Persson stal 700 miljarder av pensionärspengarna! Kan inte Reinfeldt återkräva dessa i stället för att jaga pensionärer? Carema och blöjorna

Vilken bullshit! Folk måste jobba längre om vi ska ha råd med välfärden enligt Reinfeldt! Hur vore det om staten genom Göran Persson betalade tillbaka pensionspengarna som han tog med löfte att det bara var ett lån. Hur vore det om man slutade spekulera med pensionspengarna på börserna och istället la dom i en säker fond! Dessutom kan vi redan idag när vi tar ut pension jobba längre om vi vill. Vi kan jobba extra, starta företag och tjäna hur mycket utöver pensionen som helst. Villkoret är bara att staten får in skatten! Härligt! Ska vi då slita ut oss istället genom att jobba ända till 75 år blir det nog den redan överbelastade sjukvården som tar stryk.

Har tidigare skrivet om lånet av pensionspengarna:

Göran Perssone lånade pengar av pensionärerna. Han sa att pengarna skulle betalas tillbaka. Under 1999 överfördes 45 miljarder kronor från AP-fonden till statsbudgeten och under år 2000 ytterligare 45 miljarder kronor. Den 1 januari år 2001 överförs 155 miljarder kronor från AP-fonden till statsbudgeten. Dessa belopp motsvarar sammanlagt en engångsöverföring om 258 miljarder per den 1 januari 1999. Sammanställning av de statliga ålderspensionsavgifterna från och med år 1999 belastas statsbudgeten medålderspensionsavgifter. Under år 2001 är de beräknade att sammanlagt uppgå till 26 735miljoner kronor.

Göran Persson kommentar för fem år sen. ”Jag är säker på att det vi gjort inte kommer att vara populärt om 20 år när de som går i pension ser vad vi gjort.” Hur kan Göran Persson komma undan! Han är ju medveten om ”stölden” . Läs mer här!

Några kommentarer jag skrivit på Facebook:
”Läskig det som sker. Folk som går i pension vid 65 år kan starta företag och jobba hur mycket dom vill. OM DOM VILL! Huvudsaken staten får in skatten. Där gäller verkligen den heliga arbetslinjen. Varför ändra på ett sånt vinnande koncept? Reinfeldt är en farlig man. Han förstör Sverige och svenska folket. Bort med honom!”

”Ja, det har spårat ur. Om man kan lite om vad som sker så ska svenska folket bli slavar åt bankerna och bankirerna. Vi ska gå på knäna – sista musten ska sugas ur var och en. Som man suger ur ett stycke kött ända in till märgen. Och det spelar ingen roll om Löfven sitter som statsminister. Han måste också göra som hussarna säger. Dom osynliga! Tror dom!” (att dom är osynliga alltså!)

Lite kul om eländet:

– Blöjorna har blivit dyrare nu igen. Snart har man inte råd!
– Nej, det vore bättre och billigare om man kunde ge gamlingarna torrmjölk. Då skulle man bara behöva damma av dom då och då!

Därför kan vi bli blåsta på pensionen!

Assads dagar är räknade! USA styr oss! Styr Syrien!

Äntligen säger KG Scherman

Pension hett ämne

Jasså vill ingen se Grekland störta i misär!

Exp SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

54 kommentarer till Persson stal 700 miljarder av pensionärspengarna! Kan inte Reinfeldt återkräva dessa i stället för att jaga pensionärer? Carema och blöjorna

 1. Ja dom snodde våra pengar istället för att låta staten gå back. Stackars oss som först har betalat för våra föräldrar (dom som röstade igenom pensionerna) och sedan för våra barn (det var mycket dyrare på dagis förr i tiden) men själva får vi inte mycket alls. Men den nya överklassen sitter säkert.

