Surfa snabbare med Chrome! (S)ahlin vill skrota Sovjetstuket! Kungens efterrätt!

** Inget ont som inte har något gott med sig. Jag har Windows XP och således Explorer som webläsare. Helt plötsligt kunde jag inte redigera inläggen i wp. Bara skriva ren text. Vilket fick mig att felsöka. Inget hjälpte. Supporten på wp har helgstängt till andra januari. Till slut böt jag till Google Chrome i natt. Hur lätt som helst och nu går det dessutom mycket fortare att surfa och byta sidor och ha sig. Skitbra! Som en extra julklapp. Tack! Tack!

** Patienter med prostatacancer kan minska sin risk att dö i sjukdomen genom att gå över till en sundare livsstil. Att sluta röka, börja motionera och undvika hög konsumtion av ägg hör till dom åtgärder som hade störst betydelse, visar ny forskning. Det är bra att dricka mycket kaffe för redan sjuka. Tror det alltid är bra att dricka kaffe. Ägg är bra om man vill banta. Man blir mätt och den energi som ägget ger går åt till att bryta ner det. Plus minus noll med andra ord. Ägg äter jag sällan även fast jag numera har små pullor som värper dom mest delikata ägg. Kroppen säger vad den vill ha om man lyssnar på sina inälvor.

** Ett tungrott parti som S måste göra något drastiskt för att överleva. Mona Sahlin, tidigare S-ledare som ersattes av Håkan Juholt vid en extrakongress i år, kräver att Socialdemokraterna utser nästa partiordförande i en öppen process. Hon vill skrota hemlighetsmakeriet runt valberedningen. Tror jag är en bra väg att gå. Ställ upp x antal lämpliga kandidater och låt medlemmarna rösta direkt! Märkligt att inte det redan sker i det parti som varit tongivande i den svenska modellen. Men är man lilla Sovjet så är man.

** Kungen väntar på sitt första barnbarn. Det är livets efterrätt. Otroligt roligt att få barnbarn att leka och ha kul med. Kungen sa i sitt jultal att deras resor i utlandet bidrar till att Sverige uppmärksammas i andra länder. De statsbesök som drottningen och kungen årligen genomför är en viktig bekräftelse på dom goda relationerna mellan Sveriges land och andra nationer. Kungen konstaterade att Nobelprisen får stort genomslag internationellt och är ”ett positivt bidrag till Sverigebilden”. Kungen sa att Sverige är en liten nation. För att bygga ett hållbart samhälle är det viktigt med samarbete över gränserna. Det är då vi når dom stora målen. Sant! Tror monarkin sprider mer glans i utlandet än en republik där en folkvald i stil med Mona Sahlin, Maud Olofsson eller Göran Persson ska representera oss. Nej, nej! Hellre Kungen och Drottningen vad som än skett!

Kungen pratade om den förste i ätten Bernadotte som kom till Sverige för 200 år sedan och hur Sverige förändrats under den tiden. Enligt Kungen tog Karl Johan initiativ till mycket i vårt svenska samhälle. Han såg till att kommunikationer, bankväsende samt sjukvård och skolgång utvecklades. Skulle tro att det var just pengarna och bankväsendet som var orsaken till att just han plockades in från Frankrike. Vi hade säkert någon adept i Sverige som skulle passat. Men det handlade om pengarna när han utsågs – det handlar som ni vet alltid om makten över bankerna och pengarna fast det ska vi vanliga dödliga inte förstå. Får återkomma till det en annan gång.

DN  DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Surfa snabbare med Chrome! (S)ahlin vill skrota Sovjetstuket! Kungens efterrätt!

 1. pell skriver:

  Tror nog att Svenska folket egentligen i grunden gillar vårat kungahus och är stolta för vad de gör för Sverige, sen att några vänsterjournalister får skrika vad de vill är en annan sak. PS: varför skulle kungen i sitt Jultal prata om annat än välönskningar, tror media att han ska rapportera hur många parkeringsböter han haft under året eller? Skönt att kungahuset trots allt håller hakan över att ge sig in i smutskastningen från kriminalitetskramarna på vänstern sysslar med. De röda vill göra allt för att få till en revolution..pajasar!

