SD klarar sig! Ökenvandring för Wild Pet! Vill inte gå lottlös

Synd om Jimmie och grabbarna att William Petzäll inte klarade trycket. Synd på en sådan duktig och snygg kille. SD behövs i riksdagen eftersom 7-klövern är som en jämn smet. Det rödgröna blocket har 156 mandat i riskdagen medan alliansen har 173. I och men William Petzälls avhopp går Sverigedemokraterna från 20 till 19 mandat. De förlorar därmed ett viktigt mandat som är av betydelse för deras vågmästarroll i riksdagen. Klart Alliansen tycker det är bra. Erik Almqvist säger att Petzäll har begärt pengar från partiet för att lämna sin plats till förfogande, men inte för rehabilitering. – Han har önskat en kompensation för att lämna riksdagen som vi inte ville gå med på. Det är ett stort svek mot väljarna att sitta kvar trots upprepade problem som Petzäll har haft. Vi kunde ha ersatt honom med någon som arbetar för partiet, säger Almqivst. Petzäll stannar kvar som politisk vilde. Han vill inte gå lottlös. Han får i alla fall på så sätt lön ett tag till men han kommer att bli väldigt ensam. Inte så bra att leva ”in the outskirts of town” och har man dessutom problem med missbruk blir det etter värre.

Enligt S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld är varje röst och varje mandat viktigt just nu. Om de rödgröna partierna och Sverigedemokraterna röstar på samma sätt fäller man regeringen med knapp marginal. Och med en politisk vilde i riksdagen blir det ännu mer svåröverskådligt. För Petzäll väntar en ökenvandring som politisk vilde i riksdagen. De för en ganska dyster tillvaro och vandrar i öknen. De får sämre resurser och eftersom det är tre år till nästa val så kommer det bli väldigt ensamt. Man för en ganska ensam tillvaro då man inte har någon partigruppledare att samtala med. De kan vara väldigt oberäkneliga. De har kvar sin grundideologi men partilojaliteten är hävd.

Petzäll vill stanna kvar i riksdagen för att jobba med beroendefrågor. Han säger att han är intresserad av att samtala med alla partier i riksdagen där det finns gemensamma nämnare för hans hjärtefråga. Peter Esaiasson tror att Petzäll får svårt att samarbeta med andra partier. – Man gör gärna inte upp med en vilde. De har svårt att göra sig gällande utan man blir en persona non grata, säger Esaiasson.

Exp Exp Exp SvD SvD DN DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till SD klarar sig! Ökenvandring för Wild Pet! Vill inte gå lottlös

 1. Antonia skriver:

  Har man kommit in i politiken får man göra precis som man vill. Vissa blir vildar medan andra lyfter stora summor efter att de har slutat som politiker. Att behöva söka arbete är inte attraktivt..
  Vissa har dock fått saftigt betalda jobb erbjudna, men pengarna får de fortfarande löpande för dem tidigare politiska uppdrag.
  Annika Billgren sa i en intervju att hon hade behov av pengarna när hon startade sitt företag så att hon hade backup om den inte skulle bära sig.. Inte fan hade jag back-up när jag startade mitt företag men tre extra jobb för att klara utgifterna. Man gör det på vinst och förlust. Hade jag blivit avskedad från ett jobb skulle jag inte heller kunnat stanna kvar för att bli en vilde och för det få lön. Inte heller kan jag jobba på ett nytt företag medan den förra företaget man då lämnade skickar ersättning i flera år som tack för utfört arbete.
  Och av en sån missbrukare som Petzäll är, sällan blir en människa som kan leva utan sin älskade alkohol. Möjligen kommer han ersätta det med nåt annat. Han lurar sig själv i första hand och lurar även alla andra.
  De som arbetar får ständigt föra ett hårt kamp för att få upp lönen. Skojare kan också alltid komma undan och starta företag på företag och lura pengar ifrån hederliga människor. Och politikerna är fan inte heller bättre. Ibland undrar jag om politiker verkligen jobbar för folket eller jobbar de mestadels för egen vinning. Det är en massa snack och lovande hit och lovande dit, men i stort händer det inte så mycket. Det mesta pekar nedåt.

  Gilla

 2. Tarzan skriver:

  Om 10 år sitter Wille P på bänken och super med dom gamla gubbarna

  Gilla

 3. svensson skriver:

  Rebellromantiken funkar inte i riksdagen. Man måste hålla en klar linje. Petzälls val att bli vilde verkar oövertänkt. Han får väl vara ute i kylan ett tag, sedan kanske han ber att få återvända till SD:s famn.

