Juholt! Ställ dig bredvid SD! Var som en karl! Mycket vill ha mer

Sossar som torpare.

Är Juholt en lämplig statsministerkandidat? Han insåg sin begränsning. Ändå tog han uppdraget. Många tycks köpa hans förklaring om slarv, men jag undrar om vi väljare gör det. Juholt har som partiledare en månadsinkomst på 144 000 kronor och hade dessförinnan en period en fallskärm från Socialdemokraterna på 80 000 kronor i månaden i kombination med riksdagsarvodet. När hyran gick upp på fyran i Västertorp ansökte Juholt om mer i bidrag. Då uppdagades att hans sambo/kulbo Lindgren också bodde i lägenheten. Juholt får betala tillbaka 160 000.

Visst smetar det av sig. Åsa Lindgren har förskingrat och blivit dömd för det. Men ändå. Det sitter där. Ett par som vill ha åt sig så mycket möjligt. Som fyller säcken Mycket vill ha mer till råge. Nej, sossarna får nog kanske börja sondera efter en annan som ledare. Än finns tid. Visst är Juholt gullig och kul men det räcker inte. Är man dessutom gniden väger det över som nackdel i skålen. Riksenheten mot korruption har beslutat granska om det var bedrägeri när S-ledaren Håkan Juholt under flera år lät riksdagen betala hyran även för sambon. Blir han fälld för bedrägeri är han definitivt rökt. Tycker både Juholt och Ohly är löjliga som inte vill stå bredvid SD i studion. Otroligt barnsligt.

Det ska vara Drag: Av och Bi!

SvD SvD DN DN Exp SR

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Juholt! Ställ dig bredvid SD! Var som en karl! Mycket vill ha mer

 1. Men han ska vara på TV i ettan i kväll i Robins, ett humorprogram. Undrar om han dyker upp? Kanske passar han bättre som ståuppare än politiker… Fast det är väl för lite betalt? Vilken mardröm för partiet.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Ja, verkligen. Juholt gillar Elvis. Han passar bättre som underhållare. Men dom får skylla sig själva med sin partiapparat som är så tröggörlig i sitt sovjetiska upplägg. Klart det finns någon annan som skulle kunna bli ledare. Tror KD skulle få ett lyft om Odell plockade in Birro som vice. Det skulle vara kul. Två karlar som motivkt mot allt jävla tjafs om att det ska vara kvinnor överallt.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Men såna politiker vill gärna minska undomarnas ingångslön och föreslå att de bor billigare medan de själva tar bidrag fast deras månadslön ofta är högre en dessa ungdomars årslön. Och skäms gör de inte heller.
  Mycket vill ha mer och antagligen förstår de inte ens varför vi är upprörda. Jag kräks…

  Gilla

 4. gotiskaklubben skriver:

  Att hata SD verkar föra otur med sig. Den här teddybjörnen blir inte långvarig.

  Gilla

 5. nejtillpirater skriver:

  Med tanke på TobleMonas historik så borde det vara nolltolerans vad gäller fusk från partiledare och ministrar hos sossarna. Jag kan inte säga att jag är förvånad. Juholt spelar dum och säger att han inte kände till en regel. Det här är inte trovärdigt, han borde ha kollat upp det. Men som sagt, mycket vill ha mer.

  Det är rimligt att han blir fälld för bedrägeri, dels för att det har pågått så länge, dels för att han tydligen var informerad om det innan det kom fram i massmedia men inte agerade på det.

  Jag är inte förvånad, sossarnas snack om solidaritet och att ”alla ska med” är bara tomt prat. I själva verket handlar det om att roffa åt sig. Som Mona Sahlin gjorde, som Juholt gjorde och som Göran Persson gör när han startar eget företag utan att ta ut lön för att därmed kunna få ut full statsrådspension på skattebetalarnas bekostnad. Svinigt är vad det är!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Kräkkänslan är nära. Nej, dom skäms inte. Kör bara på.

  Gotiska: Nej, Juholt blir inte långrandig. Men Elvis lever for ever!

  Nej till: Men vilken suverän kommentar. En liten tuva (regel) välter ett helt lass. La in bilden på torparparet när jag läste dina ord. Torp hit och torp dit! Göran Perssons gård heter Torp och Håkan och Åsa bor i Västertorp. Men får tillstånden rulla på sitter väl dom också snart i en liten herrgårdsliknande bondgård med skog och mark och nära till en sjö. Man vill ju dö! Någon borde skriva en dikt om hyran och fyran.

  Gilla

 7. Han är rökt, Juholtt!!!

  Helena: Klockrent klingar dina ord: ”(…) allt jävla tjafs om att det ska vara kvinnor överallt.” Vådan av de feministiska Gapskrikornas ylande om att ””Det män klarar klarar också vi kvinnor”, kostade den på Huddingehäktet jobbande kvinnliga häktesvakten livet. Vad har Gapskrikorna åstadkommit? Kriminalvårdschefen:Kvinna, Häkteschefen: Kvinna, Säkerhetschefen: Kvinna, Avdelningschefen: Kvinna, Skyddsombudet: Kvinna, de två vakterna som skulle föra dåren ut till rastgården:Kvinnor. Vilket jävulens dårhus Gapskrikorna har ställt till!!!

  Är helt övertygad om att ifall dåren förts ut av två lika stora välmuskladfe karlar, så nog fan har han åtminstone tänkt sig för innan han ens provat nåt jävelskap!!!

