Karaktärsmord på drottningens far! Leve monarkin!

En glad Silvia som håller sin pappa i handen!

Drottning Silvia i sitt esse i världens snyggaste dräkt!

I programmet Året med kungahuset sa drottningen Silvia vad hon tyckte om drevet mot familjen och hennes far Walter Sommerlath. Hon var ovanligt frispråkig och jag tror att hon vann mångas hjärtan genom det. Hon tyckte att TV4 begick ett karaktärsmord på hennes far. Huruvida Walther Sommerlath deltog i ariseringen av ett judiskt företag i Nazi-Tyskland kan diskuteras. Under rådande förhållande kanske hennes far hjälpte en jude och fabrikör att lämna landet och starta nytt i ett annat land genom att köpa hans fabrik. I annat fall kanske han hade hamnat i koncentrationsläger. Ett barn kan inte lastas för vad ens föräldrar gjort. Även om nu Silvia råkar vara drottning i Sverige så var hon ett barn under 40-talet.

Vi fick se en mycket glad Victoria – lite graviditetsfet om kinderna – som berättade att det som hänt under senaste året med alla skriverier hade svetsat ihop familjen. Hon berättade att hon längtat så länge efter att få ett litet barn att älska. Det var nästan så man började gråta. Victoria ska få barn i mars. Det måste bli i början för hon är ganska tjock. Då går hon snart in i åttonde månaden. Drottningen tycker det ska bli så roligt att få bli mormor. Det blir man om man han en dotter som väntar barn. Hon kan bli farmor också. De har väntat länge på denna lilla unge som förmodlingen kommer att göra kungahuset ännu mer populärt. Det kan behövas med tanke på alla propåer att det ska avskaffas.

”Monarkin ska avskaffas på demokratisk väg. Då riksdagen aldrig gör slag i saken måste det svenska folket ges möjlighet att folkomrösta i republikfrågan”, skriver två liberaler för republik. De är övertygade om att genom debatt och livlig diskussion att majoriteten av medborgarna kommer att ta ställning för ett fullvärdigt demokratiskt styrelseskick.”Tidigare har både italienarna och grekerna genom folkomröstningar gjort sina respektive länder till republiker. Det är dags att även vi i Sverige får säga vår mening. Fram för ett alltigenom demokratiskt statskick” skriver liberalerna. Monarkin lever farligt i Sverige. Palme sa att vi kan ta bort monarkin med ett pennstreck (Torekovöverenskommelsen).

Kungariket Sverige är gammalt. Sånt säljer utomlands. Tror jag hellre har monarkin kvar än en republik. Hur skulle det sett ut om vi fick Mona Sahlin som president – eller Göran Persson. En republik kostar lika mycket som ett kungahus. Nä, hellre då vår gulliga kungafamilj. Alla gnäller men herregud vad media tjänar pengar på den familjen. Tror kungafamiljen insett värdet med att synas i media. Hovet har just startat en Facebooksida som visar bilder på kungen och drottningen på semester i en liten fiskeby sydost om Bangkok i Thailand. Önskar alla i slott och koja ett riktigt

Vive la reine! Leve Drottningen!Long live the Queen!

Gott Nytt År!

DN DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Karaktärsmord på drottningens far! Leve monarkin!

 1. Jerry skriver:

  Jag önskar dig ett gott 2012, du frisspråkiga lady… (;-)

  Jag gillar kungahuset. De ska vara kvar och förgylla livet för oss undersåtar även under nästa år.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Jerry! Då är vi två! Skål i hembränt, cola och en citronskiva!

  Gilla

 3. HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges anseende i världen, högt ovan maktbegär och simpla armbågar.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär Sveriges skimrande grund för tusenårigt Statsskick i Majestätisk Orubblighet, högt ovan republikers skiftande vindpustar.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF bär svenskars tillgivenhet, tacksamhet och respekt i Konungslig enkelhet och värme.

  HANS MAJESTÄT KONUNG CARL XVI GUSTAF ÄR Sverige och Folkets hjärta.

  ***
  HENNES MAJESTÄT DROTTNING SILVIA bär Sveriges anseende i världen högt ovan maktbegär och simpla armbågar.

  HENNES MAJESTÄT DROTTNING SILVIA bär, med Ära och Majestätisk Mänsklighet, den skimrande grunden för Sveriges tusenåra statsskick i sin DROTTNINGKRONA. .

  HENNES Majestät Drottning Silvia bär svenskars välförtjänta beundran, vördnad, tillgivenhet och respekt i värmande utstrålning.

  HENNES MAJESTÄT DROTTNiNG SILVIA ÄR i Folkets hjärta Sveriges Moder.

  ***

  Folket i KONUNGARIKET SVERIGE bär tusenåriga MONARKIN i hjärtats djup, i puls och andetag!

  Gilla

 4. Ha ett GOTT SLUT på 2011 -o- ETT GODASTE NYA ÅR, Helena! Schkååål!!!:-)))

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Forslin: Oj, så du hyllar vår kung och drottning! Kul! För alltid retar det någon! Skål själv och ha´ne´!

  Gilla

 6. robert Stenkvist skriver:

  Gott nytt år Helena 😉

  Gilla

 7. Gott Nytt Helena! Kan inte bli sämre än förra iaf.. tror jag! Gillade också programmet om kungaåret, var ett ömsint sådant. Både kungen, drottning Silvia och kronprinsessan uttryckte sig bra. Det är väl det som menas med balanserat, först gör man ner dom så inihelsike och sedan ger man dom ett gulle-gullprogram, upp och ned ska det gå i livet. Jag vill ha dom kvar!

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År!.
  För vad skulle vi skriva om om kungahuset försvinner. Det kommer att göra men inte än på länge.

  Gilla

 9. AlNabone skriver:

  Anser nog att kungahuset spelat ut sin roll, vet inte om det skulle bli så mycket bättre med republik men det skulle i alla fall vara demokratiskt. Att födas med guldsked i näbben är diktatoriskt och står för alt det gamla i världen som de flesta börjar förkasta. Får se om man får uppleva kungahusets fall innan sista andetaget, sannolikt inte men det vore något att vara med och uppleva…

  Nåväl, tillönskar dig ett gott nytt år Helena!

  // Al N

  Gilla

 10. skvitt skriver:

  Kram och gott nytt år!
  /Skvitt

  Gilla

 11. Tobias skriver:

  Hej Helena!
  Jag mailade dig för några veckor senare angående en ev. recension av novellsamlingen Vattnet under broarna. Fick du mitt mail? Hör gärna av dig på epostadressen jag anger i den här kommentaren.

  Gilla

 12. Off topic – but interesting food for thought:-

  Gilla

 13. gunnardeckare skriver:

  Man kan alltid diskutera nyttan av vårt kungahus men på det hela taget så tycker jag att det är bättre än att gå över till republik.

  God fortsättning på det nya året!

  Gilla

 14. Hans Nilsson skriver:

  Rör INTE mitt Kungahus.

  Gilla

 15. Hans Nilsson! Håll för öronen: APPLÅÅÅDÅSKOOORRRRRRRRR!!!

  Gilla

 16. Monica Antonsson skriver:

  Ett väldigt bra inlägg Helena!
  Gott Nytt…

  Gilla

 17. stefan skriver:

  Vad är ursprunget av en joker …

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.