67 procent av de som är långvarigt beroende av socialbidrag är utlandsfödda! Är jag rasist? Svar till Jocke!

Jocke: Undvikit att svara! Det var ju du som evidently måste ha tyckt att frågan var viktig eftersom du hoppade in i denna tråd med att skriva det här: ”Det är ingen hemlighet att ex.vis kristna irakier har det otroligt tufft i Irak. ex.vis fanns det innan kriget ca 10.000 kristna irakier i Bagdad, idag finns det runt 50 familjer kvar…” Jag behöver inte ditt svar angående irakierna. Jag kan svaret bättre än vad du kan prestera eftersom du glömde att lilla Södertälje tog emot 40 000 irakier medan USA (som är orsaken till intåget i Irak) tog emot fem!!!

Du mästrar oss andra och tror att du har rätt. I själva verket talar du i egen sak. Din drottning är svart och du har mulattbarn. Du blandar äpplen och äpplen vilt. Din egen livssituation färgar hela din agenda. Men frågan är vad ditt upplägg har att göra med Sverige och kostnaden för invandringen. Inget alls egentligen. Jag är rasist och har ingen empati enligt dig. Oförskämt att komma här och kasta invektiv på oss. Du försöker liera dig med Gaijin genom att skriva ”Gajjin, du verkar sympatisk och resonabel. Det är inte att vara rasistisk”. Löjligt så det förslår! Mitt inlägg handlar om det ohemula i detta:

35 % utlandsfödda arbetslösa
40 % saknar gymnasietillbehörighet
67 % av dom som går på socialbidrag är utlandsfödda

och att folk som kommer hit och gör brott och våldtar ändå får stanna och suga ut vårt skattesystem. Och du ser inget fel i det. Du tänker bara på din svarta kvinna och dina mulattbarn. Förresten, varför bor ni i Sverige? Får ni inga bidrag i hennes hemland?

Har du tänkt på att omvärlden skrattar åt oss blåögda svenskar: Stick till Sverige! Där får ni guld och gröna skogar. Vet du om att det finns en miljonindustri som skeppar sökande hit. Som omsätter multum på människor som i ett flyktstråk från Östern tar sig hit meddelst flyktingsmugglare. Känner du till det? Och för att inte tala om apatiska och ensamkommande flyktingbarn! Vem sätter barnet på planet borde ju bli fråga nummer ett! Hur har dom egentligen råd. Det är dyrt att flyga.
Vore det inte bättre att hjälpa folk på plats. Joviss! Men med våra politiker som vi har behöver svenska folket inga fiender. Och om detta får fortsätta är vi svenskar i minoritet i vårt eget land 2040. Bryr du dig? Do you give a shit?

Läs inlägget om Migrationsdomstolen och flera av Jockes kommentarer under detta inlägg!

Nationalister mer nöjda med sina liv!

Carema pudlar!

Endast fyra av tio undersöks!
SvD DN DN DN DN DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

73 kommentarer till 67 procent av de som är långvarigt beroende av socialbidrag är utlandsfödda! Är jag rasist? Svar till Jocke!

 1. Michael skriver:

  Ja, det finns en smuggelindustri som för flyktingar till väst, inte Sverige specifikt, och det är väl inte så konstigt. Vad de flesta inte verkar kännas vid är att de flesta flyktingarna i världen är internflyktingar samt flyr till grannländer i mellanöstern och tredje världen. Ett mindre antal når unionens gränser och ett fåtal får stanna. Det är oerhört många som skickas ut igen. Speciellt s.k. ekonomska flyktingar. Invandrar- och flyktingfrågor är en gemensam europeisk angelägenhet.Vi har plats och möjlighet att tillsammans ta emot människor i nöd. Det handlar först och främst om våra samhällsvärden och vad vi står för.

  Gilla

 2. daniel skriver:

  Visst finns det många invandrare som fastnat i bidragsberoende och den svenska integrationen är under all kritik. Men åk norr om dalälven ut i valfri liten håla så hittar du ett antal ”svenska” sjukskrivna/förtidspensionerade kvinnor och män som är fullt arbetsföra. Systemet utnyttjas av alla vare sig du är invandrare eller svensk. Klipp av det liberala bidragssystemet för alla latmaskar oavsett om de kommer från Irak eller Åmål.

  Gilla

 3. Ingenjören skriver:

  ”67 procent utlandsfödda går på socialbidrag! Är jag rasist? Svar till Jocke!”

  Fel. 67% av antalet utlandsfödda går inte på socialbidrag. Om du kollar på SCB ser du enkelt att det inte stämmer. Vidare är det orimligt eftersom mängden socialbidrag är så litet att det knappt hade blivit några pengar alls om 67% av de utlandsfödda skulle dela på pengarna. Jag tror du råkat blanda ihop lite siffror, det är däremot sant att 6,7 miljarder kronor betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år. Med tanke på att det bor 1.4 miljoner utrikesfödda i Sverige skulle det bli ca 500 kronor i månaden. Om 67% av de utrikesfödda skulle leva på socialbidrag, så man får vara ganska naiv för att gå på en så uppenbar lögn. Det jag är lite nyfiken på är hur någon okritiskt kan vidarebefordra en siffra som är så uppenbart orimlig? Det är där frågan om rasism kommer in, för bara någon som väldigt gärna vill att det ska vara sant kan svälja ett bete med så grova hullingar.

  Som jämförelse kan nämnas att Sveriges bidrag till EU varje år är 30 miljarder, så socialbidragen, både till Svenskar och utrikes födda, är en piss i mississippi. För mer information, se:

  http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/SubTable.asp?yp=bergman&xu=scb&omradekod=SO&huvudtabell=BidragshushFlykt&omradetext=Socialtj%E4nst&tabelltext=Bist%E5ndshush%E5ll+och+utgivet+ekonomiskt+bist%E5nd+%28socialbidrag%29+efter+region%2C+hush%E5llstyp+och+f%F6dd+i+Sverige%2Futrikes+%28samt+flyktingar%29%2E+%C5r&preskat=O&prodid=SO0203&starttid=1998&stopptid=2009&Fromwhere=M&lang=1&langdb=1

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Michael: Dags för EU att fördela bördan med alla som flyr till en bättre värld med andra ord. Alla kan inte komma till Sverige eller Tyskland.

  Daniel: Så kan man inte tänka. Ett hushåll – ett land – ska värna de sina. Om dom sen fuskar är det en annan sak än om utlänninigar gör det.

  Ingenjören: Misstror du DN?
  ”Vad tänker du om att 67 procent av de långvarigt beroende av socialbidrag är utrikes födda?
  – Om man kommer från en helt annan miljö och har svårt att lära svenska och få arbete kan effekten bli mer bidragsberoende. Bidrag var huvudmetoden på 1970-talet. I årets budget går 98 procent av de inkomstförstärkningar vi vill göra till den tredjedel som har de lägsta inkomsterna. I budgeten har vi höjt flerbarnstilläggen och barndelen i bostadsbidraget. Vi måste med fördelningspolitik säkerställa en sammanhållning i samhället. Men i grunden går bidragstagarnas situation inte att lösa med mindre än att de kommer i arbete.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/reinfeldt-vi-har-valt-ratt-vag-i-asylpolitiken

  Bra inlägg här om invandrarfrågan:

  http://misslyckande.wordpress.com/2011/12/09/159/

  Gilla

 5. daniel skriver:

  Du verkar inte klok människa. Ska jag tycka det är ok att människor som är födda och uppvuxna i Sverige ska få fuska. Det är ingen rättighet man får beroende på var man föds. Att utnyttja systemet är alltså ok för vissa? Vilken dubbelmoral du har. Klaga inte på invandrare som utnyttjar systemet om du inte kritiserar svenskar också…kasta inte sten när du sitter i glashuset…jag skiter fullständigt om varifrån alla fuskare kommer ifrån. De tär lika mycket på systemet och de tillhör banne mig inte mitt hushåll bara för att de är födda i samma by som mig och för att deras morfar lekte med min morfar. Alla ska dra sitt strå till stacken.

