den kemiska fabriken i kroppen är inte att leka med. Så mitt råd till dig är: Vila! Försök koppa av! Livet är långt! Bloggen är kvar!

Svarade hon på min kommentar? Nej. Om en månad ska gallblåsan tas bort på Linn Jung berättar hon på bloggen. Synd på så rara ärtor! När den tas bort läcker gallan hela tiden till tarmen. Borde hon inte varva ner, rena sin tarm och se till så hon får lite nyttiga bakterier i systemet (istället för att stressa och tänka på att uppdatera sig på bloggen det första hon gör). Då slipper hon framtida besvär och kan ha sin blåsa kvar. Inälvorna är inte att leka med. Men skötta på rätt sätt ställer dom upp på kroppen och omsätter ett fint bränsle så den kan spinna som en katt.

Uppdaterat: Yleisradio Oy har varit inne nio gånger på min blogg och tittat. Tydligen är Mamman känd i Finland.

SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Carl Bildt & Pär Ström detroniserade av en Mamma! Etta på WordPress men till vilket pris!

 1. Mmm 26 år och problem med gallan. Inte bra. Min pappa hade problem, men det berodde på att han söp och åt onyttigt. Stress hjälpte till. Han var inne otaliga gånger på sjukhuset. Det som rekommenderades var vila och svält. Linn Jung Mee Tibell är den enda 26-åring som finns registrerad boende i Sverige. Med det namnet. Hon bor uppenbarligen hemma hos far- eller morföräldrar. Kan ju vara stressigt.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena. Denna tjej heter Linn Jung och bor i Vasa, Finland. Det står på hennes blogg. Min mamma hade tre barn när hon var 19 år. Hon opererade gallan när hon var 31 år. Kom hem med en hel burk med stenar i olika storlekar, mer som grus. En burk som stod högst upp i ett skåp. Så när jag fick vara uppe om kvällarna sent någon – vilket jag älskade – klättrade jag alltid upp och fingrade på burken (är tydligen född som kvällsmänniska). Och glodde på stenarna som låg lufttätt under ett lock. Vitgula var dom med svarta streck i. Vissa påstår att gallstenar är inkapslade parasiter. Som bärnstenar ungerfär.

  Gilla

 3. ecwho skriver:

  Nu är det så som du helt riktigt har pepåkat att människan är ingen robot, -försöker hon vara det blir tiden knappare på planeten än vad som kan ha varit det optimala.
  -Simmalugnt!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ebbe! Alltid! Och jag andas mellan varven också. Djupandas! Inga ytliga små flämtningar alltså. Än så länge är syret fritt. Så det gäller att passa på.

  Gilla

 5. Mrs G & Killarna skriver:

  Det var det mest syniska inlägg jag någonsin läst! Vad i hela fridens namn har rara Linn gjort dig för något?
  Om hennes hemska åkomma uppstått av hennes bloggande så borde Pär Ström med sina djuplodande och tjatiga inlägg varit död och begraven vid det här laget.
  Tråkigt att se sådan avundsjuka som den du spelar upp.

  Mrs G (Nr 4)

  Gilla

 6. Gamgubben skriver:

  Hon är populär eftersom hon är en osedvanligt normal och harmonisk människa som delar med sig av sin vardag. Tror knappast hon vaknar varje morgon med gallblåsan i solarplexus för att tillfredsställa sina bloggläsare. Kanske är det så att finnar gillar vanliga, enkla och raka människor utan krussiduller. Finnar är väl inte heller direkt kända för att döma ut eller diagnostisera människor dom inte känner eller har träffat.
  Komma här och berätta vad hon lider eller inte lider av. Pffft. Övermaga om du frågar mig.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Jag har aldrig hamnat på toppen, antagligen kommer mina inlägg att göra det heller. JAg skrev en gång om att jag var på en undersökning av magen tror jag det var. Inget ingående bara jag nämnde det. Fick skäll för det på facebok. Fortfarande förstå inte varför.
  Härom dan har jag kollat också vilka som ligger på toppen och gick in på dem som stod överst.
  Men tydligen är inte längre inne att lämna kommentarer.
  För ingen av dem hade mer en 2-3 kommentarer.
  Och jag tycker ändå det är just det som är den roliga.
  Jag har inte läst och inte heller hört om denna stjärnskott på blogghimlen.
  Troligen kommer inte heller gå in även om det är synd om henne, men…

  Jag försöker kommentera på flesta ställen jag går in på, om bloggen inte är alldeles för fånigt, eller politiskt tung och om inläggen är alldeles för lång kommenterar jag inte heller.
  Och aldrig är jag otrevlig heller. Liksom finns ingen anledning till det.