  Gilla

 2. ecwho skriver:

  Adelsmärket kostar…

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Blir irriterad när man frågar vissa på tv och de berättar glatt att jag är minsann 85 år och jobbar än för det är så kul. Ja, och vad gör han ? Han är gallerist. …Ja, jag jobbar för att det är så kul och för att träffa folk.
  Tungt arbete att vara gallersit
  Den andra som blev tillfrågad var forskare var lika glad över att han jobbar fortfarande.
  Dem s.k. grävande journalister skulle kunna gräva fram några lokalvårdare som jobbade vid 80 års åldern med förstört rygg och andra krämpor och vara lika glade som gallerskiten var.
  Visst kan jag tänka mig jobba några extra år om jag kan ( för det kommer jag behöva om jag inte vill sova under kalla broar) Men frågan om om min rygg som redan sätter in stort protest kommer att klara det.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Gallerist ska det stå och inte gallerskit. Men det funkar den med. Vart lite arg. 🙂

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Var så säker att dom sitter glatt och fint! Tänk hur det har blivit! Det är bara det att nu ser vi hur dom håller på. Undrar när vårt Hötorg – Strindbergs och Almqvists gamla domän – förvandlas till vårt Tahrirtorg!

  Ebbe: Det är väldigt dyrt!

  Antonia: Skitkul med gallerskit! Ser en fotskrapa i rännstenen framför mig. Där borde vi lägga utsugarna och skrapa rent våra fötter på. Det är klart man kan arbeta efter 65 år – det ska folk göra tycker jag. Men i SIN TAKT och för att det är kul of course.

  Gilla

 6. Eva Ivarsson skriver:

  Bra rutet Helena! Vi är väldigt många som som inte förstår Alliansens nedmontering av Sverige! Hur kan det få fortgå? Efterlyser Solidaritet , Rättvisa, Humanitet , Sunt Förnuft, detta lever en tynande tillvaro i politiken nu för tiden. Sorgligt med Reinfeldt-Borg-systemet! Börjar folket få upp ögonen snart? Vad ligger bakom senaste idiotin: jobba tills du dör! Snart får vi väl se ?!

  Gilla

 7. ecwho skriver:

  I januari detta år gick Moderatland med ett underskott på 13 miljarder beroende på avgifter till EU, .återbetalning av skatt och räntor på statsskulden. -Välfärd?

  Gilla

 8. Jon Jonson skriver:

  Nu var det ju inte så det gick till med Göran Persson och pensionssystemet, och om det kan man läsa på följande länkar:
  http://www.pensionssystemet.se/2009/07/07/goran-perssons-lofte-till-pensionarerna/
  http://www.pensionssystemet.se/2009/07/07/varfor-togs-pengar-fran-pensionssystemet-till-statsbudgeten/

  Sedan, efter att ha sett Reinfeldt i Svt i morse, så är det bara att konstatera att han tänker lite mer långsiktigt än på nuvarande arbetande generationer. Bl.a. nämnde han att de som föds idag är mer sannolika att uppleva sin hundraårsdag än inte, och då blir ekvationen med pensioner och välfärd ohållbar – om man inte höjer skatterna kraftfullt, men då skattar man å andra sidan bort jobben med ännu värre effekter som följd när arbetslösheten skjuter i höjden ytterligare. Notera nu att de som föds idag inte blir hundra år gamla förränns om 100 år, så Reinfeldt har onekligen att längre perspektiv på frågan än detta blogginläggs skribent.

  I all ödmjukhet, kan man tycka, är det ju inte helt orealistiskt att en i genomsnitt allt äldre befolkning också kommer att behöva jobba mer för att kunna spara ihop till sina pensioner. Och en befolkning där en allt högre andel är över 65 kommer också att kräva mer sjukvård och äldrevård som också ska betalas på något sätt – ofta över skatt som tas på arbete.

  Gilla

 9. Jon Jonson skriver:

  Kan ju också lägga till att samtidigt är ungas inträde på arbetsmarknaden allt senare, ca 25% ligger ungdomsarbetslösheten på nu varav 10 procentenheter studerar och söker jobb samtidigt. Ett allt senare inträde på arbetsmarknaden innebär att man MÅSTE jobba längre upp i åren om man ska få likvärdig pension med dem som börjat jobba tidigare.

  Alltså kan man säga att det finns minst två saker som måste till: Pensionsåldern behöver i någon mån följa medellivslängden och unga behöver komma in tidigare i arbete. Hur det ska gå till är däremot en mycket svårare fråga, så det är ju tur att det finns många olika partier så att folk kan få rösta fram dem som man tror har de bästa idéerna.

