Strindbergs mage!

Nu är den bästa tiden i alla fall för mig. Älskar när ljuset växer sig starkare för varje dag. Och kulmen på midsommarnatten. Att vara nordbo är att älska ljuset och våra seder och traditioner. Förstår att våra förlevande levde  upp och firade hjulets vändningar. Idag har vi ju party varenda kväll framför tv:n/elden.

Håller på med ett stort projekt som snart är klart. Det sista som ska med handlar om ph-värdet i människans kropp. Sjöar och åkrar som är försurade kalkas. Tänk om du går omkring med en sur kropp. Tänk om jag. Ska kolla. Jag är inte sjuk. Har inte ont någonstans. Men man kan ju bli. Det gäller med andra ord att stämma i bäcken. Bli skeppare nummer ett på farkosten man seglar omkring  i.

Känner en man som äter 22 tabletter varje dag. Otroligt! Vad kroppen tål. Han fyller 84 den 22 januari – samma dag som Strindberg hade födelsedag. Strindberg blev bara 63 år.  Tänk alla som nu rider på att det är hundra år sedan han dog. Det gör inte jag för jag skriver om hans mage och det skulle jag gjort även om det var sjuttio eller hundratio år sedan han gick bort.. Mycket intressant. Tror att August grämde sig till döds. Över mycket. Med all rätt. Synd att han inte kände mig. Då hade jag räddat honom. Återkommer med mer i sinom tid.

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Strindbergs mage!

 1. gotiskaklubben skriver:

  ”Strindbergs mage” underbar rubrik! 🙂

  Gilla

 2. Maja Dacke skriver:

  Gotiska, inte bara underbar rubrik! Det är innehållet under den som spärrar upp min nyfikenhet på vid gavel. Så … Helena, återkom snart! Å andra sidan var nog inte August den ende på sin tid med en sådan mage … eller? Och idag ..?

  F ö suger jag i mig varje liten ljusstump så länge dagen varar – t o m när det regnar-regnar-regnar vareviga minut från den grå himlen … Här i Södern verkar det inte göra annat. En ev snöflinga har max tio minuters livslängd.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Gotiska! Ja, verkligen!

  Maja: Sådan mage? Vilken mage då? Det fanns många som blev över 80 år redan på Stríndbergs tid. Här har vi snö. Det är behållningen med att bo mitt i Sverige. När det är vinter är det vitt, vitt, vitt. Härligt! Lyser upp i det mörka.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Man väntar med spänning vad du har i din gömma!

  Gilla

 5. Josef Boberg skriver:

  ”Bli skeppare nummer ett på farkosten man seglar omkring i.”

  Jo… – HelEna – god idé

  Gilla

 6. svensson skriver:

  Att veta om man är frisk: se dig i spegeln. Ser du frisk ut så är du frisk.

  Det är åtminstone en början till en diagnos. Men behöver inte fråga doktorn om allt.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Svensson: Skenet kan bedra! Nej, man behöver inte belasta sjukvården med allt. Det är många som sitter där i onödan för minsta krämpa. Systemet vill nog ha det så eftersom det är gjort för att bota symtom men aldrig gå till orsaken. Det verkar som läkarna är mer läkemedelsbolagens agenter än till för människorna. Varför dör annars var tredje åttioåring av sina mediciner. Till och expertisen är chockad. Med andra har dom noll koll!

  Gilla

 8. Josef Boberg skriver:

  ”Varför dör annars var tredje åttioåring av sina mediciner.”

  Jo… – HelEna – det kan man ju fråga sig – och om en som ”vet” HÄR.

  Svensson – diagnoser kan vara LivsFarliga

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.