Spädbarnssdöd och krigare som jagar pedofiler

Moa kom på besök. Var lägga henne? Hon fick ligga en stund i kattkorgen. Foto: Palena

Det måste vara en mardröm av guds nåd att finna sin baby död i sängen. Plötslig spädbarnsdöd ökar igen i Sverige. Myndigheterna tror att det behövs en informationskampanj igen. Att det kan bero att modern röker. Ibland kommer det rön att orsaken till den plötsliga döden är en övre luftvägsinfektion som försvagar andningen och barnet dör. Förra året dog 27 barn, jämfört med 13 barn 2007. Då var nivån som lägst efter en dramatisk minskning från 137 barn 1990. Om det nu är rökningen som är orsaken måste man väl kunna utröna. Det är väl bara att fråga om mamman i dom nämnda fallen rökt. Det finns dom som säger att vi väljer våra föräldrar. Tänk om det är så. Och valet var inget bra så ungen väljer att somna in. (Tänk om det är svininfluensa-vaccinet? Stan undrar: Kan inte den här ökningen bero på svininfluensavaccineringen? Jag skulle bra gärna vilja se statistik på missfall från perioden då det vaccinerades hösten 2009 och några månader framåt jämfört med hur det var tidigare.)

Nätkrigarnas häftiga logga!

Nutidens krig lever också på nätet. Måste ge en eloge till hackergruppen Anonymous som nu ger sig på nätpedofilerna. Tidigare har dom angripit storföretag, myndigheter och enskilda personer över internet. Nu är det internetpedofilernas tur. Pedofilerna som fått ett eldorado i och med nätet där dom kan dela sina stackars objekt och hitta varandra. Hackarna uppger att dom under de senaste dagarna stört ut 40 hemsidor som delar barnpornografi och publicerat användaruppgifter på 1 589 misstänkta pedofiler. Heja! Stor bukett med röda rosor från mig!

SvD DN Exp DN SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Spädbarnssdöd och krigare som jagar pedofiler

 1. Lovisa skriver:

  Åh vilken liten gullig unge!

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Mina föräldrar rökte. Mina släktingar rökte. På långt och nära har ingen har drabbats av plötsligt spädbarnsdöd. Så jag vet inte om just rökning kan göras ansvarig.
  Dessutom är allt färre som röker just i Sverige. Så siffran borde väl ha minskat. Om man ser till statistiken.
  Vad som orsakar har jag inte ens en gissning till och det har väl inte läkare heller. Jag köper din teori, men det är också taskig mot föräldrar för de blir ju dissade grovt. Men ibland är det nödvändigt också.
  Fin bild du har tagit om Moa. 🙂

  Igår var jag på barnPalatset på Riddarholmen. Själv. Med en kamera i handen. Konstig det kändes och undrade när någon kommer ropa att vad jag gör bilderna här för.
  Jag har inte kollat bilderna än, då min hemsystem på datorn har kollapsat på grund av en uppdatering. Så mesta dels gick tiden åt att fixa datorn. Kanske kan jag lägga ut bilder om äventyret nästa helg.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det kan också bero på miljögifter. Ett barn föds idag med 232 gifter i navelsträngsblodet. Hemska tider. Förr röktes det ändå mer. Folk satt i sina bilar med fönstren uppvevade och rökte med ungarna i baksätet. Herregud!

  Tråkigt när datorn strular. Värsta som finns. Det ska bara FUNKA!

  Gilla

 4. Stan skriver:

  Kan inte den här ökningen bero på svininfluensavaccineringen?
  Men det var ju en väldig skillnad 1990 och 2007. Jag skulle bra gärna vilja se statistik på missfall från perioden då det vaccinerades hösten 2009 och några månader framåt jämfört med hur det var tidigare.

  Gilla

 5. Gunnar (deckare) skriver:

  Bra att hackers använder sin talang på detta! Go unge…

  Ja det är hemskt med spädbarnen

  Gilla

 6. stefan skriver:

  Rökning kanske är en träning för hälsan och kanske är friskvård helt enkelt.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Stan: Kanske det. Glömde bort det eländet. Nu är det Gardasil som kräver ett kritskt inlägg. Tänker också på alla gamla som säkert dog efter sprutan på hemmen. Någon nitisk sa: Det här måste vi rapportera! Och en chef som sa: Nej, dom skulle dött ändå! Locket på.

  Gunnar: Jag tror hackare kan förstöra ett land. Tänker på Estland som fick hela sin data utslagen. Skulden fick naturligtvis Ryssland men det visade sig vara en ung hackar som gjorde det bara för att han kunde.

  Stefan: Ja, man tränar i alla fall armen i vinkel. Och det nu kan vara något för hälsan. Bättre att spela tennis skulle jag tro. Och sluta röka (det gjode jag för åtta år sen men kommer alltid att vara en rökare mentalt!).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.