Lotta Gröning sågar S: Det är som i Sovjet när korthuset föll! Björn Rosengren lösmynt igen!

Det är full huggning om köttbitarna kring grytan. Inte bara i S utan även på WordPress. Lotta Gröning har en välbesökt sida på Facebook vilket fick Anna Ekström att skriva flera inlägg på sin blogg. Hon utövade påtryckning och Gröning föll till föga. Det ledde till att Gröning blockade i alla fall en skribent. Idag skriver Gröning på FB om sossarna:
Lotta Gröning: ”Här är jag, nu stormar hela havet inom socialdemokratin. Har ni sett aftonbladet och Expressen. Jag tycker snart det är läge för att hela ledningen ska avgå, så här kan det inte fortsätta. Socialdemokratin är snart ett minne blott om stridigheterna fortsätter.”
Lotta Gröning: ”Linnea det handlar om makt. Det är som i gamla Sovjet när hela korthustet föll.”

Min kommentar: ”Men en hel ledning kan inte avgå! Då kantrar skeppet. Men något måste göras. Kanske göra om hela upplägget. Sojvet-moduler är tungrodda och ute. In med mer direktdemokrati. Skippa maktbidningarna och använd nätet. Rösta fram en höjdare som kan näpsa moddarna så det visslar om det.”

Gröning fortsätter med att rada upp detta: ”Vi har ekonomisk kris, vi har hög arbetslöshet, skyhög ungdomsarbetslöshet, vi har trygghetssystem som inte fungerar, människor slås ut, lider, skolan är i kris, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst.”

Det finns verkligen mycket att åtgärda i samhället. Det har hon alldeles rätt i. Under tiden träffas gamla sossar och ondgör sig över Håkan Juholt. Den tidigare näringsministern Björn Rosengren (S) har diskuterat ”partiets förfall” med S-topparna Sven-Erik Österberg och Thomas Östros. Håkan Juholt menar att det är en handfull personer som försöker skada honom. Kan så vara med tanke på både Östros och Österberg sparkats från olika uppdrag och vill ge igen. Och Rosengren ser sig förmdligen som en slags nestor i gänget. Jag ser honom som bedragare: Han sålde ut Televerket för en spottstyver och lurade svenska folket.

Björn Rosengren har gjort bort sig igen när han trodde att bandspelaren var av. Journaliststudenterna Ingrid Lord och Erik Bergström från JMG i Göteborg intervjuade Rosengren. Ingrid Lord har tidigare varit reportervikarie på Expressens redaktion i Göteborg. De var egentligen där för att göra en längre intervju i ett annat ämne – men Rosengren inledde ändå, när de befann sig i köket, med att berätta om Thomas Östros och Sven-Erik Österbergs besök hos honom. Rosengren säger till journalisteleverna att de pratade om partiets förfall och att Juholt måste gå. Det hela bandades som sagt: ”Juholt måste gå”. Ett uttalande som Rosengren bestämt förnekar med att det var ”ett skämt”. Ja, vad ska han säga? Norge som sista Sovjet-stat! Han borde ha sagt Sverige! Juholt i sin tur tycks inte fatta galoppen. Han säger: ”Nu tycker ju omgivningen och partiet att jag är den bäste, och då tycker jag att dom har rätt”.

SvD SvD DN DN DN SvD DN DN SvD DN
…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Lotta Gröning sågar S: Det är som i Sovjet när korthuset föll! Björn Rosengren lösmynt igen!

 1. Ja dom borde väl ha panikångest… för orkanen fortgår med full styrka…och Juholt som gillar att slå sina barn… det skrev jag själv om… 😉

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Hur man än vrider och vänder så något är ju fel på S. Hållningen är inte det som borde vara och bråken är som på dagis.
  Det är ju märkligt också att vissa kan hålla sig kvar på toppen och är ständigt i smeten och vräker ur sig i princip vad som helst. Utan konsekvenser.

  Gilla

 3. Ebbe Cederblad skriver:

  De som skriker högst nu är de som blir utan målföre när det dagas, -och i dag finns det inte ens skidföre för de stackarna—

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Jasså! Dänger han sina barn. Men dom slår nog tillbaka vid det här laget. Ska kolla på Skavlan ikväll. Juholt är kul. Det gillar inte dom andra sidsteppade hanarna förstås! Men han passar nog inte som landsfader. Den tiden är förbi.

  Antnonia: Håller sig i topp och runt toppen gör dom ja! Det lönar sig nämligen. 😛

  Ebbe: Nej, idag är det bart igen. Det är alldeles grönt. Det glider inte alls. Kanske ska såpa lite bananskal åt herrarna på banan! Så vi får något att skratta åt.

  Gilla

 5. gotiskaklubben skriver:

  Tror inte en sekund på att Rosengren gjort bort sig. Detta var medveten strategi. Han vill ha in sina uppdragsgivare i den svenska sossetoppen och han kommer att lyckas med det eftersom Juholt, Östros, Österberg, Jämtin och de andra jönsarna inte förstår vad det är frågan om.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Gotiska: Ja, så är det nog. Han kanske vill ha in Goldman Sachs igen! Han samarbetade med dom när Telia skulle säljas. De var konsulter och fick 76 miljoner för ingenting. Otrolig! Åsbrink är ju nu deras rådgivare. Pär Nuder hjälper M Albright och Maud Olofsson ska får vara med i kretsen kring Hilary Clinton. Vilket spel som pågår ovanför våra skallar. Åh, va´det ska ryckas i dom osynliga trådarna.

  Gilla

 7. gotiskaklubben skriver:

  Hade inte läst detta som Österberg har sagt idag:
  – Jag tycker att det finns en konspiration som är ganska obehaglig där man vill få fram skillnader i partiledningen, att vi ska ha olika åsikter och att det skulle förekomma hemliga möten, säger han.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/osterberg-jag-tycker-att-det-finns-en-konspiration

  Gilla

 8. gotiskaklubben skriver:

  Såg Juholt på Skavlan i kväll. Trevligt kille. Men partiledare kommer han aldrig att bli. Han förstår inte ens vad det handlar om. Han är borta innan april 2012.

  Gilla

 9. gunnardeckare skriver:

  Ha,ha Rosengren är helt sanslös. Men han verkar inte bry sig. Kritiken bara rinner av honom. Han ruskar på sig och går vidare.

  Juholt är körd!

  Gilla

 10. Pingback: ”Hum hum”, Kungen och Håkan Juholt « Nya Gotiska Klubben

 11. Pingback: Det finns inga genvägar i arbetet med att ta fram en trovärdig politik | Kent Persson (m) blogg

 12. MetalHeadViking skriver:

  Bra, jag hoppas på social_demokratins fullständiga förfall!

  Gilla

 13. stefan skriver:

  Det är samma sväng över gränserna över allt det går över gränsen/RNA globalism.

  Gilla

 14. stefan skriver:

  Men hur som helst får man göra bra av komposten när den tiden kommer.

  Gilla

 15. Pingback: Surfa snabbare med Chrome! (S)ahlin vill skrota Sovjetstuket! Kungens efterrätt! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.