Kan det vara sant: 6,7 miljarder betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år? Torbjörns kommentar får en stjärna i Hall of Fame!

Vissa kommentarer under inläggen är så bra så dom förtjänar att lyftas fram. Torbjörn (se nedan) hoppar in och ställer allt till rätta när Anna, Daniel och Ingenjören t ex luddar till det hela under detta inlägg. Samtidigt som dom drygar sig och viftar med sina pekpinnar. Skulle inte säga något om dom hade på fötterna. Men det har dom inte. De tror att kritik av invandringen är bevis på att man är rasist, hjärtlös och utan empati. I mitt fall är det precis tvärtom. Jag skriver det jag gör av kärlek till alla människor. Och därför att jag förstår att man genom att blanda upp kulturer skapar konflikter och elände.

Förmodligen finns det en dold agenda som går ut på att bryta upp homogena samhällen. Endast så kan man styra och härska (jag kan min Machiavelli). Hur ska man annars förklara att London inte längre är engelskt – John Cleese känner inte längre igen sig – och att svenskarna är i minoritet i sitt eget land 2040 om invandringen får fortsätta. Och varför vill Reinfeldt & Co ha det så?

Ingenjörens kommentar:”Jag tror du råkat blanda ihop lite siffror, det är däremot sant att 6,7 miljarder kronor betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år. ”

Torbjörns kommentar:

Du ser ju av vissa kommentarer att man ska passa sig att bry sig om sitt eget folk. Om man är svensk vill säga. Då är det fult. Mycket fult. De skrattar åt oss svenskar. JA. Inser svenskarna det? Nja, tydligen inte mer än 6-8 procent i alla fall. Alltför många svenskar fortsätter istället sin evighetsresa att utröna person för person, vilka av hela världens befolkning som kan platsa i vår svenska gemenskap.

Det är fult att generalisera. Speciellt om man gör det om invandrare. Men bara om man gör det i negativa termer. Att generalisera om invandrare går mycket bra om det görs i positiva ordalag. ”..de är duktigare än svenskar på att starta företag…” ”…de tar hand om familjen och släkten bättre än svenskarna…” ”…de tar jobb som svenskarna inte vill ha…”

Omvänt så går det utmärkt att generalisera om svenskar om det sker i negativa ordalag. ”…svenskar är så tråkiga…” ”…vi har ingen kultur…” ”…vi åker till andra länder och beter oss som svin…”
Enligt den senaste statistiken från Brå ang. invandraresbrottslighet från 2005 så begicks 7 % av alla brott i Sverige 1997-2001 av personer EJ folkbokförda i landet. Dvs. 7 % av all brottslighet begås av personer mer eller mindre hitresta enbart för att begå brott. Lägg till invandrare och invandrares barn och du kommer upp i ca. 50 % av all brottslighet som begås av ”utlänningar”.

Borde inte detta i sig vara anledning att kritsikt fundera över invandringen och vilken koll vi har på personer som tillåts komma in i landet? Nehej, då dyker nästa argument upp. ALLA invandrare begår inte brott! Så att reagera mot att Sverige har dränkts i brottslighet pga invandringen är inte legitimt enligt diverse utbildade och outbildade idioter och diverse PK-folk, därför att alla invandrare inte begår brott. Det måste vara 100 % som begår brott för att man ska få reagera. Om ens då…

Apropå kollektiv skuld: Invandrare har ingen sådan. Bara vita västerlänningar. Tänk vad mycket ont vi vita har gjort i världen. Invandrare? Nej, dra inte alla över en kam är du snäll. Fördomsfulla rasist! Att en del svenskar som kallar sig utbildade men inte ens förstår detta hyckleri kan man inte tycka synd om.

Läs även första inlägget om invandringen.

Alltfler tvungna att jobba efter pensioneringen.

Say hail to the cow! 600 kronor kilot för smöret!

Kan mordet vara rasistiskt?

SvD SvD SvD SvD DN SvD
SvD SvD DN DN DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

38 kommentarer till Kan det vara sant: 6,7 miljarder betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år? Torbjörns kommentar får en stjärna i Hall of Fame!

 1. Jo, ligger mycket i vad Torbjörn säger. På kåkarna bildas numera hårdkokta gäng av invandrare. Svenskarna bildar då egna hårdkokta gäng – givetvis! Att kulturblandning innebär krockar mellan religioner, etiska värdehållningar, moralregler och sociala värden osv borde vara lätt att begripa – även för HÖGST utbildade – men de är ju förstås de hårdast HJÄRNTVÄTTADE!!! Vilket till en del förklarar de hårdast HJÄRNTVÄTTADES ”tysta smekande” av den politiska KORREKTHETEN – vars regler bestäms av MEDIA och dessa STYRANDE!!! GRRRRRR!!!

  Bengt Westerberg bär väl ett stort ansvar för utvecklingen i samhället, eller???

  Gilla

 2. livsglimtar skriver:

  Mitt i prick med kommentaren från Torbjörn … jag lånar över den till min blogg så fler får läsa.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Sven-Erik: Ja, grrrrrr! Westerberg är delaktig. Folkpartiet är helt på det klara med att Sverige ska gå med i euron fast svenska folket inte vill! Birgitta Ohlsson tjänar inte oss – hon tjänar frälset i Bryssel!

  Maggis: Ska genast skutta över till din sida och kolla! Vi kan kan koka pölsa och dricka kaffe och glögg under tiden! Gud så kul!