  Gilla

 8. ecwho skriver:

  Om kommentarer kan det från mig tyckas fölande:
  -Jo, -att det är ju cybersamtalet som är livgivande, -i verkliga livet blir det ju tröttsamt med en monologist som bara håller låda för sig själv;
  -och själv då ja, -jo jag håller mina monologer, -gläder mig åt om jag kan svarva till det, -och det har jag kommit fram till är ett lugnt och behagligt sätt att färdas på, -skulle det oftast mot förmodan dyka upp en kommentar blir jag glatt överraskad, -med ett litet förbehåll ändå, -kommentaren bör ge något tillbaka av människan som står bakom annars glöms den bort likt snön som föll i fjol…

  Gilla

 9. Pingback: jag är en frisk sjukling…eller en sjuk jävel « Divage

 10. xbenedictx skriver:

  Att få komplimanger och beröm, är som ett tvåeggat svärd.
  Samtidigt som det värmer och känns bra, så sätter det även press på en att prestera lika bra eller ännu hellre bättre än förut, och när man nått toppen, så gör somliga allt för att hålla sig kvar där, men det går inte, upp får man kämpa, ned går det av sig självt.

  Gilla

 11. Dot skriver:

  Men herregud ändå! Måste man skriva om politik för att vara en stor bloggare?? Just typiskt svenskar att tro att det är så.

  Förresten, måste man synas i svensk media för att vara kändis?? Även fast det är en finlandssvensk vi pratar om?

  Gilla

 12. Biz skriver:

  Haha eeeww, varför måste gallstenar vara så fascinerande? Jag har också fingrat på sådana i de tidiga åren, minns dock inte vem gallstenarna hade tillhört. Och jag förstår inte heller varför hon har blivit bloggkändis, men jag skulle inte byta mina få besökare mot hennes tusental. Vill gärna ha min gallblåsa kvar, tack ^^

  Gilla

 13. Off topic – interesting story – what would the approach and reporting have been if the attacker were a Palestinian and not an Israeli settler?

  Jan Björklund attackerades
  Jan Björklund (FP) attackerades på onsdagen under ett besök i Hebron. Livvakterna fick gå emellan och den pågående rundturen avbröts, men utbildningsministern klarade sig oskadd.
  – Det var obehagligt, det var en mycket aggressiv person som gick till attack. Det hände i en gatumiljö och det fanns mycket människor där. Men plötsligt var den här personen väldigt nära och väldigt aggressiv, säger han till TT sent på onsdagskvällen.

  Jan Björklund.
  Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
  15 februari 2012 kl 21:01, uppdaterad: 16 februari 2012 kl 15:23

  Det var under ett resa i Israel och Palestina som utbildningsminister och vice statsminister Jan Björklund (FP) plötsligt tvingades avbryta besöket på en bosättning i Hebron på Västbanken.

  Det sedan en bosättare försökt attackera honom.

  – En mycket aggressiv bosättare försökte angripa Jan Björklund. Hans livvakter från Säpo fick gå emellan och då uppstod handgemäng, säger pressekreterare Eva-Marie Byberg till SvD.

  Jan Björklund – liksom övriga närvarande – klarade sig oskadda, men den israeliska militären beslutade att avbryta besöket.

  – Vi gjorde som de sade – skyndsamt. Vi fördes till de bilar vi kommit i och lämnade området, säger Byberg.

  Hon kan inte beskriva det inträffade i detalj och vill heller inte uppge om liknande situationer inträffat tidigare då hon själv varit närvarande. Men hon konstaterar att situationen är väldigt ovanlig.

  – Det är inte ofta säkerhetsvakterna behöver ingripa på det här viset. Det är klart att det är obehagligt, säger hon.

  Varför bosättaren försökte angripa Jan Björklund är oklart. Eva-Marie Byberg känner inte till något motiv.

  – Jag har inte hört något om det, säger hon.

  Maria Kabatanya är på plats i Hebron som observatör för Sveriges kristna råd. Hon blev vittne till händelsen och säger till Aftonbladet:

  – Hon träffade Säpovakten istället för Jan Björklund och hon slog tre slag innan hon föll till marken. Militären jag pratade med säger att hon var arg för att det fanns en palestinier i sällskapet och de gick på en gata där det är förbjudet.

