Tuppar och (S)andlåde-dynamik

Primus kläcktes först! En tupp! Här sandbadar han i maten fyra dagar gammal i värmelampans sken. Foto: Palena

Här pickar Primus i sig lte kycklingfoder med glaset i mitten. Foto: Palena

Solen skiner. Himlen är blå och hönsen sandbadar än. De ligger och grottar ner sig intill husväggen som är vänd mot söder. Vid humlebuskens rötter blir det fina gropar. Jag kläckte ägg i maj i maskin och 15 juni blev det kycklingar. Blir ett längre inlägg om den resan senare. Tänker på EU som tagit så lång tid på sig att göra det bättre för hönsen. Men nästa år blir det i alla fall lag på på att hönsen ska ha sand och sittpinne i sina burar. Kors i taket! En liten kyckling gör precis som dom stora nästan på en gång. Kycklingarna började sandbada i sitt foder när dom var ett par dagar gamla. När dom hade fått styrfart på sina små ben och bollar till kroppar. Det gick ju inte för sig så då fick jag sätta ett upp- och nervänt glas i maten. Fungerade perfekt ett tag. Senare behövde dom större matbunkar och doningar. Idag är dom fem månader och tupparna gal och hönskycklingarna har börjat värpa. Små, gulliga ägg som kommer att bli större i takt med att dom växer.

En annan flock som inte vet hur dom ska synka sig och springa i takt är sossarna. Nej, jag är inte förvånad över att Thomas Östros, tidigare socialdemokratisk minister, inte uttalade sitt stöd för Håkan Juholt i Agenda. När Östros fick frågan om han stödde Juholt ville han inte svara, utan sade att han har förtroende för partiets verkställande utskott. Men hela karln utstrålade i sin mimik och sina ord att det var han – och bara han – som i själva verket skulle ha blivit S-ledaren. Som i själva verket skulle vara Tuppen Nummer Ett på dyngesta´n. Då hade allting gått bättre. Östros borde byta brillor. Han påminner för mycket om en sovjetisk politruk. Ian Wachtmeister skrev på sin blogg att om man satte på Östros skägg skulle han likna Lenin på pricken. Instämmer i det.

Ett och annat bra förslag på vad S kunde göra!

DN SvD SvD DN DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Tuppar och (S)andlåde-dynamik

 1. livsglimtar skriver:

  Jag vet inte varför han alltid har tet sig som en smilfink, jag klarar inte av honom och hans ålande, krålande för att slippa svara rakt och ärligt. Vore verkligen bottennapp om de bytte Juholt mot honom, varför har inte S någon känsla för de intryck personerna de väljer ger? Hur vore det att fråga vanligt folk före man väljer …

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  livsglimtar: Tror han skulle vinna på att köra med hornbågade glasögon. Så han mer kunde härma Clark Kent. Hur skulle det se ut om man ställde upp några S-ledare och så fick folk välja? Kul! Men då faller ju hela maktapparaten – hela sovjetupplägget så att säga. S är ett tungrott parti. Det ska ju vara så jävla demokratisk och alla ska tillfrågas i alla instanser men ändå är det toppstyrt! Hur går det ihop. Nä, det är nya tider nu …

  M är också toppstyrt. Det är/blir alla partier in the bitter end.

  Gilla

 3. Stig Palm skriver:

  Kan vi säga så här?
  Alla Partier har sin tid i historien. Sossarna var bra för sin tid när Folket trycktes ned av dåvarande Överklassen. Sedan blev Sossarna den nya Överklassen och byttes ut.
  Tydligen är det så att inget parti klarar av att vara på topp för länge. De blir korrumperade (maktfullkomliga) varken de vill eller inte och byts ut med tiden.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Stig: Visst! Instämmer i din analys. Jag tyckte det var bra när borgarna bröt igenom 2006. Men nu vill jag ha skifte 2014. De säljer ut för mycket. Har inget ansvar för folk och fä på backen känns det som. Många gamla sossar längtar efter att S ska komma tillbaka. Tror att det ska bli bättre. Men S är lika borgerliga som M när det kommer till kritan. Det är det vi ska testa 2014 och åren efter. Bra med skifte vid köttgrytorna för folket och demokratin med andra ord. Så att inte maktstigarna hinner trampas upp allför väl och manifestera sig som anomalier i samhällskroppen. Nytt och friskt ska det vara!