  Gilla

 4. Vilket jäkla liv det blev på din blogg… ha det bra ändå i vintermörkret. Ni har väl snö? Vi har ingen snö alls och plusgrader, sol i dag. Så skönt. I dag flyttade yngsta sonen hemifrån. Fantastiskt! Han hade råd att köpa en lägenhet närmare stan fast han ”bara” fyller 23 år snart. Livet leker! Äntligen är barnafostrandet över! På tiden.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Det blir ett jävla liv så fort man piper lite om det svenska. Så är det bara men jag finner mig inte det. Jag är svensk och bor i Sverige! Om inte: Vad är jag då?

  Jo, vi har snö. Det är alldeles vitt. Men det blir halt lite överallt också. Så nu är sparken framme. Mycket bra gjort av sonen att ha råd med en lägenhet. Nu börjar livet på tu man hand. Det kommer bli skönt och lugnt. Barn ska ut ur boet. Det är synd om ungdomar som måste bo hemma när dom är 30. Ganska vanligt idag. Synd att vi inte bor närmare för då kunde ni komma och blota med oss dagen före julafton! Riktigt fira att hjulet vänder! Fan, va´härligt!

  Gilla

 6. Misslyckande skriver:

  Vi har fakta massinvandringen 2011

  http://22misslyckande.wordpress.com/

  35% utlandsfödda arbetslösa
  40% saknar gymnasie tillbehörighet
  67% socialbidragsberoende

  Man undrar hur någon kan vara stolt över detta? Det viktigaste verkar vara att öka befolkningen med lögner jobb och bostad det inte finns?

  Gilla

 7. Samuel skriver:

  Härligt att totalt ignorera socioekonomiska faktorer i brottsstatistiken…
  Jag har en fet idé här; sjuka människor kostar staten sjukt mycket pengar i sjukvård varje år, inte sant? Kan inte inte då bara göra oss av med dom här människorna? Typ avliva dom eller skicka iväg dom någon annanstans. Då slipper vi ju betala sjukvården! Damn i’m smart.

  Gilla

 8. Alexander Smith skriver:

  Herregud! När ska Sverigedemokrater såsom Torbjörn ta av sig offerkoftan och börja diskutera politik som vanliga människor? Buhu, det är så synd om dig som har så himla rätt om allting, fast ingen lyssnar på dig – kan det måhända vara för att alla inte delar din vision av sanningen? Att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken betyder att vi kan göra bättre, inte att vi ska införa apartheidlagar.

  Du skriver att alla invandrare skrattar åt svenskarna, vilket är komiskt eftersom hela 94% av Sveriges befolkning skrattar åt Sverigedemokraterna. Inser DU det? Nej, jag tror inte det – men börja med att ta av dig foliehatten.

  Gilla

 9. gotiskaklubben skriver:

  Bra inlägg av Torbjörn. Helt rätt att lägga upp det.

  Ett tidig julklapp till alla svenskar:
  Alexandramannen blev utvisad till Irak.
  Hoppas hans liv blir ett helvete.

  Gilla

 10. Alexander Smith skriver:

  Samuel: Och nu när arbetslösheten är så omfattande, kan vi väl utvisa alla arbetslösa också? Synd bara att vi inte har någon ökoloni att sätta dom på… möjligtvis kan vi göra kraftfoder av dem? Eller smör, och sen sälja till Norge. Faktiskt så är 100% av alla arbetslösa, arbetslösa. Och nästan 100% lever på socialbidrag – DET är fakta. Dom är ju trots allt en börda på samhället, parasiter som föds här och sen lever på oss andra. UT MED DOM!!11!111

  Gilla

 11. gotiskaklubben skriver:

  Alexander, försök kravla dig upp från sandlådan. Du tillför inget.

  Gilla

 12. Alexander Smith skriver:

  gotiskaklubben: Kan du inte bemöta argumentet? Vad är det för skillnad på att utvisa eller vara fientlig till invandrare jämfört med sjuka eller arbetslösa? Eller ska vi tolka din tystnad som ett svar på att det inte finns någon skillnad?

  Gilla

 13. Folkhemmet skriver:

  Jag tror att Alexander (eller kan det vara Escander som är i farten) börjar må lite illa, han yrar om 94 %. De procenten har stigit bra mycket vid det här laget. Fortsätt må mer illa, procenten kommer faktiskt att stiga ännu mer. Massor av människor har fått upp ögonen efter det som hände i Mariannelund.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Varför fick inte Alexandramannen stanna när Henok fick? Finns det gradskillnader i helvetet?

  Alexander: Hur vet du att Torbjörn är med i SD? Han är ju anonym. Är du ett troll kanske? Om du är det åker du snart ut med fötterna före om du inte bidrar konstruktivt till debatten.

  Folkhemmet: I Mariannelund av alla ställen! Usch fy och ve!

  Gilla

 15. Alexander Smith skriver:

  Helena Palena: Jag ber om ursäkt, jag antog att han var SD:are, men det behöver han givetvis inte bara. Det här blir nog mitt sista inlägg, tyvärr är det ingen som vågar ta debatten med mig – det är fortfarande ingen som har berört mitt KONSTURKTIVA inlägg.