  Gilla

 10. gunnardeckare skriver:

  Det är klart att det går att jobba till hög ålder i vissa yrken. Men den stora gruppen av arbetare/tjänstemän som kostar i pensionssystemet orkar inte det. Det är inte illa om dom orkar jobba till 65.

  Sen är pensionärerna inte bara ”tärande”. dom konsumerar mycket och håller ekonomin igång. Dessutom betalar dom mer i skatt än dom som är yrkesverksamma.

  Ja du Göran Person och Kjell Olov Feldt. Det var dom som släppte marknadskrafterna fria genom sin avreglering av finansmarknaden. Dom gick mycket längre än vad någon borgerlig regering skulle ha vågat. (inte då i alla fall)

  Gilla

 11. xbenedictx skriver:

  Om det är roligt att jobba, som för galleristen, och det går som en dans, då är det väl inget arbete, mer en lönande hobby.
  Och var det inte invandrarna från MENA-länderna som skulle rädda våra pensioner?
  Nej nu skall vi försörja dem tills vi tar vårt sista andetag.

  Gilla

 12. MetalHeadViking skriver:

  Riktgit riktigt bra skrivet Helena!

  Gilla

 13. Helena,
  You ask:-

  ”How would it be if the State by Göran Persson, paid back pension money he took with the promise that it was only a loan. How would it be if we stopped speculate with retirement money in the stock markets and instead la dom in a secure Fund! ”

  Answer: it would be a fairer world. Sadly – it is not.

  Gilla

 14. Pingback: Hemimammas tankar – Går du också på Reinfeldts bluff, eller har du också en mammas instinkt?? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 15. alliansbeda skriver:

  Man kan undra hur länge till medlesvensson tror att de kan åka första klass utan att betala för det.

  Gilla

 16. Info skriver:

  GODA NYHETER: NYA FYSISKA KRAV FÖR BLIVANDE POLISER

  En kvinnlig (naturligtvis) kompetensutvecklingschef vid Rikspolisstyrelsen har (på uppdrag av Sjupartiet) stipulerat nya antagningskrav för det svenska polisväsendet.

  Bl.a. är språkprovet i svenska borttaget. Inte heller finns krav på att en polis inte får lida av svåra, kroniska sjukdomar.

  FYSISKA PROV: Intressant är, att de ”fysiska testerna som genomförs är lika för män och kvinnor”.

  Vad betyder det? Att tidigare minimikrav för manliga poliser ska sänkas till vad en genomsnittlig, 160 cm lång tjej som väger 50 kg kan prestera?

  http://www.polisen.se/Vastra_Gotaland/sv/Aktuellt/Nyheter/Gemensam/jan-mars/Nya-antagningskrav-till-polisutbildningen/

  Gilla

 17. Josef Boberg skriver:

  Jens Jerndal 10/2-12 – INTERNET AND CONSCIOUS CREATIVITY OF LIVING SYSTEMS: “In the eternal ‘now’ I see my incarnations as lotus petals, all there at once to dialogue with. It is so wonderful! — It’s all wide-open now. We can be so creative about the way we see things. That’s what gives me hope. And whenever you’re feeling really down, rise above it, look down, say: “I needed the bad guys in my game. I came here as a world transformer; there had to be something to transform. They need me — I need them.” We’re all connected anyway. It’s a game. And it’s a wonderful game. And it’s getting more exciting by the minute.”

  Gilla

 18. AnkeBorg skriver:

  Haha, ja djävlar, underhållet av ”välfärdsstaten” kostar.
  Nedskärningar sågottsom överallt.
  Stölder ur pensionssystemet.
  Sålda statliga bolag: Vart tog dom pengarna vägen?
  Jag kanske har fått sanslösa 200kr mer/mån men vad hjälper det när allt kostar mer än förut(förutom matmomsen då, som jag varken kan(av ekonomiska) eller vill ta del av(av personliga skäl).

  Arbeta till 75? Aldrig i livet! Ska försöka komma ifrån så tidigt som möjligt för att slippa kliva upp o föda allt pack som driver omkring. Ja, du läste rätt, hellre föder jag packet liggande än slitandes.
  Påtal om höjd pensionålder, skulle vi inte slippa det om vi tog in ”högutbildade” från andra länder, eller var det bluff från början?

  Fy fan för sönderfallet!

