S eller M kan kvitta lika! Banken är Regeringen! SD som stooort parti!

Snön har kommit men inte stormen i mitten på Sverige och det är flera sluggers på banan! Reinfeldt har större förtroende än Juholt även bland sossarna. Mina favoriter är dock Jimmie Åkesson och Andreas Cervenka. Den sistnämnda är inte politiker men han skriver bäst om pengarna. Han skriver att räntorna kan skrämma vem som helst på marknaden. Det var inte bara Bill Clinton som i början på 90-talet tvingades ändra sin politik när räntorna sköt i höjden. Alla regeringschefer är idag bundna som slavroddare i Marknadsbåten. Alltså spelar det ingen roll vem som styr Sverige heller. Anders Borg förmanar bankerna. Säger att dom ska sluta betala ut feta miljonbonusar till sina chefer vilket bankerna skiter högaktningsfullt i. De gör som dom vill. Det är dom som bestämmer. Numera sker spelet inför öppen ridå. No wonder Obama & Co vill censurera nätet.

Sverigedemokraternas byte av partibeteckningen från nationalistiskt till socialkonservativt kommer inte att gynna partiet tror statsvetaren Andreas Johansson Heinö. Jo, då, det kommer det visst det. Socialkonservativt låter förtroendeingivande. SD kör hårt med kriminalpolitiken och invandringen. Tur att något parti törs göra det med tanke på att invandrare fastnar på överfulla boenden. Hur kan det komma sig? Plus att kriminella kan våldta och råna och ändå få stanna i Sverige. Så lamt och lojt så det är otroligt. SD:s nya paroller: Förändring, Framåt. Tillsammans är inte så tokigt. De vill ha tillbaka Folkhemmet. Ja, vem vill inte det. Allt har spårat ur! Utom räntan och pengarnas rullande dit det lutar förstås. Det kan dessvärre inget parti i världen rucka på.

Rustar för euorokaos! Olöslig kris!
Vaddå skymf! Hur mycket har inte M snott från S?
Irland kokar av ilska
Sverige går bra
Storbankerna väl rustade
Tre av fyra litar inte på storbankerna
Tillväxten stark men snart kommer krisen

SvD DN DN Exp Exp DN Exp

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till S eller M kan kvitta lika! Banken är Regeringen! SD som stooort parti!

 1. Magnus skriver:

  Många håller med dig ….

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Jag försökte pressa Nordea (som jag har som företagsbank) för att få ränta på inkonton.( räntan är nämligen 0 %)
  Svaret är nej. De säger att jag ska flytta pengarna till ett sparkonto hos Nordea och flytta fram och tillbaka pengar när betalningar ska göras.
  Det är oförskämt av banken att inte ge nåt ränta alls. Det är ju många som har dessa transaktionkonto hos Nordea, där pengar står och inte ger en endaste lite öre. Klart att de gör enorma vinster.
  När jag sa att jag flyttar mina pengar då, så sa de bara okey. Absolut inte att vi kan väl mötas, eller att vi skulle kunna hitta en lösning. De vet mycket väl att likadant i andra banker också.
  Eller så får man använda ett bank för privatpersoner. Vilket inte gillas av min revisor.
  Det är ju märkligt att både IcaBanken och SkandiaBanken har ränta på sina transaktionskonto. Ica har 0,25 medan Skandiabanken har 0,5 . Nordea har den runda siffran 0 %
  Och har man kortbetalning i sin affärsverksamhet, kan den inte kopplas varken till IcaBAnken eller till SkandiaBanken. Då måste man ha Nordea eller en annan stor bank med lika usel villkor och stora avgifter för både det ena och det andra. Bra lösning finns inte.

  Jimmie Åkesson är som gubben i lådan. Han poppar upp numera överallt. Just nu intervjuas han i en lång intervju på P4 ( söndag den 27 nov. kl 13.20)

  Gilla

 3. DragonenSwe skriver:

  Om det är så många av er som håller med i vad Helena skriver, varför är ni så fega att ta ställning, att våga stå för era åsikter, att värna om landet vi bor i? Sluta göm er, kom ut och säg att nu är det stopp!!! Vi vill något helt annat än vad etablissemanget vill och att säga stopp är det enda sättet att starta en förändring.

  Man kan inte vinna högvinsten om man inte köper en lott och tar en risk!

  Kom igen nu!!!!!!!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Magnus: Skulle tro det! Men många törs inte säga det. Dessvärre är folk så okunniga om vad som sker, så det finns på sätt och vis inget hopp för idiotin i världen.

  Antonia: Banken kommer alltid att vinna. Och även om folk säger att dom ska flytta sina pengar så skiter banken i det oxå! Har man makten så har man. Kolla vilka glas- och stålkomplex bankernas byggnader är. Som ointagliga fort. Åkesson håller på att bli rumsren. Det ligger en fara i det. Snabbt uppstår bindningar i maktens korriodrer och vips så är tungorna upphakade. Går fort!