  Och när du nu hotar med censur (hur var det nu med yttrandefriheten du talade om?), är det nog dags att röra sig…

  Gilla

 16. Torbjörn skriver:

  Helena:

  Oj då! Tackar! Såg just detta inlägg då jag varit upptagen hela dagen. Jo, det blev sannerligen liv i luckan efter dina senaste inlägg. Det är väl dags att ta tjuren vid hornen. Område efter område förfaller i Sverige där mångkulturen tar över. Läget är akut. Växte själv upp i områden som har gått helt överstyr sedan dess. De flesta multi-kulti-förespråkare tycks tro att man måste vara offer för SD-retorik eller nå´t för att man är emot mångkulturen och invandringen.

  Om någon hugad matematiker kunde rita upp olika grafer över invandringen och jämföra med brottsligheten och kostnader och sedan jämföra hur samma multi-kulti-politik påverkat andra länder som Tyskland, Frankrike, England, Belgien, Danmark, Norge, Holland, Österrike m.fl, så skulle en tydlig bild framträda. En bild av ett systemfel. Mångkulturen är ett systemfel. Det finns ingen annan rimlig eller logisk förklaring. INGEN ALLS! Ingen som begrep någonting skulle kunna förneka sambanden.

  Samma problem i alla ovan nämnda länder där man låtit massor av etniskt och kulturellt främmande människor komma in och bosätta sig. Samma självvalda segregering, samma brist på samhörighetskänsla, samma brottslighet och förfall, samma ändlösa kostnader för de européeiska värdsamhällena. Och tyvärr, dessa problem är olösliga.

  Och detta trots att välvilja och initiativ inte saknats att ge invandrarna en så bra start som möjligt i de nya länderna. Gratis skola, sjukvård, ekonomisk trygghet, bostad, särbehandlande arbetsmarknadspolitik. Det är bara några exempel på den integrationspolitik som bedrivits. Om detta misslyckas, vad återstår? Jag har lyssnat på de politiskt korrekta nu sedan 80-talet. Hela tiden har de sagt att ”…det löser sig…” ”…ge det 10-20 år..” ”…om ett par generationer kommer vi se tillbaka och skratta åt det hela…”. Vad har löst sig? Inget. Bara blivit värre och värre.

  Jag säger så här: Om Sverige hade varit ett kommersiellt företag i ordets egentliga mening, och man fört en policy som innebar alla dessa sociala och ekonomiska problem, så hade det företaget gått i KK för länge sedan. En företags-VD som bedrev en sådan skadlig politik för företaget hade fått sparken för länge sedan. Man hade sagt till denne: -Du har inte gjort ett enda rätt. -Där är dörren! Men nu fortsätter vansinnet, trots att vi har facit i hand. JAG UPPREPAR: Vi sitter alltså sedan länge med facit i hand! Vilken drömsituation för vilken provskrivare som helst, eller hur? Men vad gör våra politiker? Trots att de har facit, så sitter de och skriver fel. Och helt medvetet.

  Alexander Smith:
  Nej, jag är inte företrädare för SD eller ens medlem. Jag är inte medlem i något parti överhuvudtaget. Tänka sig att det finns icke SD-medlemmar som insett att något inte står rätt till och tagit reda på fakta. Det trodde du inte vad?

  Gilla

 17. Torbjörn skriver:

  Alexander Smith:

  Vilken relevans är det att jämföra sjuka och arbetslösa svenskar med att vi ska ta hit övriga världens sjuka och arbetslösa och betala för dem? Argumentet är dock inte främst ekonomiskt. Det mångetniska samhället fungerar inte. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

  Enligt din logik så måste det vara rätt att alla världens brottslingar får invandra till Sverige eftersom det finns svenskar som begår brott. Vi kan inte heller utvisa människor som har sin hemvist utanför Sverige som begår brott här, eftersom då måste vi utvisa svenskarna som begår brott också.

  Är det verkligen de bästa argumenten du har? Inte undra på att dumheten skrattar dig rakt i ansiktet.

  Gilla

 18. Torbjörn skriver:

  Samuel:

  Ingen ignorerar de socioekonomiska faktorerna. Men eftersom invandringen har inneburit en dramatisk ökning av brottsligheten överlag, där etniskt främmande invandrare är överrepresenterade till krafigt överrepresenterade i SAMTLIGA brottskategorier OAVSETT socioekonomisk status, så är inte argumentet om en socioekonomisk förklaring relevant på det sätt jag förmodar att du vill göra gällande(att de är fattiga och därför begår brott). Utlänningar står för ca 50 procent av all brottslighet i Sverige.

  Gilla

 19. Alexander Smith skriver:

  Torbjörn:

  Oj, jag trodde inte det var ett så komplicerat argument – men visst ska jag ge dig en förklaring som även en femåring kan förstå. Varför bestraffar vi inte, utan hjälper sjuka och arbetslösa för att de är sjuka och arbetslösa? Här finns givetvis flera förklaringar, men jag baserar inte min moral på ekonomiska kalkyler som du. Istället menar jag att vi har ett moraliskt ansvar för våra medmänniskor. Sjuka och arbetslösa har hamnat i den position de befinner sig, delvis på grund av olyckliga omständigheter utanför deras slump (de första oftare än de andra, givetvis).

  Mitt resonemang gäller även invandrare. De har inte fått samma lott i livet som du och jag – eller förtjänade du att födas i Sverige? Nej, jag trodde inte det. Så, återigen vill jag understryka att vi har ett moraliskt ansvar att hjälpa våra medmänniskor. Du kanske endast utsträcker denna till människor som är födda i Sverige, vilket jag anser är moraliskt förkastligt.