  Gilla

 19. AnkeBorg skriver:

  Svar till Info.
  Om inte Polisen behöver kunna svenska så behöver inte jag det heller, jag ska och kan prata isländska och kräva tolk!

  Gilla

 20. skvitt skriver:

  Allt handlar om fördelningspolitik.

  Vi får nu allt fler miljonärer och till och med miljardärer. Det finns folk att beskatta och jag kan inte se hur dessa stormrika skulle beskattas så att det leder till att man skattar bort jobben, som Jon Jonsson skriver.

  Tvärt om skulle en kraftigt progressiv skatt och en konfiskering av alltför stora förmögenheter kunna leda till en mycket bättre sjukvård, åldringsvård, socialförsäkring, skola och barnomsorg, samt kommunala insatser för ungdomsaktiviteter som drivs utan profitintressen.
  Allt detta skulle skapa fler jobb (inom ovannämnda sektorer), minska utanförskap, öka folkhälsan, öka mångas köpkraft (och därmed ökad konsumtion som ger avsättning för produkter som i sin tur ska tillverkas och skapar sålunda fler arbetstillfällen) och framför allt det sista (en satsning på ungdomen), skulle minska ungdomskriminalitet, med allt vad den kostar (mänskligt lidande och ekonomiska utgifter för både samhälle och privatpersoner).

  De ungdomar som nu söker sig till kriminella gäng (eftersom de inte ser några utsikter till ett gott liv i vårt samhälle) kommer att bli föremål för kriminalvårds- och socialtjästinsatser under hela sina liv och det är inte svårt att inse att dessa kostnader är lika onödiga som de är stora.

  Som sagt, det handlar om fördelningspolitik och vår regering fördelar från de fattiga till de rika. Därmed driver de Sverige till avgrundens brant, vilket inte bekymrar dem därför att de har bara att se till dem som redan rika är. Det är den politiken de har mandat för, trots att de flesta som har givit dem detta mandat är de stora förlorarna, vilket får mig att undra om det inte borde finnas ett ”körkort” för att få rösta.

  Men: som jag sagt så många gånger förr, arbetarklassen måste vakna upp och föra sin kamp utomparlamentariskt, därför att parlamentarismen är borgarklassens främst vapen mot arbetarklassens frigörelse!

  Kram och allt stöd till dig, Helena!
  /Skvitt

  Gilla

 21. Pingback: Mitt ärliga stöd « skvitts

 22. Helena Palena skriver:

  Skvitts: Till och med Indien får fler och fler miljardärer. Från 27 till 69 på några år. Som köper upp reala värden och gör folken ännu fattigare.

  Gilla

 23. People the world over are suffering, so that the ”banksters” can get their pound of flesh. People need to wake up and realise what is the source of the problems and resist:-

  The Germans and French through a banking three card trick, have been able to inflict austerity on the Greeks. One might consider , a recent study found that further cuts making the economy worse and contract rapidly. Some 14 % reduction in household income for the Greeks with these policies, and thus continually downward with reduced spending power and the economy further contracts. The interest payments on the debt are estimated to escalate to some 77%. In the final analysis, if the people want to eat, the women become prostitutes and the men are the pimps. The global system, as we know it will implode – this is starting point and kick off.. So these cuts would, at best, allow the nation to keep its debt load where it is.

  Gilla

 24. By design – not accident:-

  Gilla

 25. Max skriver:

  Man får inte glömma att pensions-”lånet” var ett blocköverskridande beslut, m a o moderaterna och alla andra partier var med på det hela, så inte enbart Göran Persson var ansvarig.

  Nu kan Reinfeldt gärna betala tillbaka pengarna, han har sålt så mycket av ”våra egendomar” så pengar borde det finnas gott om!

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Yes: people need to wake up! And they are slowly moving out of bed.

  Max. Nej, det ska vi inte glömma. Alla var med på tåget. Vi är lurade med andra ord. Javisst finns det pengar! Men vart tar dom vägen?

  Gilla

 27. cw skriver:

  Bortskämda svenskar som inte vill jobba men vill ha välfärd..
  Vad trött man blir.
  Alla Sveriges småföretagare jobbar dygnet runt utan att klaga.
  Tur det är skillnad på folk.

