Bäring på Behring: Medeltida skådespel

Media gnuggar händerna och Behring Brevik får äntligen möta sin publik. Allas blickar är åt samma håll. Dock får två bilmärken – Volkswagen Crafter och Fiat Dublo – reklam som dom kanske inte ville ha. Den första var bombbilen och den andra flyktbilen. Behring blev instoppad efter dåden och kunde inte höra ovationerna. I isoleing blir man ingen. Det är meningen. Har inga ansikten att spegla sig i. Behring har försökt genom sin advokat att få tillgång till media men fått nej. Alltså blir det första gången idag som han får smaka på reaktionerna. Och kanske få ett tecken från den grupp som förmodligen sponsrat honom.

Att det skulle bli en öppen förhandling avgjordes av Högsta domstolen som slog fast att det skulle bli en vanlig omhäktningsförhandling med Behring Breivik på plats. Massmördaren anlände på förmiddagen till Oslo tingsrätt. Där får han möta journalister, allmänhet och kanske offer och anhöriga efter terrordåden 22 juli. Förhandlingarna i Oslo är egentligen en rutinmässig omhäktning. Men Breiviks fysiska närvaro har ändrat allt. Vore jag i närheten skulle jag också köa. Hade jag ett barn som dödats av Behring skulle jag avsky den hysteri och uppståndelse som omgärdar det hela. Men vi människor är lystna och nyfikna. Världen går runt på det.

Under medeltiden halshöggs, brändes och hängdes människor på torgen under spott och spe. Idag har vi TV och nätet. Ska kolla sen vad media släpper. Vill se hur han låter och hur hans skönhetsopererade ansikte ser ut. Polisen har gått igenom 50 000 timmar av bilder för att se om han hade någon medhjälpare. De har inte hittat något. Jag tror han är en handgången man åt en mycket inflytelserik grupp i världen. Det är därför han klarade av det.

Tidigare inlägg om Behring bl a Är Behring högerextremist? Är han idol i Israel?

DN DN SvD SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Bäring på Behring: Medeltida skådespel

 1. svensson skriver:

  Min granne, Teros Tatos, har en mycket annorlunda syn på dagens omhäktning. Han säger:

  ”Breivik måste friges. Omedelbart. Det är vad dagens förhandling måste leda till. Dessutom ska han ha ersättning av staten för psykiskt lidande. 90 dagars isolering, det är jobbigt för en social typ som Breivik.”

  Så kan man ju tycka. Själv förfasas jag. Hu! Breivik, han var ju dum ju. Mer här:

  http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/11/omhaktning.html

  Nu ska jag trycka T-shirts med texten ”Breivik sucks” och bli rik.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Svensson: Det är kul med grannar. Men kan vara väldigt annoying. Vad har Tatos för färg på sin religion? Ja, du kan nog inte skriva Frige Breivik på din t-shirt. Då blir du nog skjuten på stört.

  Anna Skarin på Expressen Live: ”Breivik talar så mycket att domaren har fått gå in och avbryta honom”, skriver Dagbladet.

  Det kan man ju förstå Han har väl bara haft väggar att tala med.

  Gilla

 3. Linda skriver:

  Det är klart att något ”större” ligger bakom, det skedde inte av en slump. Välplanerad operation sas och nu ett skådespel för folket..

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Vadå skönhetsopererade ansikte? Det har jag missat helt.
  Tyckte han att han var ful innan?

  Gilla

 5. MetalHeadViking skriver:

  Själv är jag irriterad över att media inte har släppt en endaste videoklipp på denne Breivik. Jag har inte hittat en endaste video på den här människan. (Nu snackar vi om en vuxen man i ett i-land).

  Hoppades på att den bubblan skulle spräckas idag. Men nej, det enda vi fick se var en teckning och sen får vi lita på vad media förmedlar oss. suck…..

  Gilla

 6. Hans skriver:

  ”Under medeltiden halshöggs, brändes och hängdes människor på torgen under spott och spe”
  Under så medeltida former upprätthålls lag och ordning i Saudiarabien…

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Linda: Ja, inte kan man göra en sån där grej ensam. En liten norsk gutt! Glöm det!

  Antonia: Tyvärr kan vi inte få en ”efter” och ”före” på honom i TV. Man får ju inte ens se honom. Märkligt.

  Metal: Den där teckningen var ju urdålig. Särskilt gjord för att förvilla oss.

  Hans: Gud vad jag är glad att jag är född i Norden. Tänk om vi har såna seder här i Sverige om 30 år! Hemska saker.

  Gilla

 8. Markus Andersson skriver:

  Bra Helena, vänta bara, snart börjar de med offentliga hägningar och spöstraff igen här i vårt upplysta, moraliska föredömme till modern stat.

  Breivik skymmer sikten, och det är hans roll kring Oslo-attentaten. Enligt propagandaministeriet är det oerhört viktigt att vi inte flyttar våra blickar från denna Patzy.
  Men lösningen´på detta förfärliga brott är att släppa focus helt från Breivik. Glöm honom! Han är precis som Linda skriver ovan bara ett köttben åt den upphetsade folkpöbeln.

  Gilla

 9. skvitt skriver:

  Det är i vart fall ingen risk att en oskyldig döms i set här målet, när det kommer så långt. Därför hoppas jag på lagens strängaste straff och det vore väl konstigt om det inte blir så.
  /Skvitt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.