Platåskor och ätpinnar av silver! Kim Jong-Illa!

Hur hjärntvättade kan människor bli? Hörde på radion hur folk rämjade och grät över sin Kim Jong-Il. Som om en god gud hade dött. Men icke. Han var en bödel och mördare som svälte ut sitt folk. Och ändå gråter dom. De måste nog. De som inte gråter blir fängslade. Så fungerar diktaturer. Jag känner bara förakt för karln. Mår illa faktiskt när jag ser honom. Undrar vad han skulle tänka om han visste det?

Kim hängde med vad som
hände i världen. När USA:s dåvarande utrikesminister Madelaine Albright besökte huvudstaden Pyongyang i oktober 2000 häpnade hon när han bad om hennes mejladress. Stundtals skramlade han med missiler och kärnvapen för att få som han ville.
I Nord-Korea finns en hänsynslös underrättelsetjänst som slår ner snabbt och effektivt mot minsta tecken på missnöje med regimen. Undra på att folk gråter i kapp över hans död. Nordkoreas arbets-läger är fulla av människor som slavar under de mest avskyvärda förhållanden. Enligt en FN-rapport skall det finnas 200 000 fångar i sådana läger.

Det råder kronisk hungersnöd i landet men han och hans familj levde i lyx. som ingen annan i landet kunde drömma om. 2001 reste Kim på en tågresa i 16 privata vagnar från Nordkorea genom det ryska väldet till S:t Petersburg. Franska viner och gourmeträtter flögs in och lagrades på stationerna innan Kims tåg anlände. Maten intogs med ätpinnar i silver i tågets restaurangvagn, där Kim omgav sig med unga kvinnor. Han hade sju barn med två fruar och två älskarinnor. Antagligen fler, men det är vad man känner till. Nu är han borta och lämnar efter sig ett urfattigt land som inte kan föda sin egen befolkning utan är helt beroende av bistånd från utlandet. Hur kan det komma sig? Det är synd om folket och Nord-Korea är nog en bricka i världsspelet. Får dom inte sin vilja igenom kan dom alltid hota med att bränna av en pjäs. Diktaturen lär inte dö ut bara för att mannen med långa byxor som dolde platåskorna dött. Adepterna står i kö för att slåss om posterna och formera den nya makten.

Är Bradley Manning en hjälte? Eller en förrädare?

SvD DN SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Platåskor och ätpinnar av silver! Kim Jong-Illa!

 1. Olle Munter skriver:

  Betänk, att grisen Göran Persson var där och träffade Kim!

  Har du föresten läst mitt mail, jag skickade på din hotmailadress?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Olle: Jag ska svara på din kommentar under ett annat inlägg oxå. Hinner inte med. Måste julstöka. Har inte läst ditt mejl. Ska kolla! Ja, tänk att GP var där och frotterade sig. De röda förnekar sig inte. Undrar ja vad det är för skillnad på Sverige och Nord-Korea egentligen. Visst – vi är mätta och belåtna, men får vi säga vad vi vill? Nej!

  Gilla

 3. Roger Gus skriver:

  Hade de haft olja hade de varit ”befriade” för länge sedan. Kanske. Kina är ju i trakten och sist USA gjorde kraftmätning med dem blev de utslängda och fick skamset gå hem.

  Kommentar till din kommentar: Bott far far away ett bra tag nu
  Jo, Sverige är inte så fritt som vi tror. När man kommer åter Sverige känns det. Fast det är rent, vägarna är utan potthål(Där jag bor finns potthålen på motorvägarna så gnäll inte över nån liten sketen byaväg), det är relativt lätt att få tag på allt du söker i butiker och allt fungerar smidigt sålänge man håller sig inom Svenssonsfären.

  Gilla

 4. mrmhalland01 skriver:

  >allt fungerar smidigt sålänge man håller sig inom Svenssonsfären.

  Jo, men våga bara sticka ut hakan och försöka göra något på egen hand.
  Skulle du misslyckas gäller inte : ”Alla ska ha en ny chans” !

  Gilla

 5. Roger Gus skriver:

  Exakt, därav ”inom svenssonsfären”.

