Ulla-Pulla! Sverige snart lika förstört som USA! Blogga ej på arbetstid!

Ursäkta men vad fan ska Ulla Hamilton (M) i USA och göra? Vad kan hon lära där med tanke på att USA är ett land i total upplösning. Stor arbetslsöhet, dåliga sociala skyddsnät, fattigdom som brer ut sig och galopperande barnmisshandel. Tjänsteresan till USA blev en dyr affär för skattebetalarna. Två nätter för tre personer kostade 100 000 kronor. Trafikborgarrådets flygbiljett gick på 33 000 kronor. Trion som åkte tog dessutom in på lyxhotellet Millenium Plaza!

Förklaringen till hennes dyra flygbiljett berodde på att hon ville kunna sova bättre för att vara redo för sitt tjänsteuppdrag. Besöket i USA gällde en konferens, Global partners summit, för att diskutera tillväxt och arbetsmarknadsfrågor. Pyttsan Ulla – du skulle bjudit hit yenkarna istället. Vi har mycket mer att lära dom. Än så länge i alla fall. Men får utvecklingen fortgå är Sverige snart ett land i stil med USA. Privata företag och karteller som skor sig medan medborgarna får gå på knäna och stå för fiolerna. Fy fan!

Blogga inte på arbetstid! Bara det är en orsak till avsked. En praktikant vid Mittuniversitetet har tvingats att sluta efter att i sin blogg ha uttryckt stöd för den norske massmördaren Anders Behring Breivik. Någon viskade i Tomas Berglunds öra, prefekt vid institutionen. Mannens högerextrema åsikter stred enligt Berglund mot allt vad universitetet står för. Ordet är inte fritt med andra ord. Det gäller att väga sina ord på guldvåg alternativt blogga på men göra det anonymt.

Ska ECB trycka pengar ur det blå?

Förmånliga villkor för poltiker från höger till vänster.

Miljonärer som stormar in.

Nej till euron!

SvD DN SvD DN DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ulla-Pulla! Sverige snart lika förstört som USA! Blogga ej på arbetstid!

 1. svensson skriver:

  Den blogg som praktikanten skrev var Svenssongalaxen. Oy vey:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/11/det-ar-jag-som-ar-sparkad-for-breivik.html

  Med andra ord, det var jag som sparkades. Summan av kardemumman är att, man ska nog inte bedriva en radikal blogg på arbetstid. Men jag vänder mig mot TT:s rubrik att det var pga ”Breivik-stöd” jag sparkades. Jag BLOGGADE om Breivik, analyserade fallet. Det är en annan sak.

  Men så är det idag, nyanser försvinner.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Svensson: Hade mina funderingar. Nej, man ska inte blogga på arbetstid. Det kan inte vanliga subjekt få syssla med. Carl Bildt kan göra det dock. Men han tillhör eliten. Har skrivit ett inlägg om det på min blogg och på Newsmill. Ska se om jag hittar länken.

  Gilla

 3. Hans skriver:

  Om man har (Norrskens) – Flamman som enda kunskapskälla, så blir världsbilden minst sagt snedvriden. USA är forfarande världens ekonomiska motor med en BNP på 48.000 US Dollar per capita. 2009 låg USA 22 % över Sverige och 30-35 % över Europasnittet.

  Deras 307 miljoner stora befolkning har flytt fattigdom och kommunistisk diktatur under 100 år. Ca 10 miljoner svenskättlingar finns där. Döttrar till Stalin och Fidel Castros flydde dit.
  USA har problem med minst 20 miljoner ILLEGALA invandrare. Utan dessa så skulle arbetslösheten bland deras egna medborgare var nära nollstrecket.

  Från världens kommunistländer flydde folk med risk att bli skjutna vid gränsen. Till USA försöker man ta sig in med småbåtar från Kuba och genom ”ökenvandring” från Mexico nattetid.

  I Sverige betalar arbetsgivarna socialavgifter – med 31.5 % utöver lönen – för alla anställda. Precis som i USA, där arbetsgivarna också betalar sjukförsäkringar mm i de flesta fall.