  För alla kvinnors egen skull: Totalförbjud, kvinnor inom farliga yrken, tex, inom krim.vård, polis, brandskydd och försvar!!! Gapskrikorna har berövat svenska kvinnan stoltheten över att vara KVINNA!!! FRÄLS våra kvinnor ifrån den totalt ovinnbara konkurrensen mot fysikens lagar!!! Kvinnan som KVINNA är gudomlig!!! – som Gapskrika en stackare!!!

  Gilla

 8. nejtillpirater skriver:

  Nya torparvisan (skriven i denna stund)

  För jag är torpare jag och jag har det så bra
  Jag snor ifrån folket vareviga da
  Och kontot det växer och magen blir stor
  Och sambon min gratis hon bor

  Hå hå jag jag!, hå hå jag jag!
  Hör vad det klirrar i kassan idag
  Hå hå jag jag!, hå hå jag jag!
  Det klirrar i kassan i dag

  För det är häftigt när alla betalar hög skatt
  Vi höjer våra löner så vi kommer fatt
  Fuska och svina, som folket vi gör
  Och pengar vi lägger på hög

  Hå hå jag jag!, hå hå jag jag!
  Hör vad det klirrar i kassan idag
  Hå hå jag jag!, hå hå jag jag!
  Det klirrar i kassan i dag

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Nej till pirater: Men suverän text! Den borde vi sjunga på vårt Tahrirtorg när vi också orkar opponoera oss.

  Forslin: Den kvinnliga väktaren var bara 1,60 lång. Tänk, så liten. Varför skulle hon bli vårdare. Eller häktesvakt kan man undra. Kvinnor passar verkligen inte överallt.

  Gilla

 10. Fairymary skriver:

  Det mest sorgliga ….känner jag för min alldeles egna del….är att jag inte ens blir förvånad…..
  Det enda jag kan trösta mig med är att jag aldrig lagt min röst på Socialdemokraterna….. men jag vill ändå känna nån slags respekt för människor i den positionen…

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Mary: Du är inte ensam. Vi törstar efter förebilder – både kvinnliga och manliga – riktiga statsmän. Var finns dom? Finns dom? Nämn någon man kan se upp till idaG? Hur svårt kan det vara när man har 140 000 i månaden att uppträda korrekt och visa ansvar? Nä, man blir inte ens förvånad längre. Nu är vi luttrade och i och med det har omoralen vunnit.

  Gilla

 12. Stig Palm skriver:

  Kvinnor är starka. Det var kvinnorna som bar upp Sovjetunionen medan männen söp och krigade och försåg dem med vapen.
  Min mor var en kvinna av samma kaliber, stark.
  Men sedan hände något?
  Kvinnor blev lärare i större mängd och de manliga försvann (nästan) och skolan mesades ned och resultaten åt helvete.
  Kvinnor blev präster och männen försvann (nästan) och värre, gudstjänstbesökarna också.
  Kvinnor blev politiker men männen dominerar i mängd fortfarande. Att lyssna på kvinnliga politiker är oftast en plåga, de låtsas vara statsmannalika på rösten, men de låter pipiga eller gnälliga. Vem orkar höra på?
  Kvinnor i industrins styrelser vet vi vanliga inget om för de hörs inte men kanske är bra? Fast där vet vi män, att män trivs bäst med män på jobbet och i bastun?
  Frågan är om kvinnor blir mindre korrumperade än män i politiken?

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Stig: Kanonkommentar! Instämmer. Kvinnor är starka. Kvinnorna bestämde i indianstammarna när man skulle byta läger. Sen kom prästerna med Bibeln i högsta hugg och sa så här: Bestämmer kvinnorna! Så ska det inte vara. Läs Bibeln! Och på den vägen är det.

  I Afrika är det kvinnorna som arbetar. Männen ligger i dikena och röker men äger jorden som kvinnorna brukar. Där finns otaliga projekt med trädplantering o s v.. Bara kvinnorna får något vettigt att syssla med så får dom det att gå runt med enkla medel. En kväll var det bymöte om hur man skulle gå vidare i projektet varvid en man utbrast: Det står i Bibeln att det är vi män som ska bestämma! Det hörde jag i ett program på radion.

  Klart det är bättre med bara män i en styrelse. Kommer kvinnor in går könsspelet igång och då vet man ju hur det kan sluta. Ändå tycker jag man ska kvotera in kvinnor där man kan. Män väljer män. Det vimlar av komeptenta kvinnor som aldrig kommer på tal. Som aldrig får chansen helt enkelt eftersom män är så förtjusta i sitt eget kön när det gäller makt och positioner.

  Gilla

 14. Så är det i Afrika ja, -men i Sverige då? -Här sitter karl´n för det mesta i TV-soffan iklädd nättröja, kalsonger och en sexpack öl att inmundiga, -kvinnan tige i den församlingen…
  -och du vackra Helena, -undra sa´ flundra om inte Mona var vassare än efterträdaren, -åtminstone var hon stark nog att locka fram svettpärlor på överläppen på Fredrik Reinfeldt,
  -nu är det tyvärr fördel Reinfeldt och hans gäng, -tråkigt för småfolket…

  Gilla

 15. Fairymary skriver:

  Jag kan inte låta bli att lägga mig i diskussionen om manligt/kvinnligt….
  Män tycks ha större fallenhet än kvinnor att organisera sig i hierarkier. Vad som avgör vilken placering man får i hierarkin är förstås olika, beroende på sammanhanget. Det kan vara fysisk styrka, akademiska meriter, pengar etc. etc. Jag har ibland upplevt det som att det är viktigare att anpassa sig till sin plats i hierarkin än att utföra det uppdrag man officiellt har. Den som sitter i toppen av pyramiden får på så sätt en mycket stor makt, inte bara formellt. Hierarkin som struktur anses av vissa som odemokratisk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.