  Gilla

 6. stefan skriver:

  Allt grejar sig med lite vaccin. Har aldrig hört om något vaccin som vaccinerar mot cancer på andra kroppsdelar en livmodershalsar tror på något sätt att det är lite tabu och prata om och då kommer de lyckas. Kommer säkerligen inte redovisas hur många som tänker eller efter har vaccinerat sig. Men hur som helst så kan det vara så att det vaccinet funkar för att de som inte tar det kommer i högre grad en de som inte tagit det drabbas för det är ju ett virus när det handlar om halsen här som skapar cancern vilket ju är rätt konstigt ! så förmodligen är det hmmm ja ni fattar. Men sen ska man ge faen i det tror jag bara tror , för det är upp till var och en att bilda uppfattning ,ja menar jag vill ju inte ha fel i denna fråga. Hur som helst känns det konstigt med detta virus så att säga med övrig verksamhet.

  Gilla

 7. stefan skriver:

  Liksom de ger bara info om stämningar och inget riktigt om hur detta vaccin ska funka i all fall finner jag ingen info än om det vitala i sammanhanget ,men det kanske beror på den låga nivån i befolkningen, typ en forskare kan inte prata med andra en forskare idag, försöker jag ha en konversation med någon mig omkring så blir det öh orkar inte tänka gurgle.
  Av lite inside info så det ända jag vet är 2 enzymer man kan stänga av för motverka cancer och de stänger då också av lite känslor vad jag har förstått på enkelt språk, om vill ha mer info får jag gräva i min epost och gräva efter dessa sekvenser dessa 2 enzymer (proteiner allt är proteiner igentligen) what ever. Ville säga God Jul bara 🙂

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Hehehe min pappa hette Sven så jag är Svens son hahaha sen vart jag Johansson och sen nåt som rimmar på päls hehehe hihi julrimm liksom. I år blir det jag och doggy som firar jul,resten är i Stockholm och out the country. Rätt skönt, å h jag ska supa.

  Gilla

 9. stefan skriver:

  Liksom helt enkelt är det så är fel proteiner på fel plats så blir det fel typ infarkt sen kan man ändra tiden lite i små ting som protoner och elektroner så klart och det kan je infarkter av olika slag å andra sidan är styrningen av elektroner och protoner vikt för medecin i dag att fungera så därför är mobiler väldigt bra och dess antenner även kraftledningar och moln med olika alkaliska metaller funkar att omvandla magnetvågor till änskad tänkte väl skriva älskad men så klart det skulle va (ö) längd, så egentligen så har mobilens strålning ingen så där jätte viktig strålning längre eftersom systemet är fullt utbyggt i atmosfären. Egentligen är ju inget oväntat för allt måste ju ha sin gång för att vi ska fira paigan den 24 december öh 25 var hans dag, vem nu det är, int är det Jesus i alla fall, det kan man lugnt va säker på. Fast man kan ju förståss göra det till Jesus dag om man vill, men då ska man inte gå handla massa skit för massa ej almosse pengar åh blahaha så strunt i min uppfattning och må riktigt gott i jul den 26 är speciellt special för mig för då såg jag ljuset eller jag såg inte jag kände och känna i den stunden är som att se klart. Fast var det någon gång mellan 26-28 för juldagen 25 åkte jag hem och dan efter så vart det ljuset eller kan man minnas sånt fel? hehehe no more jul för mig.

  Gilla

 10. Antonia skriver:

  Diktatur en hård nöt att knäcka.
  Klart att de gråter. Gråter av rädsla dessutom vet de inte heller vad som komma ska.
  Och vad som än händer där så blir definitivt inte bättre på 100 år. Det är rena experiment stat. Man kan studera landet under lupp hur det blir när man får leva kvar på pimplad medeltid. Skulle de få allt västvärlden har på ett svep skulle antagligen människorna kollapsa av nytidsstress.
  Och den dagen kommer nog någongång med.

  Gilla

 11. Markus Andersson skriver:

  Finns säkert de som kommer gråta när tex Jan Björklund och Mona Sahlin dör också. Det är lika osmakligt i mina ögon. Det otäcka med maktens natur är lydnaden som vi själva lovprisar så mycket. Ja vi ska verkligen inte säga så mycket, lydiga och perversa stövelslickare som vi är.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.