  Givetvis inser jag att det finns begränsningar på hur många invandrare som kan komma till Sverige, men jag anser att dagens begränsningar kan utökas. Jag är villig att dela med mig av kakan till mina medmänniskor – är du det?

  Du skriver att ”det mångetniska samhället fungerar inte. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra”, vilket är empiriskt fel. Du behöver endast blicka över Atlanten för att se det multikulturella USA, som visserligen har ekonomiska bekymmer nu – men vars framgångssaga baserades på invandring från alla världens hörn; kineser, irländare, judar, afrikaner, polacker, svenskar, mexikaner, med flera.

  Men det är egentligen inte poängen. Du anser att ditt liv är viktigare än andra människor eftersom du vill förhindra människor att komma till Sverige och bygga sig ett humant liv. Att det kommer finnas problem när dessa människor kommer hit tvivlar jag inte på, men jag menar att det är ännu mera förkastligt att hindra dem.

  Är det mera förståeligt för dig, eller ska jag ta ner det en nivå till?

  Gilla

 20. Torbjörn skriver:

  Alexander Smith:

  Vart baserade jag mina uttalanden på ekonomiska kalkyler? Det var just det jag INTE gjorde. Mångkulturen kan inte värderas i pengar, då den raserar samhället. Inget belopp är för stort när det gäller att undvika den.

  Logiken i dina argument är desamma som jag gav förklaring till ovan. Men jag får väl ge dig svar så att DU kan förstå dem. Precis som andra har sagt, så är svenska mångkulturförespråkare för nationalism åt exotiska människor. Både i deras hemländer och här i Sverige. Vit invandring till deras länder kallas imperialism, kolonialism och utnyttjande. Det är den vita västvärlden som är upplyst nog så att vi kan låta oss dränkas av en aldrig sinande ström migranter från världens alla hörn. Varför tror du Sverige har invandrare från ca 130 länder? Hur fick de höra talas om Sverige?

  Ska vi hjälpa sjuka i Sverige? JA! Ska vi hjälpa arbetslösa i Sverige: JA, med krav att den enskilde tar verkligt ansvar för sin egen situation. Ska vi hjälpa verkliga flyktingar? JA, så länge det inte raserar VÅRT samhälle. Dvs. hjälp i närregionerna, och inte genom permanent invandring hit. Ska vi ha invandring från icke-väst-länder? Generellt NEJ, med vissa sällsynta undantag.

  Vad du gör Alexander, är att du omyndigförklarar alla svarta/svarthåriga människor genom att etikettera dem som olyckligt lottade. Lägre stående. Dvs oförmögna att ta hand om sig själva. Det är innebörden av vad du skriver. Därför måste de få komma hit och i ges kvoterade arbeten eller socialbidrag. Du babblar om att förtjäna att födas i Sverige, som att vi ska må dåligt för att västerlänningen skapat den främsta civilisationen världen skådat. Om du vill hjälpa i kvantitet så borde väl SD:s förslag om hjälp i närregionerna tilltala dig,

  Är negrer för dumma för att bygga ett samhälle tycker du? Måste de ha västliga samhällen? Varför flyttar du inte till Afrika eller Irak om du vill hjälpa dem? Ta med dig alla som delar din åsikt, så har ni fått deras länder på rätt köl på nolltid. Kanske…

  Den stora invandringen har satt igång en process som redan är bortom kontroll. Du kan inte styra över invandringen längre. Sverige går mot samhällelig, ekonomisk och framförallt etnisk undergång om inget görs. Men det applåderar väl du eftersom du indoktrinerats att vara anti-vit, som god västerlänning du är.

  Har redan svarat dig angående USA. Mångkulturen fungerar inte där heller. Etniska grupper i konflikt med varandra. Svarta-hispanics-asiater. En av de högsta brottssiffrorna i världen. Samma förklaring. Mångkultur tar död på samhörighetskänlan i samhället. Brott som begås av etniska minoriteter i huvudsak. Gangland-mentalitet och etniska revir. No-go-areas. USA hålls uppe av en vit majoritet fortfarande, men detta håller på att krackelera. Om det är något land som förtjänas att nämnas som ett mångkulturellt misslyckande, så är det väl USA.

  I den mån USA var en framgångsaga, så var den baserad på européeisk invandring.

  Tro inte på allt du ser på TV, där svart och vit huvudrollsinnehavare i Hollywoodfilmer går går hand i hand i rättvisans och kvoteringens namn. Ett ofrånkomligt dillemma i mångkulturen. Det gäller hela tiden att vara på sin vakt så att någon inte känner sig diskriminerad. Tala om stelt och tråkigt samhälle.

  Om du inte tycker att mångkulturen är ett problem, så gör nog svensken i allmänhet det, trots att en del inte skulle erkänna det öppet. Det finns en anledning till ”white filght” från invandrartäta områden. Det är ganska beklämmande faktiskt att höra argumenten från de som står och bedyrar att man inte kan rösta på SD, och vilka rasister de är , samtidigt som man inte vill bo i invandrarområden därför att ”…man vet ju hur det blir osv…”. Och med rätta.

  Gilla

 21. Problem is we live in a ”multicultural world” so the question is – do we make peace or war!

  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=124494788

  Gilla

 22. Karpstryparn skriver:

  Gillar din blogg, Helena Palena. Jag lägger till den på min länklista, lägg gärna till min blogg på din bloggrollslista om du gillar min blogg.

