Nobelpris till Steve Jobs posthumt

Snygging som jag gärna hade tjusat med!

Lägger in mina melonäpplen i vinjetten som hyllning till Jobs. Vilken kille! Connect the world det gjorde han verkligen. Minns när jag köpte min första Macintosh Classic 1992. En pytteliten dator med Apples logga i form av det signifikanta äpplet. Den kostade runt tre tusen. Jag har den kvar. Tittar på den ibland och tänker: Oj, så liten den är. Att välja ett äpple som logga säger allt om Jobs. I äpplet ligger kunskapen om livet innesluten.

Apples vd Tim Cook, som tog över posten efter Steve Jobs i augusti, sade i ett uttalande att ”Apple har förlorat en visionär och kreativt geni, och världen har förlorat en fantastisk människa”. Världen har förlorat industrihistoriens störste skulle jag vilja påstå. Tror Alfred Nobel skulle instämma i det.

Jobs adopterades bort som nyfödd. Mitt modershjärta sväller. Han tvingades bort från Apple i mitten av 1980-talet och drabbades av cancer efter att ha nått toppen. Så mycket grubbel den mannen ska ha gått igenom. Dessutom perfektionist. Sånt sätter sig någonstans och i hans fall i självaste solar plexus där bukspottkörteln har samma roll som förgasaren i en bilmotor skulle jag tro. Jobs gick igenom en levertransplantation 2009. Mitt i magen sitter hela känslosystemet. Där styrs vi människor ifrån. Det är inget att leka med. Magsafterna är organismens bränsle. Det gäller med andra ord att ställa in oktanet för bästa optimering.

Klart Steve Jobs var född i Fiskens tecken – 24 februari 1955. Han föddes i San Francisco där han också dog. Jobs träffar för första gången sin biologiska mamma 1986. Han gifter sig 1991 med affärskvinnan Laureen Powell, nu 47. De fick tre barn. Jobs har också en dotter i ett tidigare förhållande. Vila i frid käre gigant!

Google hyllar Jobs!
AB Exp SvD DN DN Fria Tider

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Nobelpris till Steve Jobs posthumt

 1. ecwho skriver:

  Själv Fisk och bortauktionerad som nioåring instämmer jag i din vackra hyllning till Steve Jobs.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  ecwho: Ja, du fyller dagen före mig. Hoppas du kom till snälla människor. Du är en underfundig man och har humor. Sånt gör livet lättare hur än man nu har haft. Tre solar med röda läppar på det. 😛 😛 😛

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Han var en begåvning, den saken är klart. Han är dyrkad av många. Hoppas att han slapp lida av sin sjukdom.

  Gilla

 4. ecwho skriver:

  Tack underbara Helena, -du är en SOL…

  Gilla

 5. Fairymary skriver:

  Mycket fint inlägg Helena…..jag delar dina tankar till fullo. Finurligt att det är ett bett taget ur äpplet också!

  Jag brukar med viss stolthet kalla mig ”Mac-människa”…. minns hur roligt det var att lära sig använda den Mac som fanns på Mödravårdscentralen medan jag bara fick ”myror i huvudet” av pc-apparaterna på den tiden….Mac blev min livslånga kärlek fast jag har ”vänstrat” med pc…

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är klart han led. Svider det i solar plexus så påverkar det hela systemet.

  ecwho: Klart man är en sol. Det är du med. Jag är universums medelpunkt. Det är du med.

  Fairy: Det har kommit en ny bild där Jobs profil syns i det avbitna äpplet. Så snyggt gjort. Jag kör PC. Mac var mest i början till för reklamfolk o s v. Men det är kul att pröva på båda. Byter man så tar det ett tag att komma in i dom olika finesserna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.