  Gilla

 6. Anna skriver:

  Helena!

  Jag har ingen aning om vem du är och jag har aldrig sett din blogg förut. Men något så skrämmande dumt vet jag inte när jag läste senast. Dina åsikter är så pinsamma att jag skäms över att vara svensk, och att du är okunnig och dessutom uppenbart ointelligent gör inte saker bättre.

  Ovan skriver du själv att DN uttrycker att ”67 procent av de som är långvarigt beroende av socialbidrag är utlandsfödda”. Detta har du tolkat som att 67 procent av de utlandsfödda går på socialbidrag.

  Finn ett fel i ovanstående resonemang. Jag orkar inte ens ge dig en ledtråd.

  Du har inte gymnasiebehörighet va?

  Gilla

 7. daniel skriver:

  Jag har nu läst artikeln i dn du hänvisar till….allvarligt…67% av alla utlandsfödda går inte på socialbidrag utan 67% av socialbidraget går till utlandsfödda. Ingenjören har alltså rätt och du fel.

  Gilla

 8. John Doe skriver:

  Det är mycket enklare att vara simpel bondrasist nu för tiden för allehanda bloggar och forum med enkelspårig agenda har lärt oss simpla bondrasister att alla typer av kvalificerade mothugg är lätta att vifta bort med en kommentar om ”PK”, ”vägra erkänna sanningen”, ”multikultikramare”, ”svenskfientlig” och en lång rad andra praktiska kommentarer.

  Gilla

 9. Jo rasister är vi allihopa, allihopa… det är den nya julsången. Det vet du väl Helena! Nä, skämt åsido så fick jag verkligen mitt eldprov när sopåkaren började skälla på mig, för att jag ställde våra bilar fel jämt. Har jag aldrig råkat ut tidigare under mina 24 år här. Sopåkare brukar vara världens trevligaste och förtjäna bonus ibland, till jul och påsk bla. Men den här var svart (ja hade annan hudfärg än jag). Det gällde att hålla tungan rätt i munnen och inte råskälla tillbaka och ta till förbjudna ord, om du förstår. Det gjorde jag inte heller utan skällde ut honom tillbaka som om han var en vanlig svensk. 😉 Ett rasistiskt beteende hade väl varit att inte behandla honom så. Har inte sett honom sedan dess. Lika skönt. Men vi har fått soporna hämtade utan knyst. 🙂

  Ann Helena: Med andra ord behandlade du honom som en människa. Man måste hålla tungan rätt i mun! Hur man än gör så kan det bli fel. 😛

  Gilla

 10. gotiskaklubben skriver:

  @ John Doe
  Det är väl snarast du som uttrycker dig som en antidemokratisk rasist här. Hoppas Helena tröttnar på såna som dig och kastar ut dig. Nåväl. Vem som än har lurat i svenskarna att de är rasister för att de vill bevara sitt land och sin kultur, så är det skickligt gjort. Till och med den demokratiska rätten att tycka vad man vill har man tagit ifrån dom. Ett folk som varken vill eller vågar vara ett folk ska naturligtvis inte behöva vara det. Det är väl den bistra sanningen.

  Gilla

 11. Pelle skriver:

  daniel: ”Men åk norr om dalälven ut i valfri liten håla så hittar du ett antal ”svenska” sjukskrivna/förtidspensionerade kvinnor och män som är fullt arbetsföra.”

  Har utlänningar samma rätt som svenskar att utnyttja det svenska systemet? Är det inte värre om beväpnade svenskar åker ner och plundrar och härjar i Somalia än om somalier gör samma sak i Somalia? Varför får inte den svenska överklassen utnyttja och roffa åt sig av Afrikas rikedomar när den afrikanska överklassen har gjort detta till sin livsstil? Varför är det hyckleri att tycka att det är vidrigt av afrikaner att parasitera på Europa när det är fullt legitimt att tycka att européer inte ska parasitera på Afrika? Vem är egentligen hycklaren här?

  ”67% av alla utlandsfödda går inte på socialbidrag utan 67% av socialbidraget går till utlandsfödda.”

  Jaha, och då är allt i sin ordning? Hur stor del av Afghanistans socialbidrag tror du går till svenskar?

  John Doe: Vad kan vara enkelspårigare än att konsekvent utmåla invandrare som offer och svenskar som gärningsmän trots att brottsstatistiken säger motsatsen? Varför får ordet ”främlingsfientlig” fem gånger så många sökträffar på Google än ordet ”svenskfientlig”? Är det för att svenskars våld mot invandrare är fem gånger så vanligt som motsatsen eller för att svenska medier gör allt i sin makt för att få det att framstå som det?

  Gilla

 12. Josef Boberg skriver:

  ”I en tid av universellt bedrägeri är yppandet av sanningen en revolutionär handling.”
  George Orwell

  Gilla

 13. ecwho skriver:

  Det är lögn att hitta sanningen…

  Gilla

 14. daniel skriver:

  Till Pelle.
  1. Ingen har rätt att utnyttja systemet, många göra det, såväl de som föds och inte föds i Sverige men bor här. Det är ingen skillnad om det är du eller en invandrare. Tyvärr tror människor i detta land att bara för att man föds här har man en rättighet att stjäla av alla som är produktiva. Detta för att rättfärdiga sin egen lättja.

  2. Din krigsliknelse med Somalia är inte värd att kommentera.

  3. Vi i Europa är enorma hycklare, det har du nog rätt i. Vi kontaminerar, exploaterar och uttnyttjar främst Afrika och sedan så sitter vi på våra höga stolar och pekar.

  4. Om det är i sin ordning eller ej har jag inte kommenterat. Bara påpekat att hon som skrivit detta hävdar att 67% av alla invandrare går på socialbidrag. Så är inte fallet men hon har uppenbarligen inte förstått artikeln. Jag tror inte Afganistan ger något socialbidrag till Svenskar.

  Gilla

 15. nejtillpirater skriver:

  Utan att ha följt tidigare debatt så är ditt inlägg uppenbart rasistiskt, i alla fall uppfattar jag det så och det tycker antagligen de flesta andra också. Vill du inte att du ska uppfattas så måste du skriva på annat sätt.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Sunt bondförnuft säger att det ligger en hund begraven både här och där. Man får inte prata om invandringen. Man får inte ifrågasätta. Man får inte undra hur mycket det kostar. Man ska bara gapa och svälja. Vad är det som är rasistiskt?

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Bra kommentar som blåögda svenskar bör ha i åminnelse:

  Till Sverige pågår en enorm flyktingsmuggling. Denna flyktingsmuggling har tagits upp ett flertal gånger i media. P4 extra den 28 mars 2008 och även i Rapport och Aktuellt den 4 juni 2008, även i radioprogrammet Kaliber den 4 november 2008. Även senast i Aktuellt 28 dec 2009.
  Här kom fram att från Sverige är ett trettiotal ligor verksamma. Dessa ligor styr helt både den grövsta brottsligheten och den svenska flyktingpolitiken! Så gott som alla som söker asyl i Sverige, 20 till 30 tusen varje år måste anlita dessa flyktingsmugglare som på denna verksamhet tjänar miljarder. Flyktingar utan pengar är chanslösa eftersom kostnaden för att ta sig från exempelvis Afghanistan eller Somalia till Sverige uppgår till över 10 000 dollar/ 100 000 kr. Nu har kostnaden stigit till 150 000 kr enligt Aktuellt 18 nov 09. Och till 150 000 – 200 000 Aktuellt 28 dec 2009. Hur ser ni på detta? Vad är eran lösning?