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  En gång tog man en kung som kunde fylla kassakistan.
  Idag borde det inte finnas kungar och drottningar. Tycker jag. Inte någonstans. Visst gör de reklam för lilla Sverige ute i världen. Men alla vet var Schweiz ligger fast de aldrig har haft kungar. Ändå har landet existerat sen slutet på 1200-talet.
  Nåväl nu är det som det är och jag har egentligen inte särskilt stor rätt att uttala mig om detta.
  Desto mer kan jag om kommunismen. 😉 Och helt klart har SocD ett och annat drag åt det hållet. Det hänger mycket på vem som leder ett parti eller ett land. Fel person kan göra skada på kort tid, vilket det verkar vara just hos Socialdemokraterna. Och det man har raserat kan ta lång tid att bygga upp igen, om ens det går.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Pell: Vi får se om media lyckas med konststycket att ta bort monarkin. Klart kungen inte talar om något negativt för honom i talet. Sånt vill inte massan heller höra. Vi vill ha en kung som kan ge oss en illusion av att i alla fall vara en ledare även om man får hålla i sig lite lätt när han talar.

  Antonia: Något måste vi ha. Alla flockar eller samhällen väljer ut någon som ska leda för att överleva. Eller personen i fråga kanske väljer sig själv. Beror på hur stor flocken är. Men det gäller att klara sig i skogen. Således finns direkt ingen demokrati i naturen till att börja med. Det är något man måste lära sig och komma överens om. Dock kan jag tycka att det är något fint över nordborna. Svenskarna är ett fridens folk som startar föreningar och bestämmer i dragna långbänkar hur saker och ting ska göras. Tingen på sin tid när stormännen i Sverige träffades och drog upp riktlinjer. Tycker övriga världen ska lära sig av vår folkbildarkaraktär dessutom. Alla outvecklade länder borde införa en folkskola á la den svenska från 1842. Endast genom kunskap kan världen bliva bättre.

  Gilla

 4. Rog skriver:

  Heja Kungen! Utan dem fantastisk förlust för Sverige och va trist det hade blivit!

  Chrome är okay, men jag använder Opera, gillar jag klart bäst. Man bör dock ha Chrome tillhands eftersom alla sidor inte funkar perfekt i Opera. Men med inbyggd mailklient och supersmidig flikhantering kan jag stå ut med att få öppna nån enstaka sida i Chrome ibland.

  God Fortsättning förresten! Hoppas tomten var snäll!

  Gilla

 5. GOD FORTSÄTTNING på JULEN, Helena!!! Alltid spännande, dina krönikor/textade tankar, de glasklara!!! GOTT NYTT ÅR!!!

  Gilla

 6. Torbjörn skriver:

  Chrome är snabbare, men de lagrar alla dina sökningar i 6 månader. Sedan är det för och nackdelar med båda. Ibland kan jag inte gå tillbaka till föregående sida eller uppdatera sidan med chrome. Explorer är just…lååånngsam

  God fortsättning!

  Gilla

 7. gunnardeckare skriver:

  God fortsättning på julen! Jag har använt google chrome länge nu och det funkar jättebra. Jag använder också gmail och google kalender

  Bra med scanning för att hitta personer med risk att utveckla prostata cancer. Det var rena turen att jag upptäckte min tidigt vilket säkert bidragit till det goda behandlingsresultatet.

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Jag kör nog Firefox ett tag till. Gillar upplägget. Och alla appar man kan ha till. Men det kan säkert till dem andra med. Explorer har jag aldrig gillat. Opera har jag testat och nog även Chrome, fast det var nog förra året, när den kom.
  Och det är som med allt. Den ena gillar vitt och andra svart. Och ingen kan egentligen ge en bra förklaring varför. Och så ska det va.