  Den ”svenska modellen” innebar 87 % marginalskatt för löntagare på 1970-talet. 102 % för Astrid
  Lindgren och andra företagare inkl. sociala avgifter. Inget kommunistland i världen har gjort liknande KONFISKATION av sina medborgares inkomster.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Hans: Tack! Mycket bra info. Dock har jag aldrig läst Flamman. Har aldrig varit kommunist. Har varit mer höger. Har sett igenom spelet dock och seglar ovanpå. Har numera örnkoll och ser vilka som skor sig på både Sverige och USA. Varför protesterar folk? Vad vill dom? Varför tro du Amerika bygger koncentrationsläger? Vilka ska sitta där?

  ”USA:s medelklassområden minskar. I stället bor fler i utpräglat fattiga eller rika områden, enligt en ny studie från Stanford University. 2007 bodde 44 procent av amerikanerna i medelklassområden, jämfört med 65 procent 1970. Under samma period har antalet familjer som bor i utpräglat rika eller fattiga områden ökat från 15 procent till 31 procent.”

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  vad fan ska Ulla Hamilton (M) i USA och göra? Söka medlemskap för att bli delstat till USA kanske? Så jävla mycket svärmeri för det landet för vilken nytta egentligen?

  Gilla

 6. Laban Andersson skriver:

  I USA skjuts immigranter vid gränsen… så vad är skillnaden?
  Bilden av USA som frihetens land får personer att fly till vad de tror är bättre och slutar oftast inte speciellt bra, arbete som knarklangare och prostituerade är vanliga.
  Hur många som anlitar illegala invandrare skulle ha råd att betala amerikaner att göra samma sak?
  Stalin var inge kommunist han var en maktgalen person som ville sko sig själv och struntade i andra. Hans enda syfte var att hålla ordning efter revolutionen och skapa stabilitet.
  I övrigt ville Lenin hålla honom långt ifrån makten.

  Gilla

 7. Torbjörn skriver:

  Hmm…jag antar att om alla som använder internet för privata behov på arbetstid(och ja, jag menar till betydligt mer än att bara betala en räkning),skulle bli avskedade, så lär 70% av befolkningen i arbetsför ålder bli utan jobb. Lennart Svenssons bloggande är naturligtvis en förevändning.

  USA:s statsskuld ökar med 168 miljoner dollar i timmen eller över 4 miljarder dollar per dygn och är nu uppe i över 15 biljoner dollar. USA är helt beroende av oljeimport för att kunna hålla igång ekonomin. Att man kunnat göra detta beror på att man kan betala med (nytryckta) dollar, eftersom oljan handlas i $$. Utan denna fördel som världshandelsvalutan ger skulle ”motorn” USA kollapsa som ett korthus för en vindpust. Konsumtionen och tillväxten har skett med lånade pengar.

  Gilla

 8. Torbjörn skriver:

  Laban:

  Det är väl snarare så att amerikanska myndigheter inte gjort någonting alls det senaste decenniet för att stoppa illegal invandring(från Mexico). Lite underligt med tanke på 11:e september, och reser en hel del frågetecken) Har läst artiklar om att man istället jagar och driver rättsprocesser mot de *vanliga* amerikaner (gårdsägare bl.a.) som tröttnat på inkräktare och tagit saken i egna händer och patrullerar efter illegala invandrare.

  Gilla

 9. Stig Palm skriver:

  Att blogga på arbetstid är allvarligt? På jobbet är vi för att, just det, jobba. Allt s k privat ska bedrivas hemma. Om vi sedan bloggar med politiska förtecken oavsett det välmenta är detta fel.
  Att mannen fick sparken är begripligt även om en viss överreaktion från arbetsgivaren.
  Under min tid hos Volvo, var det en man som skickade runt s k judiska skämt till kollegorna. Han fick också sparken? Som medlem av facket gick det inte att sparka ”rätt av”, utan mannen ersattes med en (1) årslön. Två veckor efter avgången fick mannen ett ännu bättre avlönat jobb i annat företag samt behålla årslönen från Volvo.
  Volvo var nog inte rätta företaget att skicka judiska skämt i och heller inte sexuella.
  Detta hackande på USA är nu nästan en vana sedan 2:a världskrigets slut och kan jag inte begripa varför detta ”avskyvärda” land är så attraktivt för de flesta människor? Inte ens där har f d Sovjet unionen eller nuvarande Ryssland kunnat konkurrera?
  USA bygger koncentrationsläger läser jag här? Intressant i så fall att få ett repotage om dessa? Sverige skulle behöva ett sådant för sina värstingar. Annars finns experten Ryssland med sina f d Gulags att hyra in sig på.