  Hela flyktingpolitiken verkar ha gått över till ett otäckt människolotteri där du efter insatsen 200 000 har ca 50 % chans att få uppehållstillstånd. Då har du rätt att ta hit resten av familjen. Förlorar du, dvs. får avslag på din asylansökan åker du givetvis inte hem igen, du blir sk. papperslös och försörjer dig i bästa fall på något olagligt jobb. De papperslösa ökar nu lavinartat och utnyttjas av landsmän på ett förfärligt sätt.

  För 10 år sedan fungerade inte integrationen, idag fungerar inte integrationen om 10 år finns i Sverige ytterligare 500 000 som skall integreras eller mer rätt, förvaras i olika bostadsområden. Så ser verkligheten ut här i Sverige och så här kan det inte få fortsätta.
  Vari ligger generositeten att varje asylsökande till Sverige måste betala kriminella ligor (flyktingsmugglare) uppåt 200 000 kronor för att ha möjligheten att kunna söka asyl i Sverige.

  Vad är det för ynkedom när etablerade partier gömmer sig bakom detta faktum och kallar detta för reglerad invandring. Partier som inte vågar säga sanningen, väl medvetna om att Sverige snabbt skulle kollapsa om vi verkligen hade den generösa flyktingpolitik som ni säger att vi skall ha. Sverige skulle som välfärdsland snabbt gå under om visumtvånget för flyktingar från exempelvis Afghanistan eller Somalias skulle tas bortbort. Våga erkänna detta och sluta kalla andra för främlingsfientliga. Borde inte vår hjälp gå till orosländernas närområde istället?
  Hälsningar
  Per-Arne Erlandsson

  Gilla

 18. gotiskaklubben skriver:

  @ nej tillpirater ”det tycker antagligen de flesta andra också”
  Tramsigt inlägg. Säg vad problemet är i stället för att köra sånt där halt snack. Jag tror ”de flesta” håller med Helena om att något är mkt skumt med massinvandringen. Och gör dom inte det så är dom dumma i huvudet. Enligt min uppfattning. Vad ”de flesta” tycker skiter jag fullständigt i. Detta är inte Stockholm, din stackars skitskalle, här är varje röst viktig, så tala ur skägget och säg vad du menar om du har något att säga.

  Gilla

 19. Info skriver:

  DET LACKAR MOT JUL

  Att julen närmar sig blev jag häromveckan påmind om i min stockholmska stadsdelstidning, i vilken som första och viktigaste nyhet över en hel sida – där också en stor färgbild fått plats – meddelas, att

  GAYKÖRER SJUNGER IN JULEN

  ”Biljetter kostar 130 kronor styck.” Bilden visar åtta lesbiska kvinnor. Några andra stockholmskörer omtalas inte. Förmodligen finns det inga.

  Nästa adventsnyhet i samma nummer är ett uppskattande, oikofobiskt reportage från årets firande i Kungsträdgården av Sveriges nya nationaldag, ”Kåldolmens dag” (= utlandsmatens dag) – beskriven i Tanja B:s blogg 18/12 förra året:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/#comment-10933

  Men också LUCIA tillhör julmånaden.

  Vad är förbjudet, vad är tillåtet?

  Det svenska luciafirandet har berikats betydligt under senare år. Framförallt med tre nya traditioner:

  1) Vissa saker skall numera vara FÖRBJUDNA.

  2) Det bör markeras, att såväl Lucias som tärnors och stjärngossars kön bara är sociala konstruktioner och att ingen roll därför skall anses vara mer passande för ett visst kön än ett annat. En skäggig Lucia med basröst är dock alltid att föredra framför en ung flicka.

  3) Välkänt är, att olika etniciteter i allmänhet inte existerar, i varje fall inte bland dem som någon gång sätter sin fot på svensk jord. Den som visar sig där är automatiskt svensk, vare sig han vill eller inte. (Trots att det är bevisat, bl.a. av Reinfeldt, att det inte finns några etniska svenskar, så är ändå svenskar finare än alla andra; vilka senare alltså inte får förmenas denna finhet, som inte existerar.)

  Men undantag finns. Bl.a. just under luciafirandet. Då är det nämligen viktigt, att luciatågen avspeglar landets demografiska sammansättning. Eftersom världen befolkas av flera afrikaner och asiater än svenskar, är det önskvärt, att den Lucia som utses kommer från t.ex. Somalia, Nigeria, Elfenbenskusten eller möjligen Östasien.

  – – – – – – – – – – – – –

  • EXEMPEL punkt 1:

  ”FÖRÄLDRAR FÅR INTE FOTA LUCIA
  De små luciatågen på Linköpings förskolor kommer inte att förevigas för eftervärlden. Anledningen är kommunens fotoförbud på förskolor, som infördes i somras för att skydda barn till asylsökande som lever gömda och som har skyddad identitet, rapporterar Östgöta Correspondenten.” (Sv.D. 2/12 2011.)

  Bakom förbudet står bl.a. förskolechefen ZOIA FABRES (en svenska från Ryssland eller möjligen Ukraina). – I Dalarna likadant:

  http://www.dt.se/nyheter/falun/1.4188941-inga-bilder-pa-luciataget-pa-forskolan

  Översättning: Med ”barn som lever gömda” menas barn till utländska föräldrar, som efter långa och kostsamma utredningar befunnits sakna asylskäl och därför inte erhållit PUT och garanterad, livstids gratisförsörjning på skälig svensk levnadsnivå. Flertalet har då ”gömt” sig, varefter de olagligt i egenskap av ”papperslösa” har rätt att starta företag, har rätt till fri tandvård, fri akutsjukvård, fri förskola för barnen, på vissa håll fria aborter m.m. (Normalpriset för en abort är ca 20.000 kronor.) Antalet utländska lycksökare, som år efter år skenanonymt uppehåller sig i Sverige (eller inte ”kan” avvisas) uppgår f.n. till minst 18.000 personer.

  • EXEMPEL punkt 2:

  ”Loke Båtshake i klass 5A på Flygelskolan tycker att skolan könsdiskriminerar för att han inte får bli Lucia.”

  http://www.sydsvenskan.se/lund/article1588695/Luciatraditionen-diskriminerar.html

  http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/2010/november/utkast-nov-25-2010.html

  • EXEMPEL punkt 3:

  http://norran.se/2009/12/idagihistorien/forstafargadelucianece372052/

  Två flugor i en smäll:

  ”Årets Lucia på Östratornskolan i Lund heter SEPEHR GHARANFOLI. Ingen konstigt med det – om det inte vore för att han är kille.”

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/ifragasatt-for-sitt-kon–men-far-bli-lucia

  Gilla

 20. Pelle skriver:

  daniel:

  Med andra ord anser du att utlänningar har samma rätt som svenskar till det som har producerats av svenskar medan svenskar inte har motsvarande rätt till det som har producerats av utlänningar. Istället är det ”vi i Europa” som hycklar, kontaminerar, exploaterar och utnyttjar främst Afrika.

  Mina motfrågor är då följande. Är det vanligare att européer emigrerar till Afrika för att utnyttja deras välfärd och begå brott eller att afrikaner gör detta i Europa? Är det afrikaner som häller enorma belopp av afrikaners skattemedel i kravlöst bistånd över Europa eller är det precis tvärtom? Är det afrikaner eller européer som sprider sjukdomar över hela sin kontinent och låter européer eller afrikaner uppfinna botemedel mot dem?

  Är det européer eller afrikaner som ägnar sig åt sjöröveri och kidnappningar av utlänningar? Är det i Europa eller Afrika nepotism, korruption, stamkrig, massvåldtäkter och kannibalism är norm? Producerar Afrika eller Europa mer böcker, forskning, teknik och industrivaror som åtnjuts och efterfrågas av omvärlden?

  Vad gäller socialbidragskostnaderna är ditt påstående en åtskillnad utan betydelse. Det hade varit fruktansvärt om 67% av alla invandrare går på bidrag och det är fortfarande fruktansvärt att 67% av socialbidraget betalas till invandrare. Det är svenskars skattemedel som bekostar detta parasiterande.