  Gilla

 9. Lincoln skriver:

  Jag håller mig till Firefox och ibland Opera (som är t.o.m snabbare än Chrome, har jag för mig). Men Chrome skulle jag akta mig för då den ägs av Google som jag har noll förtroende för. Googles webläsare Chrome använder en keylogger och skickar information till google redan medan du skriver ner den. Allt lagras såklart.. Likaså lagras ditt IP och allt när du söker på Google. Jag använder en tjänst som söker på Google åt dig och som påstås skydda din identitet (om man nu kan lita på det 🙂 ) :
  https://eu.startpage.com/

  Skrev om Google och Chrome i ett blogginlägg:
  http://parasitstopp.wordpress.com/2011/05/28/storebror-google-vill-at-din-planbok/

  Gilla

 10. Argus skriver:

  Både Firefox och Chrome kontrollerar webbsidor hos Google om de innehåller skadlig kod innan du besöker dessa. Senare versioner av Internet Explorer har också en förhandskontroll men Microsoft har i alla fall den goda smaken att fråga dig om du vill använda dig av den (förutsätter att du förstår vad de menar). Google som framför allt lever på att rikta reklam betalar Mozilla (Firefoxs utvecklare) betydande belopp för att få vara förvald sökmotor. Företag som Apple och Microsoft lever på att sälja produkter åt dig (så dyrt som möjligt), Google lever på att sälja (information om) dig. Välj själv vilket som passar.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Rog: Verkar som ingen webläsare är perfekt. Verkar som det är smaken och baken som gäller. Ja, Tomten var snäll. Tackar som frågar!

  Forslin: Tack! Gott Nytt År på dig med!

  Torbjörn: Man får ta det onda med det goda när man väljer läsare med andra ord. Undrar hur länge Explorer lagrar. Har inte Storebror koll på hela nätet? Skulle tro det. Men jag skiter i det. Dom får kolla mig och vad jag gör hur mycket som helst. Vi ska ju snart bli chippade hela högen. Då blir det totalkontroll. God fortsättning! Läser på om skattefuskandet. Intressant hur man kan svänga till det till förmån för dom fuskande när locket är på.

  Gunnar: God fortsättning! Skönt att du är nöjd med Chrome. Det här med screening finns det både för- och nackdelar med fick jag lära mig av en läkare när jag bloggade om prostatacancer och varför man inte gjorde några galor om det (har ju kommit senare). Men i alla fall.

  Antonia: Hade jag tid att hålla på skulle jag testa Firefox och andra läsare. Bara för kul. Men det är ju som sagt tidskrävande att hålla på och ändra. Men måste man som i mitt fall så ger det sig ju självt.

  Lincoln. Man lämnar spår. Som en hare i skogen i snön. Googe vill veta allt om oss så dom kan sälja info till företag och karteller. Det är pengarna som styr. Everyfucking where! All the fucking time! Ska kolla på din länk. Få se om det är något för mig. Haren kanske ska klä ut sig lite rentav för att gäcka dom jävlarna!

  Argus: Vad är det som passar under rådande läge? Nej, det är bara att gilla upplägget när man går ut på nätet. Är tacksam att nätet är kvar. Fan va´sura maktens män är nu när vi kan få ta del av allt möjligt som varit dolt där bakom draperitet. Ha, ha, ha…

  När jag söker på länkar på Google kommer det upp reklam. Fy fan va´irriterande. Kan man göra något åt det? Men märkena i reklamen får min ilska och illvilja? Och jag tänker: Nej, fy fan det där märket ska jag absolut aldrig köpa! Har dom tänkt på det? Att det kan bli negativt med störande reklam! Har dom tänkt på det tro?

  Gilla

 12. Linda skriver:

  God fortsättning Helena!
  Bytte från Crome till firefox nyligen. Går mkt smidagare & snabbare.

  Gilla

 13. Lincoln skriver:

  @Helena
  Jag använder tillägget NoScript till Firefox. Det blockerar alla script och man måste högerklicka för att och godkänna från en lista om man ska godkänna script på den sajten eller inte (man kan välja mellan att temporärt låta scriptet köras eller att det alltid kommer få köras när man är på sajten – jag väljer alltid temporärt). Om man har det tillägget kan man blocka googles Adsense och alla andra script som segar ned sidorna och håller koll på dig. Framför allt tidningar går mycket snabbare att ladda (säkert fortare än Chrome då alla reklam och koll-script segar ned sidorna ordentligt.Sedan har jag inställningen på Firefox att rensa historien och cookies när jag stänger webbläsaren.

  Gilla

 14. Karpstryparn skriver:

  God fortsättning, Helena. Hoppas din jul var bra och mysig.

  Gilla

 15. Mensan skriver:

  Chrome är överlägsen i prestanda. Även om du har Chrome behöver du inte använda googles sökmotor om man nu inte vill. Adblock plus har liknande funktionalitet som NoScript och det finns givetvis hur många plugins som helst att ladda ner för att förbättra Chrome ännu ett snäpp.