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  cw: Vad menar du? Fattar du inte att småföretagare också är lurade. Av Sveriges 800 000 fattigpensionärer är en stor andel företagare. Det här handlar inte om borstskämda svenskar. Läs på! Vet du om att invandrare som fått PUT i Sverige och tar hit sina mammor och pappor som är 65 år, att dom får en pension som är högre en fattigpensionärens! Och det utan att ha gjort ett handtag i Sverige. Sätt dig in i det istället för att gnälla på ditt eget folk!

  Gilla

 29. Pingback: Låt folk dö i förtid! Politiker förskingrar pensionskassan år efter år! | Helena Palena

 30. Pingback: Bankerna lurar kunder med dyrt skräp! Borde dödskallemärkas | Helena Palena

 31. Anders skriver:

  Helt rätt Helena

  Vi är alla så grundlurade av staten så om vi bara visste vad de gör med våra skattepengar skulle det bli som i Kiev…

  Den underbara Pensionsbromsen har dessutom gett min fru och mig 600 kr mindre i netto per månad.

  Belöningen för att man betalat skatt och arbetat i över 50 år. Min fru har haft eget sedan 1976.

  Hurra för Sverige 😦

  Här en annan intresant sak:

  Sammanfattning av en jämförelse mellan beskattningen av pensioner och arbetsinkomster. Beräkningen är gjord utifrån genomsnittliga pensions- och arbetsinkomster. Katharina Wesolowski vid Institutet för social forskning vid Stockholms universitet listar skattesatserna för pensionärer i EU-länderna, plus USA, Norge och Australien. Resultatet visar att Sverige är värst när det gäller att beskatta våra pensionärer;

  Australien: 10 procent lägre.
  Belgien: Lägre skatt, men svårt att beräkna.
  Danmark: 7 procent lägre.
  Finland: 1 procent lägre.
  Frankrike: 13 procent lägre.
  Grekland: 12 procent lägre.
  Irland: Mycket högre grundavdrag för personer över 65 år.
  Italien: 7 procent lägre.
  Luxemburg: 6-9 procent lägre.
  Nederländerna: 15 procent lägre.
  Norge: 6-11 procent lägre.
  Portugal: 11-15 procent lägre.
  Spanien: Ungefär lika.
  Storbritannien: Lika vid genomsnittlig pension, 11 procent lägre vid högre pension.
  Sverige: 4,2-5 procent högre.
  Tyskland: 18 procent lägre.
  USA: Pensioner från det statliga socialförsäkringssystemet beskattas sällan.
  Österrike: 8-9 procent lägre.

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Anders: Tack för fina fakta! Det finns inte ord för den åderlåtning som pågår på alla håll. Sverige är alltid bäst. Otroligt! Timida och snälla sitter vi vid våra köksbord och muttrar. Snart finns vi inte mer.

  Gilla

 33. Sofia skriver:

  Dessutom är 25% av pensionen inlåst i Sverige dvs
  flyttar man utomlands håller staten inne 25%.

  Gilla

 34. Helena Palena skriver:

  Sofia: Är det sant? Eländet tar aldrig slut!

  Gilla

 35. Sofia skriver:

  Se Skatteverket; ”SINK-skatt”.

  Gilla

 36. otto lövgren skriver:

  Varför är det så tyst om miljarderna som förts över till statsbudgeten? Om det inte sket har inte frågan om jobbskatteavdrag och sossarnas utfästelse om 50 kr/mån till pensionärer varit relevant.nu får GP rätt i at frågan är glömd..Men alla partier inkl’ pro mfl. Vill glömma. Detta är det största sveket mot demokratin l Sverige.o

  Gilla

 37. kallesbror skriver:

  Dessutom bör en ”POLITIKERSKATT” införas. Allt ”arbete” som inte utförs aktivt och närvarande i riksdagen beskattas med minst 110%.

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Kallesbror: Men hörru vilket bra förslag! Det kör vi på! 😛

  Gilla

 39. Pingback: Bara en fråga om tid innan även Göran Persson grips | Konkursverket.se

 40. Arne Hansson skriver:

  Ja, så skyller miljöpartiet och kommunisterna ifrån sig ang pensionerna, det är enbart dom övriga partierna som har skuld i detta, miljarderna til pensionärerna ska omg återbetalas, oavsett vilket parti som har makten! Men makten utgår alltid från folket, inte ifrån politikerna och dess anhängare akademikerna som tror att dom vet allt och förstår allt och kan allt.