  Gilla

 21. I haven’t read the comment but – I think that Laski was right…

  ”A State divided into a small number of rich and a large number of poor will always develop a government manipulated by the rich to protect the amenities represented by their property.” — Harold Laski

  There is in every wealthy country resentment against the immigrants and sometimes there are verifiable reasons why the resentment takes place, which itself is not racist. There is also a rush to race in some of these debates.

  Gilla

 22. Helena,
  Actually I do give a shit.
  My perspecitive is actually global.
  I hear your pain. Yet the hypocrisy of the world is such that a million and more are slaughtered in Iraq, depeleted uraniumm used – and ”monster babies” bor, and this follows on from agent orange, napalm and all the wars intervening from Vietman with 500,000 Asians dead and some 60,000 American lives wasted -for what? I suggest that the misuse of the available money, the chances to acually do some social good in the world leads directly to what you are referencing. Social displacement; marginalisation; racism in foreign countries; stigmatisation; criminality.

  Think a bit on it – let’s debate – I am open…
  BASIC FACTS ON PRISON
  Global
  Across the world immigrants and the poor constitute the greatest proportionate concentration of the prison population.
  The US has the world’s highest and absolute number of persons incarcerated ( stats), albeit being the world’s richest county b( stats).
  2011 – France – 60,000 inmates
  US – 2.3 million inmates
  ( explain the measure of the figures and sources)

  Gilla

 23. Helena,
  My point is this:-
  1.There is a historicial dimension.
  2.There is a more recent militaristic dimension.
  3. There is an immigrant displacement dimension

  Now let me start to explain just how far back it all goes:-

  “Two centuries ago, a former European colony decided to catch up with Europe. It succeeded so well that the United States of America became a monster, in which the taints, the sickness and the inhumanity of Europe have grown to appalling dimensions”
  – Frantz Fanon

  Gilla

 24. daniel skriver:

  Pelle:

  1. Jag anser att de som är bosatta i Sverige och har uppehållstillstånd har samma rätt till bidragssystemet som du och jag. Jag anser inte att du bara för att du är född här har rätt att utnyttja systemet (som var ett exempel jag började med och som du sedan har tagit ett sidospår på). Du kan inte rättfärdiga din lättja genom att säga att du är född här. Alla ska hjälpa till och bidra. En motfråga. Du tycker alltså att det är ok om en svensk utnyttjar bidragssystemet men inte om en invandrare gör det? Ska då de med invandrarbakgrund som arbetar här få skattelättnader? De bör definitivt inte behöva vara med och finansiera ett bidragssystem som de inte får vara med och använda.

  2. Vi i väst har genom tex oljeindustrin förstört möjligheter att bedriva basal industri som fiske och jordbruk för nästan hela nationer…sen låtsas vi inte om det…det är hyckleri, men detta faktum vill du nog inte erkänna heller. (detta är bara ett exempel av många)

  3. Det nog väldigt ovanligt att européer emigrerar till Afrika. De som gör det har nog i princip alltid väldigt bra arbeten där, är välutbildade och hamnar nog inte i kriminalitet särskilt ofta. Svenskt bistånd är ett skämt och det är en skymf mot svenska folket hur våra regeringar har slösat bort det på korrupta statsmakter under många år. Det med sjukdomar förstår jag inte riktigt vad du menar. Afrikaner sprider sjukdomar precis som vi européer och alla andra människor i världen. Snälla nämn några sjukdomar som de sprider och som vi uppfunnit ett botemedel emot? Det är något/några afrikanska länder som har en utbredd piratverksamhet. I Afrika som helhet så är nepotism etc ej en norm och det vet jag inte varifrån du fått. Hos vissa stammar visst men hos Afrika som helhet, kom igen nu! Om Afrika skulle producerat allt du säger skulle de nog inte befunnit sig där de är, eller hur? Det är inte så att vi inte tar ut lön för våra upptäckter. Vi säljer allt kors och tvärs om du inte upptäckt det? (exportindustrin) Din tanke är kanske att tex finska Nokia blev världsledande inom mobilbranschen för att ge det till Afrikanska kontinenten?

  4. Det är inte alls utan betydelse utan har 100tals miljader kronor av betydelse per år(har ej räknat ut utan bara slänger ur mig en massiv siffra som det faktiskt är). Hon som skrivit blogginlägget trodde på fullaste allvar att 67% gick på socialbidrag. När det påpekades hävdade hon ändå att hon hade rätt.

  Dina uppenbara fråga om pirateri etc har jag svårt att se relevansen i och du får gärna förklara det?!?

  Får jag MVG på mina svar? Snälla svara på de få frågor jag har också!

  Gilla

 25. Ingenjören skriver:

  @Helena Palena: Läs om läs rätt, det står inte i DN-artikeln att 67% av de utlandsfödda går på bidrag, det står att 67% av de som går på bidrag är utlandsfödda.

  Förstår du skillnaden?

  Gilla

 26. gotiskaklubben skriver:

  @ Ingenjören
  Ta fram källcitatet från DN eller håll tyst.
  Förstår du skillnaden? 🙂

  Gilla

 27. Helena Palena skriver:

  Ingenjören: Visst! Men hur stor är skillnaden?

  Citerar dig:
  ”Jag tror du råkat blanda ihop lite siffror, det är däremot sant att 6,7 miljarder kronor betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år. Med tanke på att det bor 1.4 miljoner utrikesfödda i Sverige skulle det bli ca 500 kronor i månaden.”

  Vad lite dom får! Hur fan räknar du? 500 spänn i månaden. Det kan ju inte stämma eftersom alla av dom 1,4 miljonerna utrikesfödda inte går på socialbidrag. Så dom som gör det får mycker mer per månad. Eller hur? Eller vad menar du? Förstår du skillnaden?

  6,7 MILJARDER! Wow!

  Gilla

 28. 9914 skriver:

  Som vanligt i dessa frågor så begås ett antal tankefel av flera debattörer vilket ger upphov till det som i folkmun kallas rasism:

  1, Överdrivet fokus på en faktor som orsak/lösning på ett samhällsproblem. Lösningarna precis som orsaken till olika samhällsproblem är alltid komplex.

  2, Stora grupper med stor inbördes skillnad buntas ihop till en massa baserat på någon enkelt identifierbar variabel. Hjärnan har svårt att hantera gråskalor och därför ser vi gärna världen i svart och vitt.

  3, Tolkning av siffror och statistik görs alltid i referens till något annat. Hjärnan kan enbart förstå siffror och statistik på detta sätt. Genom att utelämna eller ge en felaktig jämförelsepunkt ändras hjärnans tolkning av samma siffra.

  För en mer givande debatt förståk att avstå från ovanstående.

  Gilla

 29. Laban Andersson skriver:

  Helena:
  För att citera vidate på:
  ”Jag tror du råkat blanda ihop lite siffror, det är däremot sant att 6,7 miljarder kronor betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år. Med tanke på att det bor 1.4 miljoner utrikesfödda i Sverige skulle det bli ca 500 kronor i månaden.”

  Om 50% av alla invandrare skulle gå på socialbidrag skulle de få 1000:-/månad.
  men nu säger ju du att de är 67% av alla invandrare som gör det vilket betyder att de skulle få mindre än 1000:- i månaden.
  Så uppenbarligen är det en otrolig skillnad på 67% av alla invandrare och 67% av bidragstagarna.

  Gilla

 30. olle w skriver:

  Jocke finns nog inte utan han är ett Internet troll……………..

