Inte skära bara hugga flicka i halsen! Namnet på 28-åringen

Varför hugger en 28-årig man en tioårig flicka i halsen? Direkt tänkte jag: Det kan inte vara en svensk! Jo då! På sätt och vis. Han är svensk medborgare men drar direkt efter dådet utomlands. Han kom till Sverige som sexåring. Knivattacken tycks ha varit helt oprovocerad. Det finns ingen släktskap mellan misstänkt gärningsman och flickan och det finns ingen annan känd relation heller, enligt polisen. 28-åringen bor i en lägenhet intill skolan och kan sitta där och titta ner på barnen. Mannen som häktats i sin frånvaro för försök till mord alternativt dråp är vietnamesen Soj Van Tran och är född 1984 (Göteborgs tingsrätt, B 1633-12).

Det är flera barn som lämnat beskrivning på honom. Polisen lyckades säkra DNA från brottsplatsen och även från en beslagtagen kniv. Provet matchades sedan mot 100 000 personer i polisens DNA-register. Så tydligen är killen dömd förut. Vad kan motivet vara? Är han psyksjuk? Förmodligen. Teoretiskt ska det ta tio dagar att få honom till Sverige om han är inom EU, men det kan ta längre tid, säger mannens försvarsadvokat Claes Östlund till TT. Ja, var kan han vara?

Avpixlat DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Inte skära bara hugga flicka i halsen! Namnet på 28-åringen

 1. Gunnar (deckare) skriver:

  Det är bra att det finns dna-spår så att det inte råder nåt tvivel vem som är förövaren. Hoppas nu att han blir inlåst både för andras och sin egen skull

  Gilla

 2. ecwho skriver:

  En ren gissning är att det finns något holländskt eller kolonialt holländskt påbrå Thailand, Indonesien eller annat asiatiskt land, -det måste ha varit den svenska psykvården som lockat…

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Gunnar: DNA kan han nog inte komma undan. Ska bli kul att se vilket land han gömde sig i.

  Ebbe. Ja, något åt det håller är det nog. Men varför hugga en liten flicka? Om han bara tog en ur högen eller om det ligger mer bakom. Killen är vietnames och har tidigare åkt dit för narkotikabrott.

  Gilla

 4. ecwho skriver:

  Helena, -så enkelt som att han hatar kvinnor kanske särskilt små oskyldiga änglar, -jag mår illa…

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Det måste ju vara något! Såna där brott fanns inte när jag var barn. Då var det mer blottare som var i farten.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Narkotika i kroppen kan orsaka en hel del. (Alkohol med för den delen)
  Ofta tycker jag att alla som begår sådana brott är sinnesrubbade. För normala kan de ju inte va. Samtidigt han är så pass normal ändå att han lämnar landet snabbt för att komma undan rättvisan. Och då är han ändå inte helt borta.
  Antagligen kommer han att säga att någon – Gud? Buddha eller en osynlig kompis har sagt åt honom att sticka flickan.
  Silbersky skriver redan försvarstalet.
  Såna människor ska inte ha annat en ett fyrkantig rum utan internet och utan tv. Och slänga nyckeln kan man också.

  Gilla

 7. Hans Gren skriver:

  Alla som invandrar till Sverige borde acceptera att DNA skall lämnas i samband med invandring. Svenskar, dvs icke utlänningar, kan vi ha bra koll på om alla som begår någon form av brott också måste lämna DNA-prov, t.ex. cykelstöld, snatteri o.d.

  Gilla

 8. Helena – something big brewing -what do you know of this?

  Gilla

 9. Marielle skriver:

  Hej Helena!

  Det är synd att dina rasistiska fördomar sätter käppar i hjulen för det du skriver. Genom att direkt döma en människa av att se en rubrik i en tidning och fastställa att ”den mannen är inte svensk”, så blir du extremt trångsynt och missar en hel del viktig information. Tro mig, det är bara Sverigedemokraterna i detta land som tar en människa som dömer folk utefter deras pigmentsfärg seriöst. Ingen annan gör det eftersom att det inte finns någon logisk förklaring till att göra så.

  Det räcker inte att titta på världen – man måste se. Först då kan du bli en bra skribent.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Marielle: ”Tro mig, det är bara Sverigedemokraterna i detta land som tar en människa som dömer folk utefter deras pigmentsfärg seriöst.” Snacka om att dra alla över en kam!
  Vem har dömt någon efter färg? Kom inte här och spela beddo! Vill inte ha ditt betyg på mitt skrivande. Det klarar jag mig verkligen bra utan. Precis som om du vore världens bästa skribent. Vem är du att ge råd om andras skrivande. Egentligen borde jag kasta ut dig. Jävla översittare!

  Gilla

 11. Daniel skriver:

  Håller med Marielle till 100%. Om du inte kan ta konstruktiv kritik så kan du syssla med annat än att skriva. Det Marielle skrev är korrekt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.