  Jan Björklund är i Israel och Palestina i egenskap av både utbildningsminister och vice statsminister. Dels har han i Tel Aviv studerat hur Israel planerar sin forskning, dels träffar han ledare för att diskutera fredsprocessen.

  – I måndags träffade han Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, i morgon ska han träffa palestiniernas president Mahmoud Abbas, säger Eva-Marie Byberg.

  På tisdagen befann han sig i Hebron för att göra ett besök hos TIPH – Temporary International Presence in Hebron. Organisationen har skickat observatörer till området, däribland några svenska, vilka Björklund nu skulle ha hälsat på.

  – De skulle ta oss med på en rundtur för att ge oss en känsla av hur det ser ut på marken. Det är ett väldigt oroligt område.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Gamgubben: Det är väl inte jag som säger vad hon lider av. Det gör hon så bra själv. Jasså – är hon finlandssvensk! Tack för upplysningen. Undrar just vem hon är. Hon är inte kändis i Sverige i alla fall. Men tydligen i Finland. Men känd för vad?

  Antonia: ska man ligga etta hela tiden blir man stressad. Som eh hare som drar dom andra i loppet. Inte kul i längden.

  xbenedict: Det är inte bara att blogga. Man blir störd, stressad, aktiverad, intresserad, arg, glad om vartannat och you name it. Kan tänka mig att hennes energi hela tiden är inriktad på att få gå ut på nätet och berätta vad hon gör. Att hela tiden söka bekräftelse är vad bloggeri egentligen handlar om. Det är tidens tand. Om man ska vara riktigt ärlig är det något sorgligt över det hela.

  Dot: Nä, man får blogga om vad som helst. Men jag förstår inte hur hon kan ligga etta på svenska wordpress. Har ni inte wordpress i Finland? Jo, nu förstår jag. Hon skriver på svenska. That´s why.

  Biz: Håller med! Kan inte vara en hit att inte ens kunna vara sjuk. Att ha laptopen i sjukhussängen säger något om tillståndet i civilisationen.

  Courtenay: Yes, what would have happend then! World War 1111 maybe!

  Gilla

 15. Dot skriver:

  wordpress som wordpress… Vi som är finlandssvenskar hör ju allmänt lite mer till sverige när det gäller språk, tv-kanaler och stil… så att en finlandssvensk i toppen är kanske inte så konstigt ändå eftersom många föredrar att använda t.ex. wordpress på svenska.

  Vad hon är känd för?! Vad är Kissie, Foki, Underbara Clara, blondinbella och andra random svenska storbloggare känd för? Så där från början? Är det inte så att det är helt vanligt folk som av någon anledning blir mer och mer kända inom bloggvärlden och sedan gör de något av sitt ”kändisskap”. Lite så är det med Linn också. Hon blev väl känd när hon hamnade in på sjukhus tidigt i sin andra graviditet och fördrev tiden med att blogga. Massor av människor följde då ”äventyret” efter att bloggadressen spridit sig som en löpeld genom svenskfinland… sedan fick hon pris som ”årets blogg 2011” och på den vägen är det. Hon skriver på ett lätt och vardagligt sätt som den vanliga, normalbegåvade människan förstår och känner igen sig i. Svårare än så är det inte. Vi har kanske inte lika höga krav på att vara storbloggare här i Finland?!

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Dot! Tack! Då vet jag det. Hade inte kläm på vad hon gjort. Finska radion har varit inne nio gånger och kollat på min blogg. Inte så konstigt med andra ord.

  Gilla

 17. Dot skriver:

  Det beror säkert på de här typerna http://yle.fi/extrem/blog/Kommentatorn där din blogg finns nämnd i den här frågan. En något ironisk blogg där man bör ta allt som skrivs med en nypa salt, en skvätt vin eller vad man nu vill. Den bloggen drivs av folk som jobbar åt yle, alltså radio och tv.

  Gilla

 18. Info skriver:

  NÄTHAT OCH YTTRANDEFRIHET

  Svenska Dagbladet har upplåtit sin Brännpunkt-avdelning åt en pastor och filosofie doktor i statskunskap. Hans s.k. debattartikel den 17/2 har följande inledning:

  ”MEDMÄNSKLIGHETEN FÅR STRYKA PÅ FOTEN
  Den svenska flyktingpolitiken har blivit hårdare de senaste åren. Vi som arbetar med och träffar några av de allra mest utsatta i samhället ser hur medmänskligheten har kylts ned. Flyktingar behandlas som kriminella. Var finns barmhärtigheten? skriver pastor Stefan Swärd.”