  Gilla

 23. Blodsven skriver:

  Fader Theresas (Alexanders) moraliska ansvar innebär väl att han upplåter sitt hem till alla behövande, utan motprestation eller belöning naturligtvis? Eller skiter sig din ekonomiska kalkyl då? Är så in i helvete trött på alla godhetsnymfomaner som inbillar sig att världsproblemen löses med godhet (läs dumhet)….

  Gilla

 24. qnos skriver:

  Nedslående är att en sansad diskussion om invandringen inte kan få förekomma i dagspressen;vi får väl vara glada att så får ske i bloggar -tills vidare….Men det kan tveklöst fastslås, att vår regering följer en helt egen agenda, utan markkontakt -dvs verkligheten.Men vad som överenskommits i de oheliga allianser i denna fråga är ”historiskt” enligt statsministern.Och även om överheten inte vill tala om VARFÖR man nu agerar som man gör skulle man vilja veta en del,om inte annat så för att kunna planera för egen del i framtiden: hur många tänker man släppa in på årsbasis ? Vad kostar detta ? Var ska de bo ? med vad ska de arbeta ? (”arbetslinjen ”) När ? och ; hur länge är det tänkt att detta skall pågå ? Ska lag följas och illegala avvisas? Hur ?
  Jag är övertygad om att flertalet svenskar,oavsett politisk tillhörighet, inte är tillfreds med tingens ordning,men det skall tydligen mycket till innan man inte längre nöjer sig med att knyta näven i byxfickan. Men då har det nog blivit natt klockan tolv på dagen….

  Gilla

 25. Helena Palena skriver:

  Alexander: Man kan inte jämföra Sverige och USA. När immigranterna kom till Amerika fick dom ingenting. På sin höjd bidrag till att köpa en bit jord. Sen fick dom timra stugan själv och stampa jordgolvet. När man kommer hit får man allt serverat på en bricka. Mat, kläder och en varm säng. Plus en månatlig summa som tickar in. Det fick inte folket i Amerika. No way! Kom inte dragandes men den jämförelsen en gång till för den går inte ens att göra. USA är inget fungerande samhälle. Sverige är på god väg att bli ett litet mini-USA där företag och karteller rockar fett. Säljer ut allt och låter folk betala. Säger bara Carema! Politikerna i USA styrs av pengarna och lobbyister. EU ska vi inte tala om. Hur många lobbyister finns det där: 150 000 skulle jag tro. Varför? Därför att det lönar sig. Det handlar om pengar. Alltid om pengar. Vem som helst kan köpas. Vill man få klarhet i en affär ska man always follow the money! Always!

  Vill återigen påpeka att det går ett flyktingstråk hit där flyktingsmugglare tjänar multum på att suga ut oss svenska skattebetalare. Rikta in dig på och bekämpa det istället för att tassa runt som en skenhelig liten barmhärtig samarit genom att skriva att du gärna avstår än det ena än det andra för att hjälpa alla som vill komma hit. Fan, du är ju så blåögd så man vill spy lite lätt.

  Courtenay: Yes, the problem is: Will we make it like a big family or will we destroy each other? I think that depends on what NWO wants. They will only have one miljard people left so i reckon the other ones will have to kill themselves and each other. There will be blood on the streets! Look up FEMA-camps in the USA. Who are they built for?

  Karp: Tack! Ska kolla!

  Blodsven: Godhetsnymfoman var ett passande ord. Eller snyftbulle rentav som ältar hur man ska vara men som inget gör skulle jag tro. Bara tycker. Kanske inte ens känner en invandrare. Än mindre varit i ett invandrargetto i Sverige och känt lite på brandröken.

  qnos: Du ställer bra frågor. Otroligt vilken bluff vi har över oss. Som en sur och maläten yllefilt som inte vågar lyfta av. Jag skulle också vilja veta varför man gör som man gör. Tror det finns en dold agenda. Det är den vi borde lyfta upp. Men det är ingen som törs. För den som styr är så mäktig och alla är så rädda. Se bara hur makten sänder in signaler i Sverige så politikerna ska veta hur dom kan bli belönade om dom sköter sig: Erik Åsbrink är rådgivare åt Goldman Sachs, Pär Nuder hjälper Madeleine Albright och Maud Olofsson ska hjälpa Hilary Clinton med kvinnors företagande. Wow! Där har du svaret. Ej att förglömma är att Fredrik Reinfeldt drogs in i Vita Huset åtta dagar efter maktövertagandet 2006. Vad viskade George Bush i hans öron? Varför använde sig Björn Rosengren av Goldman Sachs när han svindlade svenska folket vid utförsäljningen av Televerket/Telia? Fanns det ingen svensk konsult som klarade av det? Goldman fick 76 miljoner kronor av oss. Vad fick vi?

  OBS! Glöm inte egyptierna som förnedrades på Bromma flygplats. USA ville ha dom och dom utlämnades av våra svaga företrädare som inte vågade sätta emot ett endaste litet vitten. Fy fan!

  Gilla

 26. Antonia skriver:

  Utan olika åsikter kommer man aldrig fram till nåt. Ska man hålla inom sig själv vad man tycker? Blir till slut som en tryckkokare som inte lossas upp utan sprängs. Så mycket värre.

