Petter Northug och Jonas Sjöstedt som frälsare!

Vi sitter framför TV och tittar på sport. Inte jag dock. I Tour de ski kämpar norrmän mot svenskar bl a. Det är blodigt allvar och lyckan är stor när svenskarna vinner. Klart man ska hålla på sitt land. Det är legitimt och rumsrent när det gäller sport. Var på en stor fest på trettondagsafton. Mitt emot mig satt en äldre gentleman och pratade om skidor. Jag sa några positiva ord om Petter Northug. Mannen blev bestört. Jag riktigt kände att han reste ragg. Hur fan kunde jag hålla på en norrman. Jag frågade om han tyckte att Petter var dryg. Ja, svarade han. Ja, men killen är ju jättesnygg menade jag. Ridå!

Jonas Sjöstedt

Vänsterpartiet hoppas på en frälsare när Jonas Sjöstedt i går tog revansch och valdes till ny partiledare. Jonas tonar fram som en människa. En som man skulle kunna rösta på (hatar kommunismen men vänster och höger är borta – det är bankerna som bestämmer). Så vad kan Jonas göra? När han gick upp på kongressen och skulle väljas sade Gunnar Friberg: ”Bidra till att rädda världen. Rösta på Jonas Sjöstedt”. En recension av honom som klimatpolitiker. Men är det där partiet borde sätta in sina kunskaper och sina resurser? Göra V till ett framträdande klimatparti. Konkurrera med Miljöpartiet! Bli ett parti som sjunger i samma kör som dom andra. Nej, det är väl vi inte betjänta av.

Bristande trovärdighet i den ekonomiska politiken är ett av partiets främsta problem enligt analyserna. Kanske kan ha att göra med att V är det enda parti som ens kan tänka sig att förstatliga bankerna. Det borde dom göra. Det är där räddningen ligger så vi slipper alla uppkomna skuldstormar i det pyramidspelande system som vi nu är medlemmar i. Nu är det privata bankkarteller som ligger bakom Federal Reserve och ECB som skor sig på oss medborgare i länderna via Federal Reserve och EU.

Jonas Sjöstedt blir ett lyft för V. Många sossar kommer att gå över. Det är ju flytande gräns mellan partierna. Ylva Johansson var kommunist. Helt plötsligt blev hon sosse. Annika Åhnberg (V) blev visst (C)! Det finns flera som gått över och haft sig. Sjöstedt är trevlig. Han verkar ärlig. Han är född 25 december 1964, i Göteborg. Han har bott i Umeå många år. Känner säkert för dräneringen av Norrland och kan vara bra som pendang till Östermalm där han nu bor. Sjöstedt var ledamot i Europaparlamentet åren 1995–2006. Sedan valet 2010 är han riksdagsledamot, invald i riksdagen från Västerbottens läns valkrets på plats 202. Familjen flyttade till New York 2006 där hans fru, Ann Måwe, var diplomat (bland annat ambassadråd för Mellanösternfrågor) på Sveriges ständiga representation vid Förenta Nationerna. Under tiden i New York var Sjöstedt aktiv i Socialist Party USA och debuterade som skönlitterär författare. Trevlig sysselsättning för en man som ställer upp på sin fru: Skriva en bok. Han har skrivit flera. Han tycker att det är ett straff att bo i Stockholm. Men Bryssel då? Men vad gör man inte för karriären!

Jonas Sjöstedt har tre barn: Karin, 22, sedan ett tidigare förhållande, och fyraåriga tvillingarna Tor Erik och Dagmar Margareta med nuvarande hustrun.

DN  DN SvD SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Petter Northug och Jonas Sjöstedt som frälsare!

 1. Antonia skriver:

  För mig är han helt obekant. Och för många andra också. Det är varken för eller nackdel dock. Framtiden kommer utvisa huruvida han gör ett seriöst avtryck eller om han blir bara en parentes. Dock verkar inte heller han vara en som har bekantat sig med hårt arbete.
  Men det bästa fiske sker i grumligt vatten och just nu är många som inte vet var man ska hitta sin egen lycka och trygghet.
  Vad som helst kan ju hända.

  Sport är ju en fredlig krigsförklaring. Man kan inte sympatisera med fienden när ens egna soldater är ute och vill ta poäng. För vissa är det blodigt allvar. Oftast för män. Kvinnor är mer avslappnade och kan se bortom allvaret.

  Gilla

 2. Erik Larsson skriver:

  Antonia: Han har jobbat som Metallarbetare på Volvo i Umeå i 17 år så nog vet han vad hårt arbete innebär.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Erik Larsson: Tack för den infon. 🙂

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Sjöstedt är nog en bland dom bättre politikerna skulle jag tro. Han känns som en riktig människa. Tror inte skenet bedrar. När det gäller sport tror jag som du att karlarna tar det mera allvarligt.

  Erik Larsson: Sjöstedt har varit arbetare. Ses väl som en merit bland folk. Så att han vet vad han talar om. Det kan man ju inte säga om Mona Sahlin som blev broiler när hon var 14 år.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.