  Härefter följer en närmast rasande uppgörelse med det vedervärdiga svenska folket:
  ”högerextrema”, ”främlingsfientliga”, ”högerpopulismen”, ”Sverige är i dag i det närmaste ett slutet fort när det gäller att ta emot flyktingar, inhumana och främlingsfientliga krafter har vind i seglen”, ”iranska och irakiska flyktingar som utvisas på löpande band”, ”inte låta de iskalla vindarna från Sverigedemokraterna och deras väljargrupper kyla ner medmänskligheten”.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/medmanskligheten-far-stryka-pa-foten_6856401.svd

  Artikeln slutar:

  ”På grund av alltför många kommentarer som bryter mot SvD:s regler har möjligheten att kommentera stängts av. /Redaktionen Brännpunkt”

  Tydligen har någon av många hundra kommentatorer råkat skriva något i stil med JAG HÅLLER INTE RIKTIGT MED DOKTOR SWÄRD.

  Vilket räckte för att försätta hela Svenska Dagbladets ledarredaktion i svimningstillstånd.

  Gilla

 19. Kicki skriver:

  Ja, det blir ju lite tvetydigt var du står i frågan…. Vem är den här tjejen, undrar du, och varför är hon intressant? Och sedan lägger du energi i att spekulera i om hon lever hälsosamt, eller hur det ligger till med hennes galla. 😉 Hon är ”vanlig” och skriver lättläst. Så enkelt….. Jag skriver om hästfolk och har toppat listan. Oväntat? Ja, och roligt. Men inte jagar jag ihjäl med för att vara på listan. Det är väl upp till var och en vilken drivkraft som ligger bakom skrivandet. För många är bloggen själva säkerhetsventilen i vardagen.

  Gilla

 20. Linn skriver:

  Hej hej, ser att du har länkat till min blogg, stort tack! Även om du kanske inte har så stor koll. Är ungefär lika stressad som en påtänd 70-tals hippie på woodstock, haha. Du behöver inte oroa dig och jag skulle uppskatta om du drog några fler slutsatser om bloggar du inte har läst längre än en dag. Lycka till med bloggen, hoppas den är etta snart igen!

  Gilla

 21. Anne skriver:

  Helena Palena, jag känner inte dig så jag antar att du är både smart och härlig. Det här inlägget känns hur som helst skumt. Jag känner verkligen inte igen Linn alls i detta inlägg. Jag tror inte att Linn stressat sig till gallstenarna. Hon bloggar för att det är roligt och för att hon har en naturlig fallenhet för det. Jag tror inte att hon bryr sig huruvida hon ligger etta eller på plats tusen på någon blogglista. Ha det gott!

  Gilla

 22. Helena Palena skriver:

  Dot: Kollade på bloggen! Uppför sig som hyenor i bloggvärlden. Letar efter något att hacka i. Låt dom hållas!

  Info: Nej, svenska folket är inte elaka. Vi är dom snällaste som finns. Och givmilda. Vi ger och ger och får bara skit tillbaka. Vi tar emot flest med flyktingar. Vi betalar mest genom SIDA till andra länder. Vad mer kan andra begära? Folk som säger annat ska ställa sig i skamvrån och skämmas.

  Kicki: Man får gallstenar av stress. Och en matsmältning som inte fungerar som den ska. Dessutom vill jag kunna se en tavla i sin helhet. Känna igen referensramen så att säga. Gör inte det när det gäller Linn Jung. Därför skrev jag det jag skrev. De som ligger i topp blir omskrivna i vår media och då förstår man varför eftersom det drar besökare till deras blogga. Men Linn Jung ser jag inte AB och Expressen o s v. Jag fick inte bilden att stämma. Hade hon skrivit på finska hade jag inte sett hennes blogg ö h t.

  Linn: Jag har koll. Jag har titta på din blogg ibland. Du skriver ungefär lika hela tiden. ”Du behöver inte oroa dig och jag skulle uppskatta om du drog några fler slutsatser om bloggar du inte har läst längre än en dag.” Har du några tips? Nej, jag vill inte ligga etta. Såna håller inte långa loppet.