  Gilla

 41. Arne Hansson skriver:

  PENGARNA SKA ÅTERBETALAS TILL PENSIONÄRERNA, DET ÄR INBETALDA PENGAR GENOM ARBETE, DOM TILLHÖR INTE STATEN, FATTAR NI!!!!!!

  Gilla

 42. anders skriver:

  Arne: Läs sidan Positiva Pengar så ser man varför stat och banker nu tävlar om att länsa fonder och konton för att hålla balansräkningen flytande. Och det finns egentligen inget sparande, eftersom alla pengar idag (kontanter undantaget) är skapade som skuldsedlar dvs alla pengar i omlopp är skapade som lån som någon, någonstans betalar ränta på.

  Gilla

 43. Pingback: Nano silver och den lättlurade svensken | Konkursverket.se

 44. W skriver:

  SVAR PÅ:
  AnkeBorg skriver:
  <10 februari 2012 kl. 21:26
  <Haha, ja djävlar, underhållet av ”välfärdsstaten” kostar.
  <Nedskärningar sågottsom överallt.
  <Stölder ur pensionssystemet.
  <Sålda statliga bolag: Vart tog dom pengarna vägen?
  <Jag kanske har fått sanslösa 200kr mer/mån men vad hjälper det när allt kostar mer än <förut(förutom matmomsen då, som jag varken kan(av ekonomiska) eller vill ta del av(av <personliga skäl).

  HAha NU ÄR det 300-500 kr mindre igen i alla kommuner där kommunalskatter höjts ordentligt
  CITAT "Löntagare
  I nästan var tredje kommun blir det nästa år skattehöjningar med mellan fem öre och cirka en krona per intjänad hundralapp. Det påverkar fyra av tio skattebetalare. Men samtidigt leder lägre priser och löneökningar på knappt tre procent till att de som har ett arbete får mer kvar i plånboken nästa år."

  https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2015/01/02/sa-blir-din-ekonomi-2015.html

  Gilla

 45. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  För att riktigt förstå det som nu sker i den globala liksom i den svenska politiska verksamheten borde varenda människa som ännu har en egen tankeförmåga läsa boken ”Globaliseringsfällan – Angreppet på demokrati och välfärd” av Hans-Peter Martin och Harald Schumann. Dessa två journalister fick närvara då femhundra absoluta toppledare i världen inom politik, råvarukontroll, näringsliv och bankväsende i mitten på 1990-talet sammanträdde på Fairmont Hotel i San Francisco för att dra upp riktlinjerna för 2000-talets paradigmskifte. I fortsättningen kommer det att räcka med 20% av jordens befolkning för att producera allt vad världens befolkning behöver ifråga om mat och förnödenheter. Resterande 80% blir s k useless eaters, som genom sin blotta existens kommer att utgöra ett stort problem. Boken beskriver den ultimata cynism som präglar
  konferensdeltagarna och den totala likgiltighet för människoliv som öppet deklareras när man diskuterar hur detta problem ska lösas. Köp eller låna boken och läs för att begripa det scenario som vi redan lever i och som också beskrivs i frimurarmonumentet ”The Georgia Guidestones” i
  USA där det första av globalisternas ”tio budord” beskriver att en kraftig minskning av jordens befolkning är det viktigaste målet under det nya århundradet. Obegripligt nog så hör man aldrig någon referera till denna bok eller uppmuntra till läsning av den trots att vad som avhandlades under den nämnda konferensen i stora stycken redan har hunnit långt fram i genomförande.

  Gilla

 46. Pingback: Bankerna stal från alla former av konton på Cypern! Bankstöten ägde rum på natten | Helena Palena

 47. zomerta skriver:

  Reblogga detta på Zomerta's Blog.