  Dragonen: Man kan inte säga vad man tycker. Det kostar för mycket.

  Gilla

 5. @ Helena,

  Interesting what you wrote.
  There are so many similarities around the world relative to the situation you describe in Sweden:-
  1. There is a shortage of available jobs.
  2. Economies are depressed.
  3. The electorate is disillusioned with the political parties on offer.
  4. There are strong feelings amongst the electorate that whoever is voted in there is not going to be any real change.
  5. There is a view that it is the bankers who run the economy in a political ‘duopoly’ and the interests of the people are secondary to the interests of the bankers, who direct economic policy to the politicians.
  The choices might just then be:-
  A. Radical political change; and
  B. Making a choice between defaulting on the bank payments – or – attending to the needs of the people and looking at political options like those taken by Argentina or Iceland.
  No easy answers – no easy choices.

  Gilla

 6. Pingback: SD är och kommer att förbli ett unket parti med unkna åsikter | Kent Persson (m) blogg

 7. Nils Dacke skriver:

  Jag tror nog att många håller med Paloma blanka här om brottsligheten som upprör även mig mycket och att integrationspolitiken havererat fulständigt men att därifrån rösta på SD är steget långt då de ej har en fullständig politik utan plockar russinen ur kakan och dessutom har en islamist noja.

  Det är ju detta som är problemet med repr. demokrati att om vi själva fick bestämma skulle vi ta emot flyktingarna ( som ju är ett fåtal ) och sedan sätta mycket större krav på de andra så att de som egentligen är ekonomiska flyktingar skulle minska drastiskt. Alla vet ju att arbetsmarknaden är svår även för etniska svenskar och då princip omöjlig för utomeuropeer.

  Brottslingar ut med dom. Vi är ju ett safe haven för en allsköns pack. Polisen i detta land är ju ett skämt.

  Gilla

 8. Torbjörn skriver:

  Plocka ut pengarna från banken. Tänk om alla svenskar kunde göra det. Kanske dags att starta bankrun.se

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Yes, it´s the same all over the planet earth. I think the banksters only option to maintain hegemony is to start a world war again. I think it´s coming. So what can we do? Nothing at all when all the ones in charge don´t place the issue on the table for discussion. Not a word in the right direction. Nobody dares to speak up and out.

  Dacke: Som du förstår ser jag ingen väg ut med politiken. Ingen kan göra något. Se mitt svar ovan till CB. Därför tycker jag att man lika gärna kan hålla på SD och Jimmie Åkesson. Vad fan spelar det för roll?

  Torbjörn: Om det vore så enkelt ändå. Om alla gjorde det brakar skiten och polisstaten är ett faktum. Man måste ha något istället. Det finns grupper som diskuterar komplementära valutor. Om makten i världen hade människans bästa för ögonen skulle det inte vara så här. Men makten är lika med djävulen själv.

  Gilla

 10. Non serviam! skriver:

  Det är pinsamt hur alla gnäller på bankerna. Inse att dagens problem beror på att både statsmakter och privathushåll har lånat för mycket pengar. I USA var statliga bolåneinstitut pådrivande, och det kan inte skyllas på privata banksektorn. Amerikansk lagstiftning även tvingade banker att låna ut.

  Självklart blir bankerna oförsiktiga i sin utlåning när de vet att staten står för kreditförlusterna om det börjar talas om bankkonkurs. Men detta är återigen politikernas fel och ansvar.

  Alltså, stater vill konsumera (välfärdsprojekt, militära insatser, etc) utan att ta in tillräckligt med skatter, och enskilda vill också konsumera mer än de jobbar ihop. Och detta vill ni skylla bankerna för? Patetiskt! Dags att ta ansvar för den egna ekonomin…

  Helena, när världen inte ser ut som den borde är det ju frestande att börja tänka konspiratoriskt, eller hur. Men det kan också bero på att man helt enkelt inte förstår vad som sker… Eller inte vill se var det egentliga problemet ligger.

  PS: Jag får utan problem 3% på mitt banksparande. Konkurrensen mellan banker fungerar, men det krävs att man orkar avsätta några minuter och kolla upp marknaden.

  Gilla

 11. MetalHeadViking skriver:

  Tycker det var lite kul när Jimmie Åkesson sa att han vill ha Mats Odell som partiledare för KD.

  http://avpixlat.info/2011/11/28/jimmie-akesson-diskuterar-med-marie-demker/

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Non serviam: Betyder att det inte kommer att fungera, eller hur? Va´roligt med en nöjd bankkund. Ställ dig på torget och berätta. Tror folk skulle kasta ruttna tomater på dig. Lev du i din tro så lever jag i min. Fast borde du inte ta lite fler högskolepoäng. Så du kommer upp i min klass. En fråga bara så där i största vänlighet.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  METAL: Jo, jättekul! Vad kan Odell göra som inte Hägglund kan? Inte ett skit om du frågar mig.

  Gilla

 14. Tealogen skriver:

  Välkommen till Tealogen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.