  Gilla

 27. Dan skriver:

  ”Bidragsfusket omsätter ca 1-3 miljarder/år Skattefusket omsätter 130-160 miljarder/år”

  Invandrare är ofta de som reagerar mest på att andra invandrare begår brott. Varför? ju, för att vi vet att vi alla då får ta smällen. Invandrare kämpar ofta med att stoppa brott men det är inte lätt när det kommer ligor från öst bara för att göra inbrott, eller folk har förvarats i flyktingläger i åratal och till slut börjar begå brott, folk som efter flera år i landet fortfarande inte räknas som folkbokförda.

  Det är som när norlänningar klagar på 08or och vise verse. Men i slutändan är det regeringens ansvar att stoppa brottslighet. Ett populärt förslag bland invandrarna själva är utvisning av personer som begår allvarliga brott och direktutvisning om man inte har fått sitt tillstånd än. Tro mig när jag säger att det invandrarna föreslår mot invandrarbrottslingar ibland vida överstiger det SD föreslår.

  Sverige är ett fantastiskt land och alla vi som har fått något vill mer än gärna ge tillbaks tiofalld och är måna om både landet och våra kvarter. I utlandet försvarar vi sverige på alla sätt och berättar hur förträfflig hon är. Det trotts att man efter 30-40 år fortfarande ses som en invandrare. Eller trots att man är född och uppvuxen här ändå ses som invandrare.

  Det invandrare måste förstå är att brottsligheten här fungerar på ett helt annat sätt och plan än det gamla vanliga (läs första raden). Det är institutionaliserad. Jag vet att det är jobbigt när någon annan påpekar ens svaga sidor men de finns. ”svensk ärlighet” är ju en klassiker. Har ni i något annat land hört att de har ett uttryck över sin egen förträfflighet, och speciellt på det området?

  Läs gärna första raden en gång till.

  Gilla

 28. nisse skriver:

  hej Helena Palena tyvärr så är det troligen försent med den här fria debatten !den största delen svenskar är redan så indokrinerade så man kan bara bli kallad ”rasist” så fort man öppnar munnen .tror att token herman göring som var proppaganda minister yppade är lögnen tillräckligt stor så blir den sann.och många av dom sk flyktingar är ekonomiska för dom är absolut inte svält-flyktingar,sitter jag och svälter i bohuslän så har jag inte pengar till att resa tex till afrika?
  vinkar till alla

  Gilla

 29. Helena Palena skriver:

  Antonia: Har man en egen blogg kan man skriva vad man vill. Så himla bra!

  Dan: Det är verkligen inte lätt. Det är många invandrare som ser vad som sker och inser att man inte kan plocka in hur många som helst när det inte finns några jobb. Det drabbar alla. Och i röran gömmer sig ligorna som skor sig. Det är för bedrövligt och sorgligt. Roligt att du kalla Sverige för hon. Ja, Sverige är ett fint land och det är synd att det ska förstöras. Staten borde verkligen ställa högre krav på dom som missköter sig för allas väl och ve.

  Nisse: Vinkar tillbaka! Tror dessvärre att du har rätt. Det är kört. Allt rullar bara på. De som behöver bli hjälpta har inte råd att pallra sig hit. Har inte råd att köpa en resväska ens. Men en får försöka göra det lilla en kan. 😛

  Gilla

 30. @ Helena,

  We agree on a lot of things. I am now disturbed that there is this move in the US to abolish habeas corpus, and effectively introduce legislation for indefinite detention. This heralds what is on the horizon for European and other countries.
  But, on the topic, I drift a little to ”culture” and religion and put things in broader context with Winston Churchill’s help:-

  ”How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries!
  Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia
  in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many
  countries, improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods
  of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the
  Prophet rule or live.A degraded sensualism deprives this life of its grace and
  refinement, the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan
  law every woman must belong to some man as his absolute property, either
  as a child, a wife, or a concubine, must delay the final extinction
  of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.

  Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion
  paralyses the \ social development of those who follow it.

  No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund,
  Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread
  throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were
  it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science
  against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe
  might fall, as fell the civilization of ancient Rome ….”

  Sir Winston Churchill;
  (Source: The River War, first edition, Vol II, pages 248-250 London).
  Churchill saw it coming……

  What Churchill fails to appreciate are the following facts:-
  1. Rationalist though is not excusive to Christianity. If that were true then the “Dark Ages” of Europe ( some 600 years) saw preservation and growth of human knowledge within in the Islamic world, which would not have taken place if what Churchill is saying was absolute truth.
  2. “No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith” – and what of your Christian enslavers and genocidal killers across the Americas Mr. Churchill?
  3. Not all Muslims adhere to proselytising.
  4. Some Christians still do proselytise.
  5. “…and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science” – it simply is not factually true to state that Islamic influence freezes intellectual development, for if this were so then Khan in Pakistan would not have had the intellectual capacity to have developed the bomb.
  6. While the backward elements of any religion may move to the forefront at certain stages of human history, those very ideas while dormant in some religions may not necessarily be dead.
  Churchill is just assuming Western intellectual superiority ( which is perfectly in keeping with his having mustard gassed the Iraqis when he was British Minister of war). And he is not accurate in his history nor is he in his wider assumptions. Putting his “humanitarian” actions against the Iraqis aside, was it not Christianity that committed genocide across the Americas, about which Pope John Paul recently apologised, and was it not Christian “civilisatioin” that enslaved Africans for centuries, and found a rationale even into the 1950s and 1960s legislatively to discriminate against fellow citizens in the United States of America? What greater militaristic force does one want to witness in the world today than the use of the bomb by Christian American in Hiroshima and Nagasaki and the repeated wars of aggression launched in the post-World War 11 era. So – can we really simply focus narrowly on the negatives of this or that religion without some interpretative and historical context?
  Sometimes propaganda suitably placed might even make you think that you are a supremely informed and smart man while I am inherently stupid. Think again.
  CB

  Gilla

 31. Torbjörn skriver:

  Dan:
  Jag har lite svårt att förstå innebörden av första raden i ditt inlägg? Menar du att fusket i Sverige är så omfattande att uttrycket ”ärliga svenskar” inte har någon relevans?