  Gilla

 31. olle w skriver:

  Men hallå………………… fattar ni att 67% av alla socialbidragstagare är ett systemfel så det står härliga till. Att ni hänger upp er på den uppbenbara felskrivningen att 67% av de utlandsfödda lever på bidrag är helt hårresande.
  Nu kommer det fantastiska med denna siffra, det är oerhört många fler som lever på Soc av dagens Mena och Afrika ”invaderare” än den totalt menlösa grupperingen utlandsfödd.
  Se mitt inlägg om detta.
  http://klimatsmart.blogspot.com/2011/12/irrelevant-gruppering.html

  Gilla

 32. Helena Palena skriver:

  Laban A: Det har jag aldrig sagt! Läs rubrken en gång till!

  olle w: Tror Jocke finns. Men dom brukar dra när jag sätter dom på pottan Ska läsa ditt inlägg. Ja, vad vill man egentligen dölja bakom ordet utlandsfödd?

  Gilla

 33. daniel skriver:

  ojojoj Helena, det ingenjören ville visa på ditt antagande om att 67% gick på socialbidrag var att de då skulle få ca 500 spänn, vilket man inte får och därför bör ditt inlägg varit felaktigt. Kan du inte läsa mellan raderna? Om du inte fattat hur han räknat så är det troligen såhär:
  (6.7 x 10^9 / (0.67 x 1.4 x10^6))/12

  Gilla

 34. Beyond the micro inidcators of composition of prison populations – there is a macro shift in global economics away from Europe and America to China, India and Africa. This will impact the people of Europe who increasingly will find their domestic job markets less and less favourable. There inevitably will be a social impact as well. Consider this….

  Gilla

 35. Anna skriver:

  Men Helena,

  jag blir fortfarande SKRÄMD av att du kommenterar att du har blandat ihop ”67 procent av de som går på socialbidrag är utlandsfödda” med det omvända med ”hur stor blir skillnaden?”. Och att de som följer dig inte heller verkar reagera på att du bygger upp ett blogginlägg kring den missen? Kan du räkna procent? Förstår du att ”10 procent av alla äpplen är röda” inte är samma sak som att ”10 procent av allt som är rött är äpplen”?

  Du pratar om att folk som kommer hit från andra länder inte har tillräckligt med utbildning och kunskap. Konstigt att kräva det av personer som i många fall har vuxit upp i svåra miljöer under krig eller liknande omständigheter, när du som har växt upp i Sverige med väl fungerande utbildningssystem verkar ha missat en så grundläggande bit som procenträkning.

  Det är läskigt att det i Sverige finns så många som är så okunniga och obildade som du och de som ger dig medhåll, och svara inte nu med något fjantigt om att ”bara för att man uttrycker sina åsikter så är man rasist”. Det handlar inte om att uttrycka åsikter eller inte, det handlar om att du och de människor som tycker att det du säger är vettigt inte ens besitter förmågan att ta er en funderare över huruvida det ni skriver ens är riktigt.

  Gilla

 36. Helena Palena skriver:

  Anna: Dryga dig inte! Det är kul att reta såna som dig. Har vi eller har vi inte yttrandefrihet i Sverige? Nej, det har vi inte. Man kan inte ens lägga fram fakta på bordet utan att bli nermejad av en sån som dig. ”Men Helena” och ”jag brukar inte läsa din blogg” – din von-oben-attityd betackar jag mig för. Hur är det om man bortser från procentsnacket: Lever folk som kommer till Sverige på bidrag eller inte? Har dom arbete?
  Jag har inte blandat ihop någonting! Är det här sant eller inte: 67 procent av de som är långvarigt beroende av socialbidrag är utlandsfödda. Hur många tycker du att staten Sverige kan föda? Du kanske seglar i samma båt som Annie Lööf som tycker att det finns plats för 40 miljoner till i landet.

  Förresten – vilken utbildning har du?

  Gilla

 37. Alexander Smith skriver:

  Helena Palena: Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem, för att tala med Voltaire. När du skriver ”Har vi eller har vi inte yttrandefrihet i Sverige? Nej, det har vi inte”, så blir jag ledsen. Det är en skymf mot demokratiaktivister som just nu öppet strider i Syrien, för att inte nämna de som arbetar under jorden i Ryssland, Iran och i andra auktoritära regimer. Det är ingen som hindrar dig att uttrycka dina åsikter, men du bör inte förknippa kritik med censur – det är inte samma sak.

  Med det sagt, vill jag kommentera ditt inlägg. Det sägs att det finns tre sorters lögner: vanliga lögner, förbannade lögner och statistik. Om det nu är så att 67% av de som är långvarigt beroende av socialbidrag är utlandsfödda, vilket jag inte direkt misstror, signalerar det för mig att vi måste göra bättre. Min människosyn är sådan: vi har ett moraliskt ansvar att hjälpa andra människor om dom lider. Jag anser att kakan är tillräckligt stor att dela på – jag är glädjeligen på en veckas istället för två veckors semester om det innebär att mindre lyckligt lottade människor kan komma till Sverige och bygga sig ett humant liv.

  Jag är intresserad av vad du tycker om den synen. Kan du förstå mig? För jag försöker förstå hur du tänker.

  Gilla

 38. Lars skriver:

  ”Förresten, varför bor ni i Sverige? Får ni inga bidrag i hennes hemland?”
  Detta är ett osakligt personangrepp som visar att du är arg på alla invandrare. Alltså är du en rasist.

  Gilla

 39. Anna skriver:

  Hej igen Helena,

  Jag är civilekonom, så oroa dig inte, jag har koll på hur vårt ekonomiska system funkar. Jag ser att vi som är födda i Sverige har bland de bästa förutsättningarna i världen, och jag tycker att det är människans moraliska skyldighet att försöka hjälpa de som har sämre förutsättningar. Med det sagt säger jag inte att integrationspolitiken har funkat problemfritt, inte alls. Det är dock min bestämda åsikt att Sverige ur ett rent ekonomiskt perspektiv har mycket att tjäna på arbetskraftsinvandring, och självklart ska man arbeta för att så få som möjligt går på socialbidrag, något som jag inte ser som en invandringsdiskussion utan samhällsdiskussion. Det är värre att svenska ungdomar som har fått gratis skola och bra möjligheter tackar nej till arbeten som de tycker att de är för fina för och sitter hemma och spelar tv-spel, än att personer som kommer från problem och fattigdom inte har möjlighet att direkt få ett arbete.

  Det handlar inte om att du inte får presentera fakta, det handlar om att du inte KAN.

  Gilla

 40. Helena Palena skriver:

  Courtenay: The shift is coming 2016! Nice. I don´t mind if that means that the banksters and MIK loose control. Or do they just simply throw the net over China and India. They already have Africa. What do you think about that?

  Lars: Personangrepp kan det väl inte vara! Finns Jocke! Han är anonym och egentligen en icke-person. Får man bidrag i något annat land än Sverige? Jag fick ingenting när jag var immigrant i USA t ex? Får vi svenskar något i något annat land? Vore det något bevänt med invandringen skulle dom som kommer hit ut och jobba på direkten. Endast så lär man sig språket och kommer in i en ny kultur.

  Gilla

 41. daniel skriver:

  till Lars. Rasist kan det knappast klassas som. Är hon arg på alla invandrare är hon nog även arg på norrbaggar och alla andra som kommer från våra grannländer, dvs det har inget med ras att göra utan detta är åt det extremnationalistiska hållet. Tyvärr missbrukas ordet rasism. Vi svenskar blir bara mer och mer korkade. Titta bara på många av de enormt obegåvade inläggen som troligen skrivits av vuxna människor men ligger på en nivå ligger under den som en vanlig högstadieelev borde ha. Det går inte bara att slänga ur sig: ”du är rasist”, ”alla invandrare går på bidrag” etc. Man bör ha någon substans bakom det man skriver.

  Sen det sista Helena skriver att man bör kastas ut i samhället omgående och börja arbeta för att komma in i språk och kultur. Där finns det en poäng och vårt nuvarande sätt är ej kostnadseffektivt, humant eller för den delen lyckat. För övrigt tycker jag att Helena verkar extremt trångsynt och relativt dåligt påläst.

