Socker Muffen blir snurrig av alla klappar!

Räcker det inte med klappar snart? Foto: Paulina S

Ser ni att Socker Muffen – Sugar Muffie – har tofsar på tassarna också. Han är en blandning mellan Maine Coon, Brittisk korthår, Sibirisk och Norsk Skogskatt och vanlig hederlig bondkatt. Lovely mix indeed! Killen är bara fem månader på kortet. Vad månde bliva innan det är klart Det är så många ungar som klappar honom så han blir alldeles konfys. Tittar på sin matte och säger: Ska det vara så här? Ja, när man är så här söt måste man tåla lite förtjusning, svarar hon.

Muffen är född under bakstugan 15 juni. Mamma är vildkatten jag skrev om här. Hon fick sex ungar – tre honor och tre hanar. Vi skulle spara två hanar men flickan på bilden – Klara – grät sig till att det blev Muffen och två honor. De heter Elsa Russinkvist Beskow (för att hon är så lik katten i Sagan om den lilla, lilla gumman), kallas Elsis, och Tabby-Li Sunny Tigra von Uggla för att hon liknar en tiger är barn till Ugglan som vildkatten fick heta. Båda är korthåriga som mamman. Man kan inte se att dom är syskon. En katta parar sig med flera hanar så dom har olika pappor. Muffen är halvlånghårig och heter Muffen för att han påminner om en sån. Något man vill sticka händerna i och mysa med då och då fast mestadels hela tiden.


Exp
Exp
…….

Detta inlägg publicerades i Djur, Kuriosa och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Socker Muffen blir snurrig av alla klappar!

 1. Josef Boberg skriver:

  Katter är kort och gott hääärliga djur ❗ Jag har själv Champis – som just nu sitter på skrivbordet och kollar in mig.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Jag älskar verkligen ditt språkbruk. Det är ett nöje att läsa dina inlägg oavsett om dem handlar om katter, kakor eller storpolitik. Du svänger med ord så att den torraste grenen blir ju full av liv.
  Och fantasifulla namn på katterna säkert på andra saker också.
  Jag har alltid tyckt att det är svårt att namnge diverse saker ( har velat öppna en fotoblogg men bara hittar inte något bra namn till bloggen.
  Vissa skakar ur sig namn på löpande band andra (jag) kan sitta hur länge som helst och ändå inte komma på nåt vettigt.

  Jag förstår att folk smälter och vill klappa henne. Bedårande liten misse. Snygg eyeline hon har fixat 😉 på morgonen med. En riktig skönhet.
  Minns att farmor alltid hade katter i sitt hus. De höll efter möss. Såg en gång tom när kattmamman lärde kattungarna att fånga möss.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Gunnar: Ja, alla katter är söta, men den här blev speciell!

  Josef: Champis vill ha din energi. Så är katter. De stör ens energiflöde för dom vill ha den. Tyvärr kan man inte tukta en katt på samma sätt som en hund. Det är väl det som är tjusningen med dom.

  Antonia: Men va´roligt att du gillar mina ord. Det är ingen henne. Det är en hankatt. Om du följer eyelinern upp i pannan där det är vitt så hade katten haft ett M-tecken där av linern. Det har Tabby. Men Elsis är lite diffust och på Ugglan med. Det är ett speciellt tecken. Det måste jag blogga om. Javisst fångar dom möss! Och ekorrar och fåglar.Du ska se Ugglan vad hon har lärt sina ungar. En mycket bra mamma. Så nu blir ungar riktiga jägare.

  Klart du ska öppna en fotoblogg. Den kan heta: Antonia goes bananas! Lounge Antonia! Photogenique Boulevard! Boulevard Photogene! Frontline Studio! Antonias Mörka Rum! Antonia`s Dark Room ! Kom Igen! ComeIn Come See! Lookie-Tookie! Oskarp Mask! PixieDixie! Spåna på så kommer rätt till slut. Se språket som ett skafferi med hyllor för alla ord på A B C o s v. Skitkul och alldeles gratis!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Du har verkligen lätt att klämma fram namn. En hel rada dessutom. Tackar så mycket. Nu blev det nästan svårt att välja istället. 🙂
  Spåna och spåna…har ju försökt förstås men inget vettig har dykt upp. Alla har vi våra talanger, och mitt ligger inte på den. 🙂

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Det är nog min talang så det ska stå …min ligger inte…. (tror jag)

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, en hel radda. Vad sägs om Antonias Dark Room? Antonias Dark Spot? Då tror dom att det är en bordell av något slag. Bra för då blir det många klickar.

  Gilla

 7. Znogge skriver:

  Väldigt vacker katt. Har något speciellt i blicken…

  Gilla

 8. Pingback: Imamen i Strömsund är terrorist! Skabb på katten & i samhällskroppen! Svenskarna förnedras av sina egna! | Helena Palena

 9. Pingback: Elsa Knyt Blusen Knäpp Koftan Dra Upp Strumpan Beskow | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.