  Och om du läser det jag skriver så finns det en välmening i det hela. Som jag skrev behandlar sjukvården bara symptom. De frågar aldrig efter orsaken till sjukdomen Du har redan fått råd på vad du inte ska äta. Lägg därtill grön paprika. Det har dom börjat göra på senaste tiden i Sverige. Men en frisk mage kan äta vad som helst och komma undan med det. Har man en fungerande uppsättning med bakterier i tarmssystmet – vilka kan ses som ett ”organ” och som väger runt ett kilo – gör dom jobbet åt organismen. Men det kommer du inte att få höra av vitrockarna.

  Anne: Ja, du har rätt. Jag är härlig. Och ärlig. Och snäll. Det är inget skumt i det jag skriver. Jag undrar och reder ut i min takt. För övrigt läs svaret till Linn.

  Gilla

 23. stefan skriver:

  I tarmen är det 3- 5 kilo bakterier och kanske 1 kg är av den sorten som bryter ner fibrer till nåring som är godo för människan bakterian tar 50 % för jobbet av den näringen och vi tackar dem med att minst skita ut 50% av dem rätt siffra vet jag inte eller ska man säga minns ej.
  Totalt består vi 10 % av bakterier i cellen så är de som virus bärare av protein(enzym snom snittsar ut sekvenser från vårt DNA och byter en kväve bas till uracill och sen är det till ur protein fabriken som är uppbyggd av ur proteinet och byggs av den mae proteiner och är till för att växla RNA till olika proteiner nu för tiden behöver inte vissa bakterier Vår dna helix och kan tillverka önskad soppa i att bli rätt cytopalsma och vidare och vidare i alla hemligheter till slut som ej finns läsa för då vet ni ju för mycket. Pip.pip

  Gilla

 24. stefan skriver:

  Ah glömde men för dessa fiber ätande bakterier i slutet på tarm cykeln då så är det filmjölk produkter man behöver för att odla dessa utan den kulturen är fibrerna som näring värdelösa men de är bra för andra ting som att balansera sockret att inte bli för våldsamt kaos i cellen och då få fel samman sättning av protiener som tillsammans utgör en funktion i/som cytoplasma och blabla blba….

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  stefan: Du kan snacka skit du med! Javisst! Men kan tänka mig att en lite mindre människa inte har 3-5 kg bakterier. Möjligvis en stor karl. Tror det diffar. Dock sitter immunförsvaret till 80 % i tarmen. Minst! Man behöver laktobakterier (mjöllksyrabakterier) vilka är bland dom goda. Som tar kål på dom onda. Vitkål är bäst på att producera det. Kanske därför vi säger ”ta kål på”. Skulle tro det.

  Man ska ha 85 % goda och 15 % onda bakterier i systemet. Dom flesta går omkring med omvända siffror. Inte undra på att det luktar fan när vissa släpper en brakare! Huvaligen! Vandrande kloakbrunnar!

  Gilla

 26. Biz skriver:

  En fråga till Linn. Med bakomliggande disussion i åtanke, varför hänger man ut sin tarms innehåll på internet? 🙂

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Biz: Ja, varför gör man det? Intressant fråga. 😛

  Gilla

 28. gunnardeckare skriver:

  Jag har dålig koll på dom mest populära bloggarna. Fullt sjå att hinna med min egen.
  Men visst är det intressant att se vilken genomslagskraft en bloggar kan ha. Troligen mer och mer betydelsefulla som opinionsbildare.

  Gilla

 29. stefan skriver:

  What ever jag sa inte att du pratar skit 🙂

  Gilla

 30. Magda skriver:

  Din tolkning av Linns bloggande säger nog mer om din syn på bloggandet än om den verkliga orsaken till hennes gallstenar. Tror du verkligen att alla bloggare (eller de som figuerar på topplistorna) bloggar för att ligga i topp?

  Gilla

 31. Helena Palena skriver:

  stefan: Det är kul att snacka skit! 😛

  Magda: Tror att om man ligger i topp länge så jagar det en. Datorn och nätet är en stressfaktor hur man än ser på det. Många är beroende. Tidens tand. Kan inte leva utan att koppla upp sig hela tiden. Kolla efter bekräftelse. Gallstenar är inte att leka med. Säger något om tillståndet i kroppen. Och när man lägger ut sin mage på nätet får man skylla sig själv. Jag förbehåller mig rätten att skriva om och tycka vad jag vill på min blogg. Så kom inte här och spela städgumma.

  Gilla

 32. Skatan skriver:

  Surt sa räven …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.