Fyran & hyran! Håkan till Åsa: Jag tar notan! Hela!

Håkan och Åsa smörjer kråset

Söta och såta! Juholt har inte gjort något juridiskt fel. Det finns inga klara regler. Dock träder moralens väktare in och förfasar sig. Kanske tur det för annars faller Folkhemmet sönder totalt. Visst är det något lite white trash över sossarna! Jag kan se Håkan Juholt säga till Åsa Lindgren lite chevareleskt: Jag tar hela notan! Och hon spinna som en katt över att kunna lägga några tusingar på annat. Juholt kommer ut ur trappuppgången till lägenheten i Västertorp med ett följe. Han bor i en förort och i ett tråkigt hyrehus. Vilken tur att han inte glassade på Styrmansgatan på Östermalm t ex. Då hade indignationen varit ännu större skulle jag tro.

Socialdemokratin är i fritt fall. Nomenklaturan eller myrstacken söker efter sina gamla röda trådar. De är borta. Folk har försvunnit och nya bindningar försöker göra sig gällande. Kjell Olof Feldt tycker att det hela nu är som ett svart hål. Ja, så är det ju. Fem år i opposition gör inte saken bättre. Åh, andra sidan behövs inte sossarna eftersom borgarna kör samma politik. Det enda som skiljer är ett litet jobbskatteavdrag hit eller dit. Alla ungar ska vara på dagis från morgon till kväll vilket block som än styr. Både mamman och pappan ska jobba heltid vilket block som än styr. Båda blocken sitter i knä på USA! Ingen diff! So what´s the rush! Hjälper det att man sätter epitiet Nya framför så tycker jag att sossarna ska göra det: Nya socialdemokraterna. Det är inne nu. Det ska vara nytt. Okey! Ska det vara nytt så kom då för fan med något nytt och servera inte oss väljare samma gamla uppstekta gröt!

SvD SvD SvD DN DN Exp

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Fyran & hyran! Håkan till Åsa: Jag tar notan! Hela!

 1. Maja skriver:

  Det var ord och visor som klingade fint i mina öron.

  Gilla

 2. Robotics skriver:

  ….Västertorp med ett följe. Han bor i en förort och i ett tråkigt hyrehus. Vilken tur att han inte glassade på Styrmansgatan på Östermalm….som har enormt många tråkiga hus, mörka lägenheter utan balkonger och solljus, vilket man däremot har i Västertorp…för Östermalm är ett enaste stort lorthål med ständig, giftig rök från alla ”fina” öppna spisar i detta område, miljötänkandet saknas helt…bor själv i eländet…Men Håkan Juholt är ju ”the man” för Sverige, klarat mediedrevet, blivit beljugen, polisanmäld, åklagarutsatt och för vad då? Jo, ingenting! Han har precis gjort ingenting fel, bara rätt för sig och andå betalat in pengar som lagligen var hans egna och på hyrestalongen frågar man bara efter ”aktuell hyra”, inga kryssrutor med frågorna sambo/gift/ensamstående, som Aftonbladet kört lögnen om. Nu är det verkligen dags att nyktra till efter hetsruset och komma till verkligheten!

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Maja: Va´bra att man kan glädja någon.

  Robotics. Håller med! Jag skulle kanske ha skrivit Strandvägen med utsikt över Djurgården. Nej, karln har inte gjort något juridiskt fel. Men drevet gick och fick tjäna lite kosing. Men man lyckades inte fälla björnen denna gång. Stärkt går Mors Lilla Olle vidare i skogen. Kanske rentav som en blivande statsminister.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  I sann Olof Palmes anda ska man lägga/gräva fram all skit med en gång ( vad folk tycker och gillar har aldrig spelat nåt roll i slut ändan) Sen när skiten har lagt sig kan man bygga högt som döljer avträdet. Folk glömmer och när det är dags för val då har man dragit fram några vinnaress ur ärmhålen som bättrar positionen.
  Jag hade blivit mer förvånad om han hade avgått eller eller blivit avsatt, än att han faktiskt sitter kvar. Han är en lurifax som inte drar för att frisera sanningen när det så behövs. Han svänger med ord och låter len…undrar vad som ligger bakom orden i hans huvud, för jag får alltid en underligt känsla av rävaktighet när han håller sig så där lugn och sansad.
  Det kommer att göra ont när han kommer få makt över Sverige ( om han nu får det i beskådligt tid) det kommer att få ont i alla fall i mig 😉

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Han verkar onormalt stabil. Står pall. Han är lång, 1,94. Behöver i alla fall inte titta upp på Bildt! Ja, som företagare har du nog inga presenter att vänta. Same shit as always!