  Gilla

 42. Helena Palena skriver:

  Anna: Jo, jag kan visst! Mer än du tror. Om du drygar dig en gång till slänger jag ut dig. Ungdomarna sitter inte alls hemma och latar sig. De sitter hemma för det finns inga jobb åt dom. Och inga bostäder heller. Har du missat det? Så därför är det synnerligen malplacerat att plocka in ännu fler som ska bli arbetslösa och gå på bidrag.

  För övrigt kan du titta på videon med Wolfensohn som berättar vad som kommer att hända med världen. Se Barnetts kommentar.

  Daniel och Alexander: Ta en flukt ni med! Lyft blicken och släpp in lite nytt!

  Gilla

 43. Check this out: http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=mOwZwkhFemQ&mid=5501
  WORLD BANKER MAKES STUNNING CONFESSION
  He is making the point that he believes that a set of people in the world ( Europeans and Americans) have an almight right to be rich and others to be poor. So, the rise of China, India and even Africa is not to be viewed as a part of the normal course of human history where empires rise, events change and empires fall. A lot of us realise that nowhere in the world has the IMF gone in and produced sustainable growth for the borrowing country. The World Bank has a formula for putting countries in situations of overspend and debt ( see: -http://www.youtube.com/watch?v=yTbdnNgqfs8).

  If the dog thinks that he can catch the IMF tail – let him keep borrowing. Africa has options, but the ”Washingtion agenda” will do its damest best to keep the old lines of colonial domination sustanined ( i.e. you supply the raw materials, we provide the finance and claim lion’s share).
  CB

  Gilla

 44. Torbjörn skriver:

  Anna:
  Tillhör du den del av civilekonomerna som tror på en evig tillväxt i en ändlig värld? Sitter du möjligen i en överbelånad villa eller BR?

  Helena har rätt om invandringen från ruta ett. Du och hennes andra belackare har fel. Vad baserar du på att Sverige har mycket att tjäna på arbetskraftsinvandring? Har Fredrik Reinfeldt sagt det och då måste det vara sant? Samtidigt säger du att integrationspolitiken inte fungerar. Varför invandring när det uppenbarligen inte fungerar?

  Det är det mångetniska samhället i sig som får samhället att haverera. Ser likadant ut i varenda européeiskt/västerländskt land och stad som haft invandring av främmande folkslag och kulturer. På vilket sätt är det att hjälpa människor genom att rasera Sverige?

  Gud bevare oss för utbildade idioter som inte förstår det mest basala för en fungerande samhällsstruktur: Ett någorlunda homogent folk som förstår och förmår att försvara sina gränser.

  Gilla

 45. Torbjörn skriver:

  Daniel:

  En mer korrekt beskrivning kanske då hade varit: De flesta invandrare lever på skattepengar.

  Eller du kanske anser att en inkvoterad buss eller T-baneföreare bidrar till välfärden genom att de lata svenskara aldrig hade chansen att få de jobben trots att de sökte?

  Eller hemspråkslärarna och tolkarna, som även de är anställda av skattepengar enbart för att serva sina invandrarde fränder. Hur många svenskar servar invandringsindustrin som handläggare, samordnare mm mm, samtidigt som regeringen gapar om att Sverige behöver mer personal inom t.ex. vården.

  I Reinfeldts bok där servar invandrarna nämligen bara svenskarna. Invandrare tar ingen sjukvård, De bara ger svenskarana sevice. Därför behöver Sverige fler invandrade läkare. Eller hur var det nu…1,5 miljon invandrare och de flesta lågutbildade ger per capita underskott på läkare…som tynger ned den svenska vården…och Reinfeldt får tillfälle att läxa upp Åkesson att Sverige behöver fler invandrade läkare för att klara välfärden…nej, så kan det väl inte vara?

  Du tycks förutsätta att alla som inte bidrar till samhället är fuskare eller parasiter, vare sig de är invandrare eller svenskar. Och speciellt då svenskarna. Vi har en enorm arbetslöshet i Sverige om det nu kom som en nyhet. Speciellt för lågutbildade.

  Invandringen är ett enda stort minuskonto. Ekonomiskt och socialt.

  Gilla

 46. Helena Palena skriver:

  Torbjörn: Gud så bra skrivet. På kornet. På pricken. Gissa vad jag ska blogga om snart? Jo, Reinfeldts bok Det sovande folket. Vilken tomte! Tänk vad han hade visioner när han var ung. Vad han avskydde socialismen och sossarna. Nu kan han göra något åt det men gör det inte. Varför? Märkligt värre.

  Tänk Anders Borg som säger det Sahlin sa att det är häftigt att betala skatt! Va´fan är det som händer. Det är ingen skillnad på rött och blått längre. Det är IMF et consortes som bestämmer. Men det fattar väl inte civilekonomen. Vad gör egentligen en sån? Hur kan Sverige se ut som det gör med alla tjänstemän och byråkrater i omlopp. Det finns ingen som har full koll. Allt bara flyter alla civilekonomer till trots!

  God Natt Torbjörn! Tur att vi finns!

  Gilla

 47. Alexander Smith skriver:

  ”Det är det mångetniska samhället i sig som får samhället att haverera. Ser likadant ut i varenda européeiskt/västerländskt land och stad som haft invandring av främmande folkslag och kulturer. På vilket sätt är det att hjälpa människor genom att rasera Sverige?”

  Fast gick det inte ganska bra för USA? De har visserligen ekonomiska bekymmer nu, men knappast som ett resultat av den mer än hundraåriga traditionen av invandring. ”Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free”, står det skrivet på Frihetsgudinnan. Där kan vi tala om ett som lyckats trots invandring från många länder av skiftande kulturer från irländare till östeuropeiska judar och kineser.

  Ett empiriskt fel från din sida, tyvärr.

  Gilla

 48. Torbjörn skriver:

  Helena:

  Du ser ju av vissa kommentarer att man ska passa sig att bry sig om sitt eget folk. Om man är svensk vill säga. Då är det fult. Mycket fult. De skrattar åt oss svenskar. JA. Inser svenskarna det? Nja, tydligen inte mer än 6-8 procent i alla fall. Alltför många svenskar fortsätter istället sin evighetsresa att utröna person för person, vilka av hela världens befolkning som kan platsa i vår svenska gemenskap.

  Det är fult att generalisera. Speciellt om man gör det om invandrare. Men bara om man gör det i negativa termer. Att generalisera om invandrare går mycket bra om det görs i positiva ordalag. ”..de är duktigare än svenskar på att starta företag…” ”…de tar hand om familjen och släkten bättre än svenskarna…” ”…de tar jobb som svenskarna inte vill ha…”

  Omvänt så går det utmärkt att generalisera om svenskar om det sker i negativa ordalag. ”…svenskar är så tråkiga…” ”…vi har ingen kultur…” ”…vi åker till andra länder och beter oss som svin…”

  Enligt den senaste statistiken från Brå ang. invandraresbrottslighet från 2005 så begicks 7 % av alla brott i Sverige 1997-2001 av personer EJ folkbokförda i landet. Dvs. 7 % av all brottslighet begås av personer mer eller mindre hitresta enbart för att begå brott. Lägg till invandrare och invandrares barn och du kommer upp i ca. 50 % av all brottslighet som begås av ”utlänningar”.

  Borde inte detta i sig vara anledning att kritsikt fundera över invandringen och vilken koll vi har på personer som tillåts komma in i landet? Nehej, då dyker nästa argument upp. ALLA invandrare begår inte brott! Så att reagera mot att Sverige har dränkts i brottslighet pga invandringen är inte legitimt enligt diverse utbildade och outbildade idioter och diverse PK-folk, därför att alla invandrare inte begår brott. Det måste vara 100 % som begår brott för att man ska få reagera. Om ens då…

  Apropå kollektiv skuld: Invandrare har ingen sådan. Bara vita västerlänningar. Tänk vad mycket ont vi vita har gjort i världen. Invandrare? Nej, dra inte alla över en kam är du snäll. Fördomsfulla rasist! Att en del svenskar som kallar sig utbildade men inte ens förstår detta hyckleri kan man inte tycka synd om.