  Angående skattefusket så vill jag visa dig den s.k. skattefelskartan från Skatteverket. Där kan du själv se hur stort skattefelet är per angiven grupp. Skattefelet är alltså enkelt förklarat skillnaden mellan den skatt som ”borde” betalats in och den skatt man fått in. Vilka orsakerna till skattefelet är inom respektive grupp är baserat på kontroller.

  http://www.skatteverket.se/omskatteverket/omoss/beskattningsverksamheten/skattefelskartan/skattefeletpergrupp.4.7856a2b411550b99fb7800085885.html

  Som du ser av cirkel- och stapel-diagramen så är det framförallt EN grupp som utmärker sig i fråga om storleken i förhållandet mellan förväntad skatt och inbetalad skatt. Och det är mikroföretagen.

  Det är bland mikroföretagen du hittar företag med färre än 10 anställda. Dvs de flesta restauranger, grillkiosker, spelbutiker, frisörer m. fl. men även andra små enmansrörelser inom konsultverksamhet osv. Inom denna grupp hittar man lustigt nog de flesta av invandrarföretagarna. Vad beror det på?

  Läser man på Skatteverkets sida VAD skattefelet inom varje grupp beror på så framträder en klarare bild. Skattefelet behöver ju inte alltid vara medvetet fusk.

  MEN, när det kommer till mikroföretagen så är fusket hela orsaken till skattefelet. Observera att hela 62 % mer skatt borde ha betalats in i denna grupp.

  Jag citerar skatteverket:
  ”Den största delen av skattefelet för mikroföretag rör svartarbetsområdet. Det handlar här om svart försäljning av varor och tjänster till privatpersoner och företag samt svarta utbetalningar av löner.”
  ”Mikroföretag gör även en hel del fel på momsområdet, både nationellt och internationellt. Det handlar bland annat om för höga avdrag för ingående moms och att varor som redovisats som export säljs momsfritt i Sverige.”
  ”Det finns även ett icke oväsentligt punktskattefel hos mikroföretagen som handlar om att man smugglar in punktskattepliktiga varor såsom alkohol och tobak som sedan säljs utan punktskatt och moms.”
  Slut citat

  Det säger sig själv att fusket procentuellt sett hade varit lika stort inom samtliga jämförda grupper om svenskarna hade varit lika stora fuskare. Så JA, svenskar är generellt ärligare än invandrare, sen får du säga vad du vill.

  Det gjordes en undersökning och sammanställning av invandrarföretagares inkomster fördelat per årtionde de invandrat till Sverige från 60-talet fram till 90-talet. Denna undersökning gjordes av Hedi Bel Habib som arbetade vid dåvarande, numera nedlagda, Arbetslivsinstitutet och publicerades på DN debatt den 21/2-2001. Artikeln som publicerades hette ”Mångfald döljer proletariat” och gick ut på att eftersom invandrarföretagarna tjänar så lite i jämförelse med hur mycket de förmodades jobba(långa öppetider på pizzerieor etc.) så drog han slutsatsen att de jobbar livet av sig för ingenting i Sverige.

  De ungefärliga deklarerade snittårsinkomsterna för invandrare baserat på årtioende de invandrat var följande:
  Invandrat under 60-talet: ca. 90 000 kr
  Invandrat under 70-talet ca. 80 000 kr
  Invandrat under 90-talet ca. 70 000 kr

  Vi pratar årsinkomster!!! Herregud, snittårsinkomsterna för invandrarföretagare är allså så låga att de inte ens klarar att försörja sig själva och familjer på sina företag utan OFFICIELLT ligger under försörjningsnormen och uppbär bostadsbidrag etc.

  Jämför dessa låga deklarerade inkomster med skattefelskartan, så förstår alla utan gigantiska skygglappar för ögonen att vi har ett GIGANTISKT fusk bland nästan samtliga invandrarföretagare. Varför, jo enkel logik. Snittinkomsterna är så låga, att det inte finns många överhuvudtaget med mer normala eller höga årsinkomster. Och att det inte är möjligt för ett företag att överleva under dessa förhållanden. Att köpa en spelbutik eller reataurang i Stockholm kostar höga sexsiffriga eller sjusiffriga belopp. Summor som betalas kontant svart. Var kommer penagarna ifrån?

  Gilla

 32. Josef Boberg skriver:

  Tack – Torbjörn – för Dina utlägg om wåra skatter i den svenska modellens samhälle – för det är ju fundamentalt att SkatteBelastningsTrycket ökar kontinuerligt !

  Gilla

 33. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Oh, yes I will think again. The future is dark. Humanity has a lot of enemies. Religion in anyway it comes will only put your mind in chains. Legislation for indefinite detention! Why? Because we are beginning to get the whole picture and everyone who dare to raise his voice must be put behind the fence. Why? How could they otherwise keep the petrodollarsystem in charge?

  Torbjörn: Varför skriver inte media om fusket? Man baxnar. Det är förskräckligt. Vi urholkas från alla håll. Otroligt. Men samtidigt måste man ge en eloge till svenska folket som orkar med utsugningen och det förljugna.