  Gilla

 6. OlaK skriver:

  ”Det finns inga klara regler” Då undrar man hur någon kan lämna in uppgifter?
  Visst F-N finns det regler bara det att några är korrumperade över sin nya makt att girigheten slår till och han blir girig med något guds komplex är man S ledare så är det bara o köra.

  Det valdes en man av folket. Då undrar man vilket folk? Knappast några svenskar för ”svensson” är inte som Juholt. Sedan så är det uppenbart att S hinner inte fixa någon ny inför valet som ska leda S till seger. Seger som inte beror på bra politik utan gamla floskler i sann sosse anda.
  Ju mer globala problem världen får ,desto mer skit vräks över på alliansen också det i sann sosse anda. Det kan vara vägen till seger inte Juholt.

  Man får verkligen hoppas att folk som röstar lever i dagens Sverige o ser sanningen i S politiken.
  Vi vill ha politiska helgon som är rena som snö. Det självbedrägeriet lägger en mjuk slöja av trygghet som vi gärna bedrar oss själva med.

  Gilla

 7. fairymary skriver:

  Jag ser en ”elefant i vardagsrummet” ….. en förlegad syn på mäns och kvinnors värde så som det uttrycks i löner….. Det är inte riktigt lika illa som på 30-talet då det hävdades att manliga lärare skulle ha mycket mer i lön än kvinnliga eftersom männen var familjeförsörjare…. men något av den andan lever fortfarande kvar…..

  Därav det otydliga regelverket, därav Juholts oskuldsfulla min och självklara uttalande: jag trodde att jag gjorde rätt…..

  Gilla

 8. ”Kåller gröt,” -stekt i smör och pudrad med kanel åt vi ibland i barndomen, -särskilt goda var de knaperstekta kanterna…
  -nu äter vi annat: -i dag torskrygg med svampsås på skogschampion till det dricker jag ett rödvin
  par préférence från det soliga Italien, -A-Mano Primitivo- La Dolce vita; -hustrun dricker vatten tacksamt nog efter en svår men lyckligt genomgången höftledsoperation, -själv är jag ännu friskt gåendes med gott humör så länge jag slipper se en moderatnörd…

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Ola K: Eftersom s och m är så lika så kan det bli växling vid makten nästa val. Vi vi helt enkelt ha nya face som kan skänka oss ett hopp. Chimär! Chimär! För vad kan politikerna idag egentligen göra med den överbyggnad som finns.

  Mary: Så är det nog. Håkan vill vara kavaljer och ta hand om. Sitter i ryggmärgen skulle jag tro. Dessutom är det nog så naturen är funtad och som man med sociala experiment ändrar på. Visst kan kvinnor! Men i naturens råa famn och långt från stater och samhällen är det samarbete som gäller för att överleva. För att mäkta med att hålla liv i elden och jaga för att få sig lite fett och märg i kropparna.

  Ebbe: Ibland fick vi stekt havregrynsgröt när jag var liten. Men det var dock gjort på rester. Dagen efter. Left overs. Klart du ska äta gott och dricka vin. Igår testade jag ett nytt rött vin: Dragunera. Gott. Bra. Underbart när vinet inte smakar vinäger om du frågar mig. Moderatnörd! Är du fortfarande kvar i vänster- och högertänket? Ser du inte att Reinfeldt är sosse i märgen?

  Gilla

 10. Vänster-höger, -ner eller upp, -för mig är valet enkelt, -jag skräms av den råa kapitalismen och det påklistrade flirtandet med småfolket, -kommer aldrig att gå på det. -Menar du att Reinfeldt är en borderliner som fiskar i grumliga vatten?

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  ebbe: Vad är det för skillnad på blocken? Allt som borgarna genomfört med sjukskrivningar o s v har sossarna varit med och dragit upp riktlinjerna för. Men Alliansens får ta smällen. Det spelar inge roll vem som sitter vid styret. Vi är med i EU nu och makten sitter i Bryssel och USA. Alla är klavbundna p g a av finansystemet som är ett medvetet pyramidspel för att skinnflå skattesubjekten och slavarna i BIS -länderna. Ytterst är det Federal Reserve som styr alla.

