Hur kan man bli så sossig? Äntligen ett bra förslag!

Visst är det konstigt hur man låser fast sig själv i en vänster- eller högerfålla. En del är så sossiga så man nästan smäller av. Bara sossarna kommer tillbaka blir allt bra! Blir det? Det tror i alla fall Else-Marie Ahl på Facebook (23/8). Se min fråga till henne och svaret hon gav mig. Ahl tror att det är borgarnas fel att studenterna inte har någonstans att bo! Men har dom lyckats fixa bristen på studenbostäder på några korta år? Nej, så är det inte. Det var samma brist för 30 år sedan. Varför görs inget så studenterna har någonstans att bo? Nu kommer i alla fall KD med ett bra förslag. Bättre än ingenting. Bostadsminister Stefan Attefall (KD) vill skaffa fram fler studentbostäder genom att höja avdraget ytterligare för den som hyr ut delar av sin bostad. Avdraget är i år maximalt 18 000 kronor, och höjs nästa år till 21 000 kronor.

Sanningen är nog den att alla partier är lika goda kålsupare. Sverige är ett mycket misskött land. Man kan undra varför. Läs gärna mitt inlägg om det på Newsmill. Det försvinner massor med pengar från börserna. Se mitt tidigare inlägg i frågan. Ställde en fråga i ett inlägg om dom försvann i svarta hål. Ja, det gör dom? Andreas Cervenka skriver rakt upp och ner idag om pyramidspelet om våra surt förvärvarde pengar som ska gå till pension. Han jämför systemet med det som bedragaren Bernie Madoff höll på med. Om trettio år finns inga pengar kvar i AP-fonderna om det ska få fortsätta så här. Lägg stålarna i madrassen istället eller gå på era partier och politiker och kräv en ändring av penningsystemet innan avgrunden öppnar sig en gång för alla.

SvD

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Hur kan man bli så sossig? Äntligen ett bra förslag!

 1. Loffanova skriver:

  Hej!
  Vad är det som är så bra med KDs förslag?
  Jag lurar på och skriver på min blogg om det verkligen är bättre än inget. Avdraget renderar i (85kr per månad) totalt 1000 kr extra för de som hyr ut delar av sina bostäder.
  Finns det några undersökningar som visar att en sådan höjning ger fler studentbostäder? Eller innebär det bara extra pengar i fickan på redan befintliga uthyrare? Jag har svårt att tro att detta motiverar fler att hyra ut sin bostäder.
  Att bo inneboende eller i andra hand är inget man vill i första hand.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Loffanova: Det är säkert inget bra förslag egentligen. Men det är i alla fall en propå. De andra partierna gör ju ingenting. Alla far illa men inget händer. Läs gärna min grej på Newsmill och ta del av fler misslyckanden/misshushållningar. Det finns inget som håller ihop Sverige. Allt flyter. Åt fel håll.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Folk ser ju inte längre än just till nästippen. Och aaaaaaaaaaaaalllllllllllllllllllllllllllllllttttttttt är moderaternas fel, tom med världsekonomi och hunger. 😉 Torkan den med i Afrika.

  Gilla

 4. Gunnar skriver:

  Det som är mest märkligt att detta tycks komma som en fullständig överraskning varje kursstart.
  Jag håller med om att detta är ett bra förslag av KD. dom måste väl komma på nåt bra dom också nån gång? Även om det är sällan mellan gångerna…

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Så behändigt att kunna skylla på någon? Men vad gjorde sossarna under 90 år? Jo, styrde Sverige. Hade med andra ord all tid i världen på sig att bygga studentbostäder.

  Gunnar: Varje höst är alla tagna på sängen! För att inte tala om stafettläkarsystemet som gynnar alla utom skattebetalarna.

  Gilla

 6. Be you left or right on the traditional political spectrum – isn’t the problem a lot more profound and actually structual – where industrialised society has reached its outer limits?

  Is the concept of ”peak-oil” not only a reality – but of considerable relevance to explain these ”oil wars”?

  Is this man an egomaniac – or – does he have any truth to speak?

  Gilla

 7. Loffanova skriver:

  Jag tycker som sagt att det är ett dåligt förslag, ett icke-förslag.

  Helena, på min blogg har jag skrivit ett svar på din fråga om varför det inte byggs studentbostäder trots hög efterfrågan.

  God söndag

  Gilla

 8. Loffanova skriver:

  Jag håller med om att det finns mycket att anmärka på. Vi tar en fråga i taget, gör vår röst hörd och ökar medvetenheten i ämnet. Bättre det än sitta tyst och ro båten.

  Gilla

 9. Per-Åke skriver:

  Det som är bra med förslaget är att man initialt utnyttjar en resurs (bostadsyta) som redan finns, men som inte varit tillräckligt utnyttjad. Ännu bättre blir det på sikt om man tillåter uthyrning upp till halva golvytan. Det leder nämligen till att man aktivt planerar in möjligheten när man bygger villor och större lägenheter på ett sådant sätt att det går enkelt att dela av en del av den så att den kan fungera helt självständigt. Den kan användas för studentboende, men också för tex visst äldreboende. Det fungerar så i Norge och även i Tyskland förekommer det.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Yes! They want something from all the countries that has richnesses and they take what they want just like that! But they make it seem that it is the people themselves who wants the changes. And it is so convenient that there is a dictator to get rid off. NATO= USA = Rotchilds (The Money).

  Loffanova: Du måste vara byggnadsingenjör så kunnig som du är i dessa frågor. För övrigt se svar till Per-Åke.

  Per-Åke: Ja, vi ska ha det som i Norge of course. Där får man hyra ut halva bostaden skattefritt! Men snart är väl Norge också totalförstört.

  Gilla

 11. Philippe Ohlund skriver:

  Ja, det är allt en märklig bostadspolitik som förs i Sverige.

  Men det är såsarna som skapat det helsnurriga systemet.

  Här i Frankrike, precis som i Belgien, vimlar det av lediga lägenheter, trots att det är mer tättbefolkat än i Sverige.

  Det är snarare jobben det är problem med här och fransmännen anställer bara fransmän.

  Muhammedanerna har faktiskt löst det hela väldigt bra för de tar bra hand om nyanlända muhammedaner genom ett effektivt centraliserat system, en stat i staten, där de nya genast får jobb som slaktare i halal-butiker t ex.

  Vi andra som är svenskar, ryssar, serber och kineser får hålla ihop.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Ohlund: Det är klart det är såssarna! Jasså fransmän anställer bara fransmän! Samma som här då med andra ord. Inte så konstigt. Om jag har ett företag och nästan går på knäna med allt ansvar – alla regler och kostnader – ska jag då anställa en som inte kan svenska? Never Baby!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.