  Josef: Tack till Torbjörn! Håller med.

  Gilla

 34. Torbjörn skriver:

  Helena:

  ”Varför skriver inte media om fusket?”

  Media kan när de vill. I det här fallet vill de inte. Det är ju alldeles uppenbart hur invandringen påverkar Sverige negativt. Våldsbrottsligheten är ju helt synlig för alla. Ang. skattefusket så vet t.o.m regeringen att fusket är som störst i ”kontantbranscherna”. Därför har man infört bl.a. lagen om de nya kassaregistren. Som också den är totalt verkningslös. Man har nu börjat dela ut gamla kvitton till kunder som efterfrågar kvitto, eftersom det är ett och samma pris på t.ex. *dagens lunch*. Ett sällskap som betalar för 5-10 luncher stämplas in som 1 lunch. Osv.

  Svartarbete skulle stävjas med loggbok. Dvs arbetsgivaren ska skriva in varje anställd när de kommer och när de går hem, så att alla som är anställda finns registrerade vid en oanmäld kontroll. Vem bryr sig tror du? Det går utmärkt att skylla på att man *glömt*. Det är ju Sverige! Som jag tidigare sagt så straffas dessa fuskande invandrarde näringsidkare oftast bara med böter när skatteverket utför kontroller. Ett engångsbelopp på 2000 kr per svartanställd. En fis i rymden om man känner till vad de drar in svart per dag. Man skulle kunna utföra kontroller mot samma restaurang varje dag och ge dem dessa böter, det skulle ändå fortfarande vara lönsamt att fuska. Jag skämtar inte. Vad de också gör är att de ser till att hela kedjan hålls svart för att omsättningen ska se liten ut på pappret.. Därför köper t.ex. fuskrestauranger in varor för svarta pengar, exempelvis genom att de handlar på stormarknader och betalar kontant. Tyvärr är det inte heller ovanligt att många oseriösa restauranger köper in stulet kött av kriminella stöldligor. Kött som stjäls hos livsmedelskedjor som Coop och ICA.

  De seriösa restaurangerna handlar oftast hos de stora livsmedelsgrossisterna eller direkt av uppfödare och har all bokföring i ordning. För det händer ju att även seriösa restauranger får kuta till ICA och köpa något de fått akut slut på. Även grossistledet tas över av oseriösa aktörer.

  Mikroföretagen(läs invandraföretagarena) står för ett skattefel lika stort som alla storföretagen, små och medelstors företag samt hela offentliga sektorn och alla föreningar i Sverige tillsammans. Undanfuskade miljarder som förs utomlands, eller göms undan kontant eller i andra tillgångar.

  Ja, varför håller media tyst om det, när det dessutom är så mycket annan kriminalitet inblandad i det hela än bara skatten? Ska vi mejla och fråga Janne Josefsson? Tror du vi får något vettigt svar?

  Vem minns inte Janne Josefssons Uppdrag Granskning om att McDonalds, Burger King och Max anlitar svarta städare? Det var i alla fall UG:s vinkling av det hela. Man gav hamburgerkedjorna skulden för att det inte kollat upp sina underentreprenörer. Vilka var då dessa. Jo, allihopa var invandrarägda städfirmor som anställer svartarbetskrsft till underpriser. Borde det inte ha varit rimligt att istället lägga all skuld på städfirmorna?

  Jag utmanar Josefsson eller vem som helst:
  Välj slumpvis ut säg 50 st invandrarföretag från Haparanda till Skanör och kolla upp dem ordentligt. Ställer er och räkna pizzor, kebaber, klippningar. Vart krogarna tar sin sprit från. Vilka som levererar den. Kolla upp vad de deklarerar för. Vad ägaren har för inkomster. Ägarbyten. Kolla upp (svart)anställda(som ofta uppbär bidrag från samhället). Det ni kommer få bekräftat är en värld av fusk, fusk och åter fusk. Sorgligt nog kan den fortsätta existera och frodas då den parasiterar på vita ärliga pengar och intet ont anande. Samt ett media- och politikeretablissemang som blundar för det.

  Gilla

 35. Pingback: Varför får en sansad diskussion om invandringen inte föras i dagspressen? Signaturen qnos undrar | Helena Palena

 36. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Tack för bra input. Har du ingen egen blogg? Nej, du får bli min grävande murvel. Ska göra ett inlägg av detta. Ser ett samband. Det är mycket på sex när det gäller myglet: 6,7 miljarder, 67 procent hit 63 procent dit o s v. Det är inte klokt! Måste bara julstäda lite också. Det kommer. En annan grej som är intressant i sammanhanget är också hur skattemyndigheten tycks se på invandrares företag när det gäller släktingar som jobbar åt dom. Där silar man mygg och sväljer kameler skull jag tro.

  Gilla

 37. Olle Munter skriver:

  Precis Helena, har man en egen blogg, kan man skriva som man vill och slipper bli refuserad på lokala media speciellt. Jag har 2 bloggar till, förutom den du känner till och kommenterar på, vilken jag snart kommer att ta bort, troligen på nyåret. Det blir för mycket med 3 st bloggar.

  Passar på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  Gilla

 38. Helena Palena skriver:

  Olle: Inte kan man hinna med flera bloggar i längden. Skönt att ösa allt krut på en istället. God Jul & Gott Nytt år tillbaka!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.