  Apple & Microsoft är lika hemska när det gäller att spionera på sina kunder, Google har iaf den goda smaken att inte ta betalt för det.

  Gilla

 16. Lincoln skriver:

  @Mensan
  Nä man kan använda https://startpage.com/ som använder google men stoppar google från att registrerar alla dina sökningar.

  Nä, håller inte med google är i en klass för sig själ. Kolla gärna länken jag angav förut.

  Lite konstigt förresten att använda sandlådeargumentet att det finns andra i sandlådan som kastar lika mycket sand som google. Gör det google bättre om det nu finns andra som också kastar sand?

  Gilla

 17. Mensan skriver:

  Nej, men om alla kastar sand borde man inte använda argumentet alls.
  Google Chrome är bäst helt enkelt, därför är det ett självklart val för mig.

  Jag är dessutom ett fan av Android som är den klart största mobila plattformen som också ägs av Google. Det är en öppen plattform på flera plan som gör den, enligt min mening, helt överlägsen sina konkurrenter. Den är gratis, källkoden är fri och öppen, man kan tom göra sin egen mobil om man är en hjälpligt duktig kodare.
  Ser heller ingen större skillnad på vanligt bankkort & NFC, jag föredrar dock kontanter. Och måste jag välja mellan banker och Google så väljer jag i dagsläget Goggle. Apple är en annan femma…

  Gilla

 18. Helena Palena skriver:

  Linda: Jasså! Går det ändå fortare med Firefox! Är det inte bara inbillning? God fortsättning! Vi hörs!

  Karpen: God fortsättning till dig med! Allt har varit bra. Jag är så nöjd och glad (det borde alla vara som har en säng och ett täcke med tanke på hur det ser ut i världen).

  Lincoln: Appar och hej och hå är inte min grej. Jag måste skaffa mig en nörd som kan visa mig lite då och då – ungefär som går till någon och tar pianolektioner. Det skulle vara fantastiskt kul och bra. Vilken affärsidé! Jag ska testa startpage som du tipsar om. Och skriva en kommentar hos dig. Ska skriva: God fortsättning på dig som kan allt om bankbluffen och myglarna på banken! Så kan du se om mitt namn syns!

  Mensan: De är lika hemska – det tror jag med. Jasså är Chrome bäst. Tror jag har det ett tag då – orkar inte byta en gång till. Jag föredrar också kontanter. Men dom kommer att tas bort om dårarna får igenom sin NWO-grej. Men då kommer annat i dagen. Tänk på folket i Grekland som byter grejer för att överleva. Man kan inte döda mänskliga kommunikation. Se mitt svar till Lincoln angående startpage. Men kan man lita på det när det är Googles grej. Jag bara undrar! Eller litar dom på att folk inte håller på och är så misstänksamma och snokar som jag gör. Tänker kanske mer att folk bara kör!

  ”Nä man kan använda https://startpage.com/ som använder google men stoppar google från att registrerar alla dina sökningar.”

  Gilla

 19. Lincoln skriver:

  @Mensan
  Nä man kanske ska kolla vem som bygger högsta och största övervakningstornet i sandlådan istället? Och där är Google klart herre på täppan.Kollar man sedan i personerna bakom Google så blir man än mer mörkrädd. När det gäller chrome är ju deras keylogger t.ex ökänd.

  @Helena
  Jag kör nästan bara portable program. De behöver inte installeras utan man kan lägga dem i en mapp som man kan starta det utan installation. Fördelen är att man inte skitar ned registret (som håller reda på alla program samt att det går fan så mycket snabbare att t.ex starta datorn då installerade program oftast startar delar av programmet (t.ex acrobat reader eller , än värre Microsoft Office, som har en djävla massa skit för sig i bakgrunden som tar systemresurser men framför allt slöar ned starten av datorn). När man startar ett portable program så tar det lite längre tid då den inte har en massa redan startat i RAM-minnet – det är den enda nackdelen jag kan se.
  En annan fördel är att du kan slänga mappen med programmet (t.ex Firefox med bokmärken och allt) på en usb-sticka och ta med dig när du och starta från en annan dator. Kolla gärna in:
  http://portableapps.com/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.