  Gilla

 49. Torbjörn skriver:

  Alexander Smith

  Snälla, inte det där dravlet om USA. Vad begriper du om mångkulturen i USA? Den fungerar inte där om du nu tror det. Konflikterna mellan olika grupper som svarta-asiater-hispanics är ytterst påtaglig. USA har kunnat leva över sina tillgånger genom lån och kreditexpansion. Detta kommer nu till vägs ende. USA har bland världens högsta kriminalitet trots att de haft ”god ekonomi” och denna står etniska minoriteter för. Det är bristen på samhörighetskänsla som orsakar all kriminalitet i mångkulturella samhällen. Så det ver inget empiriskt fel av mig. Tillkortakommanden belastas ditt hjärnkonto.

  Gilla

 50. Speaking of immigrants, immigration, social tensions, racism and why people do migrate – just look at this video…

  http://electronicintifada.net/blog/ali-abunimah/israeli-jewish-hate-rally-against-africans-tel-aviv-caught-video-haaretz-deletes

  So ironic when former victims become victimisers.

  Gilla

 51. Pingback: Kan det vara sant: 6,7 miljarder betalas ut i socialbidrag till utrikes födda varje år? Torbjörns kommentar får en stjärna i The Hall of Fame! | Helena Palena

 52. daniel skriver:

  Till torbjörn. Alla som är arbetsföra men inte arbetar för att de fuskar i systemet är parasiter, invandrare eller svenska(obs jag menar inte arbetslösa och inte att svenskar är mer än invandrare, det är samma skit och om du nu råkar vara en av de, vilket jag inte hoppas så är du av samma skrot och korn som de du kritiserar). Tyvärr tror många att du har en medfödd rätt att fuska om du är svensk.

  Du har en bra poäng särskilt om tolkar som borde reduceras säkerligen 90%. Att man får tolk även fast man bott i Sverige under flera års tid är fruktansvärt och vittnar bara om hur dålig vår integrering är. Jag vet inte hur vanligt det är med inkvoterade busschaufför är. Kvotering är skit, ingen invandrare eller kvinna ska kvoteras in någonstans och det är resultatet av dålig politik. Om någon nu kvoteras in till ett arbete så är det fel, men det i sig betyder inte att de lever på skattepengar (om du nu tycker det så är kvinnor en väldigt stor belastning här i Sverige där de vill kvoteras kors och tvärs). De producerar vilket är en stor skillnad från alla parasiter. Förhoppningsvis klipps bidragen allt hårdare i framtiden, för alla latmaskar!

  Till Helena: Din kommentar vittnar bara om att du är okunnig och rent utsagt en äkta 08. Du kan ta stockholmaren från stockholm men ej stockholm ur stockholmaren. Jag misstänker att du är typexemplet…

  Jag har även läst ditt nästa inlägg och vi luddar inte till det. Du kan inte uttrycka dig och vi har anmärkt på det. Det vittnar även nästa ditt inlägg om eftersom du kopierar vad en annan människa skriver då du uppenbarligen inte klarar av det själv.

  Jag är kritisk till hur Sverige sköter invandringen och det är uppenbart att dagens system inte fungerar. Dock är frågan väldigt komplex och det är nästan skrattretande att läsa dessa bloggar och hur ni förenklar problematiken till någon slags kiss och bajs nivå. Tack gode gud att det finns människor (som tex ingenjören som skrivit innan) som utgör stöttepelarna i samhället för annars skulle Sverige vara Västeuropas nästa uland.

  Tack för mig.

  Gilla

 53. Helena Palena skriver:

  Daniel: Var så god! ”Till Helena: Din kommentar vittnar bara om att du är okunnig och rent utsagt en äkta 08. Du kan ta stockholmaren från stockholm men ej stockholm ur stockholmaren. Jag misstänker att du är typexemplet…”

  Hur ska detta tolkas? Jo, du måste vara en sur norrlänning. Och det med all rätt. För Norrland dräneras. Folk som bor där är verkligen grundlurade. Du har ett stockholmskomplex. Det kan inte jag avhjälpa. Men tack för att du visade det. För handen på hjärtat: Vad i herrans namn har mitt ursprung med mina inlägg att göra?

  Jag är stolt över mitt ursprung. Att växa upp i staden har danat mig. Turligen fick jag även växa upp på landet. Det formade mig också. Så människor med stockholmskomplex har jag ofta träffat på. Sorgligt nog. Många tror att 08:or har tummen mitt i handen. Så korkat är det. Bor man på landet och känner av hur folk i olika socknar bevakar och konkurrerar med varandra, blir frågan med folk från helt andra kulturer än mer prekär.

  Gilla

 54. ebbe cederblad skriver:

  Invandring, -är inte det vad som döpts om av Alliansen i Moderatland till arbetskraftsinvandring, -för se då har ju helst vi och även de ju sluppit att hantera själva sakfrågan: invandring…

  Gilla

 55. Gaijin skriver:

  Daniel –

  ”Tack gode gud att det finns människor (som tex ingenjören som skrivit innan) som utgör stöttepelarna i samhället för annars skulle Sverige vara Västeuropas nästa uland.”

  Sverige är redan på god väg att bli ett U-land. Man kan se på vad som kallas för Human Development Index, HDI, som används som ett komplement till BNP och ska ”ge en mer komplett bild, eftersom det är en sammanvägning av förväntad livslängd, utbildningsnivå och BNP”. (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index)

  Sverige ligger för år 2011 på plats 10, ner en placering från året innan, över länder som Japan och Danmark (Tyskland gick om jämfört med förra året). Av maximalpoäng på på 1 så ligger Sverige på 0.904. Ettan Norge ligger på 0.943.

  När det gäller att försöka beräkna hur detta HDI utvecklas så är det så klart riskabelt eftersom oväntade händelser kan inträffa, och det som används till grund för HDI är begränsat till de kriterier som nämns ovan och hur de utvecklas.

  I de beräkningar som gjorts över framtida HDI är Sverige den enda land som går på minus (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_future_Human_Development_Index_projections_of_the_United_Nations#2010.E2.80.932030_UN_projections_of_Very_High_HDIs):

  2010 spåddes Sverige ligga på plats 15, där slog det fel och det blev bara plats 9 (plats 10 år 2011).
  2015 spås Sverige ligga på plats 25
  Samma sak 2020
  År 2025 har vi halkat ner till någonstans runt 36-38
  År 2030 spås Sverige ligga på en hedrande 45:e plats.

  Varför är det så? Är det för att kineserna inte betalar ut pengar till SAAB så att arbetarna får löner?

  Vad är det som gör att förväntad livslängd, utbildningsnivå samt BNP totalt sjunker så pass att länder såsom Libyen, Bulgarien, Costa Rica och Kuba går om Sverige?

  Är det den usla svenska skolan? Är det att vi tar in många invandrare från länder där den förväntade livslängden är mycket lägre och där samma inställning till utbildning inte finns.
  Utan en fullständig integration tillåts de värderingar som styrde livet i det forna hemlandet, som ibland går på helt tvären med västerländska värderingar, styra barnen till invandrare. Ofta har dessa aldrig varit i sina föräldrars hemland men på grund av föräldrarnas inflytande vill de inte bli en del av det svenska samhället. Då får vi en situation där invandrare från främst mellanöstern och Afrika misslyckas med skolan och drivs till ett liv som bidragstagare.

  Ett stort och fett misslyckande av det mångkulturella samhället.

  Läs förresten den intressanta artikel av idéhistorikern Svante Nordin på Axess’ hemsida som jag länkar till.

  Gilla

 56. timidavioleta skriver:

  Det här var riktigt kul.,.att läsa alla kommentarer och alla blandade åsikter. Jag struntar i att komma med något inlägg – räcker som det är tycker jag-. Till Helena: PÅ DOM SÅ DOM BLYE!

