Har Säpo bra vibrationer! Facebookare har gråa hjärnor!

Kan v lita på Anders Danielsson?

När jag går in på Facebook möts jag av budskapet att min säkerhet är Medel! Wow! Bryr jag mig? Nej! Makten har ändå full koll på vad vi gör! Till och med din Iphone om du har någon. Lägg den inte vid datorn. Hackare kan ta sig in och se vad du skriver via vibrationerna i tangentbordet. Säpo och Rikskrim vill bli bättre på att utnyttja internet för att avslöja terrorplaner och andra grova brott. Infiltration av diskussionsgrupper och spaning under falska identiteter är möjligheter som diskuteras. Tror redan att dom vet vad vi sysslar med. Vi som är kritiska mot USA tex har vi en egen lite dossier på Säpo? Skulle tro det.

Men dom kan väl inte sätta oss alla i finkan. Nej, man blir bara en fara för makten om man samlar massorna på gator och torg. Eller idag, får massar med besökare till sin sida på nätet o s v. Säpochefen Anders Danielsson vill patrullera på nätet för att leta terrorister. För vem är Säpo till? För Sverige. För oss. Dig och mig. Eller, för främmande makt som USA tex. Om USA vill något ställer Säpo upp. Hur ska man annars se på det som hände egyptierna t ex. Fruktansvärt. Och vad ska dom göra med alla oss som förstår att det finns en osynlig hand som bestämmer. Ja, vi blir som sagt reggade. Det är natt klockan tolv på dagen. Stasi och 1984 är redan här men vi förstår det bara inte. Storebror jobbar på under förevändning att han jagar terrorister.

Skrev så här angående
min säkerhet på Facebook: ”Det var som fan. Bryr jag mej? Nej! Tror ”dom” har full koll ändå.” Har inte så många vänner där alltså är inte min hjärna så grå. Går jag in där så möts jag av delade länkar hit och dit. Trodde mest FB var till för att hålla kontakt med släkt och vänner. Nej, fejjan används som surrogat för en blogg som är mera krävande att orkestrera. Lättare att dela och skriva one-liners med andra ord. Samtidigt lättare för Säpo att fånga upp alla ”huliganer” som kämpar på för att sanningen ska komma fram.

DN DN SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Har Säpo bra vibrationer! Facebookare har gråa hjärnor!

 1. Helena, du på Parnassen…
  -alla, -du också, -har grå hjärnor, -hjärnan en grå gröt som underligt nog kan tänka vackra tankar, -fråga en hjärnkirurg om du inte tror mig…

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ebbe: Självklart! Det låter bara så tråkigt med ordet grå. Men biologin är som den är. Tror min hjärna är mera skär. Vackra tankar! Vilka fina ord. Den där gråa nöten kan tänka hemska tankar också. Tankar som aldrig kommer ut. Ibland är det skönt att riktigt tvåla till någon där inne. I den gråa nöten alltså. Inte på riktigt. Tror nöten är en ventil också. Utan gummi.

  Gilla

 3. Fy på dig du där uppe!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Ebbe: Har inte vett att skämmas! 😛

  Gilla

 5. karlsson skriver:

  SÄPO. Detta satans gissel som leker indianer och vita. Klart dom vill spana på nätet, dom och den andra polissörjan. Dom gör det dom tycker är roligt. Leker med helikoptrarna och stör folk i bostadsområdena.”Dom flyger bara om dom har ett uppdrag” var det någon polis som påstod. Uppdragen dom hittar dom på själva. Hur var det egentligen med information om vår kung om hans kvinnor. Kom inte information från just SÄPO? Kan dom inte fortsätta att kolla nykterheten och hastigheterna i stället. Nej det dom är ute efter nu, att hitta de personer som har dåliga erfarenheter av just dom här personerna inom polis och SÄPO, för dom vill helst inte bli kritiserade, för då blir dom ledsna och då kommer dom och tar dej. Annars om du som medborgare när du behöver hjälp, då kommer dom inte så klart. För dom har ju annat roligt att pyssla med. Åka helikopter i bra väder, kolla 0,2 promillegränsen, kolla hastigheten.
  Kan inte dom där tunnelbanepoliserna som trakasserade Jesper bli chef över den här interntspaningsverksamheten, eller kanske Göran Lindberg han med sex fixeringen? Lindberg är väl ute vid det här laget.

  Gilla

 6. —,” -i min postilla!

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  En gång trodde vi att när muren faller blir övervakningen ett minne blott. Vilka drömmar. Idag är övervakningen är större än nånsin tidigare.
  Danskar gillar övervakningen läste jag i tidningen idag. Man är olika.

  Gilla

 8. Filippa Kelleland skriver:

  Håller fullständigt med dig. Jag tror inte övervakningen är till för oss. Det är ett sätt att hålla folk på defensiven – en politisk kontroll utövad av de som VERKLIGEN bestämmer via deras villiga hantlangare. Det gynnar inte demokratin, det är säkert.

  Gilla

 9. Gunnar (deckare) skriver:

  Vem behöver FRA när Facebook finns?

  Gilla

 10. Tänk bara på alla meddelanden som de gömmer i holkarna…

  Gilla

 11. Markus Andersson skriver:

  Hej igen Helena, bra att du tar upp detta. Jag börjar också så sakteliga inse att det framförallt är vi vanliga människor som är säkerhetstjänsternas främsta fiende. De finns så att säga till just för att kontrollera och bekämpa oss.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  karlsson: Apropå promille. Det är många inbrott här på landet som poliserna inte åker ut på. De har inte tid. Skickar en blankett. Man ska säga att det finns hembränning i gården. Då kommer 40 poliser direkt!

  Antonia: Yes! Större än någonsin. Större än vi någosin kan ana. Tänk när vi blir chippade! Då kan vi verkligen hälsa hem.

  Filippa: Tänk att det kan finnas så många villiga hantlangare!

  Gunnar: Vilken bra fråga? Den passar vi på.

  Ebbe: Ja, spionerna håller ju på så där. Lägger lappar på mysko ställen. Annat med kineserna som skriver små teorem i lyckokakor.

  Markus: Target: De vanliga människorna! Tänk, så ohemult olustigt.

  Jonatan: Ska kolla på din länk. Under tiden väntar jag på det planerade nanochipet. Undrar bara hur och när det ska injekteras. Ska hålla koll.

  Gilla

 13. annamis skriver:

  Jag säger det samma. Jag gör inga oärliga saker så varför skulle jag bry mig? Det finns värre saker att bli upprörd över. Vissa är ju emot att visa ID till personliga handlingar, de blir rent av upprörda, jag undrar varför? Får för mig att de har något att dölja då de blir upprörda!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.