  Gilla

 10. elina skriver:

  Carl Bildt har väl ingen 8 timmarsdag och fria helger så det vore svårt med att hinna/vilja informera oss om vad han gör om det skulle ske på hans fritid. Jag ser hans blogg som info till medborgarna. Fler lika nitiska?

  Gilla

 11. Stig Palm skriver:

  Elina, Carl Bildt är ingen vanlig kontorsarbetare. Han är som kapten på en båt, 24 timmarsanställd. Hans lön står inte i par med denna ”jourtjänst”. Tänker då på Herr Jugholt med sin lön som ett exempel.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Sverige är redan en lydstat och koloni till Amerika!

  Laban: Folk flyr till en bättre tillvaro. Och dom vill inte bara in i Amerika utan även EU. Allt skulle vara mycket bättre om resurserna satsades på att göra det bätrre för människorna i sina hemländer. Klart Stalin var kommunist. Liksom Lenin. Det ingår i den röda läran att förstöra folk och kultur.

  Torbjörn: Detta korthus styr oss. Drar med sig alla som snärjda råttor ner i dyn. ECB börjar snart trycka pengar ur det blå för att rädda tillställningen. Vilket dårhus! Tror dessvärre man vill ha in massor med folk i USA för att skapa oordning. Vad ska dom annas ha sin Fema-camps till? Ska medelklassamerikanen sitta där? Ja, förmodligen dom också som vågar opponera sig.

  Stig: Jag har startat två företag. Och gör man det med egna pengar har man inte råd att ha en anställd som inte jobbar. Inte en sekund har man råd med det. Kommer nog ett inlägg om lägren vad det lider. Annars kan du googla själv på FEMA Camps.

  elina: I hans uppdrag som utrikesminister ingår inte att han ska blogga. Men eftersom han gjorde det innan han tillträdde så fortsätter han. Han har haft folk på departementet som skött hans blogg när den gick över styr. Ska hämta länken så du kan läsa vad jag skrev om hans bloggand. En sak är säker: Det är skillnad på folk och fä! Så har det alltid varit.

  Stig: Man kan beundra Bildt för att han är kunnig och för sitt eviga flygande. Hur står han ut?

  HÄR KOMMER LÄNKEN TILL OM BILDTS BLOGGANDE:

  https://parnassen.wordpress.com/2009/08/25/bildt-sidsteppar-tredje-statsmakten/

  Gilla

 13. Madeleine skriver:

  Det var det allra jävligaste jag läst på mången dag: Att Cykel-Ulla Hamilton, MODERAT borgarråd i Stockholm som SLÖSAR med skattebetalarnas pengar och åker 1:a klass flyg till USA och bor på LYXHOTELL! HUR I HELVETE kan hon tillåtas detta av Moderaterna i Stockholm? Släng ut slösarkärringen omedelbart bums.

  Cykel-Ulla (M) har inget körkort och ingen bil. Men mot allt förnuft och i strid med vetenskap har hon infört dubbdäcksförbud i Stockholm. På Berghs blogg finns en bra artikel om detta vansinne. Ulla Hamilton(M) blir ett sänke för moderaterna för slöseri med skattemedel glöms inte så lätt.

  Jag blir vansinningt förbannad på Cykel-Ullas fasoner. Hon borde betala tillbaks – var är drevet? Läs om slösarkärringens dubbdäcksidioti tillsammans med centern på http://www.bergsblogg.se

  Gilla

 14. gunnardeckare skriver:

  Överhuvudtaget så ska man inte blanda jobb o privatliv på nätet i bloggar o sociala medier.
  Nej det finns inte mycket att studera i USA. Bättre att åka till Norge för att se hur bra det är att hålla sig borta från monetära unioner och annat elände.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.