  Gilla

 12. Jag tror ändå (och hoppas) att det är skillnad, -att de små människorna skall få känna ett människovärde annat än som enbart skatteobjekt, -vart är vi annars på väg, prisgivna åt den råa Wall Street -kapitalismen, -i världen var finns motpolen, -i Kina? -Nej där är det ännu värre där tar miljardärerna livet av sig pga depression och stress, -så säg mig vad har vi att hoppas på?
  -Jag (och Anders Borg kanske) tror (Anders Borg vet) att det är bankerna som är roten till allt ont, -vinstkrav, -vinstmaximering.
  -En gång för snart femtio år sedan hade jag en chef som var bra på att räkna med logaritmer, han visade på lagbundenheten i skalor, -dur eller moll och på det orimliga i räntan: om det vid tiden 0 hade satts in 1 kr till normal bankränta kanske 3%, -jag minns inte exakt räntefoten, -då skulle den kronan ha hunnit växa till sju guldklot (jordklot av guld), -i sanning en riktig guldmyntfot! Kan man annat än misstro bankerna efter en sådan vidräkning, -som pratar om att ha rörlig ränta eller binda den, -och sedan går de in i styrelserummet och storskrattar åt de dumma dj——a.

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  ebbe: Tror bestämt du är på hugget! Bra! Räntan ja – roten till allt ont! Ja, vad kan man hoppas på? Att sanningen kommer i dagen om hur det förhåller sig med pengarn. Det kan man hoppas på. Och när det går upp för folk i gemen hur det är och hur utsugna vi är då tror jag det kommer att ta hus i helvete.

  Med nätets hjälp kan vi titta in bakom draperiet och se vad dom sysslar med utsugarna. Förr kunde vi duperas. Men inte längre. Men dom har vapnet -MIK- i sin hand. Och nu laddas det för att ta Iran. Inte alls kul. Så det gäller för varenda lite myra att sätta stopp för idiotin. Anders Borg gör så gott han kan. Han är bra. Bäst under rådande läge. Ska mejla och säga det till honom. Ska jag hälsa från dig?

  Gilla

 14. fairymary skriver:

  Bye the way Helena….jag gillar ditt sätt att hitta ordlekar….”fyran och hyran”….tänker det ofta om dina rubriker….

  Gilla

 15. Pingback: Knappast en munter läsning för någon | Kent Persson (m) blogg

 16. Inger skriver:

  Politiker är mestadels ett ruttet pack men vissa jävlas mer med oss än andra. Jag känner stor skadeglädje när en centerkvinna kläs av på Berghs blogg. Pucko, säger Bergh bl a och det är elakt men ändå njuter jag. Inte kan jag väl då vara centerpartist, eller? http://www.bergsblogg.se och artikel om Landet Lagom.

  Gilla

 17. Josef Boberg skriver:

  ”Socialdemokratin är i fritt fall. Nomenklaturan eller myrstacken söker efter sina gamla röda trådar. De är borta. Folk har försvunnit och nya bindningar försöker göra sig gällande. Kjell Olof Feldt tycker att det hela nu är som ett svart hål. Ja, så är det ju. Fem år i opposition gör inte saken bättre. Åh, andra sidan behövs inte sossarna eftersom borgarna kör samma politik. Det enda som skiljer är ett litet jobbskatteavdrag hit eller dit. Alla ungar ska vara på dagis från morgon till kväll vilket block som än styr. Både mamman och pappan ska jobba heltid vilket block som än styr. Båda blocken sitter i knä på USA!”

  INSTÄMMER ❗ – för BlockPolitik = BlockeringsPolitik – så det så.

  Gilla

 18. sb skriver:

  Jag tycker Juholt verkar vara en snäll och vänlig människa med humor- varför ska vi klanka på honom? Han är ju helt oskyldig, fyllt i blanketten till hundra procent och har inte gjort sig skyldig till några oegentligheter. Jag tror att människorna har tappat allt förnuft , verkar det som. Tyvärr lever vi nu i sista tiden ”enligt mayaindianerna” Allt går åt skogen och människorna tappar förståndet. Detta ska ske i sista tiden. Säger en människa som inte är religiös eller dylikt.
  Tack för en rolig blogg

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Mary: Egentligen är jag nog poet. Men är bra på att debatter också. Har tyvärr tagit överhanden. Ska råda bot på det.

  Inger: Hur kan man egentlige vara -ist? Jag är humanist – än så länge!

  Josef: Bra citat av mig där. Tror jag ska göra ett vykort och börja prångla ut. Det är texten värd.

  sb: Jag är inte heller religiös. Dock håller jag andan inför naturens under. Inför jordens skönhet. Visst är Juholt som en stor bamsebjörn. Inget fel på honom. Lika go som en ann! Som alla andra politiker som är inne i smeten och som gör som husse säger. Ja, vad är det för fel på honom? Drevet gick bet denna gång. En björn fäller man inte så lätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.