  Gilla

 48. Rune Pettersson, Motala. skriver:

  För min del är Rysslands Putin välkommen över till Sverige med sina mannar och ta hand om våra
  Landsförrädare som Göran Persson, Måna Sahlin, Fredrik Reinfeldt och alla andra ”Högersossar”
  som har fått Nej till inresevisum till Ryssland! Detta är helt i sin ordning av den Sovjetiska Staten, då
  våra skurkar till politiker som många blindhönor röstar på av enbart tradition, än av politisk med – vetenhet, mer än för sin egen del! Överklassen i Sverige som alltid utgörs av mediernas utvalda proffstyckare får alltid sista ordet! När det gäller pensionssystemet kom det till i riksdagen, av en
  ren slump eller ett olycksfall i riksdagsarbetet, genom att en folkpartist vid namn Köningsson la ner sin röst i ATP- frågan, i riksdagen, varpå en majoritet fick igenom ATP-systemet.Högersossen Kjell Olof Feldt, skrev på en kladdlapp i riksdagsbänken: att nu har denna skit baxats ända hit! Överheten i Sverige är skiträdda för Ryssen, att de ska komma hit och ta deras pengar, ur madrassen precis som Grisen på Torp Göran Persson har stulit Pensionspengarna de 700 miljarder kronor för oss Pensionärer i våra AP – madrasser. Då måste väl han G.P. vara sämre än en Gris! Så här blir det, när det inte existerar ett uns av demokrati i ett land, där bara folk med de
  tjocka och feta plånböckerna får bestämma! Välkommen Putin!!!

  Gilla

 49. Kjell-Åke Andersson skriver:

  Som ni ser har löntagarfonderna gått till pensionsfonderna som i sin tur hjälper Tyskarna att köpa Scania.
  Jag som trott att pengar som någon privat eller organisation sparat inte kan stjälas helt öppet inför hela världen.
  Så gjordes det med löntagarfonderna de har dessutom försvårat Svenskt ägande av större industrier.

  Gilla

 50. Arne Hansson skriver:

  DET SA NAZISTERNA OCKSÅ TILL KONCENTRATIONSLÄGERFÅNGARNA: JOBBA, DET SKA NI GÖRA TILLS NI STUPAR ALLA SOM SKA OCH VILL GÅ I PENSION SKA GÖRA DET OCH DOM PENGARNA SOM PRRSSON STAL DOM FÅR HAN OCH HANS NSDAP-PARTI BETALA TILLBAKS 2018 NÄR SD TAR MAKTEN! NSDAP-NATIONALSOCIALISTISKSKA DEMOKRATISKA ARBETAR PARTIET HETTE DET I SOCIALDEMOKRATINS BÖRJAN OCH DET SER MAN DELAR AV IDAG OCH IGÅR OCH UNDER KRIGET NÄR SOSSARNA HADE MAKTEN OCH DROG LÖGNER FÖR FOLKET OCH DRAR LÖGNER OCH SVIKER FOLKET IDAG SOM IGÅR RÖSTA SD ETT SANNINGENS PARTI.

  Gilla

 51. Katrin skriver:

  Eftersom vi är skyldiga att betala våra lån och skulder så borde det finnas en väg för att kräva tillbaka det regeringen en gång lånat! Betalar vi inte våra skulder så blir det utmätning medans regeringen kan stifta en ny lag som friar dem från en skuld som borde ha betalats tillbaka. Vari ligger logiken? Det borde finnas en möjlighet att stämma Svenska Regeringen i högsta organet för att kräva pensionärers rättigheter.

  Gilla

 52. Cornelia Ekbom skriver:

  Äntligen! Tur att det finns någon som har ryggrad och verklig kurage att våga säga sanningen. Det är mycket svek och lögner som lurat svenska arbetare i många år. Tror att man betalar för något man senare ska få tillbaka, men det är bara lögn. Om du har arbetat i 40-50 år så får du max 7-8000:-/mån efter skatt i pension. Vad tror du att alla skattepengar du betalat i alla år har tagit vägen? Jo du, vi är väl några som fattat det, och ju fler som fattar hur vi blivit lurade. -Då måste vi släppa drevet, dom skyldiga ska ställas, skänka arbetares skattepengar till banker och bankerna slipper betala tillbaka till ATP fonden, när dom gör miljardvinster!
  Vilken stöld från Sveriges arbetare! Men vem bryr sig, egentligen i detta land land där alla är mer eller mindre hjärntvättade?

  Gilla

 53. Pingback: Rune Carlsson! Besviken pensionär! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.