  Gilla

 5. gunnardeckare skriver:

  Som tur är finns det fler pariter än S och M att välja mellan nästa val.

  Gilla

 6. livsglimtar skriver:

  Vilka partier då? De är ju lika dåliga hela högen …

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  gunnar och livsglimtar: Javisst! De är lika dåliga hela högen. Håller med. Det blir S eller M som blir störst ändå men all sannolikhet. Har vi tur poppar det upp ett nytt och skitabra parti som sopar mattan med alla spelarna på banan. Ett parti som tänker på människan och inte bara på pengarna. Man kan alltid drömma! 😛 😛

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  Vilken härlig idyll i kycklingvärlden. Så ska dem ha det. Innan de hamnar i min helvetessoppa. 😉
  Kanske precis det som väntar på oss efter döden, vad vet vi om det egentligen i vems soppa vi hamnar.
  En knäckebröd har mer karisma än Östros. Har svårt för karlns ohederliga ärlighet. Han är en falsk människa har jag en känsla av men jag kan ha fel också.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, det är en idyll. Du ska se Primus nu. Han är stor och har fått en ny fjäderdärkt med färger. Jättetjusiga tuppar blev det av dom små bollarna. Östros ja! Han är nog snäll, men en som lurar i vassen. Kliv fram och säg det då istället: Jag vill bli ledare! Men så går det inte till i ett så trögstyrt parti.

  Gilla

 10. Linda skriver:

  http://www.flamman.se/eu-forbereder-sig-for-ekonomisk-diktatur

  Kan sossekrisen ha med Prime och den kommande EU-diktaturen att göra?

  Härlig och jordnära läsning som motpol 🙂

  Gilla

 11. Linda skriver:

  Tillägger det jordnära åsyftade givetvis ditt inlägg här.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Linda: Jo, det förstod jag. Skrämmande framtid. Delade på twitter och facebook. Märkligt att inte media skriver om det här. Men å andra sidan smög dom igenom Lissabonfördraget utan ett knyst. Folk vet inte ens om att vi fått en ny grundlag. Otroligt hur det får gå till!

  Klart det har med sossekrisen att göra. Passar som handen i handsken. Men vad menar du med Prime?

  Gilla

 13. Linda skriver:

  Prime=sossehögern PR-killar sam samarbetar med näringslivet. (Göran Persson är ju en tex)
  http://komigenuva.wordpress.com/ Nemokrati skriver mycket om det och korruptionen både i EU & här. (bra blogg.)
  Samtidigt pågår ett giantiskt arbeta att förstöra internet, Vi har/ Stop Online Piracy Act.
  ”Jag följde hearingen via en skakig direktsändning på representanthusets hemsida och trodde inte mina öron när Michael O’Leary, högsta hönset i USA:s filmlobby (givetvis inbjuden), stod inför politikerna och inte bara berömde lagen utan avfärdade kritiken mot den med denna huvudlös retorik:”Internet fungerar faktiskt fortfarande i Iran och Kina.”Ja, ni läste rätt. Kinas internetcensur framhålls numera som ett föredöme i den amerikanska kongressen.”
  (Kjelll Häglund i Journalisten)
  http://www.journalisten.se/kronika/29684/lagen-som-hotar-spraenga-soender-internet

  Det är spiken i kistan!!!

  Och berör oss, fy faen.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Linda: Aha – du menar Ullman & Co. Då jag fatta. Det är klart dom vill förstöra nätet. Här kan vi sitta och tycka och vara våra egna redaktörer. Inte fan går det för sig. Men dom kan inte stänga för då brakar alla samhällen ihop. All logistik t ex är datastyrd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.