  Annars stämmer det att ett avhopp som detta är ganska viktigt röstningmässigt. Sådant är vårt proportionella system. Samma system kan förresten lätt ge utslag för vissa opinioner, som väljarflykt från FrP i Norge och Pia Kjersgaards parti Danmark. Men detta är just tillfälliga utslag, offer för Breivikeffekten som är en engångsföreteelse. Strategiskt är dessa partier inklusive SD här för att stanna. Att som eliten säga att radikalhögern är slut bara för att man tappat två mandat i Norge är att gå för långt.

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Det ligger ju mycket mer bakom WPs missbruk – skrev du inte om detta tidigare, Helena?

  Killen drabbades av svår ångest efter en attack för ett par år sedan mot honom såsom varande SD-politiker. Han började med ångestdämpande giftpiller … som inte passar ihop med alkohol. Visst, vi minns väl alla vad gammelmedia skrev om hans snedtändning efter denna blandning.

  Tydligen återhämtade han sig inte efter den behandling han genomgick – det kunde både Helena och jag räkna ut. Mera giftpiller och … Och nu har de slagit ut honom helt. Stackars pojke!

  Det enda han kan göra är ta time-out från politiken och tänka på att återvinna hälsan. Det finns alternativ till giftbehandling men möjligen ingen i hans närhet som kan upplysa honom om detta – eller hjälpa honom. Trist!

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det var ord och inga visor. Men jag håller med. I allt. Det är nog extra påfrestande att vara SD-politiker. Såna ska ju helst inte få finnas. Men nu har ju svenska folket röstat och då äger dom legitimitet. Tror Petzäll är för ung. Han kanske lider av posttraumatisk stress dessutom. Det är ingen sinekur att ställa upp för SD alldenstund media gjort dom till ett legitimt byte. Stenar genom fönstret om natten och andra anfall blir resultatet fast vi har s k demokrai.

  Tarzan: Nej, han sitter i entrén till Konsum och säljer Bingolotter. 😛

  Svensson: Tror Petzäll är lite för ung – 23 år visst. Han borde coola ner sig lite. Men nu har han hittat en födkrok i och med riksdagen och vill inte släppa taget. Nej, tror aldrig han får vara med i SD igen. Han har visst hört sig för hos moderaterna om dom ville han honom och det ville dom inte. Sån illojalitet kan inget parti köpa. Nej, högern är inte slut. Utan höger finns ingen vänster – bara ett infamt limbo.

  Maja: Vilken fin blomma du har som gravatar eller avatar eller vad fan det nu heter. Är det en anemon? William är för unge. Han lider nog av PTS och får dålig rådgivning. Men han vill nagla sig fast. Synd. Han borde verkligen coola ner och vila upp sig men han får väl testa på sin ensamma vandring i riksdagens korridorer. Vem vet – han kanske blir den förste vilden som gör succé! Allt kan hända om inte locket är på. 😛

  Gilla

 6. Gunnar skriver:

  Det heter ”förtroendevald” Alla som sitter i riksdagen har ett ansvar inför dom som har valt dom; gett dom förtroendet. Jag har ingen förståelse för sådana avhopp.

  Gilla

 7. Torbjörn skriver:

  Svinigt av Petzäll, är allt jag kan säga. Borde inte SD:s ledning känt till Petzälls instabilitet? Han har ju trots allt varit med i toppen under flera års tid. Ser man på SD:s historia med intriger, uteslutningar och splittring så talar mycket för att det kan bli fler problem av den här sorten. Allt gick för snabbt den sista tiden innan valet förra valet och de har i smått bytt fot ideologiskt i parti och minut. Det finns ju Sd-ledamöter som röstar JA till mottagning av flyktingar ute i kommunerna. Det var i alla fall inte vad jag ville ha när jag röstade på dem. SD:s ledning måste ta tag i sådant här och hålla en klar linje. Tittar man på de politiska vildar som förekommit under åren (hämtat från SVT text) så finner man att av 15 st avhopp så står två småpartier för 2/3 av dem. V ( VPK) för 6 st, och Ny Demokrati för 4 st. Märk väl att sossarna inte har ett enda avhopp. Det är egentligen föredömligt och ger dem högsta betyg för hur man löser interna problem utåt.