  Gilla

 57. Helena Palena skriver:

  Ebbe: Ingen förklaring ges. Det tas bara in ännu mer som ska gå arbetslösa. Märkligt med tanke på att moddarna evigt tjatar om sin arbetslinje. Löjligt! De har inget annat att komma med.

  Gaijin: Hjulet vänder och det går utför för Sverige. Jag brukar säga att Sverige kommer att bli ett låglöneland. Vi kommer att få åka till Kina och arbeta för låga löner för att klara oss. Helt otroligt är det inte med tanke på att dom köper upp all vår kunskap om bilar o s v.

  Violeta: Kul att du fick behållning! God Jul!

  Gilla

 58. ecwho skriver:

  Tjena igen Sköna Helena och tack för din comment och ett vaket iakttagande av hur det manipulleras (du gillar ju pullor har jag för mig, -hur mår dom förrsten?), -jo du har ju fått mycket sk-t frå diverse förståsigpåare här men du skall ha tack för att du satt fingret på en öm punkt och blir kallad både det ena och det andra av sådana som inte vågar skylta med namnet,
  -men det är väl det jag tror,
  -som gör skillnaden så rasande stor,
  på en falsk och en äkta spanjor…

  Gilla

 59. Antonia skriver:

  Idag kan man inte andas utan att man hör att man har blåst rasism och fördomar ut.

  Gilla

 60. stefan skriver:

  Vår kunskap om bilar? Nåväl…Men hur siom helst olja har vi inte.

  Gilla

 61. stefan skriver:

  Och jag får nog säga när kranen stängs så förtjänar vi det. Ser fram mot det och de som skriker mest är de mest bortskämda.

  Gilla

 62. Gaijin skriver:

  Stefan – Är troligen innerstadsmiljöpartister med sina SUV som kommer att skrika högst ifall oljekranarna stängs…

  Gilla

 63. Helena Palena skriver:

  Ebbe: Lättare att kasta skit när man har en påse på skallen. Verkligen. Det där med spanjor var kul. Men du är ju både diktare och kompositör! Pullorna mår bra. Kan du tänka dig att dom var ute och sprang idag. Så milt är det. Fast dom halkar med sina klor på blankisen. Ser för kul ut. Faktiskt en syn för gudar. Specieltt när ungtuppen kommer glidande. 😛

  Antonia: Det är lika bra att hålla näbben!

  Stefan och Gaijin: Det här med oljan är intressant = petrodollarsystemet som till varje pris måste bevaras. Det finns ny teknik. Inte behöver vi köra bilar på olja/bensin. Varför släpper man inte fram nya lösningar?

  Gilla

 64. stefan skriver:

  Trodde alla visste efter dessa år att det går åt bakvänt mycke olja för att vi ska få ett kilo mat.
  Det finns ingen mat för oss nordbor om vi inte har olja. I alla fall om det felaktiga sättet att skapa mat ska vara och det felaktiga sättet har lätt till att alla proteiner vi består av genom maten har gjort oss alla till en form av missfoster proteiner behöver ju inte vara exakta kopier och i längden blir ju alla byggda väggar i oss fel och inget funkar så bra längre. Fast som vanligt låter man naturen ha sin gång så har den minne och återgå¨r, det är den egenskapen som gör att amerikanska bönder blir åtalade för intrång i patent om de odlar naturligt som granne med en GMO bonde vilket är ju de flesta som är.

  Gilla

 65. stefan skriver:

  Alltså om vi inte är i positionen så är vi väldigt utsatta vår jord är väldigt dålig typ i skogen här växer det inte många sorters granar för marken är rätt fattig i grunden. Bara fakta.
  Vi ser oss som över många men när sanningen ska fram är vi rätt så långt under. Alltså det är lättare att överleva i sibirien en här på grund av jorden som utan olja är inte värt ett nickel, o man inte då börjar jobba för att förbättra situationen och det är inte så lätt, själv har jag exprimenterat utanför min miljonprogram lägenhet och vet hur svårt det är att förvandla dålig jord till bra, tar tid och den ser jag inte vårt samhälle ägnar åt detta, själovklart finns det vägar till ändring men det går för långsamt, verkar nästan att det är med flit att det ska gå längsamt för en agendas skull.
  Så svenskar som tror de sitter säkert har fel. Sorry to say

  Gilla

 66. stefan skriver:

  Och får väl säga att det som kallas skogsvård här idag är ju bara en utarmning av jorden, Har kopierat skogslexikonet som ej trycks nu för tiden och finns i få exemplar på bibloteket förmodligen en anledning med så folk inte lär sig vår natur vad den behöver. Allt för de stora svin bolagens vinster

  Gilla

 67. stefan skriver:

  Glömde det var ju först dessa bolag som investerat pengar i denna fina bok som inte tryckts på länge.
  Och i mitt tycke så borde den finnas i varje hem i sverige i alla fall de som har skog, eller bor vid skog som jag ju gör inget ovanligt i ”vårt” land, sen fiske händer det inte så mycket i som det borde finns mycke arbete som måste göras för framtiden och istort sett sker ingen ting i vanlig ordning.
  Sverige i har blivit ett sofftittar land som inte tar itu med vad som ska göras och det kan man inte skylla på utlänningar för det ansvaret finns hos de som äger .Registret förs av länstyrelsen pratar man med dem suckar de bara för de vet hur läget ligger. Som sagt jag har alltid funnit det trevligt att prata med länstyrelsen ingen kritik direkt på dom kritiken är mest till alla som blivit bitna av lama apor och skyller på de som inte har några rättigheter att göra någon ting och som ända ska göra någon ting och sen få skit för det för de hade ju inga rättigheter att göra något, jag själv tillhör den gruppen som inte har några andra rättigheter en att få bidrag till att vara packeterad, det har inte gått en jävla dag för mig under 20 å´r som inte varit att kämpa med dessa instutionerade idioter.
  Och idag skiter jag it, därför välkomnar jag olje brist för det kanske blir som ett vaccin mot den SVENSKA fåfängan.,

  Gilla

 68. stefan skriver:

  Det finns en hel del folk som utvecklat metoder för matproduktion så det är i princip bara för staten att stödja dessa enskilda projekt och starta hur mycket jobb som helst och värde genom det.
  Det är vad jag ser POLITIKER borde sysla med istället för att starta upp främlingsfientlighet ungefär som gjordes före alla världskrig.

  Gilla

 69. stefan skriver:

  Vilket även effekterna av det arbetet syns ju även här och det är rätt tråkigt.

  Gilla

 70. Helena Palena skriver:

  Stefan: Bra kommentar! Tryck upp den på ett vykort och sälj på gator och torg!

  ”Trodde alla visste efter dessa år att det går åt bakvänt mycke olja för att vi ska få ett kilo mat.”

  Gilla

 71. olle w skriver:

  Jag bara noterar att ett antal socialister anser sig ha ”råd med ett samvete” så länge någon annan betalar. Det är nästan infantilt att ta upp som argument ”jag anser oss ha råd”. Vilka oss och på bekostnad av vad?

  Gilla

 72. Helena Palena skriver:

  olle w: Men hörrudu vilken bra frågar du serverar så här på årets mörkaste dag. Nu kan det bara bli ljusare. Allt handlar om att någon annan betalar. Det har du rätt i. Där ligger nog den egentliga skillnaden mellan höger och vänster – om det nu finns någon längre med tanke på Nya Moderaterna som arbetaparti. Snacka vi är lurade! God Jul på dej Olle!

  Gilla

 73. Terry Fox skriver:

  Lån erbjudande för dem som är i behov av brådskande lån

  Vi ger ut lån för att hjälpa människor / företag som behöver uppdatera sin finansiella ställning över hela världen, med låg ränta per år. kontakta oss via denna e-post: argylefoxfinanceltd@hotmail.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.