  Ledamöter som blivit partilösa 1977- 2010:

  John Andersson (invald för V/VPK)
  Lars Andersson (invald för Nyd)
  Sten Andersson (invald för M)
  Johan Brohult (invald för Nyd)
  Sven Johansson (invald för C)
  Rolf Hagel (invald för VPK)
  Alf Lövenborg (invald för VPK)
  Siw Persson (invald för FP)
  Anne Rhenman (invald för Nyd)
  Gudrun Schyman (invald för V)
  Karin Svensson Smith (invald för V)
  Sten Söderberg (invald för Nyd)
  Solveig Ternström (invald för C)
  Göran Thingwall (invald för M)
  Annika Åhnberg (invald f V/VPK) TT

  Gilla

 8. Antonia skriver:

  För ett tag sen fick jag en ny kund. När jag släppte in honom till mottagningen såg jag en annan man som följde med men han vände och gick och sa att han väntar utanför. Jag sa till min kund att hans vän/ bekant kan sitta i väntrummet istället. Nej, sa han…han är från säpo. Jag kopplade inte så jag frågade…ska jag känna nu oro ( trodde mest att det var en kriminell kille på permission) Nej du behöver inte vara orolig. Han var SD och då får i alla fall vissa skydd dygnet runt. Eller så får de allihopa. Det vet jag ingenting om…

  Gilla

 9. Katrin Anderssson skriver:

  Tragiskt öde som drabbar många unga idag, när knarket fritt får passera över våra gränser.
  Det är sorgligt, men att därmed svika sina väljare och basunera ut att man hotar dem om de inte lämnar honom ifred. Jag tror att de inte vill ha något att göra med denne unge man i framtiden.
  Han behöver vård uppenbarligen. Han hade kunnat göra sitt sorti på ett betydligt bättre sätt än vad som nu målas upp i vår ”slaskmedia”. SD kommer att överleva i alla fall, tror jag.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Gunnar: Vilket fint ord! Förtroende: Jag tänker berätta något för dig men du får inte säga det till någon. Det två vet vet snart hela byn. Fint ord dock.

  Torbjörn: Tack för listning av vildar. De flesta gick det väl inte så bra för men den där Smith är väl med i MP nu. Vandra över gränserna går hur bra som helst bara man får vara med. Återkommer när det gäller Annika Åhnberg. Det är något skumt med henne.

  Antonia: Tror alla riksdagsledamöter har säpo-vakter. Kul att du fick en SD-kille. Behandla honom väl. Hälsa från mig.

  Katrin: Killen behöver vård och rätt vägledning. Han är alldeles för ung. Men han är nog rökt för allt framtid i SD med tanke på att han försökte kohandla med moderaterna. Vore det någon stake i Reinfeldt skulle han mot alla odds plocka in William. Vilken skräll! Sånt gillar jag.

  Gilla

 11. katinka glahd skriver:

  Det här avhoppet var väntat.Att sätta en 21-åring på en riksdagslista med ringa erfarenhet av livet och framför allt inkomster kan aldrig sluta lyckligt.
  Att plötsligt få en lön som en vanlig knegare eller tjänsteman bara kan drömma om-mot en ytterst moderat motprestation kan sänka den starkaste i anden.I många fall om man är för ung för sitt uppdrag.
  De mandaten som Sd erhållit från 350.000 väljare i Sverige innebär ett uppdrag som är en uppgift som är något som är mycket större än oss alla.
  Det är att rädda sitt fädernesland från islamiseringen som pågår i vardagen,bit för bit.
  Tyst och effektivt.Strategin står helt klar och fungerar och folk de ser inget,hör inget och säger inget.
  Våra barn kommer snart att se och uppleva förgården till helvetet -inte det mångkulturella samhället-utan det monokulturella ,teokratiska ,diktatoriska moraset som kallas islam.
  De och deras barn har inget annat att vänta än,fasa,mörker,hat,våld och död.
  Vi som protesterar mot vad som komma skall,inbilla Er inget annat,kunde gjort mer och framför allt tidigare.
  Men nu har vi gemensamt-vi är minst 2 miljoner människor i Sverige som i det anonyma arbetat för Sd,s inträde i Riksdagen, vi förväntar oss att våra riksdagsrepresentanter inser vilken stor och för vårt levnadssätt -slutgiltig uppgift de har att utföra-och framträder som vi förväntar oss av de som vi valt till att genomföra vårt uppdrag.

  Gilla

 12. ulle skriver:

  Parlamentarismen är ett skit; måste nedläggas/förbjudas. En kontituition måste upprättas som skyddar människornas frihet och förbjuder politik/representation/skatteuttag etc.
  När vaknar svensken? Socialism/fascism/politiserin är ingen väg att gå.
  Bort med detta omänskliga. Dagens system kräver övermänniskor/riddare för att ta det ansvar politikerna måste göra och sådan finns inte, dessutom ska dagens människor ska styra över sin egna liv inte bli styrda.

  Gilla

 13. janstefans skriver:

  Jahapp!! Nu är det Sverigedemokraterna mot ytterligare en politisk vilde, förut var de ”bara” 329 nu 330. Man kan i och med detta konstatera att det blir bara jobbigare och jobbigare för Sverige och dess skattebetalare…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.